PUDLE

Za bas male novce nema masinica iole kvalitetnih da se kupe. Ima, ali nece dugo trajati, noz ce "zvakati" dlaku. brzo ce se istupeti, pa cete umesto 1 morati da kupite drugu, a onda vam cena dodje na isto... Nisam neki strucnjak, ali pogledajte ovde http://www.sparkyfashion.com/masinice-za-sisanje-pasa.html#.VsCLDrThBpg , izadjite na neki forum gde ljudi dele iskustva o odredjenoj masinici, dobro se u svakom slucaju informisite pa krenite u kupovinu. :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Zamolila bih nekog da mi pomogne da nadjem pudlu za sebe. Ne zurim, bitno mi je da nadjem upravo ono sto trazim. Dakle...treba mi patuljasta pudla, od sitnijih predaka. Da je crne, bele ili eventualno crvene boje, ali najradije bih crnu pudlu. Ne zelim da u svojoj genetici ima svetle aprikot pse niti sive. Treba mi stene izl9zbenog kvaliteta. Volela bih da roditelji imaju uradjene zdravstvene testove. I takodje mi je bitno da uzgajivac vodi racuna i o karakteru pasa koje koristi u priplodu. Mozda ovo zvuci nekako previše, ali meni je sve ovo bitno, ipak uzimam psa koji ce mi praviti drustvo dugi niz godina. Pa ako bi mi neko mogao pomoći...ako neko zna neka planirana legla za ovu godinu koja bi mi bila interesantna, bila bih mu zahvalna na pomoći.

Pozdrav svima. Zamolila bih nekog da mi pomogne da nadjem pudlu za sebe. Ne zurim, bitno mi je da nadjem upravo ono sto trazim. Dakle...treba mi patuljasta pudla, od sitnijih predaka. Da je crne, bele ili eventualno crvene boje, ali najradije bih crnu pudlu. Ne zelim da u svojoj genetici ima svetle aprikot pse niti sive. Treba mi stene izl9zbenog kvaliteta. Volela bih da roditelji imaju uradjene zdravstvene testove. I takodje mi je bitno da uzgajivac vodi racuna i o karakteru pasa koje koristi u priplodu. Mozda ovo zvuci nekako previše, ali meni je sve ovo bitno, ipak uzimam psa koji ce mi praviti drustvo dugi niz godina. Pa ako bi mi neko mogao pomoći...ako neko zna neka planirana legla za ovu godinu koja bi mi bila interesantna, bila bih mu zahvalna na pomoći.

Ovo sto ti trazis u Srbiji je jako retko, a u nekim bojama koje te zanimaju je nemoguce.

Da krenem od crvene, jer mi je to najbliskije. Crvena boja kao takva je priznata 2007 god. a sve predhodne generacije su vodjene kao aprikot. Od tada do sada nema dovoljno generacija crvenih da se u krvnoj liniji ne pokaze aprikot pas. Ovo pricam iskljucivo o stranim rodovnicima, s obzirom da se u nasim ne pise ni boja ni velicina psa, tako da to ne mozes pratiti kod nas. Osim toga, trenutno trazim psa za sebe ali bukvalno po celom svetu, i to je za sada skoro nemoguca misija, a moji uslovi su slicni tvojima: da su oba roditelja crvena, da imaju sve testove, SVE zube i da imaju bar priblizno dobro poreklo kao psi koje imam u kuci. Ja takve stence imam, ali ih ne mogu koristiti za sledece kombinacije kod mojih pasa. Tacnije, trazim ono sto imam u kuci, ali je to jako tesko. Aj da kazem da ja imam jedno crveno stene koje zadovoljavaju sve tvoje kriterijume.

Kod belih ovde to zaboravi za patuljaste pse... mozda eventualno ima jedan nas uzgaivac a npr. u susednoj nam drzavi ko bi mogao da zadovolji te zahteve. Sada videh da su dobili prinove ;)

Crni...patuljci, mozda jedan nas uzgaivac.... i to bi bilo odprilike to

Poslednja izmena:
Ovo sto ti trazis u Srbiji je jako retko, a u nekim bojama koje te zanimaju je nemoguce.

