PUDLE

Sofija, bice nam drago da nam ispricas kako nam je lepotica Bronzica (kako joj je pravo ime;), odavno o njoj nisam nista cula :) I da nam das slikicu njenog drustva :)
Reci mi, da li je siva pudla iz Rusije u vlasnistvu teta Mire, ili je mozda od jedne druge g-dje iz NS?:)
Za belu znam da je Ana :) Imas li slicice dve crvene koje su se izlagale u NS. Volela bih da ih vidim, s obzirom da za jednu znam koja je, a za drugu nisam obavestena:))

Bilo bi mi drago da prošetamo :cool:

Super :D! Evo ja cu sledeceg meseca imati dosta slobodnog vremena, pa se nadam da cemo se dogovoriti jednom da se prosetamo zajedno kada bude lepo vreme :super:. Da li vi setate puno na keju? Mi tamo davnooo nismo bili (mi zivimo blizu Sajma), a bas me interesuje jer su ga odnedavno renovirali :klap:! Skoro sam zaboravila na to. Kako sada izgleda? Jesu li ga lepo sredili? Ja bih bila jako zadovoljna ako su ga sire izbetonirali/poplocali, ranije je uvek bilo usko, pa kada ima puno ljudi, pasa, pa jos biciklista... Nije bilo dobro :confused:. A da ne spominjem ogromne povrsine nesredjene trave (u mojim ocima KRPELJI :evil: ), zato smo mi izbegavali da dolazimo sem ponekad :neutral:.

Sofija, bice nam drago da nam ispricas kako nam je lepotica Bronzica (kako joj je pravo ime;), odavno o njoj nisam nista cula :) I da nam das slikicu njenog drustva :)
Reci mi, da li je siva pudla iz Rusije u vlasnistvu teta Mire, ili je mozda od jedne druge g-dje iz NS?:)
Za belu znam da je Ana :) Imas li slicice dve crvene koje su se izlagale u NS. Volela bih da ih vidim, s obzirom da za jednu znam koja je, a za drugu nisam obavestena:))
Da, Bronzica :heart::heart::heart:... Pegi je odlicno :D! Napisacu vam svima ovih dana vise o noj, sada malo zurim.
Ne znam cija je siva pudla :(, samo sam je slikala. Bela jeste Ana :D, i ona je super :):):)!! Crvene nisam videla :(, ja sam dosla tek oko 14h da gledam BIS, one su verovatno otisle ranije.

Sofija

Zdravo, ja sam ovde nova mada povremeno citam sta pisete i dosta mi je pomoglo. Naime, ja imam srednju pudlu muzijaka koji je star godinu i po dana i toliko nam se uvukao pod kozu da zelimo jos jednog, ali hocemo njegovo dete :) E sad me zanima, gde se moze naci zenka za parenje, kako to uglavnom ide? Hvala puno i evo mog najboljeg prijatelja Kikija :)))

222007_1701446821725_1404598235_31449833-1.jpg

Zdravo, ja sam ovde nova mada povremeno citam sta pisete i dosta mi je pomoglo. Naime, ja imam srednju pudlu muzijaka koji je star godinu i po dana i toliko nam se uvukao pod kozu da zelimo jos jednog, ali hocemo njegovo dete :) E sad me zanima, gde se moze naci zenka za parenje, kako to uglavnom ide? Hvala puno i evo mog najboljeg prijatelja Kikija :)))

