Pub "Tinejdžeri" vol 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1.Onaj lik sa pretprošle strane izgleda bezuspešno kopira Skits Vicious-a,ako uopšte zna ko je.
2.Vama što se ložite na ružne i glupe ribe mogu da prosledim jednu pa nek' vam diže ego kad već ništa drugo ne može.
Postoje univerzalni odgovori kako dobro proći po pitanju cura al' smor mi da sad pišem,predugačko je.

Poslednja izmena:
Pa šaaalim se i ja... (mada nemam smisla za humor, to sam zaboravila haha)

E, hvala ti stvarno, divan si, bas si :dzentlmen:

:cmok::cmok2::heart:
ТО ЛУТКО! :mrgreen:

Хвала на комплименту, први пут сам се у животу зацрвен`о :rumenko:
(а није да нисам примо похвале, само нису долазиле од правих риба)

:zag: :obozavam:

Испољавамо на прави начин романтику, онако аристократски,
ко шиша ову гулију што нам завиди,
буранија најобичнија, гледамо их са висине (господске) и смејемо им се у њихове комплексе, па им криво :lol:

Gledam sliku i kontam da je čo'ek mešavina General Two-a i Skits-a.
General+Two.jpg

+
DOPE_DOD-foto_Alex-Barbulescu-2.jpg

=
x547388_418436918170278_1395922600_n.jpg.pagespeed.ic.iOokeNBdEY.webp

Imao je jedan mali u KV-u takav friz al' u kombinaciji sa šiptarskom facom rezultat je bio grozan.

Poslednja izmena:
A sto ovaj Razrusitelj glumi neko ludilo kao esencija zla, zubi iz mraka ovo ono..a covek dobricina velikog srca :lol:

Mada, mozda to tako ide, dobrice hoce da budu zloce, a ovi vukovi u janjecoj kozi samo ih posmatraju i smeskaju se.

Pa to je tako uvek bilo, ja iskreno nisam izvukao neki definitivan princip iz toga, niti se bavio time, ali znam gomilu izuzetno dobrih ljudi koji s vremena na vreme tripuju neko zlo, verovatno kako bi barem stvorili ravnotežu neku u glavi :lol: Mada i okolina tu igra važan faktor, iritira kada ti neko stalno govori da si dobrica, miiiiica ili nešto slično, oseća se čovek.... bezveze :lol: A meni sve deluje da u glavi svake osobe koja blizu neke krajnosti, postoji želja za onom drugom krajnošću... Možda ovo barem delom može da objasni to http://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_(psychology) :think:

Pa kako ne
iz krajnosti u krajnos' :lol:
Zato je Breaking Bad toliko popularna serija, i kako je sam kreator serije Vince Gilligan rekao: "I wanted to take Mr. Chips and turn him into Scarface" :D

Ko nije gledao - lektira :ok:

To što ti nazivaš 'iz krajnosti u krajnost' ne postoji. To se ne bira. Postoji samo jedna krajnost, koja može i da bude prigušena, ali kad-tad dolazi do izražaja. Ono što je prikazano u Breaking Bad nije osoba koja bila dobra čitav život, pa odjednom otišla u drugu krajnost i postala zla (mada su dobro i zlo relativni pojmovi, ali sad to na stranu). Walter White je oduvek to imao u sebi, ali je prigušio zarad nekakve iluzije i privida dosadnog porodičnog života. Bio mu je potreban samo katalizator, inicijalna kapisla, što ova poslednja epizoda i pokazuje, kada je konačno priznao Skajler da je sve uradio isključivo zarad sebe samog, i da se jedino tada osećao živim.