Da krenem od crvene, jer mi je to najbliskije. Crvena boja kao takva je priznata 2007 god. a sve predhodne generacije su vodjene kao aprikot. Od tada do sada nema dovoljno generacija crvenih da se u krvnoj liniji ne pokaze aprikot pas. Ovo pricam iskljucivo o stranim rodovnicima, s obzirom da se u nasim ne pise ni boja ni velicina psa, tako da to ne mozes pratiti kod nas. Osim toga, trenutno trazim psa za sebe ali bukvalno po celom svetu, i to je za sada skoro nemoguca misija, a moji uslovi su slicni tvojima: da su oba roditelja crvena, da imaju sve testove, SVE zube i da imaju bar priblizno dobro poreklo kao psi koje imam u kuci. Ja takve stence imam, ali ih ne mogu koristiti za sledece kombinacije kod mojih pasa. Tacnije, trazim ono sto imam u kuci, ali je to jako tesko. Aj da kazem da ja imam jedno crveno stene koje zadovoljavaju sve tvoje kriterijume.

Kod belih ovde to zaboravi za patuljaste pse... mozda eventualno ima jedan nas uzgaivac a npr. u susednoj nam drzavi ko bi mogao da zadovolji te zahteve. Sada videh da su dobili prinove ;)

Crni...patuljci, mozda jedan nas uzgaivac.... i to bi bilo odprilike to

Kao prvo, hvala na odgovoru.
Znam tvoje pse, sjajni su, znam i koliko rada i truda je uloženo u njih.
Kao što rekoh...ne žurim sa kupovinom. Planiram sredinom godine ili kasnije da uzmem psa, ali na vreme sam krenula sa potragom, jer...kao što si i sama rekla, to može da potraje. Volela bih kad bi mi poslala link ka toj odgajivačnici iz našeg komšiluka, sasvim mi odgovara i varijanta da uvezem psa. Od naših, znam da generacijski samo bele pse ima Holly Hobby, a za crne ne znam ni jednu sem Jasenak. Rosteco ima sjajne, ali srednje pudle. Mila toyeve...baš mi je teško naći patuljastu. Razmišljala sam i o toy pudli...ali se plašim da su premale. Crvene pudle su mi prelepe, one imaju neku svoju posebnu priču., posebnu draž. Ali brine me to često bledjenje boje kroz godine, kao i veća osetljivost dlake na Sunce. A ne planiram da držim pudlu zatvorenu u stanu, već da ide svuda sa mnom, da trči, da se juri, da pliva...da živi život. A ja sam skoro celo leto na našoj plantaži...čitavo prostranstvo tamo bi bilo njeno :). Eto... svaka pomoć bi mi značila. I hvala unapred. :)

Kao prvo, hvala na odgovoru.
Znam tvoje pse, sjajni su, znam i koliko rada i truda je uloženo u njih.
Kao što rekoh...ne žurim sa kupovinom. Planiram sredinom godine ili kasnije da uzmem psa, ali na vreme sam krenula sa potragom, jer...kao što si i sama rekla, to može da potraje. Volela bih kad bi mi poslala link ka toj odgajivačnici iz našeg komšiluka, sasvim mi odgovara i varijanta da uvezem psa. Od naših, znam da generacijski samo bele pse ima Holly Hobby, a za crne ne znam ni jednu sem Jasenak. Rosteco ima sjajne, ali srednje pudle. Mila toyeve...baš mi je teško naći patuljastu. Razmišljala sam i o toy pudli...ali se plašim da su premale. Crvene pudle su mi prelepe, one imaju neku svoju posebnu priču., posebnu draž. Ali brine me to često bledjenje boje kroz godine, kao i veća osetljivost dlake na Sunce. A ne planiram da držim pudlu zatvorenu u stanu, već da ide svuda sa mnom, da trči, da se juri, da pliva...da živi život. A ja sam skoro celo leto na našoj plantaži...čitavo prostranstvo tamo bi bilo njeno :). Eto... svaka pomoć bi mi značila. I hvala unapred. :)

Moram odmah da ti kazem da na bele uopste nisam mislila na tu, vec na jednu skroz drugu uzgaivacnicu, a sto se crnih tice, mislila sam na patuljke, kao sto si napomenula, ne na srednje ;)
Poslacu ti pp da ne reklamiram ovde bas sve ;)

Ucinilo mi se po onom nazivu korisnika "Bicho de Pe" da je "Bison" ( ako se ne varam , spansko govorno podrucje je u Porukama i to me je "zavelo"?) , ali "LIcna greska" je u pitanju i izvinjavam se ljubiteljima Pudli zbog ove ne namerne greske .

