Puderi...

...Mislim da ne bi bilo lose da uz preporuku/kritiku preparata navedemo i tip koze na kome je primenjen, kao i licne, pozitivne i negativne, utiske o proizvodu - verujem da bi orijentacija pri izboru i kupovini bila daleko laksa...

...Konkretno, MF Lasting Performance i dalje ostaje moj puder izbora u kategoriji pristupacnijih brand-ova - idealan je za masnu/mesovitu kozu, oil free, silikonske baze i izuzetne moci pokrivanja...Odlican je za kreiranje dugotrajnog, celodnevnog mat efekta i 'savrsene' koze...Lako se nanosi i moze se pronaci u izuzetno svetlim nijansama sto cesto predstavlja problem kod mnogih brand-ova...Lako se skida klasicnim sredstvima za ciscenje, u mom slucaju se nije pokazao kao komedogen, odnosno nije isprovocirao pojavu bubuljica/akni...Pristupacne je cene i lako ga je proanci...Kao i sve strukture koje omogucavaju potpuno prekrivanje, nikaa ne moze delovati dovoljno prirodno poput 'laksih' formula - ne preporucujem ga osobama sa suvom kozom, kao i svima koji vole lagane, vazdusaste, transparentne podloge prirodnog izgleda, bez velike moci pokrivanja...Za osobe sa suvom/normalnom/zrelijom kozom kojima je potrebna veca pokrivna moc uz adekvatnu hidrataciju, preporuka - MF Hyper Smooth...

етотако:
a onda ces jednog dana kada budes starija imati pore velike kao fudbalski stadion

ok, mozda sam preterala... ali pazite ljudi, treba jos dugo da trajete
prija ti... aha :D

pa nesto mi ne ide u glavu da zbog pudera cu da imam pore velike kao fudbalski stadion. mozes da pojasnis ovo? a, plus ako negujes svoje lice mislim da ne bi trebalo imati problema ako koristis puder, i drugu sminku. a, ti ne koristis puder uopste? :shock: kako prezivljavas i kakvo lice imas?

geisha:
pa nesto mi ne ide u glavu da zbog pudera cu da imam pore velike kao fudbalski stadion. mozes da pojasnis ovo? a, plus ako negujes svoje lice mislim da ne bi trebalo imati problema ako koristis puder, i drugu sminku. a, ti ne koristis puder uopste? :shock: kako prezivljavas i kakvo lice imas?
pa neces zbog pudera samog da imas takve pore, nego zbog citavog koncepta nege
... ako ne budes vodila racuna
pa nikad nisam previse koristila puder, nisam ga koristila na dnevnoj bazi
mada ja i nemam toliko puno godina koliko mozda sada zvuci :lol:
od kada koristim prirodnu kozmetiku ne treba mi puder

takodje... od kada koristim prirodni sampon ne svrbi me teme :D
divno... odusevljena sam, ne treba mi ni regenerator da bih mogla da rascesljam kosu :D

kakvu kozmetiku koristim... osecam da ce sada oni koji su citali ranije da :roll:
:lol: Dr Hauscka... i sada posto ne mogu da nadjem, koristim i Weleda-u
i pomenuti sampon za kosu je od Welede... nevenov sampon
http://www.skylarkbooks.co.uk/Shop/media/Weleda_Calendula_Shampoo.htm

etotako moja koleginica koja je sef na reonu kreme koristi istu tu marku dr hauchka ili kako vec...ali to mi je naravno rekla u poverenju jer mi ne prodajemo tu marku.
inace ovde se to nalazi u prodavnicama zdrave hrane :?
sad sam bas radoznala i moracu nesto da probam ;-)