Poslednja izmena:
To što ti nazivaš 'iz krajnosti u krajnost' ne postoji. To se ne bira. Postoji samo jedna krajnost, koja može i da bude prigušena, ali kad-tad dolazi do izražaja. Ono što je prikazano u Breaking Bad nije osoba koja bila dobra čitav život, pa odjednom otišla u drugu krajnost i postala zla (mada su dobro i zlo relativni pojmovi, ali sad to na stranu). Walter White je oduvek to imao u sebi, ali je prigušio zarad nekakve iluzije i privida dosadnog porodičnog života. Bio mu je potreban samo katalizator, inicijalna kapisla, što ova poslednja epizoda i pokazuje, kada je konačno priznao Skajler da je sve uradio isključivo zarad sebe samog, i da se jedino tada osećao živim.

Ko kaže da svi mi to nemamo u sebi :lol: ? Nije teško da život ode u monotoniju, veoma lako možemo biti potlačeni, u ovoj državi pogotovo... svi su pod nečijom čizmom, a svi žele da budu čizma koja gnječi. Problem kod naših ljudi je što na kraju sebe obezglave(bukvalno), skaču s mosta ili seku sebi prste. A Walter je bio u fazonu "Idem da im se naebem majke" :D
Dobro i zlo jesu relativni, i ne možemo reći da je Walter potpuno loš ili potpuno zao, čak i do samog kraja, i nakon svega što je uradio. Postoji u njemu pa makar i trunka ljudskosti, ako ne i više - u poređenju sa onim neonacistima npr :lol:

Ko kaže da svi mi to nemamo u sebi :lol: ? Nije teško da život ode u monotoniju, veoma lako možemo biti potlačeni, u ovoj državi pogotovo... svi su pod nečijom čizmom, a svi žele da budu čizma koja gnječi. Problem kod naših ljudi je što na kraju sebe obezglave(bukvalno), skaču s mosta ili seku sebi prste. A Walter je bio u fazonu "Idem da im se naebem majke" :D
Dobro i zlo jesu relativni, i ne možemo reći da je Walter potpuno loš ili potpuno zao, čak i do samog kraja, i nakon svega što je uradio. Postoji u njemu pa makar i trunka ljudskosti, ako ne i više - u poređenju sa onim neonacistima npr :lol:

Brate, naravno da nemamo. Nemamo svi to u sebi. To je veliko zavaravanje i jedna od najvećih iluzija datih ljudskom rodu - iluzija o tome kako svako poseduje 'mračnu stranu', kako je samo prigušena, čeka na oslobodjenje i slično. Kod većine ljudi takozvana mračna strana bi se oslobodila u jednom impulsivnom izletu, nakon što bi im se pomračila svest - otud recimo onoliko ljudi koji izadju na ulicu i ubiju nekoga, ili naprave sranje kad im pukne film. Ali ti ljudi nisu zli u nekom opštem smislu te reči (ovo se odnosi zapravo i najviše na ove za koje si rekao da su stalno pod nečijom čizmom), nisu sposobni da grade imperije na zlu ili ga čine u kontinuitetu, nego su očajni, a očaj ih tera da to negde izraze u par zaleta. To nema veze sa onim što je prikazano u Breaking Bad.

Walter je lik koji voli da živi na ivici, da rizikuje, da osvaja moć i nameće volju drugim ljudima, i da uništava koga god treba kako bi ostvario cilj. To ga ispunjava i čini da se oseća živim. On je rodjen za kriminal, ali usled vaspitanja, natprosečnog obrazovanja, svakidašnje porodice koju je stekao, respektabilnog posla kog se domogao, to jednostavno nije moglo da dodje do izražaja u pravo vreme. I zato je svesno prigušio to, mada ako se sećaš onih fleš-bekova iz vremena kad su on i Skajler tražili kuću u kojoj će živeti, ili onog dijaloga sa Grečen (dok je još bio u 'Gray Matter'), kada je rekao da 'nema duše, nego je sve čista hemija', videćeš da je imao bljeskove arogancije i egomanijaštva koje ga je kasnije odvelo gde ga je odvelo, samo što na tim primerima nije bilo moguće videti ukupnu sliku. I dobro je što ga je odvelo, jer je lik došao do samoostvarenja. Pronašao je Felinu. :)

