PUDLE

ima li mozda neko masinicu za sisanje Moser 1230 od 15w i kako su se pokazale,znam da su bolje ove 1245 ali su preskupe

Ja imam MOSER max45 i meni je za moje potrebe odlična mašina, uz nju sam dobila nož 3-ku a dokupila sam još dva. Cena je bila skroz OK, ako se dobro sećam oko 100e.

DSC05194r.jpg

Razmisljam da uzmem toy/patuljastu pudlu, ali nasa troclana porodica je van kuce svaki dan (osim vikendom) od 7:30 do 18:00, Pre 10 godina smo imali divnu veliku snaucerku kojoj nije smetalo da bude sama po ceo dan (nije volela odlaske u goste, ali da samuje kod kuce joj je cak odgovaralo). Nasa snaucerka je bila divan pas, umrla je od raka sa 11 godina. Sada zbog male devojcice, njenih alergija i malog stana, zelela bih da uzmem pudlu. Kakva su vasa iskustva sa pudlama koje su same preko dana?

Meni je rešenje - IMATI DVA PSA. Moji psi nikad nisu sami i to se pokazalo kao odlično rešenje. Nema tuge kada ostanu sami. Naravno moram da pomenem i to da se psi ipak moraju i naučiti i privići, jer evo u komšiluku imam i suprotan primer: Devojka je imala vestiku koji je stalno lajao sa terase i stalno uznemiravao komšiluk. Gledajući mene sa dva psa verovatno je došla na istu ideju i kupila još jednog vestija. Sada umesto jednog, na terasi laju dva psa! Ipak, čovek mora da zna sa psima i da zna šta radi inače je to mač sa dve oštrice...

Ljudi,

Lazu nikako da otrebim od buva, sta nismo probali, bude dobro dan dva pa opet.... Imamo jednu matoru budalu u zgradi koja hrani jedno petanaest macaka ispred zgrade, i to bas tamo gde se i Laza ujutro seta, pa pretpostavljam da mu se buve navracaju od macaka.... Pitanje nije kojim sredstvom da ga zastitim, to znam, nego jel ima pravno sredstvo da se moroncina zaustavi... Nemam nista protiv da cuva i 100 macaka ali neka to radi kuci, a ne ispred zgrade...

Pozdrav!

Ne postoji zakonsko sredstvo jer ne mozes da dokazes da su macke njene ali mozes da pokusas na lep nacin (mada nekako imam utisak da je za to vec kasno) da predlozis doticnoj osobi da macke sterilise, mozda i da pomognes finansijski, u ustanovama tipa Centra za mesance to nije toliko skupo a svakako je zdravije i za macke i za macore da se ne pare bezveze a ako je manje njih, bice i manje buva. Za sad ne postoji ustanova u koju bi mogle da se smeste macke bez vlasnika, osim par privatnih azila koji su prebukirani. A osobi koja hrani toliko zivotinja pred zgradom, nijednu od njih ne uvodi unutra i pritom te zivotinje nemaju neophodne uslove (zastita od parazita je jedan od njih) treba psihijatrijska pomoc, dijagnoza je hordasenje.

Ljudi,

Lazu nikako da otrebim od buva, sta nismo probali, bude dobro dan dva pa opet.... Imamo jednu matoru budalu u zgradi koja hrani jedno petanaest macaka ispred zgrade, i to bas tamo gde se i Laza ujutro seta, pa pretpostavljam da mu se buve navracaju od macaka.... Pitanje nije kojim sredstvom da ga zastitim, to znam, nego jel ima pravno sredstvo da se moroncina zaustavi... Nemam nista protiv da cuva i 100 macaka ali neka to radi kuci, a ne ispred zgrade...

Pozdrav!

Moje iskustvo kaze da pomoci nema..dok god su tu macke/psi s buvama u blizini ni svoje ne mozes otrebiti od gamadi :(

Nase prve bebe su porasle, imaju 40 dana i polako se spremaju za nove vlasnike :)

DSC06144-1-1.jpg

Od nedelje se spremam da odem da vidim i druge i trece :)

Ljudi,

Pozdrav!

Možda bi pomoglo da uzmete ektanon i da (rastvorom) poprskate to neko mesto kuda idete... Znam da za buve koristi čak i samo kupanje u običnoj vodi. One se ošamute i isperu se jakim mlazom vode. To u velikoj meri može da smanji najezdu. A front-line na greben.
Mi smo isto imali problem sa mačkama (dok nisam imala pse) u ulazu zgrade su se skupljale u nekoj rupi kod prozora za podrume... Buva na sve strane, psa nisam imala ali sam imala buve u stanu jer su non-stop skakale na naše noge dok smo protrčavali kroz ulaz... Problem je bio rešen kad je neki od komšija uzeo i zazidao rupu!
Srećno!

