PUDLE

Cao svima :) Ja sam novi clan ovde :)
Imam dve pudlice, muzijaka (4,5 mes.) i zenkicu (2 mes.)
Muzijak je crn a zenka bela :D
Imena su ima EmDzej (MJ-Michael Jordan) i Dora.
E sad u nedoumici sam......
Muzijaka sam dobila od proverenog odgajivaca, a zenkicu sam kupila za 10.000din. Muzijak je 100% pudla imam rodovnik, radnu knjizicu i zdravstvenu, sto znaci on je u redu.
A od zenke samo zdravstvenu.
Kada sam uzela njega znala sam da hocu jos jednu, i desi se da mi naleti ova za 10.000din i ja je uzmem, ceo taj proces bio je sumnjiv, a ja "naprzena" prvo zena nije stavila sliku originalnog steneta vec nekog drugog (stene koje sam ja dobila je stvarno lepse od onog na slici koju je ona postavla) , jer ona navodno to ne zna da radi na kompu, drugo jedva je nasla rodovnik od majke, (bilo je bitno jer su oba psa iz Zrenjanina) i trece kada sam dobila kucu vidi se da nije odrzavana i da je prehranjena. Strahujem da stene nije falicno, mislim ona jede, igra se, piski, kaki normalno cak laje i rezi, spava.... ali zbog cele ove situacije oko preuzimanja malo sam skepticna da mi nije poslala nekog mesanca....ili da me je nekako zeznula..... ne znam kako da proverim, da li imate neki savet?
Unapred hvala!
11209403_1108272039189478_7071648969869352742_n.jpg

11391359_1120810674602281_4672216371029256717_n.jpg

Nema nacina da se proveri da li je pas rasan ili ne, posebno sto se svaki pas bez dokaza porekla-rodovnika, smatra za mesanca.Mnogo se ovde, kao i svuda po netu pise o tome, o tome kako se psi kupuju i posebno se naglasava da se pre kupovine psa mora obratiti puno paznje, jer pas je zivo bice koje s vama provodi dugi niz godina, tako da se nabavci nikako ne bi trebalo pristupiti olako, jer i malo novca koje date je puno, ako dobijete - mesanca, kojih su, morate priznati, puni azili.
I samo bih dodala jos nesto Rodovnik, nije propusnica za izlozbe, vec je dokaz o poreklu psa, njegova licna karta. I ako ne zelite da psa vodite na izlozbe, sutra ce vam pasti na pamet da ga parite, a bez dokaza o poreklu necete znati da li ga parite sa ocem, majko, sestrom....
Kada znate poreklo psa, uvek mozete saznati i o eventualnim naslednim bolestima koje neke krvne linije imaju, a kada nista od toga ne znate, mozete samo da se nadate da ce s vasim psom biti sve u redu.
Samo edukacija moze da vam donese zdravog, pravog i lepog ljubimca, u sustini, sreca tu igra jako mali procenat, kao uostalom u svim domenima naseg zivota....

Psici su slatki i neka ti je sa srecom s njima :)

Pudle su , inace , iz grupe "Psi za pratnju" , a pratioce u zivotu obicno biramo prema zadovoljstvima koje nam pruzaju , a "dobici od izlozbi i pokazivanja nam i nisu primarni" ...
Uzivajte u njihovim igrarijama , lepo ih negujte , hranite , pruzite im koliko god mozete bolju zdravstvenu negu i neka Vam dugo godina donose radosne trenutke .

Dobila sam rodovnik od njene majke i ona potice od Family Urban i Holly Hobby, ipak je rasan pas, u ostalom da nije, bilo bi me briga jer je mala fantasticna. Za izlozbama nisam zaludjena, a ako budemo imali prilike ucestvovacemo ;)

Ja verujem da vam se moj odgovor nije svideo, ali sta mogu, tako stoje stvari. Niti sam ja to izmislila, niti sam ja kriva sto vas pas nema rodovnik :( Vi pitali i dobili odgovor....
Bitno je da se vama vasi psi svidjaju i da ste zadovoljni njima.