Po uopštenim principima - istinski 'zli' ljudi spadaju u mali procenat čovečanstva. Mora da postoji splet okolnosti i specifična podloga ličnosti pa da se takvo nešto rodi i razvije. Što se zla kao zla tiče, danas je posebno medju mladjom populacijom jako popularno to proseravanje o zlu i mračnim stranama. Svaki klinac to tripuje, naloži se na Čarlsa Mensona ili tako nekog ubicu i krene da davi ljude i okolinu svojim mračnjaštvom ili ludilom ili čime već. Da zaista to poseduju, impulsi bi većinu njih odavno odveli u tom pravcu, a ne bi sledili respektabilan put kao sedamdeset posto pripadnika ove, i svake druge zemlje. Ili bi eventualno odigrali svoju partiju kao Volter Vajt. :)

Što se Razrušitelja tiče, ja ipak mislim da je malo bespredmetno tvrditi kakav je on preko interneta, jer ne znamo kakav je zapravo itd. Možda neki od vas znaju... Ja nisam siguran kako on sebe posmatra, al' na mene je ostavio utisak ličnosti koja je prvenstveno fascinirana tim temama, izučava ih dosta sa sociološkog aspekta i dosta zna o tome, a i mnoge stvari analizira kroz prizmu svega toga. A pričali smo svojevremeno o nekim konkretnim stvarima preko pp-a i tu je ostavio utisak osobe koja bi mogla da prekorači neke od tih granica, ali to je virtualni utisak, tako da nisam siguran, niti mogu da budem.

Poslednja izmena:
Brate, naravno da nemamo. Nemamo svi to u sebi.

Nikad ne reci nikad, možda se u jednom trenu desi da Senka ispliva na površinu :lol: Baš je gore negde i Vandal spomenuo Jungovoo tumačenje senke kao aspekta ličnosti, koji svesno ja ne prihvata, kojeg se stidi. Senka jeste sveukupnost onoga što ličnost ne želi da bude i što ne priznaje da jeste. Sada, to je naravno sadržano u podsvesti, a u Walterovom slučaju imamo sukobljavanje sa sopstvenom Senkom, i to upravo u onom trenu kada je rekao Skyler istinu, da je to uradio zbog sebe. Senka je manje ili više izražena kod ljudi, ali to ne znači da ne može da ispliva, ili da naraste :)

Nikad ne reci nikad, možda se u jednom trenu desi da Senka ispliva na površinu :lol:

Pa može, ali je problem ono što sam gore napisao - senka u slučaju većine ljudi nije isto što i senka u slučaju onih poput Volter Vajta (koji zapravo i nije imao senku). Imaš hrpu očajnika koji prsnu i impulsivno urade nešto, a imaš ljude poput Džona Gotija, koji zapravo i nema senku, nego je to njegova priroda ovaploćena u delovanju. Isto je i sa Vajtom, samo što je bio pasiviziran dobrih pedeset godina jer nije mogao da prevazidje bes zbog Eliot i Grečen koji su mu povredili ego i oteli pare, pa se činilo da je odustao, sve dok se nije pokazalo suprotno. Volter Vajt nije imao senku u podsvesti, znao je ko je i šta je mnogo pre nego što je ušao u svet kriminala. A priznanje Skajler je priznanje onoga što je on svesno znao čitavog života, ništa on nije izvlačio iz podsvesti, samo je u jednom trenutku shvatio da je vreme da prestane da glumi i da stavi u akciju ono čime raspolaže. Zašto joj je priznao? Zato što je pre toga govorio kako radi isključivo zarad porodice, iako je čitavo vreme bio svestan da su moć i novac u pitanju. "I'm in the emipire busssines", to je ta rečenica. Gustavo Fring je recimo u toj ravni. Kakva senka je postojala kod Fringa brate? :lol: Lik je vodio dupli život ali je uvek bio svestan onoga što postoji u njemu. :)