Pozdrav svima :)

Da li bi neko mogao da mi objasni razliku izmedju toy pudle i patuljaste pudle, sto se tice fizickog izgleda? Osim cinjenice da je toy pudla manja,naravno. Planiram da kupim toy pudlu pa me zanima kako uopste prepoznati stene toy pudle , da li se razlikuje od steneta patuljaste?
Bilo bi lepo kad bi neko mogao da postavi neke slike kako izgleda toy pudla kad poraste. Ima na netu, ali nisam bas uspeo da napravim razliku.

Pa i neces napraviti razliku :) Kvalitetan toy treba da izgleda isto kao i patuljak, srednjak, standard. proporcije iste, samo manji pas.
Uostalom i ja bih volela da mi neko pokaze razliku izmedju toya od 27 i patuljaka od 29cm ;)

12935293_10154005980800242_1144711480_n.jpg

Ovo je nas novi decko koji ima 24cm i ni po cemu ne mozes napraviti razliku u obliku, formi od npr od patuljka. Kvalitetan toy bas tako treba da izgleda. Ne bi trebao da ima buljave oci "na vrh" glave, ili sa strane ...i da ne pisem dalje ;)
Inace decko je novi clan Ciinamon Moon-ovaca ;)

:hvala:

Takodje , a od svih ovih iz dela "Pasa za pratnju i tako to :D " , pudle su mi nekako najomiljenije , jer svojom naravi i osobinama da pruze drugara u druzenju , igri , setnji , a po neki i kao "telohranitelji , makar u pokusaju i dobroj volji :D " su , malte ne - nenadmasni sto se tice rase i namene ...
Ipak im je poreklo lovacko i to im se ne moze tek tako "izbrisati" .

Cao svima! Iako vec duze vreme pratim temu,tek sad sam otvorila nalog jer za jedno mesec dana dobijamo novog clana porodice-svetlo aprikot zenku toy pudle,rodjenu 20. marta,pa bih se pridruzila ovde cisto ako bude trebao neki vas savet

Poslednja izmena:
Hvala lepo❤️ kuca ce se zvati marta. U leglu je sa jos jednom zenkicom,ona je potpuno crna i malo sitnija od nase. Imaju kilogram i nesto. Primile su prvu vakcinu 20. maja,dakle sa 2 meseca i ljudi od kojih kupujem kazu da ce sledecu za 2-3 nedelje i na kraju neku trecu vitaminsku,neobaveznu,ali pozeljnu. Jel je to sve okej?

Vec u startu se s vakcinom kasnilo. Druga vakcina, kao i treca se primaju od 21 -30 dana od poslednje vakcine. Znaci, nema 2-3 nedelje vec se tacno zna kada. O "vitaminskoj vakcini" u zivotu cula nisam, tako da ja tako nesto kakogod da se zvalo psu ne bih davala.
Postoje vakcine protiv zaraznih bolesti za cije davanje postoji tacno odredjeni red, kao i vakcina protiv besnila koja se daje psu nakon navrsenog 3 meseca, koja se po nasem zakonu ponavlja svakih godinu dana. Vakcina protiv zaraznih bolesti s etakodje ponavlja na godinu dana od poslednje (trece vakcine).

Poslednja izmena:
Mozda ih prosto nisi dobro razumela. Sto se sheme vakcinacije tice, ona zavisi i od vrste vakcine koja se koristi. Moj pas je vakcinisan nekom vakcinom koja se daje (koliko se secam) prvi put u 6-7 nedelji a revakvcina u 12 nedelji. Vakcinu protiv besnila je dobio zajedno sa revakcinom. Ali ne znam da li se ta vakcina koristi u Srbiji.

Najiskrenije se nadam da je do mene. Zena nije tacno znala napamet da mi kaze kad treba sledecu da primi,nije joj taj papir bio pri ruci. Citala sam sinoc na netu da se prva prima sa 6 nedelja,druga sa 8 i revakcina sa 12 koja se ponavlja na svakih godinu dana.
Vodila sam sa sobom kod tih ljudi drugaricu koja ima odraslog muzijaka srednje pudle jer zna kako,sta treba i kaze da obe izledaju jako zdravo,sto sam i sama mogla zakljuciti. Bas im pridaju veliku paznju i ljubav.
Ti ljudi pored njih dve bebe imaju naravno i njihovu majku i jednu tiny toy pudlu,ona im dodje kao tetka hahah

Back