Cao :bye:! :heart: Kako Kiki ima sladak pogled na toj slici :mazipsa:! Ja sam davno, davno imala mesanca po imenu Kiki tako da mi je to ime ostalo drago :mrgreen:. Ovako...Da li je Kiki ocenjen na izlozbi? Ako nije, trebalo bi prvo to, jer pas ne bi trebao da se koristi u uzgoju ako ima nasledne mane. Kazete da hocete njegovo dete, ali niste napisali da li bi ste zadrzali musko ili zensko stene. Sa zenkom bi bio veliki problem zbog parenja, niposto ne zelite stence oca/cerke. Sa dva muzjaka opet moze da nastane problem da se tuku oko teritorije... Iskreno, VI zelite njegovo dete, a za NJEGA bi bilo najbolje da kupite zenku (koja nije u srodstvu sa njim), pa ako posle jednog legla ne zelite vise stenaca, onda sterilisite nju, ili oboje. Ili ako on ni nije za parenje, sterelisite ga, pa kupite jos jedno musko stene, i njega takodje sterilisite. Kod nas ljudi gledaju na sterilizaciju kao na nesto jako strasno. Ja pre mislim da je to strasno za njih, a da zivotinji nije bitno. Kod mene blizu ima ljudi koji imaju dva muzjaka pudle, i jedni koji imaju muzjaka pudle i muzjaka mesanca. Ti se medjusobno tuku, a gazde nece da sterelisu... Citala sam da je humanije sterilisati psa, nego da ga muci taj nagon. Nasi ljudi ne shvataju da je njihov muzjak koji se ne pari isfrustiran, i da zato naskace svaciju nogu ili druge pse, i da treba da ga sterilisu. Oni misle da ga ostavljajuci takvog kakav jeste cine nesto jako dobro. Moji prijatelji imaju zenku labradora koju nisu hteli da sterilisu, i to se zavrsilo tako sto je neki mesanac preskocio ogradu i napravio ni manje ni vise nego 12 stenaca :thumbdown:. Morate i to da imate na umu, da li cete biti u stanju da svim stencima nadjete (dobar) dom...
Moze na celu ovu temu da se pise i raspravlja satima. Nadam se da ti je ovo sto sam napisala (iako prilicno opsirno :zcepanje: :roll: ) barem malo pomoglo, ili u svakom slucaju dalo teme za rasmisljanje :think: ;). Da ne bude ono "E da sam onda znao sta sad znam, uradio bih stvari drugacije...", pogotovo kada su ziva stvorenja upitanju. Interesuje me sta drugi ovde imaju da kazu na ovu temu.

Moram da dodam nesto, nema bas veze sa pudlama :roll: - imate lep pod :D... Da li znate koji je? Mi treba sledece godine da renoviramo pa se raspitujemo sta drugi ljudi imaju, sta vredi, itd. :ceka:... Bila bih jako zahvalna na odgovoru :flert:!

Sofija

Hvala puno Sofija na odgovoru! Idemo na ocenjivanje u kinoloski savez Vojvodine za koji dan, bili smo ga osisali prvi put na "pudla frizuru" i kako su ga obrijali na njusci su mu izasle neke malo vece bubuljice(mislimo da je od toga:confused:) pa je primio tri boce i neki sirup pa cekamo da to prodje da ga vodimo, ne znam jel imao jos neko problem s tim? Sto se tice sterilisanja, nismo o tome ni razmisljali, nekako mi je zao :) A uzeli bi decaka, razmiljam da je to kao kod ljudi, ne moze tata da ne voli sina, a Kiki ima divan karakter(sto kaze srbijanac, nije sto je moj- al' takoje:D). Nisam ni znala da je tako tesko naci devojcicu, izgleda da samo ostaje da se kupi jedna curica i onda da imamo bebe :klap:

Sto se tice poda apsolutno nemam pojma, ali saznacu pa cu vam javiti :) Kad je bio mali jako je bio smesan, jer nema tepiha pa je bio kao bambi na ledu :lol::lol:

Sei, potpuno se slazem s tobom!
Minaaa, otac uopste ne dozivljava sina kao sina, vec samo kao konkurenciju, tako da nikako to ne mozes racunati na to :) Boga mi ni sina, a ni cerku, za njih su to samo neki nepoznati psi - uljezi u njegovom zivotnom prostoru.
Inace, mislim da je za ocenu mnogo bolja varijanta izlozba, jer uvek postoji mogucnost da padne i neka titulica, s obzirom da danasnje devojcice vise vole one s "zlatom", kolima, nekretninama... Salim se, ali ocena u savezu je samo petica, a to realno nije dovoljno u danasnje vreme za trazenje devojcice, s obzirom da vlasnici zenki cak i onih bez rodovnika ce pre traziti muzjake dokazane na izlozbama i u parenju. Kada neko ima dosta ocena, to ipak znaci da je sigurno u tipu, jer je to potvrdilo vise sudija. (tako bi bar trebalo da bude)