Baš je gore negde i Vandal spomenuo Jungovoo tumačenje senke kao aspekta ličnosti, koji svesno ja ne prihvata, kojeg se stidi. Senka jeste sveukupnost onoga što ličnost ne želi da bude i što ne priznaje da jeste. Sada, to je naravno sadržano u podsvesti, a u Walterovom slučaju imamo sukobljavanje sa sopstvenom Senkom, i to upravo u onom trenu kada je rekao Skyler istinu, da je to uradio zbog sebe. Senka je manje ili više izražena kod ljudi, ali to ne znači da ne može da ispliva, ili da naraste :)

Meni prilično smetaju ta tumačenja raznoraznih psihologa, jer je sve to spekulativno. Po mom mišljenju Volter nije ništa izvlačio iz podsvesti, nego je pod izgovorom izdržavanja porodice samo odlučio da uradi ono ka čemu je išao čitavog života, i čega je uvek bio svestan. Ja opet tvrdim da je zlo u tom smislu (najkompleksnijem mogućem) čist elitizam, i da je veliko preterivanje kad se čitava planeta zemlja i svi ljudi u njoj strpaju u taj koš na osnovu nekakve senke koja im leži u podsvesti i na osnovu dihotomije a la "Doktor Džekil i Mister Hajd". :)

Poslednja izmena:
Pa ne možeš zasigurno znati da je Walt samo za sebe zadržao to čitavo vreme... ne, on je to negirao, a upravo to negiranje jeste potisnuta Senka koja je na kraju isplivala u vidu prihvatanja odgovora.

Nije negirao, nego je samo prigušio najekstremniji vid toga. To nema veze sa senkama u podsvesti. On je oduvek bio takav, samo se u normalnim okolnostima to drugačije ispoljavalo. Mogu to da tvrdim iz prostog razloga što je merilo prave prirode čoveka ono što ga čini živim. Dakle, ako se ti skloniš od sveta u straćaru na brdu i pronalaziš duboko uživanje u tome, i tamo provedeš ostatak života, s razlogom te neću nazivati kriminalcem, nego pustinjakom.

Sećaš se one scene na samom početku serije, kad Walt nakon potpunog uključenja u kriminalne aktivnosti odjednom ispoljava ogroman adrenalin i apetit tokom seksa sa Skajler, nakon čega ga Skajler pita "where did that come from"? Čitava caka je u tome da je doveo svoju pravu prirodu do krajnje granice, do potpune afirmacije, i to se reflektovalo na čitav njegov život, čitavu egzistenciju, postojanje. Dakle, ništa nije bilo negirano, nego samo prigušeno - postojali su fleševi u ponašanju - ali kad je konačno prešao granicu i ušao u sve to, počeo je da živi.

Najjednostavnije rečeno, postao je ono što je oduvek trebao da postane. I u tome je upravo distinkcija izmedju njega, kao lika u seriji, i 90 posto ljudi koji žive monoton život u nekom predgradju i prate rutinu, i gaje nekakvu senku u podsvesti. Mogu oni da sanjaju o prekoračenju granice jer im je život monoton - ali najveći deo njih nikad ne bi ostao u tome nakon početnih uzbudjenja. Prosto, razlog je to što ne bi delovali u skladu sa svojom pravom prirodom, nego u skladu sa prolaznom željom za malo zabave. Kao recimo turisti koji deo svoje želje za putovanjima realizuju odlaskom na odmor. A ogromna je razlika izmedju turiste i avanturiste - avanturista je potpuno u tome, potpuno posvećen, to mu je priroda, a turista samo traži malo zabave nakon koje bi se vratio svakodnevnim aktivnostima. Tako da ta tvrdnja da su zbog nekakve senke u podsvesti svi sposobni za potpunu, kontinuiranu i neobuzdanu primenu zla jednostavno nije tačna. Sposobni su u momentu - kad prsnu s mozgom pa izadju na ulicu i naprave pokolj, ili naprave neko sranje u porodici. Naravno, to nisu kompleksne stvari. Većina se posle toga kaje, ili se ubije, jer shvate da su to radili u afektu. Volter Vajt nije radio u afektu, nego iz pukog uživanja jer je to ono čemu je pripadao oduvek.

