PUDLE

:D Krofnice, vidi nas pre i posle shishanja;)

PRE:
IMG_5455-1.jpg

POSLE:
Picture040-1.jpg

nisam prisustvovala, pa sam mislila da su mi "uvalili" neko drugo kiche:hahaha:
jedva sam ga prepoznala i otishla sam kuci sa "potpuno" nepoznatim "stvorenjcem" u rukama:confused: Jedva sam smela da se igram s njim, stalno sam imala strah da cu mu polomiti neshto:D

Bas je sladak Leca :heart::D
Nikako nisam kuci za kompom.. Postavljam cim stignem :mrgreen:

Gde nam je Look?
Dragane, kako napreduje Sirlicina sestra, jednu ste zadrzali, jel tako? :D
Ja jesam ostavio jednu zenkicu za mene, ali je dosla jedna gospodjica iz Smederevske Palanke i ubedila me da joj ga ustupim (prodam). Tako cu morati da cekam leto i sledece Korino kocenje pa da opet izaberem jednu zenkicu za sebe.
Upravo mi se koti Korina sestra ,( za sad ih je okotila 4), ali ona je bas srednja pudla, tako da cu ipak sacekati Korino leglo. Ona je nesto manja.

Evo nas opet.

Konacno vam se ponovo javljamo, posto smo uspeli da resimo problem sa Stichom, pa je sada legalan i bezbedan. Moramo da napomenemo da nam je odgajivac Bojan mnogo pomogao da resimo problem. Mada eto ti veliki zastitnici zivotinja traze problem gde ga nema, ali to je na svu srecu iza nas pa evo kacimo jednu novu Stichovu sliku.

stich4.jpg

Poslednja izmena:
Sto nam se lepo razvila tema:super:

Ja bila na skijanju, otvaram temu kad imam sta da vidim-puno novih slicica:klap:

Sirli je baaaas porasla:eek: I Krofnice, sram te bilo sto je nisi osisala kao pravu pudlu:rtfm:
Kad sam procitala post u kome pises da ste je previse osisali ja je ocekivala procelavu kad ono medjutim:evil: Ali videces ti kad dobije pravu dlaku, ako nista drugo dosadice ti da je cetkas cesto, a sad ce i leto, toplije vreme... Ako me razumes:twisted:

Lepo na snegu je pravi smeker:heart:

Djole et Jowana, drago mi je da ste uspeli da sve reshite i zavrsite s problemom koji ste imali :klap:

Krofnice, o okusima valjda ne treba raspravljati, ali da je oshishana puno...niije!:lol:
Nemash brige da si preterala:lol:
Sada me neshto asocira njena kosica na problem koji ce se uskoro javiti...a to su - krpelji. Krenite na vreme sa zashtitom svojih ljubimaca, jer sam ja imala taj maler da mi Leo dobije krpelja, dok nije josh zbog nezavrenih vakcina ni izlazio napolje! Donelo mu ga je moje dete, kome sam samo nedelju dana ranije skunula jednog s vrata.
I obavezno pregledanje posle svakog boravka napolju, pregledanje i cesljanje. Beograd ih je pun, tako da cim iole otopli oni krecu u akciju.:evil:

Look daj slicice ...friske:P

Pa nije baš toliko velika, sada sa skoro 6 meseci ima 3.7kg. Možda ti se čini zbog lopte u pozadini, lopta je baš velika.. Ali ima dugačke noge :D, tako da bi trebalo još da raste.

Ne znam zašto toliko insistirate na frizuri propisanoj za pudle :lol::rtfm: I bišoni i maltezeri se ne šišaju baš kratko, pa im je opet ok. Ja sam čak razumela da se psi hlade samo preko šapa i jezika, tako da dođe svejedno kolika im je dlaka. Ona je ustvari izolator, pa bilo da je napolju hladno ili toplo. Mada ne deluje mi baš logično da će kučetu biti podjednako vruće i sa dugom i kratkom dlakom.. :think: Ne znam.

U svakom slučaju sada je i meni dužina dlake ok, ali nije bila takva odmah posle šišanja. Vrlo je brzo izrasla, taman toliko da opet izgleda okruglasto. Ma svako ima svoj ukus, sasvim normalno.

