PUDLE

Hvala Lnedeljkovic :heart:
A za drugi dio posta oko komsija nemam odgovor, samo da ti kazem da razumijem, moje komsije su stalno pravile smicalice dok se nismo na mrtvo posvadjali sa njima ( a ja zivim u kuci i moje zivotinje nikog ne "ugrozavaju")

Veliki pozrav svima,
Evo šta kaze zakon:

"II - PSI I MAČKE
član 6.

Psi i mačke mogu se držati pod uslovima i na način da se ne uznemiravaju treća lica, obezbedi sigurnost i higijena.

Držalac psa ili mačke je dužan da se o ovim životinjama brine, da ih neguje, hrani i da im obezbedi potrebne sanitarne i higijenske uslove, kao i lečenje.
.
član 7.

U stanu se mogu držati dva psa i dve mačke."
Isto vazi i za kuću

Evo sta piše:
Odluka o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja - Sl. glasnik grada Jagodina br. 2/08

U stanovima:

najviše jedan pas i jedna mačka, a njihov podmladak najduže do četiri meseca starosti

nemački ovčar, belgijski ovčari (svi varijeteti), rotvajler, doberman, nemački bokser (oba varijeteta), šnaucer-veliki (oba varijeteta), crni terijer, argentinski pas, bul mastif, mastif, napuljski mastif, pirinejski mastif, šarplaninac, kavkaski ovčar, erdel terijer, američki staford terijer, bul terijer (normalne veličine), stafordski bul terijer, kao i svi psi nastali ukrštanjem sa jednom ili više navedenih rasa pasa, mogu da se drže samo uz saglasnost skupštine zgrade

nije dozvoljeno držanje pasa i mačaka na balkonu, terasi ili lođi, na tavanu, u podrumu, garaži, šupi, vrtnoj bašti ili drugoj zajedničkoj prostoriji, kao i uvođenje pasa i mačaka u liftove

nije dozvoljeno držanje, izvođenje i šetanje pasa rase pitbul terijer

U kućama, na području gradskih mesnih zajednica

u dvorištu, mogu da se drže najviše dva psa i dve mačke, a njihov podmladak najduže do četiri meseca starosti

psi moraju da se drže u ograđenom prostoru u odgovarajućoj kućici ili u odgovarajućoj kućici vezani na lancu, koji ne može da bude kraći od dva ni duži od tri metra

Ograđeni prostor, odnosno odgovarajuća kućica mora da bude udaljena najmanje 10 metara od najbližeg stambenog ili poslovnog objekta na susednoj parceli

P.S.ako sam dobro shvatila radi se o kući,znači može

Hello svim obozavaocima slatkih pudlica :bye:
Ja imam crnu toy pudlu, zove se Leo i ima 10meseci, dobila sam ga za rodjendan u julu i od tada mi je ceo svet...obozavam ga. Postavicu njegove slike samo kada malo udjem u fazon svega ovoga... Vasi ljubimci su preslatki :super:

Evo L.krofnica je objasnila upravo način koji ja koristim:
Klikneš na "ODGOVORI" dugme sa leve strane, skroluješ dole gde postoji opcija "Sredi priloge", klikneš, otvara se novi okvir u kome postoji opcija "Browse", klikneš na to, izabereš putanju do slike i samu sliku i zatim na komandu "Slanje", klik na "Zatvori prozor" i slika će biti učitana i zatim kliknite na "pošaljite odgovor".-
Ja jedino pre toga podesim veličinu slike uglavnom na 640x480 (u nekom od programa za obradu fotografija opcija:resize).:super: Nadam se da smo malo pomogli!