Četiri dana nakon tretiranja izgleda da smo uspeli da se otarasimo buva.... Šta sam uradio, kupio tri ampule nečega (preporučili mi u vet. stanici), jednu ampulu rastvorio u litar vode u lavoru, i napolju ispred zgrade tamo gde se igraju mačke, okupao Lazu u lavoru a zatim tu vodu poprskao po travi, druge dve ampule rastvorio u dva litra vode i parket u stanu tretirao mopom, krpom prebrisao krevete, tepihe sam dao na mašinsko pranje, ostatkom vode takodje isprskao okoliš gde se Laza kreće. Za to vreme Laza se onako opran osušio, pa sam ga posle jedno dva sata okupao i stavio mu onu crnu ogrlicu koja kažu štiti od buva i do četiri meseca.... videćemo.

Pozdrav...

Auh, Neostomosan... :( To je pobelelo po rastvaranju u vodi i jako smrdi? Pa to je obican otrov koji sa zivotinje mora da se ispere. Najsigurnija opcija je spot-on ampula koju jos nisu "provalile" buve iz okruzenja, na svom psu sam koristila, po preporuci kuma koji inace radi u vet. apoteci, Virbakov Duowin i dobro nam se pokazao, po celu sezonu sam sa njim bila mirna, a bio je u to vreme duplo jeftiniji od Frontline-a.

Rajkox, iz ličnog iskustva znam da je takođe za stan i nameštaj delotvoran paročistač. Mi kad smo imali tu najezdu buva ja sam svaki drugi dan (ili treći) prelazila sve površine paročistačem i meni je to mnogo bolje jer tu nema otrova to je samo vrela para. Na taj način se oslobodim i odraslih buva i njihovih jaja. Meni je bilo delotvorno a opet nema otrova, pogotovo što se radi i o foteljama, krevetima...

Rajkox, iz ličnog iskustva znam da je takođe za stan i nameštaj delotvoran paročistač. Mi kad smo imali tu najezdu buva ja sam svaki drugi dan (ili treći) prelazila sve površine paročistačem i meni je to mnogo bolje jer tu nema otrova to je samo vrela para. Na taj način se oslobodim i odraslih buva i njihovih jaja. Meni je bilo delotvorno a opet nema otrova, pogotovo što se radi i o foteljama, krevetima...

To pomaze ako nije suvise ozbiljna najezda, nama parocistac nije pomogao posle 8 meseci strinine kokerke u sobi sa duplim tepihom i starim, pomalo razlokanim parketom.

DSC06311-1-1.jpg

DSC06319-1-1.jpg

DSC06266-1-1.jpg

evo nam i ostatka potomstva :)

:zaljubljena:

Dali mozda neko zna nekog ko poklanja toy pudle ?
Ako zna bio bih mu vecno zahvalan jer zelim upravo tu pudlu da poklonim sestri za rodjendan.Trenira kosarku i samo to je ineterusuje tako da je stvarno zasluzila nesto lepo a i to joj je zelja da ima,a ja bi tu zelju da joj ostvarim ako je ikako moguce.

Unapred hvala

Dali mozda neko zna nekog ko poklanja toy pudle ?
Ako zna bio bih mu vecno zahvalan jer zelim upravo tu pudlu da poklonim sestri za rodjendan.Trenira kosarku i samo to je ineterusuje tako da je stvarno zasluzila nesto lepo a i to joj je zelja da ima,a ja bi tu zelju da joj ostvarim ako je ikako moguce.

Unapred hvala
Kao prvo, ko ce ti pokloniti nesto sto kosta 500-1000e?
Kao drugo, ako nemate novca za pudlu onda nemate novca ni za njeno odrzavanje. Cena njenog odrzavanja na godisnjem nivou prelazi njenu trzisnu cenu. Gde cete naci novac za kvalitetnu ishranu, preparate , grumere, veterinare...
Ako vec voilite pse a nemate finansijskih mogucnosti, odite do azila, spasite neko stene i usrecite sebe.
ili kupite hrcka ili papagaja.

Tražim za prijateljicu štene toy sive pudle. Ali ona želi da to štene bude baš baš malo - tj da mu roditelji ne budu teži od 2.5 kg.
Da li znate neku odgajivačnicu sivih toy baš malih pudli? Kod nas ili u inostranstvu.

Inače, mi smo bile na Jezeru kupale se i uživale ovog leta.
Svi mališani su medeni!! A Laza je potpuno ozbiljan sa tom frizurom, pravi momak :)

DSC07015-1-1.jpg

Evo mog malog BeBe-a, koji trazi novi dom. Bebe je kao na struju i jako dobar u svim pogledima :)

Krofnice, kod nas nema uzgaivaca sivih toy-eva, tako da ko god ti tako nesto obeca, primi s maksimalno sumnje. Imamo crne, braon, i u "komsiluku" bele.
Ako ti drugarica zeli bas to, morace na internet i u potragu za tako necim po belom svetu sa sve dzakcetom para, kao sto sam ja trazila Enu. Ili neka ima malo manje zahteve, pa joj mogu preporuciti vec nesto kvalitetno :)
Mnogi po oglasima nude toy pudle, ali do sada ja jos ne videh ni jednog koji je ostao u toj velicini. Ako budu i patuljci, trebalo bi slaviti u toj kombinaciji.

Back