PUDLE

Prosecna cena toy pudle je oko 500e. Imas i skuplje i jeftinije, ali pri kupovini ovih jeftinijih budite oprezni da ne dobijete za te pare patuljastu pudlu (cesto se desava).
Ako imate srece mozete naci toy pudlu za 350e. Toy pudle kote samo 2-3 steneta i nema ih puno. Zato im je ta cena.

Djulija je bila prvi put na moru u Grčkoj!

Prilozi

• DSCN0003.jpg
    DSCN0003.jpg
    53,2 KB · Pregleda: 46
Bas smo se lepo zabavljali!!!

Prilozi

• DSCN0039.JPG
    DSCN0039.JPG
    140,8 KB · Pregleda: 41
  • DSCN0048.JPG
    DSCN0048.JPG
    124,8 KB · Pregleda: 43
  • DSCN0053.JPG
    DSCN0053.JPG
    134,4 KB · Pregleda: 47
  • DSCN0073.jpg
    DSCN0073.jpg
    53,4 KB · Pregleda: 49
  • DSCN0074.jpg
    DSCN0074.jpg
    40,1 KB · Pregleda: 42
da li smeju ovolike slike da se stavljaju?Ili da stavim thumbnail kao prethodna? :)

i da, mozete li da mi kazete koliko bi otprilike trebalo da je visoka toy pudla ove starosti(3, 5 meseca)? :)

Evo stigla prinova :D
3.5 meseca je stara :)

malo nam je bezveze ambijent, ali sledeci put ce biti bolje :mrgreen:

Vec si kupila pudlu!! Kako je slatka :heart::D:heart:!!!! Ja sam mislila da cemo tek oko septembra videti slike nove kuce od tebe! Bas mi je drago :D! Gde si je kupila? I ako mozes da kazes koliko si je platila? A kako se zove :D??? Reci nam sve zanimljivo sto se desilo :)! E, mislim da sam te ovo vec pitala, u kom gradu ste (ako ti ne smeta da kazes)? I jos nesto, mi imamo POTPUNO istu ogrlicu :rotf:!!!

A ZNAS LI MOZDA NEKOG DOBROG UZGAJIVACA BRAON MINIJATURNIH PUDLI?

Kao prvo izbaci termin minijaturna pudla. To ne postoji.
Toy pudla raste do 28cm
Paruljasta pudla 28-35
Srednja pudla 36-45
Velika pudla 46 i vise
Sto se tice braon pudli, kod nas ih ima ali su dosta retke. Problem sa njima je sto im je boja nepostojana. Kao stenci imaju tamno braon boju. Sa nekih godinu dana imaju bas lepu braon boju. E posle, sa godinama, boja postepeno bledi pa pas sve vise lici da je prljav nego da je braon. Mislim da je to pravi tazlog sto se ljudi retko opredeljuju za braon pudlu.
U Srbiji ne verujem da ima uzgajivaca braon pudli (ja za njih nisam cuo). Mozda nadjete neko stene iz domaceg legla.

Poslednja izmena:
Vec si kupila pudlu!! Kako je slatka :heart::D:heart:!!!! Ja sam mislila da cemo tek oko septembra videti slike nove kuce od tebe! Bas mi je drago :D! Gde si je kupila? I ako mozes da kazes koliko si je platila? A kako se zove :D??? Reci nam sve zanimljivo sto se desilo :)! E, mislim da sam te ovo vec pitala, u kom gradu ste (ako ti ne smeta da kazes)? I jos nesto, mi imamo POTPUNO istu ogrlicu :rotf:!!!

Prvo, izvini ako si vec pitala, ja nisam uopste registrovala :P, iz Uzica sam :)
E, ovako:da, trebalo je da uzmemo tek u septembru od ljudi iz Zrenjanina, ali tu je doslo do nesporazuma (radilo se o patuljastoj pudli...:D...kad smo trazili oglase na netu za toy izasao je i taj broj, tako da, ko nam je kriv sto nismo ljude pitali na vreme jel' toy :D), tako da smo morali da trazimo dalje :P.
Jedino sto nam je ostalo da zovemo je dog-best(i to sam se slucajno juce setila da nismo zvali), nazvali smo ih i rekli su nam da imaju zenku 3.5 meseca staru :)

i to je to, nasli smo se sa njim i preuzeli kuce :) (placena je 350e, ociscena od glista, 2 vakcine primila, cipovana)

O imenu smo nesto malo razmisljali i nismo bili sigurni koje cemo, ali posto je veterinar rekao da mora odmah to da se zna (da bi upisao u pasos itd), odabrali smo Candy :)-jutros je vec pocela da se odaziva na to :)

imam mali problem :D:
kupili smo one pelene i kapi(ne znam kako se tacno zovu :P..."za vrsenje nuzde" :D) i sad, ona kaki na pelenu, ali piski bilo gde samo ne na nju :D
kako bi to moglo da se resi?

Jutros je pocela da grize obucu itd :D, zbog zubica...tako da danas idemo u pet centar da kupimo neke igrackice i sta nam jos treba(mozda je glupo pitanje, ali da li je dozvoljeno voditi ljubimce u pet centar? :P :D), za sad imamo:
hranu(Bento Kronen Nutritional balance-chicken based)
neke kalcijum tabletice, rekli su nam da joj dajemo 1/4 dnevno(VETMED Cal-D-Phos)
dva tipa cetki
sampon
pelene
i kapi

sta mi je jos neophodno? :)

inace, stvarno je preslatka...vesela, neumorna :D, i kad se propne na zadnje noge ^^, ma predivna

bice jos "izvestaja" (i slika) :), sad moram da se vratim kod nje (kako izadjem iz prostorije pocinje da cvili :( )... :)

jos jedna slicica :)

Sinoc smo je okupali (jer je bas smrdela :eek:), ali se jos uvek malo oseca...na leglo, ne znam....ne znam gde su je drzali, ali eto, jos uvek se oseca.
Negde sam citala(mozda i ovde na forumu xD) da bi sirce izvuklo miris, samo, ne znam da li ono treba da se razblazi sa vodom malo pa onda da cistimo Candy ili moze nerazblazeno?:confused:

Slatka je:heart:

Sto se tice pis***** dosta smo pisali o tome al da ne trazis, jedan kratak savet-cim je vidis da se namesta za psikenje vikni, tapsi rukama (da joj skrenes paznju), trci do nje i nosi je na pelene. Ako stignes na vreme i ispiski se na njih dobro je nahvali i daj joj neku poslasticu.

Sto se tice igracaka uzmi pretezno gumene ali gledaj da izbegnes one od konca jer moze da se desi ako ostaje sama da ih cepa i guta konac sto nije dobro. Ili uzmi i koncane ali koristi ih za navlacenje a kad ostane sama skloni joj. Naravno da mozes da vodis psa u Pet centar, obicno se sviu opduseve kad dodje stene:D

Osim toga sto si navela treba joj cesalj (mada to i nije hitno) i naravnio krevet, na kome ce verovatno provoditi najmanje vremena:whistling:

STo se tice sirceta trebalo bi da se razblazi ali se ne secam u koliko vode, potrazi na forumu i o tome je na dosta mesta pisano.

Back