PUDLE

Privideli ste da je devojka napisala 1000 dinara mesecno. Doduse, ja moju pudlu sisam 3-4 puta godisne i svako sisanje platim oko 2500 hiljade (osim kad je mama uzme pod svoje:lol:) ali ko zna, neko mozda sisa svakog meseca pa to malo dlake sto frizer skine, glupo je da naplati kao i pravo sisanje gde se skine gomila dlake. A Frontline i ja placam oko 700 dinara.

U svakom slucaju ne treba uzimati bilo kog psa pa ni mesanca ako ne postoje sredstva za njegovo iIzdrzavanje" jer pas ne treba da zivi na hlebu i vodi. A o eventualnom razboljevanju da ne govorimo, koliko moze da izadje racun za veta.

Izvinjavam se odgajivacima toj pudli, iako sam informisana o mesecnom izdrzavanju jedne takve pudle, ne bi oskudevala niti za sisasnje kao ni za vrhunsku negu.Ja necu na nicijoj muci da zaradjujem, zelela sam da imam toj pudlu za ljubimca.Zar je greh nesto zeleti?...
Vaspitacica

Izvinjavam se odgajivacima toj pudli, iako sam informisana o mesecnom izdrzavanju jedne takve pudle, ne bi oskudevala niti za sisasnje kao ni za vrhunsku negu.Ja necu na nicijoj muci da zaradjujem, zelela sam da imam toj pudlu za ljubimca.Zar je greh nesto zeleti?...
Vaspitacica

Nije greh nesto zeleti ali zapamti: skromnost je vrlina!:ok:

Vaspitacica

Da budem iskrena, ne znam da li treba da vas shvatim ozbiljno ili se salite da bi ste videli kako ce ljudi reagovati. Ako stvarno imate novaca za pravilnu negu pudle zasto jednostavno ne pocnete da stedite i nadjete odgajivaca, pa kupite pudlu kada mozete to sebi da priustite (kao i svi ostali). Ali zasto se potruditi, kada mozete pitati nekog da vam jednostavno pokloni. Ne mogu da podnesem takvo ponasanje. Ako vec hocete pudlu za 0 dinara, nadjite nekog u gradu ko ima zenku i gaji bez papira (ljubimce). Par centimetara razlike, jedva se i primeti. Moja prijateljica je pre vise godina tako dobila pudlu. Ali onda morate biti svesni sta dobijate. Mislim da ne shvatate da su toj pudle retke i da kostaju, i da ce ljudi jednostavno radije svoje stence prodati nego ih davati unaokolo besplatno. Zato su ljudi tako odogovrili na poruku koju ste ostvili ovde, svi su oni svoje pse platili. Mislim da ste trebali malo da razmislite pre nego sto ste napisali tu poruku, ili da ste je srocili mnogo skromnije. Zelim i ja jos jedan auto znate, ali ne bilo kakav, nego bas neki redak i skup! Ajde da pitam da mi neko pokloni njegov. Mozete sada vi da mislite to je auto a ne pas, ali da vas podsetim pas je zivo bice, auto nije. A sada cu da napustim ovaj forum za danas, u nadi da ste se salili, ali znajuci nas narod gde bi vecina ljudi da im ste stvari poklone umesto da rade, ne bi se ni malo iznenadila ako ste bili ozbiljni.

Jos jednom CAC i BOB u Sr. Karlovcima! :)
sk6-1-1.jpg

Nas maneken koji obozava da se ceslja i frizira!
mm-1-1.jpg

jel ti to meni,ili ovoj devojci sto hoce da joj poklone toja?

ako njoj onda ok
ako meni ,onda mogu slobodno da ti kazem da ti nikad nisi imala ili imao pudlu.ili si bila ili bio u zabludi da je imas.
ne zelim ovakve price,ali vidim da su svi ovde nadrndani,a to nije svrha ove teme.sto ste ljuti?devojka pita,lepo odgovoris.pudle,svi svoje vole i td.
nema razloga za bes.
sad cu jednu sliku da postavim u znak pomirenja:D

Privideli ste da je devojka napisala 1000 dinara mesecno. Doduse, ja moju pudlu sisam 3-4 puta godisne i svako sisanje platim oko 2500 hiljade (osim kad je mama uzme pod svoje:lol:) ali ko zna, neko mozda sisa svakog meseca pa to malo dlake sto frizer skine, glupo je da naplati kao i pravo sisanje gde se skine gomila dlake. A Frontline i ja placam oko 700 dinara.