hanibaI77:
etotako moja koleginica koja je sef na reonu kreme koristi istu tu marku dr hauchka ili kako vec...ali to mi je naravno rekla u poverenju jer mi ne prodajemo tu marku.
inace ovde se to nalazi u prodavnicama zdrave hrane :?
sad sam bas radoznala i moracu nesto da probam ;-)
pa oni se (Dr Hauschka) i ne reklamiraju :)
valjda im ne treba :D
u Srbiji ima da se kupi Dr Hauschka u apotekama... a Weledu sam na Malti isto nasla u prodavnici zdrave hrane
u najboljoj parfimeriji na Malti su me bledo gledali kada sam trazila Dr Hauschka i priznali da nikad nisu culi :lol:
ispala sam ljankase sto trazim Hauschku medju Clarinsom, Sisley-em etc

ali obavezno probaj... kreme i citav koncept je mene preporodio... a da ne pricam kako sam srecna sto ne moram svaki cas da se cesem, mislim teme... ne svrbi me vise... koje olaksanje :D

dok ne pogledam reci mi je l stavljaju parfem u proizvode i da li imaju samo kreme ili i ostalo?posto spominjes teme recimo da bi me o samponima zanimalo? :D

...@Hani - nema vestackih aditiva, u pitanju je 'organic'/organska kozmetika - postoje cetiri vodeca brand-a, dosta je napisano na tu temu na cuvenoj :p 'Zar da se mazemo kokosijim...100% prirodnim' gde mozes pronaci i link-ove...Proizvode gotovo kompletnu paletu za negu i higijenu, dakle i kreme, dezodoranse, sampone...Jedini problem je sto upravo zbog prirodnih, uljanih komponenti (pretezno) voma je tesko pronaci preparate koji odgovaraju masnoj kozi ( Lavera i Logona imaju par krema i to je sve)...Za suvu/normalnu kozu sklonu isusivanju - topla preporuka...Evo jos jednom za zainteresovane:

1.DR. HAUSCHKA www.drhauschka.de (na nemackom jeziku sa engleskom verzijom)
www.drhauschka.com (za Severnu Ameriku)

2. LOGONA www.logona.com (na nemackom)
www.logona.com/E/index.htlm (na engleskom)

3.LAVERA www.lavera.de (na nemackom)
www.lavera.co.uk (za Veliku Britaniju)
www.lavera-usa.com (za Severnu Ameriku)

4.WELEDA www.weleda.com

hanibaI77:
dok ne pogledam reci mi je l stavljaju parfem u proizvode i da li imaju samo kreme ili i ostalo?posto spominjes teme recimo da bi me o samponima zanimalo? :D
Nisam koristila Dr Hauschka sampon, nego samo ovaj Weledin, moja mama je kupila nesto od Hauschke protiv opadanja kose i slicno...
meni se svidja, mnogo mi se svidja ovaj Weledin, kosa mi je divna, a teme me ne svrbi :)
nisam ni regenerator stavila, a meka je i fina... sve ovako farbana i suva :D

E probala sam i ja neki djavo za skidanje sminke od tog dr Hauschke, pozajmila mi drugarica jedno vece.Ima i kremu i bila mi je namera da i nju isprobam ali sam zaboravila dok mi je bila dostupna. :D

етотако:
ja ne znam da dr hauschka ima nesto za skidanje minke... ali dobro :D

Ima nesto sto se stavi na mokro lice, saceka se pola minuta i spere, nije za oci i to...
Tako mi drugarica rece i ja je poslusah ne citavsi uputstvo za upotrebu...ako su mene slagali sad ja lazem tebe. ;)

S_K_V_O:
Ima nesto sto se stavi na mokro lice, saceka se pola minuta i spere, nije za oci i to...
Tako mi drugarica rece i ja je poslusah ne citavsi uputstvo za upotrebu...ako su mene slagali sad ja lazem tebe. ;)
aha... to je Cleansing Cream... imam to
jako dobro, ali to nije za skidanje sminke u klasicnom smislu, nego sredstvo za pranje lica... umesto sapuna ili tako nesto... pa pretpostavljam da skida i sminku :)

Meni treba vas savet za moje problemce. Posto imam pegice i veoma svetlu kozu, veoma mi je tesko da nadjem odgovarajuci puder koji bi mi prekrio pegice,a i "stopio" se uz kozu tj. da izgleda prirodno. Da li mozda neko ima resenje?

Back