Pun Mesec

Koliko znam (neproverena informacija) jedna od preporuka parovima koji zele decu jeste da budu vredni ukoliko zeni ovulacija nastupa u periodu punog meseca zbog toga sto se mali coveculjci tada brze krecu kao i ostale tecnosti u organizmu. :zper:

Moglo bi tu nešto da bude.
Gledam ove klince - jedan 6.5, drugi 3.5 godine. Ovom mladjem ništa ne smeta ni mesec, ni zvezde, ni sunce, ni vuk iz bajke, ni babaroga ( odmah bi nos da joj razbije :D )... spava kao odojče. Ovaj "veliki" inače lepo spava, čak je veeeliki spavač. Ali, kada je pun mesec dete ne može da spava do duboko u noć, neki put čak i po celu noć. Nervozan je, plačljiv, ne može da se svrti na mestu... I to samo u noći punog meseca. A dete,naravno, blagog pojma nema ni šta je mesec, a kamoli da li je pun ili mlad ili polumesec, ni ne naslućuje postojanje diskusija oko lunarnog efekta, niti tako mali zna za sugestiju tipa - pun je mesec,meni nije dobro.
Lično, nisam primetila nikakav efekat. Uvek isto (ne)spavam. Ali, posmatrajući malog prdonju, zaključujem da "nešto tu ipak postoji". Zašto na nekog deluje, a na nekog ne - tek to nemam pojma. A, ma koliko to nazivali slučajnošću, ipak je malo prevelika slučajnost da svaku noć u kojoj je pun mesec dete provede budno i, svojom nervozom i plakanjem, napravi opštu nervozu u kući .

Jao ljudi, ovo je noc punog meseca, a pun je od 18h 03min.
Ja se osecam extra uvek kad je Luna full.
Neko reaguje preemotivno, zato se ne ljutite na vase prijatelje kad je mesec pun.
Neko plache bez ochiglednog razloga...
To je plima svih technosti u organizmu...
Najvishe ga osecaju Rakovi, i znak i podznak, ali i ostali koji imaju Mesec na osetljivoj tachki u vreme svog rodjenja.

Plima i oseka su pojave koje nastaju usled gravitacionog privlacenja Sunca i Meseca. Dnevne plime i oseke nastaju 2 puta u toku dana zbog uticaja Sunca, dok meseceve nastaju 2 puta mesecno, kada je pun i mlad mesec.

U Vedskoj astrologiji, Mesec simbolise i upravlja umom coveka. Takodje se odnosi na emocije preko svoje vladavine elementom vode. Posto se kretanje vode odnosi na kretanje emocija, kada su pun i mlad Mesec emocije su najburnije.
Treba dodati da je los zapravo mlad Mesec jer tada dolazi do svojevrsnog pomracenja uma i moguc je povecan broj nesreca i zlocina. Pun Mesec moze izazvati preteranu razdrazljivost jer je um jako aktivan, tj. osoba moze osetiti pojacanu umnu aktivnost. To je razlog zbog koga neke osobe tada ne mogu da spavaju. Naravno, svako od nas razlicito reaguje na odredjene pozicije Meseca u skladu sa svojim horoskopom.

Mesec se naziva jos i Soma. Soma je esencijalni zivotni sok koji pokrece krv i biljne sokove. Moze se reci eliksir zivota, naravno na duhovnom nivou. Somom upravlja Mesec.
Kretanje krvi kod ljudi i zivotinja je najvece u periodu punog i mladog meseca, s tim sto je kod ljudi i zivotinja najintezivnije na pun mesec, a kod biljaka kada je mlad mesec. Zato se lekovito bilje bere u odredjeno doba dana ili noci, i na odredjenu mesecevu menu, zavisno od konkretne biljke i namene za koju se bere.

Ah, da desavaju mi se cudne stvari u vreme punog meseca.....inace imam prirodno izrazene ocnjake i u noci punog meseca mi se ne spava i samo bih napolju setala bez cilja.......ma samo da sam napolju.....i tada imam neku neverovatnu snagu.....osecam se bolje nego ikad.

Da, da i tada obicno mrmot zavije cokoladu u foliju.........

Nego da zaokruzim, smatram da mesec utice samo na plimu i oseku....znaci samo to...kod ljudi se moze javiti povisen krvni pritisak i ubrzani metabolizam kao i ubrzano gubljenje tecnosti......preporucuje se da se pije dosta vode u vreme kad aje mesec full pun i to je to.

Previshe pojednostavljeno .
Nije ovo tema o gravitacionom uticaju vac o nadprirodnom , neobjashnjivom uticaju, koji pun mesec proizvodi na nas.

Evo pogledaj kako se ova dvojca umal ne poklashe juce na forumu.