U svakom slucaju ne treba uzimati bilo kog psa pa ni mesanca ako ne postoje sredstva za njegovo iIzdrzavanje" jer pas ne treba da zivi na hlebu i vodi. A o eventualnom razboljevanju da ne govorimo, koliko moze da izadje racun za veta.

:) kod nas je sisanje 1200 din....nije bog zna kako profesionalno ali je to cena.....znaci, blago nama :whistling:

Pozdrav svima!! :)

veliki sam obozavatelj pudli, toy posebno :)..i evo, nakon duge potrage napokon sam nasla ljude koji prodaju bele.
Kada je najbolje preuzeti stene?Ja sam mislila da ga preuzmem krajem avgusta, pocetkom septembra kad ce biti 7-8 nedelja staro.
i nadam se da mozete da mi napisete sta je, da kazem bolje :P, uzeti, zenku ili muzjaka?

unapred hvala na odgovoru :)

Ne bi trebalo da uzimas pre 2 meseca starosti.

Sto se tice pola to je individualno, u principu i nema neke razlike sem u teranju-zenka ce ti krvariti 15ak dana (ali uglavnom su pudle uredne i ne ostavljaju mnogo tragova osim par dana kad najjace krvare), za to vreme ces morati da pazis da je ne saleti neki muzjak a opet kod muzjaka je problem jer moze da pobegne za zenkom u teranju... Sto se svega ostalog tice-razigranosti, mazenja, hiperaktivnosti ne zavisi od pola vec od temperamenta, tako da ti je s te strane svejedno. Ja bih licno uvek izabrala zenku, ako nista drugo mozes da je ceskas po stomaku:lol:

Pozdrav svima!! :)

veliki sam obozavatelj pudli, toy posebno :)..i evo, nakon duge potrage napokon sam nasla ljude koji prodaju bele.
Kada je najbolje preuzeti stene?Ja sam mislila da ga preuzmem krajem avgusta, pocetkom septembra kad ce biti 7-8 nedelja staro.
i nadam se da mozete da mi napisete sta je, da kazem bolje :P, uzeti, zenku ili muzjaka?

unapred hvala na odgovoru :)

Pa... I jedni i drugi imaju svoje mane ali i prednosti. Dobro se raspitaj i nacitaj, pa ces znati sta imaju da kazu drugi na ovu temu, i mozda ce bas nesto sto procitas uticati na tvoj izbor. Razmilsi koje bi TI stvarno zelela, i to i kupi. Pudle su odlicni psi, tako da sta god izaberes bice ti dobro :). Sta jos da kazem... Ako znas da niposto ne zelis stence, onda je najlogicnije da uzmes muzjaka.
Reci nam (ako hoces naravno) gde si nasla da prodaju toj pudle. I da, budi svesna da ima ljudi koji reklamiraju svoje pudle kao toj iako one to nisu zato sto znaju da ljudi bas te traze, a dosta ljudi i nije svesno sta je tacno toj pudla tacnije njen standard, dakle budi oprezna da ti ne prodaju nesto sto nije ili budi svesna sta tacno kupujes. Pogledaj roditelje od svog steneta. Ne znam da li si pre imala pse ili pudle, dakle ne znam koliko znas vec i koliko ce ti pomoci biti potrebno, znaci pitaj i ovi fini ljudi ovde i ja cemo ti pomoci najbolje sto mozemo. Kada kupis stene pokazi na slike :D. I jos, poznato pravilo je da se stene niposto ne uzima pre dva meseca i treba da zna samo da jede. Mislim da je mnogo bolje zbog socalizacije da stene ostane malo duze sa majkom i ostalim kucicima u leglu, ali cuces i misljenja koja kazu da ovo nije bas bitno. Onaj koje se trudi da ti proda psa pre 2 meseca uglavnom samo misli na zaradu a ne na zdravlje steneta. Uglavnom, veoma mi je drago sto ste se odlucili za pudlu i dosli na ovaj forum, jako je lepo sto ovde ima tako puno ljudi :D. Srecno za sta god se odlucite, i pametno sto se raspitujete pre nego sto nabavite psa :klap:, bilo bi lepo da ima vise ljudi kao vi, kada se samo setim koliko pasa prodje kroz kompletan pakao ili cak i izgubi svoj zivot zbog neobavestenosti vlasnika :(...