Ja verujem da vam se moj odgovor nije svideo, ali sta mogu, tako stoje stvari. Niti sam ja to izmislila, niti sam ja kriva sto vas pas nema rodovnik :( Vi pitali i dobili odgovor....
Bitno je da se vama vasi psi svidjaju i da ste zadovoljni njima.
Pa svidjaju se i nama, narocito ovaj bez rodovnika:heart:
Da, neverovatno je to da neko hoce stene koje ce voditi i na izlozbe, ali nece da ga plati vise od 80 evra,
stene je medeno, ja zapravo i ne razumem ovu kuknjavu oko vlasnice steneta koja je kao neprijatna, nije sve papire
uredno dala ( pa samo ti papiri i vakcinacije kostaju vise od 80 evra).

Hajde jos jednom da objasnim postupak vadjenja rodovnika (koga zanima):
Da bi stene dobilo rodovnik, oba roditelja bi morali da imaju isti i da budu pozitivno ocenjeni. Ocena za psa se moze dobiti na tri nacina: Izlaganjem (kada uz 5 pas moze dobiti i titulu), izvodjenjem na izlozbu i ocenjivanjem van konkurencije, znaci, ne uvodjenjem u ring (tada je najvisa ocena 5) kao i ocenjivanjem u KSS ili KD u mestu gde vlasnik psa zivi (i tu je najvisa ocena 5)
Rodovnik moze izvaditi iskljucivo uzgaivac-vlasnik kuje u svom Kinoloskom drustvu ili Kinoloskom Savezu, naravno samo ako su zadovoljeni predhodni uslovi. Cena rodovnika po trenutnom vazecem cenovniku je 2000din, a cena izvoznog je 5000dinara i moze se dobiti samo uz predhodno izvadjen rodovnik i uz cip psa za koga se vadi. Svako trazenje vise novaca za rodovnike je po mom licnom misljenju cista prevara.
Psi bez rodovnika se kinoloski vode kao mesanci, ma sta im roditelji bili.

Moje pitanje je bilo jasno, da li postoji mogucnost da se proveri rasa. Dali ste mi vrlo opsiran odgovor. Niko nije reko da ste to izmislili niti da ste krivi sto nema, ali da znate, dobila sam rodovnik. Psi su najbitiniji! :D

Papiri i vakcinisanje nije vise od 50e, naravno to zavisi od lokacije gde radite to. Stene nije uzeto za izlozbe, vec da bi pravilo drustvo starijem stenetu, dok sam ja na poslu. Ako ne razumete neke stvari bolje nemojte ih uopste komentarisati. I nemojte mislilti da sam neprijatna, vec izlazem svoje misljenje kao i vi. :)

Pozdrav svima!

Procitala sam mnogo korisnih saveta na ovom forumu i resila da se registrujem jer imam jos par pitanja, mozda se negde i pisalo ali nije mi bas jasno. Zelim da kupim stene toy pudle negde tokom sledece godine i u fazi sam istrazivanja. E sad, zasto bas toy? Ne radi se o hiru. Naime, mnogi iskusni clanovi su koliko ja shvatam svesni da je tesko doci do toy pudle i smatraju da to nije ni tako vazno, to se mene tice, rado bih uzela bilo kakvog mesanca i obozavala bih ga. Problem je u tome sto ja zivim na relaciji Moskva-Srbija. Veoma cesto letim i zelela bih da psa mogu da nosim sa sobom, a da bi pas mogao u kabinu aviona on mora biti poprilicno mali (do 5kg) Zato mi nije bitno da imam toy pudlu po standardima njene visine, vec mi je bitna tezina.