Na njih ochigledno deluje pun mesec .:rtfm:
chime?
Gravitacijom svakako ne a ove predavache sto trijumfuju prikazujuci elementarno znanje fizike kao argument koji bi trebalo da zadivi neukog posetioca late night show a prepustimo njihovoj publici .
Podsecaju na forumske mudrice koje nas stalno obaveshtavaju o nauchnim "istinama",prenebregavajuci fakat da su opstedostupne i prezrene od strane nas koji tragamo osecajuci da nam logika ne dozvoljava prihvatanje ovih zvanicnih gledishta i posmatramo svet ovim preispitivackim ochima.

Slava tebi druze

Na mene Luna ič ne djeluje...
Dovoljno imam starih sportskih i drugih povreda,pa reagujem na hektopaskale...
:dash:
Ili me neko baš naljuti.
Ili sam ODLUČIO da se zezem sa drugima.
ITD.
Ali ovaj selenski objekat što mi radi mjesto svijeće kad se pijan vraćam kući,
e taj mi je nočni saputnik,i onako baš cool izgleda.
Ako ne hodam kroz šumarak.
Onda trčim ko da u guzci imam motor. :per:
:hahaha:
:mrgreen:

Plima i oseka su pojave koje nastaju usled gravitacionog privlacenja Sunca i Meseca. Dnevne plime i oseke nastaju 2 puta u toku dana zbog uticaja Sunca, dok meseceve nastaju 2 puta mesecno, kada je pun i mlad mesec.

U Vedskoj astrologiji, Mesec simbolise i upravlja umom coveka. Takodje se odnosi na emocije preko svoje vladavine elementom vode. Posto se kretanje vode odnosi na kretanje emocija, kada su pun i mlad Mesec emocije su najburnije.
Treba dodati da je los zapravo mlad Mesec jer tada dolazi do svojevrsnog pomracenja uma i moguc je povecan broj nesreca i zlocina. Pun Mesec moze izazvati preteranu razdrazljivost jer je um jako aktivan, tj. osoba moze osetiti pojacanu umnu aktivnost. To je razlog zbog koga neke osobe tada ne mogu da spavaju. Naravno, svako od nas razlicito reaguje na odredjene pozicije Meseca u skladu sa svojim horoskopom.

Mesec se naziva jos i Soma. Soma je esencijalni zivotni sok koji pokrece krv i biljne sokove. Moze se reci eliksir zivota, naravno na duhovnom nivou. Somom upravlja Mesec.
Kretanje krvi kod ljudi i zivotinja je najvece u periodu punog i mladog meseca, s tim sto je kod ljudi i zivotinja najintezivnije na pun mesec, a kod biljaka kada je mlad mesec. Zato se lekovito bilje bere u odredjeno doba dana ili noci, i na odredjenu mesecevu menu, zavisno od konkretne biljke i namene za koju se bere.

Tako je.
A nekad su nasi stari u selima uvece gledali u Mesec i zvezde, i prema tim znacima znali su kakvo ce vreme biti, nisu im bili potrebni zvanicni meteoroloski izvestaji.

Korisno je i pratiti dnevna kretanja Meseca kroz sazvezdja. Kad se nadje u odredjenom, treba izbegavati intervencije na organu koji je simbolizovan znakom. U suprotnom, krvarenje je obilnije, a i sam oporavak duze traje.

Kad je Mesec u opadanju, povoljno je za skracivanje - ne organa! Salim se!
Dobro je za sisanje.......:think: shishanje! Da.

E ozbiljno, stvarno je korisno obratiti paznju na Mesec.

A kazi ti nama dusho, sta jos kazu stare Vede !?

Previshe pojednostavljeno .
Nije ovo tema o gravitacionom uticaju vac o nadprirodnom , neobjashnjivom uticaju, koji pun mesec proizvodi na nas.

Evo pogledaj kako se ova dvojca umal ne poklashe juce na forumu.

Na njih ochigledno deluje pun mesec .:rtfm:
chime?
Gravitacijom svakako ne a ove predavache sto trijumfuju prikazujuci elementarno znanje fizike kao argument koji bi trebalo da zadivi neukog posetioca late night show a prepustimo njihovoj publici .
Podsecaju na forumske mudrice koje nas stalno obaveshtavaju o nauchnim "istinama",prenebregavajuci fakat da su opstedostupne i prezrene od strane nas koji tragamo osecajuci da nam logika ne dozvoljava prihvatanje ovih zvanicnih gledishta i posmatramo svet ovim preispitivackim ochima.

Slava tebi druze

Bugi , Tyson je medju 10 najuvidjajnijih fizicara na svetu, dok je ovo predavanje verovatno, neka mala vrsta zabave za publiku :) Inace obozavam da posmatram mesec i zvezde :D . A sto se preispitivanja i logike tice , to je opasan put , vrlo lako moze da se "skrene" sa puta... :) U svakom slucaju mesec na mene ima pozitivan uticaj uvek ;) pozzzz

Back