Ko kaže da svi mi to nemamo u sebi

? Nije teško da život ode u monotoniju, veoma lako možemo biti potlačeni, u ovoj državi pogotovo... svi su pod nečijom čizmom, a svi žele da budu čizma koja gnječi. Problem kod naših ljudi je što na kraju sebe obezglave(bukvalno), skaču s mosta ili seku sebi prste. A Walter je bio u fazonu "Idem da im se naebem majke"

Dobro i zlo jesu relativni, i ne možemo reći da je Walter potpuno loš ili potpuno zao, čak i do samog kraja, i nakon svega što je uradio. Postoji u njemu pa makar i trunka ljudskosti, ako ne i više - u poređenju sa onim neonacistima npr
Brate, naravno da nemamo. Nemamo svi to u sebi. To je veliko zavaravanje i jedna od najvećih iluzija datih ljudskom rodu - iluzija o tome kako svako poseduje 'mračnu stranu', kako je samo prigušena, čeka na oslobodjenje i slično. Kod većine ljudi takozvana mračna strana bi se oslobodila u jednom impulsivnom izletu, nakon što bi im se pomračila svest - otud recimo onoliko ljudi koji izadju na ulicu i ubiju nekoga, ili naprave sranje kad im pukne film. Ali ti ljudi nisu zli u nekom opštem smislu te reči (ovo se odnosi zapravo i najviše na ove za koje si rekao da su stalno pod nečijom čizmom), nisu sposobni da grade imperije na zlu ili ga čine u kontinuitetu, nego su očajni, a očaj ih tera da to negde izraze u par zaleta. To nema veze sa onim što je prikazano u Breaking Bad.
Walter je lik koji voli da živi na ivici, da rizikuje, da osvaja moć i nameće volju drugim ljudima, i da uništava koga god treba kako bi ostvario cilj. To ga ispunjava i čini da se oseća živim. On je rodjen za kriminal, ali usled vaspitanja, natprosečnog obrazovanja, svakidašnje porodice koju je stekao, respektabilnog posla kog se domogao, to jednostavno nije moglo da dodje do izražaja u pravo vreme. I zato je svesno prigušio to, mada ako se sećaš onih fleš-bekova iz vremena kad su on i Skajler tražili kuću u kojoj će živeti, ili onog dijaloga sa Grečen (dok je još bio u 'Gray Matter'), kada je rekao da 'nema duše, nego je sve čista hemija', videćeš da je imao bljeskove arogancije i egomanijaštva koje ga je kasnije odvelo gde ga je odvelo, samo što na tim primerima nije bilo moguće videti ukupnu sliku. I dobro je što ga je odvelo, jer je lik došao do samoostvarenja. Pronašao je Felinu.
Po uopštenim principima - istinski 'zli' ljudi spadaju u mali procenat čovečanstva. Mora da postoji splet okolnosti i specifična podloga ličnosti pa da se takvo nešto rodi i razvije. Što se zla kao zla tiče, danas je posebno medju mladjom populacijom jako popularno to proseravanje o zlu i mračnim stranama. Svaki klinac to tripuje, naloži se na Čarlsa Mensona ili tako nekog ubicu i krene da davi ljude i okolinu svojim mračnjaštvom ili ludilom ili čime već. Da zaista to poseduju, impulsi bi većinu njih odavno odveli u tom pravcu, a ne bi sledili respektabilan put kao sedamdeset posto pripadnika ove, i svake druge zemlje. Ili bi eventualno odigrali svoju partiju kao Volter Vajt.
Što se Razrušitelja tiče, ja ipak mislim da je malo bespredmetno tvrditi kakav je on preko interneta, jer ne znamo kakav je zapravo itd. Možda neki od vas znaju... Ja nisam siguran kako on sebe posmatra, al' na mene je ostavio utisak ličnosti koja je prvenstveno fascinirana tim temama, izučava ih dosta sa sociološkog aspekta i dosta zna o tome, a i mnoge stvari analizira kroz prizmu svega toga. A pričali smo svojevremeno o nekim konkretnim stvarima preko pp-a i tu je ostavio utisak osobe koja bi mogla da prekorači neke od tih granica, ali to je virtualni utisak, tako da nisam siguran, niti mogu da budem.