Odlucila sam se za pudlu, izmedju ostalog, jer mislim da je veoma zahvalna za drzanje u stanu zbog dlake, a i muz mi je pomalo alergican (nismo to tacno utvrdili, ali u prisustvu dugodlakog fox terijera nije kijao, a u prisustvu mog labradora i macaka kija). Cula sam da su pudle pogodne za one koji imaju alergiju. U Srbiji kod roditelja imam labradora, kog malo je reci obozavam, i veoma sam ga uspesno dresirala, onako cisto iz zabave. Zato zelim psa koji je pogodan za dresuru, a imam lepe uslove za drzanje, radim od kuce, imam grumera u zgradi, nedaleko cak i teren za agility (sto bi bio lep hobi ako bi pas bio zainteresovan). Znam da ima puno malih rasa kod kojih bih bila sigurna da cu dobiti veoma malog psa, ali koliko poznajem te rase, cini mi se da one ne bi bas odgovarale mom karakteru. I pudlu sam izabrala, ne po izgledu, vec po osobinama.

Vidim da su po raznim oglasima sada cene u Moskvi i u Srbiji dosta slicne (osim nekih nerealno niskih cena u Srbiji). Ali osim cena, zajednicki je i taj haos, prodaje svako svasta, ja se slabo razumem i imam dva straha, jedan je da dobijem stene sa nekom genetskom anomalijom, a drugi je da ono izraste u veceg psa i da onda ne znam sta da radim, jer u Moskvi nemam kome da ga ostavljam, a hotel za pse nije resenje jer zelim da mogu da dodjem u Srbiju i na mesec dana ponekad.

Nisam zaintereosvana da vodim psa na izlozbe, a ni da ga razmnozavam, tako da ne bih imala problem da uzmem psa koji ima neke nepravilnosti u boji krzna ili tome slicno, bilo sta sto nema uticaj na zdravlje, naravno, ako bi mu cena onda bila niza. Volela bih crvenog, mada mi to nije presudno. U Moskvi ih se prodaje dosta, ali nema ko da me posavetuje.

Ako neko ko je iskusniji u ovome ima savet za mene, da li je uopste preporucljivo da uzimam stene u Srbiji pa da ga nosim za Moskvu, da li u Srbiji postoji odgajivacnica sa pudlama cije su babe i dede bile toy (sto bi dalo koliko toliko garanciju za velicinu), da li se stenad moraju unapred rezervisati i tome slicno, molim vas da mi odgovorite. I jos nesto, da li mislite da bi ta malena pudlica imala strah od mog labradora? Ipak je veci pas u pitanju, i iako je jako nezan, ne znam da li bi bilo rizicno takvo druzenje za pudlu, da se ne povredi i slicno.

Hvala unapred na odgovorima!

Evo jos nesto da dodam, ako neko jos prati ovu temu, ja bih cak radije uzela minijaturnu pudlu, ako ona moze da bude 5-6kg, trebaju mi realna iskustva ljudi koji ih poseduju sto se tezine tice. Volela bih da pas ne bude skroz minijaturan, ali da mogu da ga nosim u avion.

Willgrl, jasno je sta vam treba i zbog cega :)
Mi cesto imamo stence (zbog posedovanja muzjaka koji nemaju ogranicenja u broju parenja) tako da vam mozemo izaci u susret u vezi psa za kakvog ste zainteresovani. Zbog nedovoljnog broja postovanja ne mogu vam poslati privatnu poruku da ne bi ovde pricali o svim detaljima, tako da molim vas, postujte jos nesto.
Sada je aktuelan ovaj malac :)
11755839_10152919444692691_6126341637034728648_n.jpg

bakonja, hvala na preporuci :hvala:

Jao divno, gledala sam vase pse, izgledaju mi savrseno! A ovaj decko bi bio idealan za mene! Nazalost zbog nekih ne bas veselih razloga razloga ja cu psa moci da uzmem tek sledece godine, ali sam htela vec da se povezem sa nekim oko toga. Nadam se da ce mi uskoro odobriti profil na forumu pa da cemo malo vise popricati private ;)

Willgrl, jasno je sta vam treba i zbog cega :)
Mi cesto imamo stence (zbog posedovanja muzjaka koji nemaju ogranicenja u broju parenja) tako da vam mozemo izaci u susret u vezi psa za kakvog ste zainteresovani. Zbog nedovoljnog broja postovanja ne mogu vam poslati privatnu poruku da ne bi ovde pricali o svim detaljima, tako da molim vas, postujte jos nesto.
Sada je aktuelan ovaj malac :) Pogledajte prilog 356683

bakonja, hvala na preporuci :hvala:

Razmenjujemo informacije i nista vise od toga .
Pozdrav .

