pushenje

Pušač sam i smetaju mi zadimljene prostorije, tako da zimi odbolujem bar 2-3 prehlade zbog otvaranja prozora.:?

Ispoštujem zabranu pušenja gde treba, ali ako bi me prijatelji uslovljavali sa tim ( ne računam kada su bebe u pitanju), svakako im ne bih i drugi put otišla u kuću.

nije ok trovati bebe, ali je ok trovati decu i odrasle osobe?

ne da je ekstremno nego hc
zasto je teko pokazati toliko postovanja prema nekome ko ne pusi i ne zagaditi mu stan tokom te posete
mislim meni ne smeta i pustam ljude da puse u mojoj sobi ali vecina njih to uopste nece da radi jer znaju da sam nepusac...
neki ljudi su bas osetljivi na taj miris i ne treba ih dovoditi u neprijatnu situaciju valjda :?

pusiti u kuci coveka koji ne pusi, bas je onako..bzv.
misim, nepusacima smeta miris duvana, i gotovo. ja jesam pusac, ali uvek pitam da li mogu da zapalim.ili cak ni ne pitam, ako vidim da je totalno nepusacka atmosfera.
moje je pravo da trujem sebe.ali nije da trujem druge.

ne da je ekstremno nego hc
zasto je teko pokazati toliko postovanja prema nekome ko ne pusi i ne zagaditi mu stan tokom te posete
mislim meni ne smeta i pustam ljude da puse u mojoj sobi ali vecina njih to uopste nece da radi jer znaju da sam nepusac...
neki ljudi su bas osetljivi na taj miris i ne treba ih dovoditi u neprijatnu situaciju valjda :?
mosh misliti, sta koga briga da li nekom smeta kad mu se pusi! ima bre da pusi ako mu se pusi, ako ne zapali cigaru ima dumre!
sama sam pusac al mi je definitvno bedak da pusim u kuci gde su nepusaci. i obavezno cu pitati ako mi je frka mada retko ko ce iskreno reci e nemoj stavrno mi smeta, stoga zapalim jednu. mada ja i nisam neki strastven.

Nije moguce! :shock:

jeste,od sada se nalazimo na neutralnom terenu...jbg to je jace od mene...a stvarno je tacno ono kada kazes-ja nikada necu da budem takva i takva- bas te strefi da budes takva i takva...e,sad mi je jasno,zato ti stalno pricas-hocu da budem takav i takva-:lol:

mosh misliti, sta koga briga da li nekom smeta kad mu se pusi! ima bre da pusi ako mu se pusi, ako ne zapali cigaru ima dumre!
sama sam pusac al mi je definitvno bedak da pusim u kuci gde su nepusaci. i obavezno cu pitati ako mi je frka mada retko ko ce iskreno reci e nemoj stavrno mi smeta, stoga zapalim jednu. mada ja i nisam neki strastven.
pa vecina normalnih pusaca ce ti to reci.
a vecina normalnih nepusaca nece praviti problem da se pusi u njihovoj kuci.
stvar je u onom nadrkanom stavu kao ako nece da me pusti da pusim nek nadje nekog drugog da se druzi :lol: tacno bih to i uradila :lol:
jos samo da docekam da nam se banshee uda pa mogu da mrem:)
aj ne brini,pa necu ja skoro :)

pusiti u kuci coveka koji ne pusi, bas je onako..bzv.
misim, nepusacima smeta miris duvana, i gotovo. ja jesam pusac, ali uvek pitam da li mogu da zapalim.ili cak ni ne pitam, ako vidim da je totalno nepusacka atmosfera.
moje je pravo da trujem sebe.ali nije da trujem druge.

Lepo..;)

Nema to veze sa ekstremizmom...moji prijatelji znaju da sam ja pušač, te se i ponašaju u skladu sa tim.:smile:

Koje bih ja zadovoljstvo imala da odem kod drugarice na kafu i ne zapalim cigaretu?:shock:

I ja sam shokiran.:shock:

Па ваљда познаје своју другарицу и зна да ли другарица допушта да се пуши у њеној кући или не. А и свако увек пита да ли може да запали цигарету кад је код неког у кући, зар не?

pa i ovo je malo extremno. znači tionda ceniš samo prijatelje po cigareti?

Пази, ја сам непушач, али зар не би било лицемерно да зовем на кафу другарицу за коју знам да не може да пије кафу без цигарете?
Ако ми толико смета дим - па нећу је звати.
Или ћемо изаћи негде напоље да попијемо кафу.
Тачно је да гост треба да се прилагођава правилима дома, али и домаћин треба да покаже неко уважавање госта и гостопримство.

