pushenje

eto i posle kazu ne budi feministkinja:lol:
jano zasto ti smeta zenska osoba koja pusi ulicom?meni to najmanje smeta,vise mi smeta muska/zenska/hermafroditna osoba koja pusi u istoj prostoriji kao ja
a na ulici mislim da je jos najbolja varijanta

Nema to veze sa ekstremizmom...moji prijatelji znaju da sam ja pušač, te se i ponašaju u skladu sa tim.:smile:

A da li se dešava da se pušač ponaša u skladu s navikama prijatelja nepušača?.. Nadam se da ima i toga..

Inače, sve je to stvar dogovora. Zabrana pušenja na javnim mestima mi je ok, deca treba da budu zaštićena od dima, naravno, a što se tiče odraslih ljudi - pa valjda umeju da se dogovore hoće li neko podneti dim ili ne. Ali PUŠAČ je ta osoba koja treba da se prilagodi okolini. Jer to pušač šteti nepušačima, a ne obrnuto. Ako osoba koja ne puši nema ništa protiv, onda nema problema. Ako ima - očekujem da pušač ili izađe na cigaretu, ili odustane od cigarete.

eto i posle kazu ne budi feministkinja:lol:
jano zasto ti smeta zenska osoba koja pusi ulicom?meni to najmanje smeta,vise mi smeta muska/zenska/hermafroditna osoba koja pusi u istoj prostoriji kao ja
a na ulici mislim da je jos najbolja varijanta

ne smeta mi toliko koliko mi je to ruzno:roll:....lepa devojka,doterana a pusi dok ide ulicom,nekako mi to nije odraz zenstvenosti:?
a i meni smeta kad sam jedini nepusac u prostoriji punoj pusaca al ko mene pita dal mi smeta il ne:wink:

Непушач сам.Чак никад нисам ни пробала....а живела сам у соби са 3 пушача и то 2 године. Што се њих тиче . нисмо морале да отварамо прозор уопште. Наравно да нисам очекивала да оне због мене не пуше у соби, али стварно нису имале обзира.

Е, зато сад имам прилику да истерам своје.:-D:-D:-D
Муж је престао да пуши пре 10-ак месеци, а беба стиже за 2 месеца и СВИМА ЋУ ДА ЗАБРАНИМ ПУШЕЊЕ У СТАНУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Па коме се не свиђа не мора да долази!

Непушач сам.Чак никад нисам ни пробала....а живела сам у соби са 3 пушача и то 2 године. Што се њих тиче . нисмо морале да отварамо прозор уопште. Наравно да нисам очекивала да оне због мене не пуше у соби, али стварно нису имале обзира.

Е, зато сад имам прилику да истерам своје.:-D:-D:-D
Муж је престао да пуши пре 10-ак месеци, а беба стиже за 2 месеца и СВИМА ЋУ ДА ЗАБРАНИМ ПУШЕЊЕ У СТАНУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Па коме се не свиђа не мора да долази!

Podrzavam.

kako izgledaju te restrikcije u praksi, to sto ne sme da se pusi po ulicama negde (fran?), u stvari valjda razne zemlje ove moderne : ) ne znam ne sme negde po restoranima, negde ne sme u zgradama? ..
ali valjda ima vise ljudi odavde nego spolja
kako sve to izgleda i sta mislite o tome.. kod nas je to daleko? ali cula sam da ce cigete cesce poskupljivati... inace am-british tobbaco je valjda mocna korporacija? :I znaci drzava tako brine o gradjanima.
d ali to znaci da ce postojati restrikcija na masnu hranu npr da bi neko brinuo o ljudima.
oni koji se slazu s svime i misle da je ovo ok da li bi ipak mogli da pretpostave neku negativnu posledicu ili je nema
Ne mislim da je to isto kao i masna hrana, jer ja mogu da izaberem da nejedem masno, ali ne mogu da ne pusim pasivno.

