PUDLE

Leo koliko mi se cini po slikama jos ima bebecu dlaku, mekanu i pufnastu, kako mi to nedostaje kod Kiki:aha:

kreptoman, ne znam jel slika tako ispala, ali izgleda kao da vam kucov nema cubu... Jel ga nemaerno tako sisate?:D

I evo za krofnicu, sta je previse osisana pudla:lol: To je bilo letos, jadnica stvarno se mucila napolju sa gomilom dlake pa sam insistirala da je frizerka osisa sto vise moguce, a da ipak lici na nesto. To nam je najkrace do sad, inace mislim da necemo eksperimentisati sa jos kracim frizurama:lol:

A ovo je frizura slicna Leovoj, najlepsa po meni za pudlu:)

Evo i jedna slicica sa Ade(mozda sam vec i stavljala ovu al nemamo novih:rumenko:)

Ovako se igramo napolju, omiljeni deo dana:klap:

Dremkanje sa omiljenom lopticom:zaljubljena:

I prava damska poza za kraj:roll:

sava035, hvala...

Look, istina je ima josh bebecu dlaku a i ne znam da li ce i imati nekada bolju, tj. onu pravu:( Zato mi frizerka i preporucila ovakvo shishanje, iako sam ja htela bar neshto malo duzu varijantu.
Damska poza je:worth::super::super:

kreptoman, nije ona gadna, nego je gadno (ne)oshishata:)PPPP

Poslednja izmena:
sava035, hvala...

Look, istina je ima josh bebecu dlaku a i ne znam da li ce i imati nekada bolju, tj. onu pravu:( Zato mi frizerka i preporucila ovakvo shishanje, iako sam ja htela bar neshto malo duzu varijantu.
Damska poza je:worth::super::super:

kreptoman, nije ona gadna, nego je gadno (ne)oshishata:)PPPP

Ne brini, Kiki je imala bebecu koliko se secam do godinu i po dana. I ja sam kolko uzivala u njoj tolko i strepela da nikad nece postati prava, ali evo, frizerka kaze da ima bas dobru dlaku, nije da se hvalimo:mrgreen:

a sta fali bebecoj dlaci? u cemu je razlika?

mignonne, to je ista fora kao i sa bebecom kosicom, dobra je za bebe, a li ne i za odrasle:per:

Ako se pogleda standard za pudle, dlaka mora biti:"gusta, fine teksture, vunasta i kovrcava, elasticna i ne smije ostati polegnuta nakon pritiska rukom" Tacnije, mora se vracati posle dodira kao federcici:) Ne tolerishe se ni pregruba, a ni svilenkasta (kakva je ova bebeca).
Ako zanemarim standard i kazem ti iz vlastitog iskustva...TESHKO je odrzavati ovu svilenkastu dlaku i pored svakodnevnog ceshljanja ona je sklona brzom mrshenju, pravljenjem cvorica, posebno u predelu pazuha, stomaka, po unutrsanjem delu nozica, gde su one obicno i najosetljivije, pa je nemoguce raspetljati to. Jedina pomoc je seckanje takve dlake:(
Leo nije imao duzu dlaku od par santimetara a vec je bilo kriticno na tim mestima.
Zamisli da mu treba odnegovati dlaku od 10cm!!!!!:dash:

Look mi prodjosmo godinu...daj boze da se neshto desi za ovih nastupajucih pola godine:worth:

@Kreptoman, mnogo ti je slatka kuca :heart::D Bas deluje umiljato!
I molim vas :rtfm:, bez takvih komentara o frizuri! :lol: Meni je npr potpuno svejedno kakav je standard i da li je kuce osisano/izgleda po njemu ili nije. Meni je bitniji licni ukus nego standard. Svako ima svoj ukus i misljenje.

@Look, mnogo je slatka Kiki! Cak i tako skroz osisana :heart: Ima pudli koje izgledaju bas.. pa ne znam ni ja kako da objasnim, ali mi se ne svidja kako izgledaju tako kratko osisane. Ali Kiki je super.

I Leo sa tom sjajnom dlakom stvarno izgleda kao plisan :D:heart:

Najvise mi se svidja slika na Adi! Nije ti pravila problem inspekcija? Znam da su mojoj drugarici koja ima dalmatinca, vec nekoliko puta pisali kaznu.