Draga moja Sofija, pa gde si ti:klap:?Nedavno sam te zvala na 062...kažu nepostojeći broj.Moja meil adresa je ista i molim te piši mi.Tako sam se uželela Pegice i vesti onjoj:heart:.To divno čokoladno stvorenje je zauvek u mom srcu.Tako bih volela da je vidim:mazi::kiss::heart:Ni neznaš koliko si me usrećila ovim javljanjem.Poslaću ti mail, nadam se da je isti.A možda uspem da odvojim jedan dan i povedem u šetnju do NS bar jednog svog ljubimca.Veliki, veliki pozdrav za tebe i Pegicu.

Super :D! Evo ja cu sledeceg meseca imati dosta slobodnog vremena, pa se nadam da cemo se dogovoriti jednom da se prosetamo zajedno kada bude lepo vreme :super:. Da li vi setate puno na keju? Mi tamo davnooo nismo bili (mi zivimo blizu Sajma), a bas me interesuje jer su ga odnedavno renovirali :klap:! Skoro sam zaboravila na to. Kako sada izgleda? Jesu li ga lepo sredili? Ja bih bila jako zadovoljna ako su ga sire izbetonirali/poplocali, ranije je uvek bilo usko, pa kada ima puno ljudi, pasa, pa jos biciklista... Nije bilo dobro :confused:. A da ne spominjem ogromne povrsine nesredjene trave (u mojim ocima KRPELJI :evil: ), zato smo mi izbegavali da dolazimo sem ponekad :neutral:.
Sofija[/B]

Po Keju šetam svaki dan. Nije još sve završeno ali radovi se bliže kraju. Lepo je ali je ipak Kej sužen jer su dodali još dve staze (za trčanje i za biciklove). Što se tiče krpelja, njih verovatno ima dole kada se krene prema Dunavu, ja ne silazim sa staze ili bar ne na tu stranu gde je zakorovljeno. Nikad nisam imala problema sa krpeljima na Keju.

Minaaa_ns, svejedno da li se odlučiš da uzmeš njegovu ćerku ili drugu ženkicu ili mužjaka, ja bih ti savetovala da sterilišeš (ukoliko nemaš u planu uzgoj). Ukoliko su pravila u kući i hijerarhija postavljeni kako treba, onda bi i stariji pas mogao da prihvati mlađeg bez problema. Ali ukoliko je pas razmažen i "preuzeo vlast u kući", onda je to posve druga priča, tada nastaju problemi...
Što se tiče sterilizacije, pa i Cezar Milan steriliše sve svoje pse. I to je valda neki pokazatelj.

Draga moja Sofija, pa gde si ti:klap:?Nedavno sam te zvala na 062...kažu nepostojeći broj.Moja meil adresa je ista i molim te piši mi.Tako sam se uželela Pegice i vesti onjoj:heart:.To divno čokoladno stvorenje je zauvek u mom srcu.Tako bih volela da je vidim:mazi::kiss::heart:Ni neznaš koliko si me usrećila ovim javljanjem.Poslaću ti mail, nadam se da je isti.A možda uspem da odvojim jedan dan i povedem u šetnju do NS bar jednog svog ljubimca.Veliki, veliki pozdrav za tebe i Pegicu.

:bye: Ljiljo :D :heart:, sutra uvece cu biti kuci i imacu dovoljno vremena da odgovorim na vas email i da vam posaljem fotografije Pegi i Doli od zimus, letos, i neke od prosle nedelje :D! Znam koliko ce vam to znaciti :). Puno pozdrava za sve vas :heart:!

Što se tiče sterilizacije, pa i Cezar Milan steriliše sve svoje pse. I to je valda neki pokazatelj.
Naravno da ih sterilise, zato mu se svi ti psi tako dobro slazu. On ponekad spomene da su svi sterilisani, ali suvise retko.

