Putnici svih zemalja ujedinimo se

Pozdrav svima..
ovo leto idem na interrailing pa cisto da pitam da li ima ljudi koji takodje idu na city hopping kroz evropu ?
Imam vec odredjenu rutu i vreme zato sto zelim da uhvatim jedan muzicki festival u amsterdamu 30. jula pa mi putovanje rotira oko tog datuma.
Za sada putanja je:
Budimpesta - Krakow - Wroclaw - Poznan - Berlin - Hamburg - Keln - Rudersheim - Amsterdam - Gent - Paris
pa ako je neko krajem jula u nekim ovim mestima neka se javi :)

znam da postoji tema o rodosu, prelsitala sam ih nekoliko, ali nisam našla ono što me zanima, a to su plaže
dakle da li neko zna za mirne, tihe, male poludivlje plaže na rodosu?
našla sam na netu nekolicinu, ali me zanima da li je neko bio i kakva su iskustva baš što se plaža tiče?
i dajte preporuku šta sve treba da se vidi
idemo 3. jula i mnogo se radujem, samo da se detaljno opremim informacijama

hvala, pogledaću i tamo
mada to su sve plaže koje se spominju svuda na netu, kao najznačajnije na rodosu, tu sam izdvojila nekoliko simatičnih, ali opet je većina za moj ukus velika i nekako bučna

zato bi mi značilo iskustvo nekog koje obilazio ostrvo i zna za male, skrivenije plaže : )

hvala, pogledaću i tamo
mada to su sve plaže koje se spominju svuda na netu, kao najznačajnije na rodosu, tu sam izdvojila nekoliko simatičnih, ali opet je većina za moj ukus velika i nekako bučna

zato bi mi značilo iskustvo nekog koje obilazio ostrvo i zna za male, skrivenije plaže : )

istocna obala rodosa ..
treba se voziti cestom koja ide uz obalu i dole se vide razne male i velike plaže ima mnogo praznih
..samo treba naci put kako sici ..
ima i dio koji ide skoro uz more ...

ko trazi i nađe ;)

inace se u rodosu moze povoljno iznajmiti auto ..kao bagi ..otvoren bas za takvo iskustvo:)

no moze se i rentirati i motor ..skuter
:bye:

istocna obala rodosa ..
treba se voziti cestom koja ide uz obalu i dole se vide razne male i velike plaže ima mnogo praznih
..samo treba naci put kako sici ..
ima i dio koji ide skoro uz more ...

ko trazi i nađe ;)

inace se u rodosu moze povoljno iznajmiti auto ..kao bagi ..otvoren bas za takvo iskustvo:)

no moze se i rentirati i motor ..skuter
:bye:

hvala, i mislila sam da je istočna obala bolja za te plaže,na osnovu onoga što sam pročitala, a super je što su vidljive sa puta,to nisam znala : )
auto smo već rezervisali, sada je samo na nama da se dobro pripremimo : )

Imam nekoliko nedoumica sto se Bavarske tice i bila bih jako zahvalna nekoj dobroj dusi koja bi iste rasprsila u baloncice...

Ozbirom na cinjenicu da slecem u Memingem najpre me zanima da li je bolje koristiti autobus sa aerodroma u Memingemu ili otici do zeleznicke stanice i sacekati voz?
Da li je taxi uzasno skup ili normalno skup jer bismo koristili taxi sa glavne zeleznicke do hotela koji se nalazi kod Sendlinger Tor-a?
Da li na aerdromu u Memingemu mogu izvrsiti povracaj pdv-a u povratku, nisam uspela tu informaciju da nadjem nigde...?

Interesuje me da li je jezivo popeti se na Zugspitze buduci da putujem sa osobom iskreno preplasenom visinom...i da li mi se isplati ekskurzija Minhen-Garmisch Partenkirchen - Zugspitze u jednom danu...
Kako cu sama otici do Neuschwanstein dvorca, zanima me sledece - kada dodjem u Füssen vozom iz Minhena koji voz treba da uhvatim kako bih stigla do samog zamka...pominje se toliko opcija i kombinacija voza i autobusa da sam krajnje zbunjena sta je zapravo najbolji izbor...

Koliko vremena je objektivno dovoljno za razgledanje samog zamka? Svi pisu o tome kako su se zadrzali samo pola sata u razgledanju a meni se to vreme cini kao premalo...Planiram da prosetam oko njega, fotografisem i razgledam malo duze pa me zanima da li je realno izvodljiva poseta jos nekom dvorcu tog dana ili je mozda bolje da se zadrzim samo na Neuschwanstein-u, da li ima nekih pesackih staza oko zamka?

Da li vredi otici do Salzburg-a, znam da je put lako izvodljiv brzim vozom ali nisam sigurna da li vredi izgubiti dan u Minhenu, odnosno u Bavarskoj, zbog grada za koji nikako da se turisti usaglase da li im se svidja ili ne...
Zanima me jos da li postoje organizovani obilasci Allianz arene (:roll:), da li vredi obici obe pinakoteke ili samo Alte pinakothek koju svakako planiram...i tako...ubih boga u forumasima, zahvalna sam za odgovore:)

...1. Da li na aerdromu u Memingemu mogu izvrsiti povracaj pdv-a u povratku, nisam uspela tu informaciju da nadjem nigde...?