Kupila sam virbac ampulu, ali nikako da joj stavim. Poslednju je dobila u decembru. Definitivno stavljam sutra. Šta vi koristite?
Šta bi sa agilitijem, znači niste razmišljali o tome? Ja sam juče bila u klubu Singidunum, i trebalo bi prvo da krenemo sa kursom poslušnosti, a onda i agiliti. Naravno ako bude išlo, pošto su tamo većina ´polaznika´ malinoe, i ako se Širlici bude svidelo, sasvim jasno. :D

I da, krpelji su stvarno grozni. Krpelji koji su ujeli dete i Lea, nadam se da nisu bili zaraženi? Mene je jedne godine ujeo krpelj i to baš pred letovanje, pa sam pila antibiotike, za svaki slučaj. Šta ste vi radili?

krofnice
ja nemam pojma sta se sve smatra pod agilitijem.. jel planiras sam oda ga obucis da preskace ona cuda i sl ili i da se takmici? kako to uopste ide? koliko sam shvaltila moraju da psotoje neke posebne prepreke za manje rase, ne moze npr haski i vucjak preskakati isto sto i patuljasta pudla.. gde se vrsi obuka? daj malo detalja :)
za krpelje ja ne znam jos sta cu staviti hugu.. planirala sam frontline al nesto se prica da nije vise tako efikasan pa moram da vidim sta bi mu bila dobra zamena..
sto se frizure tice.. to ti je valjda onja fazon.. mzoe i devojka da se osisa na keca al to je ipak muska frizura :d ali je u krajnjem slucaju svejedno.. pudli ako ne smeta a tebe ako je briga sta ce drugi misliti o tome sisaj svog psa kako hoces ako ti je vec tako lepsi..:) jedino moze biti problem higijena.. lakse ga je ocistiti i oprati posle ka***** i pis***** ako je tu sredjen i lakse mu je sredjivati deo ispod ociju ako nije cupav tu.. mene npr nervira kad se hugo umaze posle jela oko usta, mogu misliti kako bi to bilo da je cupav..
ja inace muku mucim s hugovom hiperaktivnoscu.. ne mogu da ga "pratim" a mislila sam da sam u dobroj kondiciji :D i malo me brine njegova halapljivost.. stalno je gladan, pojeo bi sve sto dohvati.. kad jede odmah trazi jos, vraca se sto puta do cinije da proveri da nije neku granulicu zaboravio.. a jede kako pise na kesi.. cak dobije ukupno mzoda 10,20 gr vise.. dobije i jabuku, nagradice al dzabe.. plasim se da se ne ugoji.. zna li neko koliko bi on otprilike trebao da ima kila.. ima tri meseca i nekoliko dana... bice mali patuljak najverovatnije..

Poslednja izmena:
Bice slicica uskoro:)

Sto se tice zastitite od buva i krpelja mi vec 4 godine koristimo frontline i do sad nije imala ni jednog krpelja kolika god dlaka da joj je bila a buve je zakacila skoro i to zato sto joj tri meseca nismo stavljali fronline:rumenko: Nasla joj ja jedan dan tri buve odmah otisla istog dana po ampulu i od buva vise ni traga ni glasa, na svu srecu:worth: Cula sam i ja price da frontline vise nije sto je nekad bio, ali eto nama jos nije otkazao poslusnost pa ga i ne menjamo.

A agiliti, cini mi se da smo to vec prerasli, jeste da Kiki obozava vratolomije svake vrste al ne verujem da bi joj se svidela ideja da radi ono sto mora, umesto onog sto hoce:lol:

Sto se tice dugih nogu, i ja sam bila sokirana prvi put kad smo je osisali, al kad su nogice dosle do izrazaja, tek sam onda shvatila kakve su pudle elegantne lepotice:heart:

Vidis, na slici bas ne izgleda kao da ima 3,7 kg, Kiki ima oko 4 a Sirli mi na slici izgleda veca od nje. Izgled vara:D Jel si joj merila visinu mozda? Meni se cini da ce biti srednja pudla. Ne secam se bas najbolje, jel su mama i tata patuljasti ili srednji?