Imam nesto jako vazno da saopstim. Za sve one koji kupuju FRONTLINE (zastita od krpelja i buva)... Pre nekoliko dana sam u prodavnici stvari za kucne ljubimce (u Novom Sadu) kupila Frontline(Plus, zeleno pakovanje). Danas sam uzela da ga stavim na mog psa i kada sam ga izvadila iz pakovanja sam primetila da pozadi pise na kineskom :poludeo: (drugim recima nije original :kletva:)!!! Zato svi... budite jako, JAKO pazaljivi. Kopija neceg ozbiljnog kao Frontline moze biti jako opasna i cak ubiti vaseg psa. Za kopije sam cula ranije... I zato uvek bila pazljiva. Iskreno nisam mislila da cu ikad naici na tako nesto jer kupujem u prodavnicama, a ne na pijaci ili od drugih ljudi. Sutra idem da ga vratim, videcemo kako ce proci! Zena cija je prodavnica mi nije dala racun, iako sam ja insistirala (nije mogla da nadje sifru?)... To mi je bilo odmah sumnjivo (biti uvek blago paranoican nije tako lose eh :p?), ali sam odlucila da joj verujem posto je poznajem vec neko vreme. Ne znam sta da mislim... Da li ona ni ne zna sta prodaje :rtfm: (VEOMA neodgovorno :thumbdown:), ili to radi namerno :evil:?! Ne zelim ni da mislim sta bi se desilo da nisam detaljno pregledala pakovanje i da sam stavila ovo na mog psa... U najboljem slucaju ne bi bilo nista (drugim recima ne be ni stitilo od buva i krpelja :azdaja: :evil:). Jos nesto da spomenem. U drugoj prodavnici u kojoj sam kasnije trazila frontline, prodaju ruski frontline :besna: :dash:... Mislim da je to bio Frontline Combo. Fotografije toga nemam, ali ispod su zakacene fotografije "kineskog" od danas. Molim moderatore da ovo prikace na relevantne stranice na forumu Krstarice.

Sofija

sam2187c.jpg

sam2184b.jpg

sam2185b.jpg

sam2186b.jpg

sam2187b.jpg

Ovo je Kaya.Pre nedelju dana je postala punopravni član naše porodice.Ima 8 meseci i visoka je 28 cm.Pre par dana sam je tretirala sa frontline combo i videću da li je delotvoran.

Danas sam bila da vratim Frontline. Problema nije bilo, pare sam dobila nazad. Ali upozorenje ostalima, budite jako obazrivi sta kupujete, pesticidi uopste nisu za zezanje.

Tražim za prijateljicu štene toy sive pudle. Ali ona želi da to štene bude baš baš malo - tj da mu roditelji ne budu teži od 2.5 kg.
Da li znate neku odgajivačnicu sivih toy baš malih pudli? Kod nas ili u inostranstvu.

Inače, mi smo bile na Jezeru kupale se i uživale ovog leta.
Svi mališani su medeni!! A Laza je potpuno ozbiljan sa tom frizurom, pravi momak :)

Znam da SAVA 035 ima leglo srebrnih pudli ali mislim da su patuljaste. Mslim da on nema TOY

Stenad koja su na slici su bila na prodaju, ali su prodati. Mala, poslednja na slici je bila jako tamna, a sada je prava kajsijica. Inace ovde kod nas nema puno crvenih, a boga mi ni tamnije apriko pasa. Osim moje Ene(koja je i najtamnija), mislim da ih ima jos par, a to su vecinom mladi psi.
Mada, mozda ti mogu pomoci u vezi nabavke tamno apriko muzjacica, ako jos nije prodat, s tim sto moras znati da crvena, kao i tamno apriko je (pored braon) nepostojana boja, posle par godine postaje apriko.

Nisi pitala, ali hajde kada smo vec pomenuli tu stenad, ne znam da li si primetila da mai crni imaju braon palez. Takva obojenost kod pudli kod nas nije priznata, dok je u svetu i te kako priznata i vrlo atraktivna. Ali ima vremena, mozda ce i "Fantom" pudla postati popularna kao sto je postala i harlekin :)

Poslednja izmena:

Back