Hvala na odgovorima, first of all :)

mislim da cu se opredeliti za zenku, citala sam dosta o tome, i izmedju ostalog procitala da su privrzenije od muzjaka :). (a sto se stenaca tice, to mi nije nikakav problem, volim kucice, a i da se brinem o njima, tako da bi i stenci imali besprekornu negu :) )
a i totalno am se zaljubila pre izvesnog vremena u toy pudlicu moje drugarice, zenkica bela, ma preslatka, i taaaako umiljata ^^
tad me je ova rasa odusevilla!

iskreno, bas dugo sam trazila belu toy...
i imala sam losih iskustava..strasno.
bilo je i ljudi koji bi najradije da prodaju stene cim se rodi ...znate na sta mislim.

nasla sam sad ljude u Zrenjaninu (ali ni to jos nije siguno, treba da pogledam i stence, a i roditelje naravno...), nadam se da ce sve biti u redu.

a ako bude i kuca dodje kod mene u septembru :), necete moci da zivite od nasih slicica :per:

i imala sam losih iskustava..strasno.
bilo je i ljudi koji bi najradije da prodaju stene cim se rodi ...znate na sta mislim.

Da, znam, stvarno mrzim takve ljude :evil: ... Nego reci nam o losim iskustivima koje si imala, jako je vazno znati i bice dobro da stoji ovde da ljudi koji razmisljaju da kupe pudlu/psa procitaju, a i mene bas interesuje sta se desilo. Hvala ti unapred. Ako ovo sme ovde da se pita, i ako hoces da kazes, u kom gradu zivis? Izgleda da su ovde vecina ljudi iz Beograda :).

prvo, moze li neko da mi objasni kako da postavim sliku, za avatar? :mrgreen:

Pa npr, ono sto je mene zapanjilo:
nadjem oglas za toy pudlu, belu, ali je nesto bas povoljna-250 evra...
okrenem ih, kazu ljudi da su one bele sa aprikot usima, imaju malo vise od 2 meseca, ne daju objasnjenje za malu cenu.Trazim slike, dam im mail adresu i oni obecaju da ce uslikati tog dana stence i poslati mi.
Stigle mi slike, ali oni su skroz aprikot, bas tamni kucici, to im i kazem(a ipak sam razmisljala da uzmem, iako je aprikot), ali me oni ubedjuju da je zbog okoline, blica i ne znam ni ja zbog cega jos tako ispalo.

Za dva dana mi stize jos jedna poruka od njih, sa novom slikom :)...kuca stvarno bela, sa malo tamnijim usima.Njihov komentar koji sam dobila uz sliku je bio da je to na slici tek okupana kuca, slikana na tamnoj pozadini zbog kontrasta.

U trenutku sam poverovala, eto, radovala se, napokon nasla belu slatku kucu :)..
ali mi ipak padne na pamet da odem na google images...
ukucam bela toy pudla, i na 15-16 str, ne secam se vise, nadjem tu sliku! :rtfm:
na nekom slovackom sajtu za oglase.

da bih bila 100% sigurna, sacuvala sam i prethodne slike i ovu "novu" koju su mi poslali i pogledala detalje slika,
1. slika-rekli su da su je slikali tog dana, a u stvari slikana je mesec dana ranije, i to jesu njihovi psi.
2. slika-slikana ni manje ni vise nego 15.-og marta 2006-e god.

Eto, to je jedan od slucajeva, koji mi je najvise ostao u secanju.Stvarno nisam mogla da poverujem da su ljudi sposobni da sa interneta skinu sliku i da je posalju!

i da, recite mi jel' istina da ukoliko leglo broji vise od 5 stenaca, kinoloski savez daje papire samo za njih 5, a za ostale ne?
:sije:

prvo, moze li neko da mi objasni kako da postavim sliku, za avatar? :mrgreen:

Pa npr, ono sto je mene zapanjilo:
nadjem oglas za toy pudlu, belu, ali je nesto bas povoljna-250 evra...
okrenem ih, kazu ljudi da su one bele sa aprikot usima, imaju malo vise od 2 meseca, ne daju objasnjenje za malu cenu.Trazim slike, dam im mail adresu i oni obecaju da ce uslikati tog dana stence i poslati mi.
Stigle mi slike, ali oni su skroz aprikot, bas tamni kucici, to im i kazem(a ipak sam razmisljala da uzmem, iako je aprikot), ali me oni ubedjuju da je zbog okoline, blica i ne znam ni ja zbog cega jos tako ispalo.

Za dva dana mi stize jos jedna poruka od njih, sa novom slikom :)...kuca stvarno bela, sa malo tamnijim usima.Njihov komentar koji sam dobila uz sliku je bio da je to na slici tek okupana kuca, slikana na tamnoj pozadini zbog kontrasta.

