- Poruka
- 31.307
evo ovako:kad je pun, znaci da je doba za palacinkee..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

samo je po nekada obasjan ceo Mesec je uvek punsamo je po nekada obasjan ceo
Nego mene zanima ovo - sa meseca sija mesecina a sa sunca ?![]()

Apsolutno!kazu da i peskiri povecavaju svoje aktivnosti....

Plima i oseka su pojave koje nastaju usled gravitacionog privlacenja Sunca i Meseca. Dnevne plime i oseke nastaju 2 puta u toku dana zbog uticaja Sunca, dok meseceve nastaju 2 puta mesecno, kada je pun i mlad mesec.
U Vedskoj astrologiji, Mesec simbolise i upravlja umom coveka. Takodje se odnosi na emocije preko svoje vladavine elementom vode. Posto se kretanje vode odnosi na kretanje emocija, kada su pun i mlad Mesec emocije su najburnije.
Treba dodati da je los zapravo mlad Mesec jer tada dolazi do svojevrsnog pomracenja uma i moguc je povecan broj nesreca i zlocina. Pun Mesec moze izazvati preteranu razdrazljivost jer je um jako aktivan, tj. osoba moze osetiti pojacanu umnu aktivnost. To je razlog zbog koga neke osobe tada ne mogu da spavaju. Naravno, svako od nas razlicito reaguje na odredjene pozicije Meseca u skladu sa svojim horoskopom.
Mesec se naziva jos i Soma. Soma je esencijalni zivotni sok koji pokrece krv i biljne sokove. Moze se reci eliksir zivota, naravno na duhovnom nivou. Somom upravlja Mesec.
Kretanje krvi kod ljudi i zivotinja je najvece u periodu punog i mladog meseca, s tim sto je kod ljudi i zivotinja najintezivnije na pun mesec, a kod biljaka kada je mlad mesec. Zato se lekovito bilje bere u odredjeno doba dana ili noci, i na odredjenu mesecevu menu, zavisno od konkretne biljke i namene za koju se bere.
shishanje! Da.Eto vidis!Dugo ne mogu da zaspim. Mnogi su mi rekli da to sama sebe ubedim da ima veze sa punim mesecom, ali cesto ni ne znam da je pun mesec pa opet ne mogu dugo da zaspim.
Gledaj ovo, zaigracete uz pun mesec, garantujem!!!!![]()
Previshe pojednostavljeno .
Nije ovo tema o gravitacionom uticaju vac o nadprirodnom , neobjashnjivom uticaju, koji pun mesec proizvodi na nas.
Evo pogledaj kako se ova dvojca umal ne poklashe juce na forumu.
Na njih ochigledno deluje pun mesec .
chime?
Gravitacijom svakako ne a ove predavache sto trijumfuju prikazujuci elementarno znanje fizike kao argument koji bi trebalo da zadivi neukog posetioca late night show a prepustimo njihovoj publici .
Podsecaju na forumske mudrice koje nas stalno obaveshtavaju o nauchnim "istinama",prenebregavajuci fakat da su opstedostupne i prezrene od strane nas koji tragamo osecajuci da nam logika ne dozvoljava prihvatanje ovih zvanicnih gledishta i posmatramo svet ovim preispitivackim ochima.
Slava tebi druze
Inace obozavam da posmatram mesec i zvezde
U svakom slucaju mesec na mene ima pozitivan uticaj uvek