Пази, ја сам непушач, али зар не би било лицемерно да зовем на кафу другарицу за коју знам да не може да пије кафу без цигарете?
Тачно је да гост треба да се прилагођава правилима дома, али и домаћин треба да покаже неко уважавање госта и гостопримство.

prejak termin licemerno:-?
mislim da drugarstvo treba da bude jače od nikotinskog poriva i uzdržavanja od istog sat, dva vremena. Zapravo, mislim da uvek postoji neko kompromisno rešenja tipa terasa, balkon, kuhinja sa aspiratorom koji odvlači dim, šta god.
Sve je to lepo o uvažavanju gosta i gostoprimstvu, i o prilagođavanjima pravilima doma, ali ako ti je neko stvarno prijatelj, onda su ovakve rasprave besmislene jer sigurno ćete se dogvoriti. ne puši on/ona od juče, pa da ne znate kako stvari između vas funckionišu po tom pitanju.
Sandrina je zvučala jako isključivo, mene je to ubolo u oko:wink:.

helen, kada strastveni dugogodisnji pucac moze da izdrzi poduzi rucak bez cigareta, eventualno da izadje na 5 min, ako je bas frka, mislim da je malo onih koji stvarno ne mogu da se suzdrze ili suzdrzavanje dozivljavaju kao pravi dzanki krizu. uostalom ne mora uz svaku kafu da se zapali, ako mora nek dodje na sok. da je pusenje retkost i da me manje vise ne guse stalno, ja bih se prilagodila tim izuzetnim gostinskim prilikama. ali znajuci koliko je pasivno pusenje pogubno i koliko je cesto, sve vise sam za to da se pusaci malo vise prilagode nepusacima.

primer jako ceste lazne finoce i sebicnosti jednog dela pusaca: nas troje ne pusimo, ona jedna da, stan nepusacki, dosla je na kratko, svi sedamo za sto da jedemo, pozovemo je da nam pravi drustvo, ona pita da li moze da zapali:shock: ja kazem, pa jedemo, sacekaj makar da zavrsimo rucak. ona: e ja cu onda za komp da sacekam-jer ne moze za stolom da zapali...nemas pojma koliko se uvrede kad pitaju, a ti kazes ne moze smeta mi. ili vadi cigaru prinosi je ustima i usput pita-ne smeta ti? prosto dosta pusaca su u fazonu ja sam zavisna-an i ti se prilagodi...

Tacno tako..nema veze sto drugi nisu zavrsili sa ruckom..oni pale bez blama cigaru..to im je gusht odmah posle jela..
Sa rodjenim bratom i njegovom zenom u kolima..prehladjen..kashljem..oni takodje zapale...ja da se ugusim..nisu ni trepnuli..

А што им ниси реко да ти смета и да угасе цигарете?

Dobro me poznaju i znaju da mi smeta..kod njih u kuci kao i zagusljivom prostoru..vec sam rekao da zajedno pushe vise od 4 pakle dnevno..kod majke u bolnici..ne moze da izdrzi 5 minuta bez cigarete..nema kontrolu...izadje napolje..nemoj mi reci da je to normalno..

Значи, очекивао си да ти они прочитају мисли, и надурио си се што то нису урадили?

А шта мислиш, да си им рекао:''Еј људи, извините али стварно ми смета дим, гребе ме грло од њега и не могу да дишем'', да ли би ти рекли:''Ко те шиша, угуши се'', или би ти изашли у сусрет?

Мислим, зашто људи очекују да други људи гледају у пасуљ да би погодили њихове жеље и потребе?

Значи, очекивао си да ти они прочитају мисли, и надурио си се што то нису урадили?

А шта мислиш, да си им рекао:''Еј људи, извините али стварно ми смета дим, гребе ме грло од њега и не могу да дишем'', да ли би ти рекли:''Ко те шиша, угуши се'', или би ти изашли у сусрет?

Мислим, зашто људи очекују да други људи гледају у пасуљ да би погодили њихове жеље и потребе?

Pa svaki nas susret je isti..pobogu..kakve zelje..kakvo durenje..oni to koriste mene da zezaju sto se sklanjam od dima..naravno da sam im rekao..otvorili su malo prozor i duvao je vetar...ja prehladjen...a..sta kazes..super su..manje zlo...treba da im zahvalim..sta ce im reci deca od dve godine..ciko to nije zdravo..ybt..koji ..retardi

Back