PUNK (ujedinjene teme o njemu)

• Začetnik teme nancy_spungen
  • Datum pokretanja

ExhaustedDoll

Početnik
Poruka
11
ljudi se gadno tripuju....anarhizam ne ide nuzno sa pankom kao ni pank sa anarhizmom to je pod 1 drugo pank nije pokret koji treba da bude iskomercijalizowan ispopularizovan and so on zato ne kapir ljude koji idu i wicu punk's not dead dajte gde su punksi and so on pank nosi ideje koje malo ljudi kapira,pank kao muzika ne moze da se dopadne sirokim narodnim masama....u tome i jeste poenta....pank je underground....pravi pank i ne treba da bude m,edijski propracen ne znam ni ja kolko popularan itd....dalje sto se anarhije tice ko god hoce da je obesi sebi oko vrata,ko god hoce da se deklarise kao anarhista,ko god hoce da se upusta u bilo kakve polemike u vezi sa anarhizmom neka prvo procita kropotkina i bakunjina bez toga nema govora o anarhiji :)

ExhaustedDoll

Početnik
Poruka
11
levrone:
Zato što metalci znaju da sviraju, a pankeri su najobičniji pozeri. "Nije važna muzika, važan je pokret"!
pa bitan je pokret.....
pank je nastao kao suprotnost glam rocku,njihowoj dugoj kosi,glamuru,sljokicama itd....
sto se metala tice slicniji je glamu.....
ne mogu se porediti metal i pank osim po tome sto bend cine gitara,bas,bubnjevi i vokal al tako je u swim u osnowi rnr bendowima

WorkingClassPride

Početnik
Poruka
18
Ljudi mesate dva bitna pojma...anarhizam kao politicku struju tj kao slobodarski komunizam ciji teoreticari su bili Kropotkin,Bakunjin,Emma Goldman i ostali. Drugi vid anarhije je duhovna anarhija koja nema nikakve veze sa politikom vec se ispoljava ne priznavanjem autoriteta i zakona...

Pistolsi naprimer nisu imali nikakve veze sa politckim anarhizmom....

*drunken_butterfly*

Primećen član
Poruka
853
hmmm
nisam ja neki veliki anarhista, ne interesuje me politika. a i ja kad bih doshla na vlast bila bih diktator tipa onaj lik u Tadzikistanu (valjda) koji je digao 2384923 spomenika samom sebi svuda po zemlji :lol: ali bi svi moji dobri podanici imali besplatno pivo (ili vec pice po zelji) :D i jos neke tako fine stvari...
druga stvar, metal ne podnosim, metalce uglavnom ne gotivim - iiiisuuuvise optereceni, ALI GLAM!!! aaaah, glam. Neo-glam... :wub: SLJOKICE! obozaaavaaaam....
ne slazem se s tim da glam i metal imaju neke velike veze. dobro, glam metal je druga prica, ali glam tipa David Bowie... to je kool 8)

dalje... dajem dusu telo levi bubreg onome ko ima full mp3 999-a.... anybody?

*drunken_butterfly*

Primećen član
Poruka
853
kako koji album? bend se zove 999 a imaju podosta albuma, a ja imam samo neki mix. so, like I said:
dajem dusu telo levi bubreg onome ko ima full mp3 999-a.... anybody?

@WorkingClassPride - cenim i ja obe. doduse bliza mi je ova anarhija koju ti zovesh duhovnom. ali jednostavno ne smatram sebe anarhistom iz prosog razloga shto mislim da nisam nishta konkretno uchinila vezano za tu anarhiju.... ok, po nekim razmishljanjima, ali gde mi je praksa? o tome se radi, ne treba biti buntovnik iz fotelje, ako se vec neko deklarise kao anarhista - neka mu i dela budu u skladu s tim...