Puderi...

trudim se da ne koristim puder....poshto mi je lice inache jako osetljivo, i pomalo suvo....
koristim jedino niveinu toniranu kremu (poshto je ipak mnogo laksha od nekog technog pudera, a ipak prekriva)........

Pocela sam da koristim onaj prastari max factorov puder u prahu, pise na njemu loose powder translucent. Dok sam ga nanosila onom pufnom sto ide uz njega lice mi je bilo grozno, narandzasto, zacementirano. Sad sam pocela da ga nanosim sirokom cetkom i promena je neverovatna, daje sveziju boju lica, ne sjaji mi se lice, i uopste ne deluje vestacki. Cini mi se da je dobar za masniju kozu:smile:

alexandrra:
L`Orealov Indefectible je nesto najbolje sto sam do sada imala.
Zaista je tacno da traje i do 16 sati, savrseno pokriva, nije mastan..odlican je.

Pikirala sam ovaj, treba mi za specijalne prilike. Znaci, ne masti se lice posle vise sati?
Jel' koristis preko njega u prahu ili ne? :razz:

Nema više ni pravih dečijih pudera , sve same mirisnice....

Ranije sam puder koristio za otvorene rane da bude zaštita koja diše, tj vezivo koje olakša stvaranje pokorice pa rane brže zarastu i ne zagade se. Neki britanski je tu bio carski.Sada su svi brašnasti, tj kao da stvore krutu koru kad se navlaže (koja puca ili zateže).Mirišljavi a imaju i nešto što mnogima izaziva alergije (male ali ipak)...

Nije u vezi vašeg smisla teme, ali koža je koža.......

Za normalnu i mesovitu kozu meni je ubedljivo najbolji bio Astor-Perfect balance, kupila sam ga jednom u Bg-u ali ovde ne mogu vise da ga nadjem, kao da ga vise ne proizvode. A Revlona ovde ima, ali jos uvek njihove pudere nisam probala, samo ruzeve.

U lilly-u je pre odredjenog vremena bila rasprodaja astor kozmetike, kazu da ih vise nece nabavljati, a u DM-u je vecina njihovih stvari uzegla.
Ja sam toliko pohvala cula/citala o tom revlonovom puderu, cak i od ljudi kojima je to blisko po profesiji, da bih ga bas probala.

apache:
Ja sam toliko pohvala cula/citala o tom revlonovom puderu, cak i od ljudi kojima je to blisko po profesiji, da bih ga bas probala.

3y6ovhs.jpg
apache,ako misliš na ovaj puder,ja sam ga isprobala i užasno je težak za kožu!To je jedini Revlonov proizvod koji mi uopšte nije odgovarao :-(Ali sve je to individualno..možda će tebi biti super ;)

ja sam našla moj super match. :D
Loreal perfect match tečni puder, preko njega isti u kamenu, za nijansu tamniji. odlično mi odgovara i uopšte ne daje onaj veštački izlged licu, već prirodno pokriva.

Posle dugog dumanja, odustala sam od standardnih varijanti Max Factor, Loreal, pa sam narucila Sante cream make up i Sante pressed powder sa sajta prirodnakozmetika.com. Javim kakav je kad stigne. :-P

Bez sintetickih prezervativa, boje i mirisa. Nije ni skupo, oba su po 900 dindzi. :-)

Back