U trenutku sam poverovala, eto, radovala se, napokon nasla belu slatku kucu :)..
ali mi ipak padne na pamet da odem na google images...
ukucam bela toy pudla, i na 15-16 str, ne secam se vise, nadjem tu sliku! :rtfm:
na nekom slovackom sajtu za oglase.

da bih bila 100% sigurna, sacuvala sam i prethodne slike i ovu "novu" koju su mi poslali i pogledala detalje slika,
1. slika-rekli su da su je slikali tog dana, a u stvari slikana je mesec dana ranije, i to jesu njihovi psi.
2. slika-slikana ni manje ni vise nego 15.-og marta 2006-e god.

Eto, to je jedan od slucajeva, koji mi je najvise ostao u secanju.Stvarno nisam mogla da poverujem da su ljudi sposobni da sa interneta skinu sliku i da je posalju!

i da, recite mi jel' istina da ukoliko leglo broji vise od 5 stenaca, kinoloski savez daje papire samo za njih 5, a za ostale ne?
:sije:

Nije tacno da KS daje papire za samo 5 steneta. Ja sam licno vadio 7 rodovnika kada mi se okotila jedna pudla. Jeste retkost da pudla okoti 7 steneta (i da 7 ocuva) ali niko mi u KSSu nij ni postavio pitanje u vezi broja stenaca.
Tacno je da bele pudle dok su male, cesto imaju aprikot usi. To im , kad odrastu izbeli.
Takodje se desava ( cesto) da bela pudla sa 2-3 meseca ima "prljavo" belu boju. To se i meni desavalo, pa sam posle zvao ljude kojima sam prodao takve stence da proverim kakva im je dlaka (jer su im i otac i majka beli). Svi su mi potvrdili da im je dlaka postala snezno bela.
Sa prevarama sa slikama nemam komentar. Ima svakakvih odgajivaca (kao sto i ovako ima svakakvih ljudi). Najsigurnije vam je da licno obidjete odgajivacnicu, vidite roditelje stenaca, pa tek ona se odlucite o kupovini.

Cao drustvo ! I ja sam odlucila da kupim pudlicu.Vec dugo pratim ovaj forum i moram reci da ste mi mnogo pomogli da donesem konacnu odluku.Inace sa pudlicama sam imala priliku da se upoznam pre nekoliko godina i potpuno su me fascinirale.Ali na zalost sve do sada nisam mogla da priustim sebi jednu jer nisam bila kuci i nisam mogla da joj se posvetim.Najradije bih uzela kucu iz kucnog legla nekoga od ljubitelja pa me interesuje da li neko od vas ima trenutno stence patuljaste pudlice za prodaju i po kojoj ceni.Veliki pozdrav za sve vas !:bye::bye::bye:

@sava035:

Da, citala sam o tome(i to verovatno ovde :), pre nego sto sam se registrovala) da je dlaka prvo svetlo aprikot, a kasnije bela.Ovi stenci na slici koju su mi prvenstveno poslali su bas tamni, nema razlike izmedju boje dlake na usima i telu, celi su "tamno" aprikot.

slucaj za KSS, zasto sam pitala je jer:
su mi nudili muzjaka bele pudlice, toy naravno, skoro 4 meseca star, ali za 130 evra! o_O
pitala sam sto tako niska cena, a odgovorili su mi da je zato sto nemaju papire(a meni je tih 130 evra prejeftino i za stene bez papira) i onda mi rekli to za KSS, da, navodno, zbog broja stenaca u leglu, za 2 nisu dobili papire, pa su joj tako "ostali" :P neprodati.

Da, da, naravno, ne planiram da kupim stene "na slepo"..prvo trazim slike, pa ukoliko je tu sve u redu, idem do samog odgajivaca :).

ako smem da pitam(obracam se svima :) ), koliko ste vi platili svoje toy pudle i za koju cenu smatrate da je ok sada? :)

vidjala sam po nekim forumima i bele pudle kojima ostanu zuckaste usi i sl i koliko sam razumela nije to nikakav problem ni za izlozbe... ne mogu sad nigde da nadjem gde sam citala o tome... kad nadjem stavicu link...

kad sam ja trazila pudlu cene su bile od 350 do 800e po odgajivacnicama za koje sam dobila preporuke... po oglasima sam nalazila i jeftinije ali mi se nisu svidele ili pudle ili vlasnici...

Back