Ja mislim da bi pusenje trebalo dozvoliti iskljucivo u svom stanu. Pa ko voli nek izvoli. Ja naravno ni tad nikom ne bih dao, kao sto i sad ne dam, da pushi u mom stanu. Podrzavam zabrane pusenja na javnim mestima, lokalima, kaficima, ulici, bilo gde i nadam se da ce kod nas to uskoro uvesti. Nisam za to da postoje posebne prostorije za pusace jer bi tad oni koji se bore za svoje zdravlje i ne zele da ga ugrozavaju bili izolovani od svih ostalih koji bi kad izlaze morali da idu u deo za pusace jer u svakoj grupici ljudi sa kojom izadjes postoji bar 1 pusac. Mislim da je veoma bezobrazno od pusaca sto to rade pred nepusacima i truju nas, a i zao mi je dece koja od rodjenja zive u prostorijama gde ima vise dima nego u nekim kafancinama.

...da prenesem vest :

OTPUSTIO RADNIKE JER SU NEPUŠAČI

Vlasnik male nemačke računarske firme, otpustio je troje svojih radnika nepušača, zbog toga što su remetili mir na poslu svojim zahtevima , da njihove kolege ne puše na radnom mestu.

Vlasnik kompanije sa deset zaposlenih u gradu Bizumu, rekao je listu " Hamburger morgenpost" da je otpustio troje radnika jer je činjenica da su nepušači izazivali sukobe na poslu.

U Nemačkoj je od 1.januara na snazi zakon protiv pušenja u pabovima i restoranima, ali je Nemcima, koji rade u malim firmama pušenje i dalje dozvoljeno !
:mrgreen:

...mis'im, ova vest je iz belog sveta, jel'te...tzv. Evropa...:mrgreen:

p.s. I da...ne znam jel' rekoh da najbolje obožavam da pušim na ulici...to mi je 'nako, mmmmmmmm8-):rolleyes::mrgreen:

...da prenesem vest :

OTPUSTIO RADNIKE JER SU NEPUŠAČI

Vlasnik male nemačke računarske firme, otpustio je troje svojih radnika nepušača, zbog toga što su remetili mir na poslu svojim zahtevima , da njihove kolege ne puše na radnom mestu.

Vlasnik kompanije sa deset zaposlenih u gradu Bizumu, rekao je listu " Hamburger morgenpost" da je otpustio troje radnika jer je činjenica da su nepušači izazivali sukobe na poslu.

U Nemačkoj je od 1.januara na snazi zakon protiv pušenja u pabovima i restoranima, ali je Nemcima, koji rade u malim firmama pušenje i dalje dozvoljeno !
:mrgreen:

...mis'im, ova vest je iz belog sveta, jel'te...tzv. Evropa...:mrgreen:

p.s. I da...ne znam jel' rekoh da najbolje obožavam da pušim na ulici...to mi je 'nako, mmmmmmmm8-):rolleyes::mrgreen:

Тога има и код нас. Не само да је човек добио отказ, него је физички избачен на улицу. Ко хоће да провери, може се распитати у ''Пројметалу''.
Нове газде, нови трендови.

Pa pomeri se...što stojiš pored mene...:lol:

I ja sam u prestonici, tj u Beogradu, tako da teško da stojiš pored mene na semaforu...:lol:

OK, ti se salis, ali ti nemas pojma kako je odvratan osecaj kad ti smeta duvan a ides kroz guzvu u gradu. Meni se milion puta desilo da stojim na autobuskoj stanici, i samo mi odjednom neko(svesno ili nesvesno, stvarno ne znam) saspe puna pluca dima u lice(manje-vise). Ali to nije tako strasno, koliko smeta u klubovima/kaficima jer se celo vece gusis u dimu 200 ljudi od kojih je svako popusio po 10 cigara, a kad dodjes kuci, i istusiras se, i dalje ti se koza oseti na duvan koji je bukvalno upila u sebe.

Neo, vidim da ti ozbiljno pišeš o ovoj problematici, a čini mi se i da joj ne pristupaš po onom klanovskom...svi za jednu, tj bez obzira, šta je napisano, bitno je KO je napisao, a sa čim sam se na ovoj temi već susrela i bogme popila ban, jerbo sam čačnula u ono u šta ( koga) se ne čačka...:lol:

Razumem da tebi smeta duvanski dim i pušenje...verovatno i pušači. Hvala Bogu, pa imaš izbora...što u privatnim relacijama, što u društvenim.

