PUDLE

Ponavljam Reine podatke:
Reini roditelji su otac Piksi (deda Arcibald,baka Alma-anja) i
majka Lara (deda Fakir iz Zimniih grez CH YU i baka Bobi).
Rea je ocenjena u Kinoloskom savezu(dobila je 5,manje nismo ni ocekivali).

Reu nisam merila,(to odokativno moja procena).Njoj u papirima pise da je toy,i kao takva je bila ocenjema.

Evo pitanja: Laki vec treći dan nervozno trči u krug, pokušava da dohvati rep i kad uspe da se nekako namesti vidim da liže muda(izvinjavam se na izrazu) , pregledan od buva, nema ništa.Pozvan veterinar, kaze nisu zlezde, nego blaga alergija na nešto??!!nezna na šta.
Laki je vrlo nervozan , na momente cvili...help!!!

Evo pitanja: Laki vec treći dan nervozno trči u krug, pokušava da dohvati rep i kad uspe da se nekako namesti vidim da liže muda(izvinjavam se na izrazu) , pregledan od buva, nema ništa.Pozvan veterinar, kaze nisu zlezde, nego blaga alergija na nešto??!!nezna na šta.
Laki je vrlo nervozan , na momente cvili...help!!!

Meni to po ponasanju lici na zlezde. Da li je vet pokusao da mu iscedi?
Jel Laki vuce guzu po podu (sedne i pomocu prednjih sapa se "vozi")?

Po cemu je vet zakljucio da ima alergiju?

Hugo cesto to radi, sedne i voza se po parketu uz pomoc prednjih sapa... ja sam mislila da tako brise guzu :D posto kad kaki i ostane mu malo on pocne da se vrti da dohvati to i skloni i kad vidi da ne moze onda sedne i nece da ustane kao da ga je blam i pocne da se vuce tako....

Hugo cesto to radi, sedne i voza se po parketu uz pomoc prednjih sapa... ja sam mislila da tako brise guzu :D posto kad kaki i ostane mu malo on pocne da se vrti da dohvati to i skloni i kad vidi da ne moze onda sedne i nece da ustane kao da ga je blam i pocne da se vuce tako....

Da, neki psi to rade obicno kad im posle ka***** ostane nesto, ali jako cesto je to pokazatelj da treba zlezda da se cedi.

Prvi put cujem za takav slucaj. Postoje samo dve mogucnosti: jedna je, da ti mislis da si kupila pudlu a u stvari prodali su ti nesto drugo a druga varijanta je da posetis veterinara. Najverovatnije ima problem sa analnim zlezdama. Ova druga varijanta ti je mnogo bolja.:heart::heart::heart::heart::heart:

a ne...bila je kod veterinara i zdrava je potpuno....i jeste mala pudla....nema sumnje....a nisam rekla da je smrad samo ima neki miris koji mi smeta....mozda je to nista sprem nekih rasa ali napominjem da smo imali kerija koji je bio potpuno bez mirisa....i bog te mazo, nije valjda samo moj Siljo (zove se Fiona al joj tepamo da je Siljo jer je nevaljala :)) smrdljevak????

Hajde i ja da kazem... pudle nemaju miris, tacnije ne "proizvode ga". Pre bih mogla reci da ga primaju od spoljne okoline, ako se pusi u stanu osecace se na duvan, ako kuvate sarmu, mirisace na sarmu, ako se setate napolju, prihvatice taj miris... Proveri joj zubice, usice, one znaju da se osecaju ako dlacice nisu pocupane. Definitivno ja jos ne osetih neki odredjeni miris kod pudli cak ni kod onih koje nisu kupane po 6 meseci.:)

Slazem se u potpunosti. Pudle nemaju bas nikakav miris. Treba pregledati to sto si nabrojala. Kolko je star Hugo? Psi se razvijaju do 9 meseci. Kada nepune 9 meseci , velika je verovatnoca da ce zadrzati tu visinu i konstituciju. Zato se psi na izlozbama ocenjuju tek sa navrsenih 9 meseci, jer tad zavrsavaju razvoj. To sto ste kupili pudlu kao toy, ne znaci da ce i ostati toj. To vam ipak dodje kao sreca. I ja sam kupio toy pudlu a sad imam muzijaka od 30cm, nisam imao srece.:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Meni to po ponasanju lici na zlezde. Da li je vet pokusao da mu iscedi?
Jel Laki vuce guzu po podu (sedne i pomocu prednjih sapa se "vozi")?