Jao divno, gledala sam vase pse, izgledaju mi savrseno! A ovaj decko bi bio idealan za mene! Nazalost zbog nekih ne bas veselih razloga razloga ja cu psa moci da uzmem tek sledece godine, ali sam htela vec da se povezem sa nekim oko toga. Nadam se da ce mi uskoro odobriti profil na forumu pa da cemo malo vise popricati private ;)

Hvala :) Tacno, ovaj decko bi bio odlican za vas, i tezinom i velicinom. Odlicnog je karaktera, od dobrih roditelja sa svim zdravstvenim pregledima i testovima, ali bice i neki drugi... :)
Poslala sam vam pp :)

I mene to zanima. Naime, od skoro živim u stanu i prvi put u svom životu nemam životinju, jako mi fali....Inače imam klinca od 3 godine i silno želimo da mu kupimo pudlicu...toy ili patuljka, zna li se ko ima dobro leglo?

Imamo trenutno nekoliko uparenih zenki i ocekujemo braon, crne, apriko i crvene bebe, naravno, ako sve bude kako treba, cemu se nadamo od sveg :heart: :) Mame i tate su razliciti, tako da mi se mozete javiti na pp za ostale podatke.
Dostupna su dva apriko decka koji nisu bas bebe, ali su vec isprimali sve vakcine, pa vam to olaksava mnogo sta (karantin, troskove oko vakcina a i nauceni su na stan)
Ovde mozete videti nase pse https://poodlekennelcinnamonmoon.wordpress.com/

moja ljubimica i ja :heart:
12053239_10206352003351464_1308339538_n.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! :)

Ja sam novi clan, tako da se unapred izvinjavam ukoliko postavljam pitanje na koji je vec dat odgovor na prethodnim stranicama. :)
Ja bih zelela da kupim zenku srednje pudle, i vec danima istrazujem odgajivacnice po internetu i zaista je tesko doci do kvalitetnih informacija. Moja porodica i ja smo do pre par godina imali crnu srednju pudlu koja nazalost nije vise s nama i sada ne mozemo ni da zamislimo psa druge rase u nasoj porodici. Nasa kuca je nazalost bila jako bolesna i zbog prethodnog iskustva jako nam je vazno da je pas iz dobrog legla, koliko god je to moguce znati. Svakakve informacije sam procitala na internetu, da ne postoje cistokrvne pudle u Srbiji, itd... Nama ne treba pas za izlozbe, ali nam je najvaznije da je pas zdrav, da je iz dobrog legla, da ima rodovnik, a na nama da mu omogucimo najbolju negu. Ali za pocetak, nam treba informacija gde u Beogradu mozemo da kupimo stence srednje pudle (jos nismo odlucili da li crne ili sive boje) iz dobre i pouzdane odgajivacnice.
Hvala vam unapred na odgovorima. :)

Pozdrav svima! :)

Ja sam novi clan, tako da se unapred izvinjavam ukoliko postavljam pitanje na koji je vec dat odgovor na prethodnim stranicama. :)
Ja bih zelela da kupim zenku srednje pudle, i vec danima istrazujem odgajivacnice po internetu i zaista je tesko doci do kvalitetnih informacija. Moja porodica i ja smo do pre par godina imali crnu srednju pudlu koja nazalost nije vise s nama i sada ne mozemo ni da zamislimo psa druge rase u nasoj porodici. Nasa kuca je nazalost bila jako bolesna i zbog prethodnog iskustva jako nam je vazno da je pas iz dobrog legla, koliko god je to moguce znati. Svakakve informacije sam procitala na internetu, da ne postoje cistokrvne pudle u Srbiji, itd... Nama ne treba pas za izlozbe, ali nam je najvaznije da je pas zdrav, da je iz dobrog legla, da ima rodovnik, a na nama da mu omogucimo najbolju negu. Ali za pocetak, nam treba informacija gde u Beogradu mozemo da kupimo stence srednje pudle (jos nismo odlucili da li crne ili sive boje) iz dobre i pouzdane odgajivacnice.
Hvala vam unapred na odgovorima. :)