Znači, u većini firmi postoje prostorije za pušače...evo kod mene i kancelarija gde smo se odvojili, mada je u razmatranju da se opet menja, jerbo nas je većina zgurano u jednu prostoriju, a sve više nepušača dolazi kod nas...kažu, osećaju se izolovano...pa tražili ste i gledajte.:lol:

Ja recimo, ne podnosim alkohol i pijance, što ne znači da tražim da se isti izoluju...ako mi ne prijaju, ne idem u društvo takvih...sve je slobodna volja.:-)

Čak sam i jako dobru dugogodišnju drugaricu, a kada sam primetila da počesto pije, zamolila da se okane zvanja i okretanja mog broja tel. kada popije...kako ipak to nije ispoštovala, prekinula sam to druženje, što imaju prava i moji prijatelji kojima se ne dopada što ja pušim.:-)

Inače, što se tiče kafića i mesta za izlaske...slažem se sa tobom...i meni se odeća napuni dimom kada se vratim kući sa nekog takvog mesta, ali sam ja svesno izabrala da izađem, pa...najpametnije bi bilo da se jasno odvoje mesta za pušače i one protiv, pa ko gde hoće.:smile:
Bojim se samo da se ne desi kao ovde u mojoj firmi...da nam se nepušači masovno ne priključuju.:lol:

Ja znam gde bih i da naglasim da za sada nemam nameru da prestajem da pušim, jer mi se dopada...volim to...a uspela sam tu svoju naviku da uskladim sa svojim načinom života...nikoga ne ugrožavam, a isto tako ne dozvoljavam da mene iko ugrožava svojim zahtevima...i može mi se.:smile:

Neo, vidim da ti ozbiljno pišeš o ovoj problematici, a čini mi se i da joj ne pristupaš po onom klanovskom...svi za jednu, tj bez obzira, šta je napisano, bitno je KO je napisao, a sa čim sam se na ovoj temi već susrela i bogme popila ban, jerbo sam čačnula u ono u šta se ne čačka...:lol:

Razumem da tebi smeta duvanski dim i pušenje...verovatno i pušači. Hvala Bogu, pa imaš izbora...što u privatnim relacijama, što u društvenim.

Znači, u većini firmi postoje prostorije za pušače...evo kod mene i kancelarija gde smo se odvojili, mada je u razmatranju da se opet menja, jerbo nas je većina zgurano u jednu prostoriju, a sve više nepušača dolazi kod nas...kažu, osećaju se izolovano...pa tražili ste i gledajte.:lol:

Ja recimo, ne podnosim alkohol i pijance, što ne znači da tražim da se isti izoluju...ako mi ne prijaju, ne idem u društvo takvih...sve je slobodna volja.:-)

Čak sam i jako dobru dugogodišnju drugaricu, a kada sam primetila da počesto pije, zamolila da se okane zvanja i okretanja mog broja tel. kada popije...kako ipak to nije ispoštovala, prekinula sam to druženje, što imaju prava i moji prijatelji kojima se ne dopada što ja pušim.:-)

Inače, što se tiče kafića i mesta za izlaske...slažem se sa tobom...i meni se odeća napuni dimom kada se vratim kući sa nekog takvog mesta, ali sam ja svesno izabrala da izađem, pa...najpametnije bi bilo da se jasno odvoje mesta za pušače i one protiv, pa ko gde hoće.:smile:
Bojim se samo da se ne desi kao ovde u mojoj firmi...da nam se nepušači masovno ne priključuju.:lol:

Ja znam gde bih i da naglasim da za sada nemam nameru da prestajem da pušim, jer mi se dopada...volim to...a uspela sam tu svoju naviku da uskladim sa svojim načinom života...nikoga ne ugrožavam, a isto tako ne dozvoljavam da mene iko ugrožava svojim zahtevima...i može mi se.:smile:

Upravo zato i nisam za odvojene prostorije po kaficima, ali u firmi moze.

Back