Po cemu je vet zakljucio da ima alergiju?

nisu zlezde definitivno, nije ni kaka, na alergiju je posumnjao jer se laki besomučno liže po mudašcima a pretpostavljam da mu je tu ,,pomogao,, moj komentar da sam skoro promenila hranu.Nije mogao da ga dobro pregleda jer se ovaj otimao toliko mnogo da ni ja nisam uspela da ga savladam.
Medjutim ono sto sam ja danas konstatovala da je zaista problem u mudascima i to unutar njih, naime vidim da ga bole jer jadničak skuplja noge kad ja pokusam da mu pregledam taj deo i osetljiv je na dodir u tom predelu, sutra opet zovem veta i vodim ga tamo, mislim da je bolje otići u ambulantu nego opet kućni pregled.Vidim da niko nema ovakvo iskustvo, javljam sta je bilo.

Za Lakija:Pudlanu iz mog komsiluka se desilo da je iziritirao,tako sto je predhodno "vukao "dupe po zemlji.Bukvalno se nazuljao.Dijagnoze su bile razno -razne dok jedan od veterinara u nizu nije utvrdio o cemu se radi.A sumnjali su na sve i svasta.
Doticni se takode zove Laki i crna je srednja pudla.

Cao svima! Ovo je moja prva poruka... Vec dve nedelje sam vlasnica srednje crne pudle, koja sad ima dva meseca. Zivimo u stanu... Ovo mi je prvi put da imam psa...tako da ce mi trebati mnogo saveta. POZDRAV! :)

Prvi put cujem za takav slucaj. Postoje samo dve mogucnosti: jedna je, da ti mislis da si kupila pudlu a u stvari prodali su ti nesto drugo a druga varijanta je da posetis veterinara. Najverovatnije ima problem sa analnim zlezdama. Ova druga varijanta ti je mnogo bolja.:heart::heart::heart::heart::heart:

pozdrav svima
moja pudla isto ima smek,vodila sam ga kod veterinara nema upalu usiju nista,on mi je rekao da je to njihov miris,ali da ima smek ima,citiram ne smrde,ali imaju smek

Ne bi trebalo da imaju ni smek:lol: Kad pomirisem moju pudlu (naravno ako pre toga nije bila napolju) ne osetim ama bas nista, kao da sam pomirisala, lupam, pamuk, prosto nikakav miris ne postoji. A nemam problema sa sinusima:P

e sad razmisljam....mozda ste upravu...jede kuvanu hranu pomesanu sa granulama... i puno je u stanu...polupi ona miris....pa da....usi sam joj mirisala, usta ne smrde nesto, guza je ok....ma da....to je miris iz okruzenja....jes

e sad razmisljam....mozda ste upravu...jede kuvanu hranu pomesanu sa granulama... i puno je u stanu...polupi ona miris....pa da....usi sam joj mirisala, usta ne smrde nesto, guza je ok....ma da....to je miris iz okruzenja....jes

Uh,nemoj joj davati pomesano granule i kuvanu hranu,bolje joj daj dva obroka jedan granule same a drugi kuvano.

Planiram da kupim pudlu, srednju, bilo koje boje. Jel se zna kolika je cena, da li ima nekih knjiga o njima, o dresuri i uopšteno? Samo moram još da urazmim roditelje da je to prava stvar za nas :D

Back