Moramo jednom da upoznamo kuce. :D

Nisam do sada merila Sirlicini visinu, zato sto to ide malo teze :hahaha: nema sanse da miruje pored metra, lenjira i sl.. Potrudicu se ovih dana!

Dragane, postavite i vi jos neke slike, kada budete imali vremena :D

Hvala krofnice na komplimentima:hvala:

Isli smo na Adu 5-6 puta i nikad nismo imali problema sa inspekcijom, nismo ih ni sretali. Znam da je ranije bila prica da nemaju po kom osnovu da pisu kazne, tako da nisam brinula. Doduse, mi smo nju vodili kad nije sezona, tako da je mozda fazon u tome, mozda tad ne pisu kazne. Sad ne znam kakvo je stanje ali ukoliko je isto, ponovo cemo kad otopli na Adu jer Kiki obozava da jurca tamo, poludi kad vidi toliko prostora:D Jednom smo joj bacali lopticu, lopticu uhvatilo dete i zafrljacilo je u vodu i Kiki naravno kakva je ne gleda kuda ide pravo za njom:roll: A bio februar, doduse nekih 15 stepeni i suncano ali ipak:dash: Izasla je iz vode sva sokirana, koveli sta me snadje, tu facu je trebalo snimiti:hahaha:

To za beli luk nisam cula, ali znam da Kiki "malo" belog luka ne bi bilo dovoljno,ona ga obozava:lol:

kreptoman, ne znam jel slika tako ispala, ali izgleda kao da vam kucov nema cubu... Jel ga nemaerno tako sisate?

nema cubu, i to je neka vrsta previda, oshishana prekratko :lol:
rekoh ja da i nije neki model :D

kreptoman, nije ona gadna, nego je gadno (ne)oshishata
to :D

@Kreptoman, mnogo ti je slatka kuca Bas deluje umiljato!
zahvaljujem, jeste umiljato :D

Evo Djulije na snegu:klap: Slika sa Vlasine od pre tri dana!

Prilozi

• Image0043.jpg
    Image0043.jpg
    31,6 KB · Pregleda: 26
Jedna od najlosijih stvari koju je Djulija naucila je da mi visi na ruci dok vozim ili da spusti prednje sape na volan kao da ona vozi. Kakvo je iskustvo vas ostalih sa kucom u autu?

Prilozi

• Image0040.jpg
    Image0040.jpg
    34,7 KB · Pregleda: 27
  • Image0039.jpg
    Image0039.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 26
Jedna od najlosijih stvari koju je Djulija naucila je da mi visi na ruci dok vozim ili da spusti prednje sape na volan kao da ona vozi. Kakvo je iskustvo vas ostalih sa kucom u autu?

Pozdravio je Leo, on se isto tako vozi:D U stvari samo ja kada vozim, nema shansi da je bilo gde drugde osim meni u krilu:)
Nego, nishta ne napisa kakve su face ostalih vozaca:hahaha:

Krofnice i mi smo prosle godine bili s Leom na Adi i to u cik sezone:) Kupali smo se na Makishkoj strani, istina, malo smo se odmicali od kafica, ali ne puno. A shto se tice kazni protiv toga...moci ce da me kazne tek kad proteraju sve one djilkoshe na "ljutim mashinama" koji se vozikaju po peshackoj zoni(ako ne mogu ja, vala nece ni oni:per:).

Kreptomane, znash shta kazhu...kakav gazda, takav pas:whistling::whistling::manikir:

A shto se tice kazni protiv toga...moci ce da me kazne tek kad proteraju sve one djilkoshe na "ljutim mashinama" koji se vozikaju po peshackoj zoni(ako ne mogu ja, vala nece ni oni:per:).

:

sa ovim se u potpunosti slazem.. takodje da ih proteraju sa biciklisticke staze, kako njih tako i pesake a posebno one sto setaju decu medju gomilom koja juri na bajsevima i rolerima:evil::evil::evil:

cim otopli vodim hugisu na adu.. nece mi to zadovoljstvo uskratiti makar pisali kazne svaki dan.. nego, jesam videla onaj znak na par mesta da je zabranjeno setati pse ali koliko sam videla na adi ima dosta lunja..sta cemo s tim:whistling:

slatka je djulija.. proble kod crnih pudli je sto se ne vide dobro na slikama.. jedan od razloga sto sam uzela belu je sto im se lepo vide oci a ja hocu da uhvatim svaku emociju :) mada sam se do poslednjeg dana premisljala izmedju bele i crne.. mada su mi i silver prelepe..