MI smo proslu godinu koristili frontline ampule i sprej. A i sada je "pod" frontlinom (ishli smo na izlozbu, pa ja nisam zelela da reskiram). Osim toga koga je zakacio dok je josh bio u kuci, drugoga nije dobio i ako smo mi na Zvezdari koja vazi za "crnu" zonu shto se krpelja tice.
Mignonne_bg, nisi ni svesna koliko si srecna sto ti pas hoce da jede. Ja muku mucim s ovim malim. Po ceo dan nece nishta da okusi ako to nije kuvano. Pokusavala ja sa izgladnjivanjem, ali onda predvece krene da povraca neku zutu penu, ako se ja u medjuvremenu ne sazalim na njega pa mu ne tutnem neshto za pojesti, a da nisu granule. Jedan period je sve bilo u redu, ali sada se ovako izbori za dodatak kuvanog. E sada ja ne znam da li povraca od gladi,i vishka kiseline u zelucu ili ima neki drugi problem!!? (Volela bih da mi neko iskusnije neshto kaze o tome). Za veceru uzme neku granulicu, reda radi, valjda da ne crkne:( A da ne pricam da sam mu iznabavljala granula raznih ukusa, ali se njemu gospodinu niiiishta ne svidja:think: I pored svega, on izgleda potpuno OK, nije ni mrsav, stolica je u redu, on je veseo...pa se nadam da mu je to malo sto pregrize sasvim dovoljno.
Mignonne, pudle ne treba du budu okruglaste, zato Hugu daj koliko mu je propisano i ne treba mu vishe, posebno sto on josh ne ide napolje, znaci ne trosi se puno. Daj mu voce i povrce,kao i jogurt, mladi sir, to ce mi biti korisnije a zavarace mu glad.

izgleda da cemo i mi frontline ipak.. posle citanja raznih foruma izgleda da je za sad ipak on najbolji..
gago, dobija on jabuke i sargarepe.. jogurt ponekad.. vet rece da nije bas pozeljno da pije puno jogurta s obzirom na to da pije cal de fos.. i sve mi se cini da je bas od tad, otkad je poceo i izmedju obroka da dobija ponesto, postao jos alaviji.. kao da stalno ocekuje da dobije nesto i van onih obroka pa trazi..
sto se trosenja tice.. rekoh ja gore da je hiperaktivan ali bukvalno.. ne mogu da verujem koliko je u stanju da trci i skace.. meni rekose da stene uglavnom spava.. on spava samo kad se smori jer necu vise da se igram sa njim a svaku igracku je vec razbacao po kuci.. kad nemam vise snage da jurcam i igram se onda ga ucim neke komande.. za sad najbolje zna "sedi" i "mesto", ponekad se popne na zadnje noge kad treba da sapu pa ih da obe ali uglavnom potrefi.. a da legne nam je najteze islo za sad..kad to utvrdi probacemo i da se pravi mrtav :) primetila sam da mu bas prijaju te "intelektualne aktivnosti"..kad ga ignorisem cesto sedne i podize onako jednu sapicu i kako da mu odolim onda :)

Pazite da ih od silne ljubavi i iz sazaljenja (uvek vas tuzno gledaju), ne pregojite. Mogu posle imati problema sa srcem, mogu imati problema sa krivljenjem nogu i kicme. Pudla je ipak jedna vitka i godpotska kuca koja treba da ima lepu liniju i nadmen stav.

Pazite da ih od silne ljubavi i iz sazaljenja (uvek vas tuzno gledaju), ne pregojite. Mogu posle imati problema sa srcem, mogu imati problema sa krivljenjem nogu i kicme. Pudla je ipak jedna vitka i godpotska kuca koja treba da ima lepu liniju i nadmen stav.

:hahaha: Leo definitivno nece biti pregojen, pre cemo "preci" u engleske hrtove

P3030458-1.jpg

Krofnice, ovako izgleda poprilicno olindrana pudla:lol:
posle one dlacurine sad je lakshi bar pola kilograma:hahaha:
P3030455-1.jpg

Back