Imate premalo poruka da bih vam pisala privatnu poruku, ali mozda mozete vi meni. Trenutno ima dobro leglo u BG crnih srednjaka, pa vas mogu spojiti sa uzgaivacem. Sivih u BG nema, a koliko sam upucena ni u Srbiji uopste, s tim sto mislim na kvalitetne pse, ne na one uvezene sa Madjarske pijace kucnih ljubimaca.
O tome da u Srbiji ne postoje cistokrvni psi ne bih ni komentarisala :)
Inace, moram napomenuti da i pored toga da li vi imate zelju ili ne da izlazete psa, njegov kvalitet se ipak moze oceniti jedino na izlozbama, a zdravlje poznavanjem roditelja i njihovog kvaliteta. Dobro leglo (zdravo) ima neku cenu, bez obziira da li psa planirate za ljubimca ili za izlaganje.

Imate premalo poruka da bih vam pisala privatnu poruku, ali mozda mozete vi meni. Trenutno ima dobro leglo u BG crnih srednjaka, pa vas mogu spojiti sa uzgaivacem. Sivih u BG nema, a koliko sam upucena ni u Srbiji uopste, s tim sto mislim na kvalitetne pse, ne na one uvezene sa Madjarske pijace kucnih ljubimaca.
O tome da u Srbiji ne postoje cistokrvni psi ne bih ni komentarisala :)
Inace, moram napomenuti da i pored toga da li vi imate zelju ili ne da izlazete psa, njegov kvalitet se ipak moze oceniti jedino na izlozbama, a zdravlje poznavanjem roditelja i njihovog kvaliteta. Dobro leglo (zdravo) ima neku cenu, bez obziira da li psa planirate za ljubimca ili za izlaganje.

Postovana gagasf, hvala Vam na brzom odgovoru. :) Pokusala sam da vam posaljem privatnu poruku, ali mi je to neomoguceno, ja sam nalog otvporila juce kako bih postavila poruku, pa mozda iz tog razloga. Elem, ja trenutno nisam u zemlji, jos uvek ne znam kada cu se vratiti, da li za mesec dana ili ranije, pa ne bih pre toga mogla ni da kupim kucu. Svakako bih zelela kontakt odgajivacnice kako bih na vreme mogla da razmotrim sve opcije, Jako mi je vazan kvalitet legla, i slazem se u potpunosti s vama, up[oznata sam sa procedurom ovenjivanja, to bismo svakako uradili. Pokusacu da omogucim opciju privatne poruke, pa cu vam se javiti. :)

Postovana gagasf, hvala Vam na brzom odgovoru. :) Pokusala sam da vam posaljem privatnu poruku, ali mi je to neomoguceno, ja sam nalog otvporila juce kako bih postavila poruku, pa mozda iz tog razloga. Elem, ja trenutno nisam u zemlji, jos uvek ne znam kada cu se vratiti, da li za mesec dana ili ranije, pa ne bih pre toga mogla ni da kupim kucu. Svakako bih zelela kontakt odgajivacnice kako bih na vreme mogla da razmotrim sve opcije, Jako mi je vazan kvalitet legla, i slazem se u potpunosti s vama, up[oznata sam sa procedurom ovenjivanja, to bismo svakako uradili. Pokusacu da omogucim opciju privatne poruke, pa cu vam se javiti. :)
Samo napisite jos jedan post i onda cete moci da primate i saljete poruke.
Kvalitet legla koji imam u vidu je stvarno dobar, ali o tom cemo pricati pp :)

Back