PUDLE

Evo da se javim ovde kao ponosni novi vlasnik pudle. Ipak sam kucu nabavila u Moskvi, ali moram da se zahvalim gagasf na konsultaciji i puno korisnih saveta! Zao mi je sto ovaj forum nije malo zivlji, pa da naucim jos ponesto o ovoj rasi!

Eto lepe prilike da ga sa Tvojim iskustvima koje ces vremenom sticati i sa pitanjima ozivis ovaj deo o pudlama ...
Ni slike ljubimca / ljubimice nisu na odmet ..:bye:

Skroz se slazem :ok:

Prilozi

• 12255746_10153684905085242_469542458_o.jpg
    12255746_10153684905085242_469542458_o.jpg
    45,8 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Sta da vam kazem, to je jedan iznenadjujuce razuman pas! Nisam verovala da stene moze biti takvo, od kad smo ga doneli (a imao je 2 meseca) ni jednom se nije upiskio ili ukakio van pelene, kad mu se kaze "ne" on prestaje da radi sta god da je radio, obozava da se gnjavi i mazi, trpi sve sto mu radim od cetkanja do seckanja noktiju i cupkanja dlaka iz usiju, naucio je lepo da ostaje sam preko dana, ali kad se igra onda je jako lud i voli da se svadja, da laje i da proizvodi neki zvuk kao da prica. Nadam se da ga pubertet nece mnogo promeniti :) Sad krecemo polako da izlazimo, pa cemo videti kakav ce biti u setnji. Jos ne mogu da se snadjem sa videom, ali stavicu jednu sliku dok je bio jos mala beba :)) A onda bi mogao jos neko da se ubaci sa slicicama svojih pudlana!
IMG_3351.jpg

Za njih mnogi njihovi , ne bez razloga , ponosni vlasnici kazu da su "intelektualci medju psima" i od njih se jako tesko odvajaju i na par dana , a kamo li na neki duzi period ...
Niste pogresili u izboru rase , jer oni opravdavaju svoju "grupu u FCI - Psi za pratnju" , ali iako su mali rastom i tezinom , oni su i veoma korisni u javljanju dolaska stranih ljudi na "njihovu teritoriju" ...
Mnogostruko su korisni u domacinstvu !
Uzivajte ...

Pozdrav svima.
Evo, i ja kao i mnogi drugi , prvi post pa tražim pomoć.
Elem, posle 32 god. života u kući sa raznim životinjama ( psi, mačke, kornjače, zečevi, papagaji..) već 7 god. živim u stanu i moja porodica i ja nemamo kućnog ljubimca. Pošto moja ćerkica ima alergijsku astmu, nismo smel ,bez odobrenja doktora, ni da pomislimo na kupovinu psa . Ali, od juče smo dobili zeleno svetlo.
Ja već mesec dana čitim po netu o pudlama , ovaj forum sam pročitala ceo i ponovo počela..
Mislila sam da sam nešto naučila, ali avaj, okrenem se oglasima i tu se 200% zbunim. Svi prodaju vrhunske pse i to 50 % toy, 49% patuljke, a reeetko ko srednje.
Zato bih zamolila da mi pomognete da pronađem pudlu za moju porodicu. Mi bi želeli:
1. Srednju pudlu
2. Mužjak
3. Ne mora biti štene do 2-3 meseca starosti ( vidim da to mnogi naglašavaju)
3. Po mogućnosti crne boje, ali nije isključena ni neka druga
4. Pas se uzima isključivo kao kućni ljubimac
Hvala na odgovoru svima.

makac77 Samo da vam kazem da je moj muz imao prve tri nedelje simptome alergije kad smo doneli stene. (On nema astmu, samo kija i curi mu nos i oci su mu crvene) Ja sam se bas uplasila kako ce ziveti sa tim jer smo pudlu uzeli izmedju ostalog zato sto smo se informisala da ona ne izaziva alergiju. Na srecu, evo sad poslednjih par nedelja nema nikakvih simptoma!

Pozdrav svima.
Evo, i ja kao i mnogi drugi , prvi post pa tražim pomoć.
Elem, posle 32 god. života u kući sa raznim životinjama ( psi, mačke, kornjače, zečevi, papagaji..) već 7 god. živim u stanu i moja porodica i ja nemamo kućnog ljubimca. Pošto moja ćerkica ima alergijsku astmu, nismo smel ,bez odobrenja doktora, ni da pomislimo na kupovinu psa . Ali, od juče smo dobili zeleno svetlo.
Ja već mesec dana čitim po netu o pudlama , ovaj forum sam pročitala ceo i ponovo počela..
Mislila sam da sam nešto naučila, ali avaj, okrenem se oglasima i tu se 200% zbunim. Svi prodaju vrhunske pse i to 50 % toy, 49% patuljke, a reeetko ko srednje.
Zato bih zamolila da mi pomognete da pronađem pudlu za moju porodicu. Mi bi želeli:
1. Srednju pudlu
2. Mužjak
3. Ne mora biti štene do 2-3 meseca starosti ( vidim da to mnogi naglašavaju)
3. Po mogućnosti crne boje, ali nije isključena ni neka druga
4. Pas se uzima isključivo kao kućni ljubimac
Hvala na odgovoru svima.
Odlican izbor ta pudla srednje velicine.

