pushenje

ja jesam za odvojene prostorije svuda,u kaficu,u firmi........svet bi bio zdravije mesto onda:wink:

jako mi smeta dim cigarete,jos kad sedim u maloj,zadimljenoj prostoriji:roll:....nema niceg goreg8-)

A to: ti si svesno izabrao da izadjes i te price, pa sta da radim, kad ne postoji mesto gde mozes da izadjes a da nema dima.

Ovde kod nas ima nekoliko mesta na kojima je zabranjeno pušenje...bar su se tako izjasnili prošle godine.
Kakav im je promet...ne znam zaista zato što tamo ne zalazim.:smile:

Verovatno će se , ako već nisu, i kod vas pojaviti takva mesta...imaćeš ili već imaš izbora.:smile:

I ja imam izbora, kao što rekoh, zato što ne podnosim pijance, da se krećem po poslastičarnicama, ali ...ipak ne idem samo u njih...dok god me ne ugrožavaju ti što piju, normalno se družim sa njima...mada su oni daleko opasniji od pušača...priznajmo...:lol:

@ baby jane
Znam, ali bi bila sledeca situacija: odvojene prostorije, 5-6 ljudi u drustvu, od njih 5-6 troje pusi, znaci ide se u prostoriju za pusace.

Pa da ali je bas to lose, sto ce se raspasti drusto od 10 ljudi pa ce 5 pusiti i ici na mesta gde se pusi, 3 ce ici sa njima jer im ne smeta, a ovo dvoje ce izlaziti sami i smarati se.

Pa da ali je bas to lose, sto ce se raspasti drusto od 10 ljudi pa ce 5 pusiti i ici na mesta gde se pusi, 3 ce ici sa njima jer im ne smeta, a ovo dvoje ce izlaziti sami i smarati se.

Pa imamo mogućnost izbora...rekoh već par puta.:smile:

A šta bi ti uradio? Nećeš sa pušačima, a bojiš se razdvajanja društva...ne razumem...:shock:

Kad cujem tako,gdje je veci kolektiv,ima se manja prostorija za cigaret pauzu,ali tamo se svi skupe na pauzi,zasto?I onda opet pusac kriv sto truje one pasivne pusace,koji nisu prinudjeni da budu tu.
Ja sam pusac,i prva sam za to da se na vecini mjesta zabrane cigarete,i da poskupe takodje,ali nisam za to da se apsolutno zabrani svuda.Nigdje u svijetu se nije zabranilo,i sproveo zakon za jedan dan.Gdje god sam bila,u svim lokalima,imali su pusacki i nepusacki deo,pa i u restoranima.Ali vremenom se broj stolova za pusace smanjivao,a za nepusace povecavao,da bi sada bilo samo za nepusace.Sto se tice kafica i klubova mislim da je to stvar odluke vlasnika,to su mjesta gdje niko nije prinudjen da bude.

Rekao sam, da se donese zakon da moze da se pusi samo u sopstvenoj kuci i u prostorijama za pusenje, a ne za pusace.

I dobro...ko bi tu bio ugrožen?:smile:

Misliš da bi se ono osmero i dalje družilo sa vama dvoje koji zahtevate ovako rigorozan metod?

Čisto sumnjam...jednostavnije je da se vi lepo družite sa istomišljenicima i ...izgleda sam se opet prevarila...bar u pogledu prve rečenice u kojoj sam ti replicirala u prvom opširnijem postu.:smile:

Uzdravlje.:smile:

Ovde kod nas ima nekoliko mesta na kojima je zabranjeno pušenje...bar su se tako izjasnili prošle godine.
Kakav im je promet...ne znam zaista zato što tamo ne zalazim.:smile:

Verovatno će se , ako već nisu, i kod vas pojaviti takva mesta...imaćeš ili već imaš izbora.:smile:

I ja imam izbora, kao što rekoh, zato što ne podnosim pijance, da se krećem po poslastičarnicama, ali ...ipak ne idem samo u njih...dok god me ne ugrožavaju ti što piju, normalno se družim sa njima...mada su oni daleko opasniji od pušača...priznajmo...:lol:

kakva glupost, nisam veću čula u poslednje vreme. Moram na početku da naglasim da sam i ja bila strastveni pušač da ne bude zabune. Kako može pijanac da bude opasniji od pušača se ako ne nasrne na mene? A pušač mi se smeje i super je sa mnom a duva mi dim u lice i ja udišem taj otrov i razboljevam se isto koliko i on? Naravno da su pušači opasniji po okolinu. I naravno da ne treba nepušači da se odvajaju već pušači, jer su u manjini, računajući i decu koja posećuju mesta gde borave pušaći. I naravno da se društvo ne bi trebalo ljutiti ako ih zamoliš da ti ne dime stan koji ćeš vetriti dva dana zbog njihovog hira od dva sata. To je sasvim normalno, a drugo je što mi još uvek živimo u zemlji gde se ne zna šta je tolerancija. Pušači čtete mnogo većem broju ljudi, od jedne cigare može baš dosta ljudi da se nadiše, a oni koji su svesni da im škodi i nemaju snage da se odupru i samo im sve ovo razbuktava bes, ne bi ni trebali da komentarišu. a poznato je da više toksina ima u dimu koji izgori i ode u okolinu nego u onom koji pušač sam uvuče u sebe.

Pijanci su po svim statistikama vecinom agresivci...vecina ubistava, samoubistava, kucnih maltreta i zlostavljanja, pa...saobracajki , se dogadja zato sto su vozaci u alkoholisanom stanju itd...itd...dosta od mene u ovoj prici...:smile:

Ево само да вам јавим....били су ми брат и снајка... седели неких сат времена... испушили 8 цигарета уз кафу.... ја сад проветравам, а грејање је искључено....

kako izgledaju te restrikcije u praksi, to sto ne sme da se pusi po ulicama negde (fran?), u stvari valjda razne zemlje ove moderne : ) ne znam ne sme negde po restoranima, negde ne sme u zgradama? ..
ali valjda ima vise ljudi odavde nego spolja
kako sve to izgleda i sta mislite o tome.. kod nas je to daleko? ali cula sam da ce cigete cesce poskupljivati... inace am-british tobbaco je valjda mocna korporacija? :I znaci drzava tako brine o gradjanima.
d ali to znaci da ce postojati restrikcija na masnu hranu npr da bi neko brinuo o ljudima.
oni koji se slazu s svime i misle da je ovo ok da li bi ipak mogli da pretpostave neku negativnu posledicu ili je nema

IZGLEDA MI SUUUPEER..!!
:)
Ozbiljno.

da je u Srbiji zabranjeno, ni ja ne bih pushila...nego a jde kao da se ovajdim od te nase Srbije, pa tu i tamo zapalim,eto tako jer mi se MOZE :mrgreen: Ta nisam u NY :lol:

Back