...2. Interesuje me da li je jezivo popeti se na Zugspitze buduci da putujem sa osobom iskreno preplasenom visinom...i da li mi se isplati ekskurzija Minhen-Garmisch Partenkirchen - Zugspitze u jednom danu...

...3. Kako cu sama otici do Neuschwanstein dvorca, zanima me sledece - kada dodjem u Füssen vozom iz Minhena koji voz treba da uhvatim kako bih stigla do samog zamka...pominje se toliko opcija i kombinacija voza i autobusa da sam krajnje zbunjena sta je zapravo najbolji izbor...

...4. Da li vredi otici do Salzburg-a, znam da je put lako izvodljiv brzim vozom ali nisam sigurna da li vredi izgubiti dan u Minhenu, odnosno u Bavarskoj, zbog grada za koji nikako da se turisti usaglase da li im se svidja ili ne...

...5. Zanima me jos da li postoje organizovani obilasci Allianz arene (:roll:), ...ubih boga u forumasima, zahvalna sam za odgovore:)

... delimično ću ti pomoći...jer i ja planiram krajem jula da obiđem Bavarske dvorce...ali autom...

...4. u Minhenu sam bio više puta i obavezno mu posveti bar 2 dana...trenutno je on epicentar Nemačke...i najčistiji grad u toj državi...u njemu ti je 1 od 5 Bavarskih dvoraca...http://www.google.rs/search?q=nymph...v&sa=X&ei=ZQj3TbTyLI6M-wbIzoWVCw&ved=0CFIQsAQ ...Salcburg pod obavezno...a ako imaš vremena i para onda bih ti preporučio i Insbruk...tj. ako se od Garmiša zaputiš u pravcu Salcuburga svrati u Insbruk bar na kafu...nećeš pogrešiti...a na putu od Insbruka do Salcburga nalazi se i ovaj dvorac...ni njega ( dvorac ) još nisam posetio ali je i on u "julskom planu"...nalazi se na malom ostrvu na jezeru Chiemsee i zove se Herrenchiemsee...http://www.google.rs/search?q=herre...v&sa=X&ei=PQj3TZ78I5Ht-gbw-uDzCg&ved=0CE8QsAQ

...1. po zakonu o povratu PDV-a u EU, na svakom graničnom prelazu trebalo bi da možeš da izvršiš povraćaj...

...2. ne verujem da ćeš postići u jednom danu...jer pored tvoje želje da posetiš Zugspitze tu su ti i 3 dvorca...

...3. http://www.suite101.com/content/linderhof-castle-and-park-germany-a39003

...tri dvorca treba da se posete...Linderhof ( mesto Graswang ) http://mojblog2007.bloger.hr/post/cudesni-svijet-dvorca-linderhofa-/960008.aspx ...Hohenschwangau
http://en.wikipedia.org/wiki/Hohenschwangau_Castle i Neuschwanstein http://mojblog2007.bloger.hr/post/obilazak-bajkovitog-dvorca-neuschwansteina----/451204.aspx oba u mestu Schwangau...

...5. ne znam da li imaju organizovanu posetu stadionu...možeš sama do njega...20-30 min taxijem od centra ili metroom, a stanica je kod BMW-ovog lux prodajnog salona koji je pored same Allianz Arene...

...sad se setih još nečeg...ako si zainteresovana...kad kreneš iz Garmiša severno ( prema Minhenu ) treba posetiti malo mesto Oberhausen...najpoznatiji filmski festival kratkog metra ( jedna od "znamenitosti" )...

Poslednja izmena:
fxq6tj.jpg

24gptvn.jpg

Αγιοι Θεόδωροι

Poslednja izmena:

Један пријатељски савет свима који се затекну у Венецији. Ништа не слушати лоповчине из агенције и за све се директно погађати са локалним становништвом (таксистима, гондолијерима, и осталима...). Затим, ни за живу главу не пити кафу на централном тргу светог Марка у кафе Флориан(на слици) јер изађе 23 евра. 6,5 је основна цена, 8 је оркестар који свира, конобар, па столице и добијемо фрапантних 23 е.

Ovako, obzirom da nisam nikada bila u Egiptu, a planiram da idem na bracno putovanje tamo, zanimaju me vasa iskustva o tamosnjim hotelima, smestau,hrani picu,aranzmanu all inclusive itd...sta se moze ocekivati...na sta da se obrati paznja...te ukoliko nesto neko zna o hotelu Sunny Days El Palacio neka slobodno podeli iskustva...:hej::hej::hej::klap:

Pravo mesto za odmor sa detetom je Sarimsakli u Turskoj. Ima ogromnu plazu duzine 15km sirine od 50-250m setaliste celom duzinom, ogroman luna parka za decu i odrasle u centru a ipak je udaljen dovoljno od svih hotela da ne smeta muzika u vreme odmora. Organizuju se i izleti do Grckog ostrva Lezbos koje ima prelepu plazu mirnu cistu, ima neverovatan park u blizini plaze gde ce dete zaboraviti da je doslo, da je gladno, da mu se piski ili kaki proste nece pozeleti da ode sa ostrva. Ako treba preciznije objasnjenje tu sam da pomognem. Inace uopste nije skupo, za 500e dobije se prevoz, smestaj i narvno hrana. Mesto je takvo da je prosecna vlaznost vazdusa 0,8% (za 10 dana nismo se nijednom oznojili a temperatura se nije spustala ispod 38. Pozz

Back