Rayela, hvala.
Willgirl , mi smo ćerku vodili kod našeg najboljeg pulmologa-alergologa i on je sam kupio psa deci ( bišona), rekao je da nije hronican asmaticar i da zaboravimo na svakodnevno usisavanje, izbacivanje tepiha , zavesa...(dok su nam drugi dr. upravo to savetovali) . Naravno da ću biti u pripravnosti da moze doći i do reakcije, mada ne verujem, jer ona stalno nosa i igra se sa lutalicama u kraju.

A mi se nadamo, da ces nam javiti jesi li nasla svoju buducu ljubimicu ;)

Evo konacno sam i ja nasla vremena da podelim radosnu vest s vama. Konacno sam i ja postala ponosni vlasnik crne srednje pudle. I hvala Vam gagasf na beskrajnoj pomoci. Kada sam pocinjala moju pretragu i istrazivanje, kako i gde da nadjem svoju ljubimicu, nisam ni slutila da ce se sve zavrsiti ovako brzo i jednostavno. Dobila sam sjajne savete, i saznala za sjajno leglo crnih pudli, i sada mojoj sreci nema kraja, nasa dvomesecna Moli ce uskoro doci kuci. :)
Podelicu uskoro fotografije s vama, pa makar kao maleni doprinos i zahvalnost na beskrajnoj pomoci. Zaista je sjajan forum i grupa, i nadam se da ce uz mali doprinos svih nas biti sve zivlja, i gde cemo moci da razmenimo iskustva i delimo radost nasih ljubimaca, a eto mozda i pomognemo jos nekom da postane srecni vlasnik pudle kao sto sam to postala ja zahvaljujuci Vama gagasf. :heart:

Drago mi je da ste se ukljucili malo u forum, jer je ovo rasa koja zavredjuje da se o njoj pise a i da se razmenjuju iskustva, saveti, jer smao tako mozemo psu pruziti stvarno ono sto mu je neophodno za zdrav i dug zivot.
willgirl, mali je kao secer i nadam se dugom i lepom zajednickom zivotu :)
MinaLola, nema potrebe da se zahvaljjes na bilo cemu, najdrzae ce mi biti da sam spojila dva sveta na obostrano zadovoljstvo ;)
makac77 poslah vam pp. Mi nemamo crne, ajos manje srednje, ali znam ko ima ;)

Jedno pitanje za one koji imaju toj ili patuljaste pudle, da li je za njih bezbedno da se igraju sa malo vecim rasama? Jedni nasi prijateljii imaju foks terijera, ima dosta godina, ali je jako aktivna i razigrana, ne znam da li bi u igri povredila naseg malisu? Nije to sad neki veliki pas, ali opet je 4 puta veca od naseg...

Jedno pitanje za one koji imaju toj ili patuljaste pudle, da li je za njih bezbedno da se igraju sa malo vecim rasama? Jedni nasi prijateljii imaju foks terijera, ima dosta godina, ali je jako aktivna i razigrana, ne znam da li bi u igri povredila naseg malisu? Nije to sad neki veliki pas, ali opet je 4 puta veca od naseg...
Zavisi od tog drugog psa. Ako je navikao na igru s malim psima, i nije neki probelm, ako nije, e onda moze nastati problem.
Moja prijateljica koja se bavi uzgojom toy i srednjih pudli, nikada ne pusta zajedno te dve velicine da se igraju... A s druge strane druga koja ima standard pudlu ne odvaja ga od manjih pasa.
Na vama je odluka.... Pravilo je, d apravila nema ;)

Samo Vi njih drzite na oku i kada im malo podviknete o cas znaju da se smire ...
POznaju oni glas "svojih gospodara" i ako imate takav medjusobni odnos i te kako znaju kada su preterali ili su na samoj granici toga i sa pudlovima se lako resi na miran nacin ...
Ali treba obratiti paznju na vlasnike onih drugih i procenite koliko su oni "Alfe u svom coporu" i drzite onda stvari pod kontrolom , ako tako procenite , sklonite se sa svojim mezimcem na neko mirnije mesto i izvan tih i takvih i vlasnika i ljubimaca .
I posebno bitno - pamtite kakvi su Vam u komsiluku i okruzenju i dvonosci i cetvoronosci , pa se tako i ponasajte kako Vam iskustvo sa njima govori .
Ucite se od drugih vlasnika i od Vasih ljubimaca .
To Vam je najjeftinija i najsigurnija "Skola" . A dobro dodju i po neke knjige na tu temu i video klipovi na Netu ...

Hvala na savetima, ja nemam bas iskustva sa malim psima, deluju jako krhko, a opet znam da se mora socijalizovati nekako. Mada sto se setnje tice, vec duze vreme snimam pse u okolini, i deluju bas lepo vaspitani, nadam se sa cemo naci neke drugare. Imali smo u Srbiji sa labradorom grozno iskustvo napada pitbula iz komsiluka koji opusteno seta po ulici bez nadzora, pa sam pomalo paranoicna.

E , to je to .
Snimi sto vise ponasanje komsijskih i onih koji su "bez vlasnika" , a koji se krecu po zajednickoj teritoriji i sto vise se druzi u zivo sa vlasnicima i kupuj njihovo iskustvo ...
Ali i proveravaj da li je i koliko primenljivo ...

Back