Poslednja izmena:
Jel imate neko iskustvo sa kucom na moru mozda? Mi bi ove godine prvi put Boze-zdravlja trebalo da idemo sa Djulijom.

:D Mi nemamo, prosle godine je Leca bio previshe mali za sve zavrzlame oko pasosha za put u inostranstvo. Imamo samo iskustvo sa Ade

xyz_0261-1.jpg

a to se valjda ne vazi.

Ali vidim da imate iskustva sa/na snegu... Hajde malo o tome, ako nije problem.
Ono malo sto mi je pas ishao na sneg, morala sam ga svaki put posle toga kupati ne bi li mu skinula sve grudve koje su mu se nahvatale po dlaci, i pored kabanice i dzempera. A to, moram priznati i nije neko zadovoljstvo, posebno dugotrajno feniranje posle. Da ne pominjem podizanje nogu, kada se smrzne, posle cega ga moram nositi:confused:

Djulija je stara 10 meseci i njoj je naravno ovo prva zima. Puno setamo napolju i obavezno ima cipelice. Menjamo joj dva para i voli da ih nosi od prvog dana. Sto se tice snega, ima i ona kabanicu i dzemperic i voli da se probija kroz sneg kao buldozer. Evo pre neki dan na Vlasini je prevario neki led pa je upala u vodu i stomak joj je bio mokar. Medjutin istresla se je nekoliko puta, posle smo krenuli kolima i ona se sama osusila. Nije bilo nikakvih posledica. Sve u svemu cele zime seta uvece, jedino ne kad je bas hladno ili kad je mokro!

Inace mi smo vec bili u oktobru u Skoplju sa Djulijom. Nije nikakav problem sto se tice pasosa. Nas interesuje konkretno Grcka, sto se tice smestaja sa ovakvom kucom.

Makedonija nije EU, kao ni Hrvatska...pa moze i bez pasosha... Grcka je druga stvar, po meni je to veci problem, nego smeshtaj, a iskreno razmishljala sam i shta s psom na plazi...il dok smo mi na plazi!

djulija_mala, samo neshto, u vezi s pisannjem na forumu...kada hocete josh neshto naknadno da dodate, imate u "prozoru" koji ste vec napisali i opciju IZMENI, pa mozete pomocu nje dodati shta ste zelite:)

Jel to Leo voli da se pokrije? :):heart:

Problem je i za planinu i za more. Ili previše hladno, tj vlažno za 5točasovno sedenje napolju ili previše vruće, za još duži period. Mada ako se redovno rashlađuje u vodi, možda i nije tako strašno. Planina mi se čini da je malo mučenje za pudlu. Ne znam, nismo probali :mrgreen:
Baš bih volela da vodim Širli na more. Na jezero ću je sigurno voditi (ne Adu).
Moju drugaricu su posle treće kazne hteli na sud da zovu.. Mada ću sigurno probati da je vodim, jedva čekam :D

Nikad nisam vodila psa na more, ali koliko znam iz iskustava drugih, ukoliko je inostranstvo u pitanju to nije problem. Mislim na smestaj a ne secam se da sam cula da su imali problema sa pasosima, ima odredjena procedura i papirologija koja je potrebna i to je to. Naravno kad je smestaj u pitanju bitno je da nadjete hotele koji primaju zivotinje, a ako imate privatan smestaj jos bolje, verujem da se mozete dogovoriti sa vlasnicima. Kad je plaza u pitanju moju prijatelji su psa vodili stalno sa sobom svuda pa i na plazu. Pas voli vodu i kupao se sa njima, lezao na plazi u hladu itd. Mada, pretpostavljam da psu ne prijaju abnormalne temperature od 12-4 a pretpostavljam da ni vi ne biste u to vreme bili na suncu pa ne verujem da je problem:) E sad druga je stvar ako ne planirate psa da vodite sa vama svuda, onda je to problem jer ne verujem da bi psu bilo lepo samom u sobi...Onda je mozda bolje ostaviti ga nekome na cuvanje.

Krofnice, moze jedna zajednicka setnjica na Adi na prolece?:) Naravno i sve druge pudle(i vlasnici kad bas mora:mrgreen:) bi mogli da dodju... Da napravimo jedno malo elitno okupljanje:per:

Back