:( sve sam i ja isto uradila ali ja uvek dobijem slike koje se odmah prikazuju u odredjenoj veličini, a ja sam htela da naučim kako se postavljaju ove koje se mogu otvoriti povećane u onom tamnom okviru, sa opcijama da se redom listaju... kao kod tebe što se prikazuje

a zasto mi ne dozvoljava da stavim profil sliku? :dontunderstand: :dash:

I ja sam se mučila. Na početku je teško, sve dok ne postane lako :per:

Idi na Korisnički profil (gore na svetlo plavoj liniji levo), zatim sa leve strane dole traži Podešavanje i opcije pa tu Izmeni avatar i tu podesi sliku ali vodi računa o dimenzijama slike.

Nadam se da će ti ovo pomoći.:)

Poslednja izmena:
I ja sam se mučila. Na početku je teško, sve dok ne postane lako :per:

Idi na Korisnički profil (gore na svetlo plavoj liniji levo), zatim sa leve strane dole traži Podešavanje i opcije pa tu Izmeni avatar i tu podesi sliku ali vodi računa o dimenzijama slike.

Nadam se da će ti ovo pomoći.:)

tako sam i radila ali mi ne dozvoljava administrator...a pise i nesto kako ce prve tri poruke morati prvo biti proverene kod njih pa tek onda objavljene pa mozda dok se to ne odradi ne mogu nista sa profilom da radim,videcemo jos...hvala u svakom slucaju. Htela sam da vidite Lea ali ...ima dana :ceka::ceka::ceka:

Evo i nase toycice Besy,stooo jeee bleeesava...ima 9 meseci...

Prilozi

• SDC11018.jpg
    SDC11018.jpg
    121,1 KB · Pregleda: 36
  • SDC11373.jpg
    SDC11373.jpg
    121,6 KB · Pregleda: 29
  • SDC11520.jpg
    SDC11520.jpg
    111,7 KB · Pregleda: 30
  • SDC11541.jpg
    SDC11541.jpg
    107,3 KB · Pregleda: 29
  • SDC11542.jpg
    SDC11542.jpg
    125,1 KB · Pregleda: 33
Presladak je:heart:
Ali ja kada sam dobila moje kuce, bila sam oduševljena kako su doterani, ošišani i mirišljavi, pa pretpostavljam da bi se i drugi tako obradovali pa sada kada ja prodajem štence uvek ih sredim okupam i ošišam pre nego što ih prodam novim vlasnicima. A osim toga mislim da je i za kuče manje stresno da to uređivanje prođe kod kuće gde je naviklo na sve nego da u novom domu gde dođe, pa za par dana da ide kod grumera. A verovatno je i novim vlasnicima jednostavnije (pogotovo ko prvi put kupuje pudlu) da su mirni što se uređivanja tiče, bar mesec dana.

Presladak je:heart:
Ali ja kada sam dobila moje kuce, bila sam oduševljena kako su doterani, ošišani i mirišljavi, pa pretpostavljam da bi se i drugi tako obradovali pa sada kada ja prodajem štence uvek ih sredim okupam i ošišam pre nego što ih prodam novim vlasnicima. A osim toga mislim da je i za kuče manje stresno da to uređivanje prođe kod kuće gde je naviklo na sve nego da u novom domu gde dođe, pa za par dana da ide kod grumera. A verovatno je i novim vlasnicima jednostavnije (pogotovo ko prvi put kupuje pudlu) da su mirni što se uređivanja tiče, bar mesec dana.

ja sam njega dobila za rodjendani svakako sam bila odusevljena :rodjendan:, nije iz odgajivacnice,drugaricnim brat ima zenku i imala je tri kuceta tako da su se moje drugarice organizovale i donele mi mog Lea :heart: i more sam otkazala zbog njegovog dolaska samo da sto pre dodje tako da je bio jaaako mali i ja sam ga vodila na sve vakcine i revakcine,pa mislim da je bilo prerano za sisanje...ja sam ga vodila prvi put sa 5 meseci na sisanje i to je bio totalni sok za mene :zcepanje: od one pufnice je odjednom postao prava pudlica...stavicu najnovije slike,sveze je osisan sada. Malenic je,ispao je prava TOY pudla na moje odusevljenje

Back