Poslednja izmena:
'Moja senka ide za mnom u korak.. u mraku mi smo jedno' - (to sam sad smislila, inspirisali ste me sa tim mambo-dzambo-senka teorijama).

Nego nesto drugo mi je palo na pamet, kad vec pricate o tome, jel se i vam cini da je put zla laksi put? Rusiti je lakse nego stvarati, teze je postovati pravila, nego krsiti ih. To je onako, hoces da zivis potpuno slobodno u uredjenom drustvu i ne odlucis se da odes na selo, nego npr. krenes da krades, otimas, bijes, lomis sve pred sobom itd. Ponekad i sama pozelim to rasulo, ali kao sto je neko ovde vec rekao (hi sukhoi!) to su kratki impulsi, ne bih zezela da zivim tako duze vreme (..a i u ostalom, u svetu mracne maste, sve je dozvoljeno.. to je ventil).

Nije negirao, nego je samo prigušio najekstremniji vid toga. To nema veze sa senkama u podsvesti. On je oduvek bio takav, samo se u normalnim okolnostima to drugačije ispoljavalo.

Eh, ovo je sad mrtva trka jer ni ti, kao ni ja, nemaš čvrste dokaze o tome jer ni u jednoj epizodi nam nije prikazana scena, ili barem naznaka da Walt radi svesno to zbog moći a ne zbog porodice. Sve do samog kraja. Priseti se kako je ponavljao i u ovoj sezoni "I did it for my family" kao papagaj, dok se na kraju ni sam nije osvrnuo i shvatio za koga i za šta radi :)

I sada, njegova senka najverovatnije ne bi isplivala na površinu da on nije dobio rak. To što je kod mnogih senka i dalje u dubini podsvesti je upravo zato što nemaju pravi pokretač. Tačno, neki bi zastranili pa se možda i ubili, ali neki ne bi.

Eh, ovo je sad mrtva trka jer ni ti, kao ni ja, nemaš čvrste dokaze o tome jer ni u jednoj epizodi nam nije prikazana scena, ili barem naznaka da Walt radi svesno to zbog moći a ne zbog porodice. Sve do samog kraja. Priseti se kako je ponavljao i u ovoj sezoni "I did it for my family" kao papagaj, dok se na kraju ni sam nije osvrnuo i shvatio za koga i za šta radi :)

I sada, njegova senka najverovatnije ne bi isplivala na površinu da on nije dobio rak. To što je kod mnogih senka i dalje u dubini podsvesti je upravo zato što nemaju pravi pokretač. Tačno, neki bi zastranili pa se možda i ubili, ali neki ne bi.

Ma okej brate, držim se svog stava, a ti svog, i to je to. A i mrzi me da se dalje raspravljam. :lol:

Nego jesi video što je jaka poslednja scena. Je l' smatraš da je Volt pobedio?

Pa u nekom smislu da... ali, nije dobio sve što je želeo, ebiga :)
Ipak je to najbolji mogući kraj s obzirom da je uspeo da nađe način da obezbedi porodici novac, da osveti Henkovu smrt i barem malo da se iskupi time što je Džesija pustio. Mislim da je on išao tamo sa namerom da ga ubije, ali kad je video u kakvom je stanju, nije to mogao da uradi... pa je još i metak umesto njega primio :D Svakako je bilo sve ili ništa, planirao je da umre ili da ode u zatvor. A opet je na kraju njegov ego proradio pa je preuzeo krivicu za pravljenje metha, time što se našao u laboratoriji. Mislim da nije želeo da ljudi misle kako neko drugi osim njega je pravio produkt njegovog uma, blue crystal :cool: Ali, ipak je ostalo nešto čovečnosti u njemu, mislio sam da je to izgubljeno potpuno.

Odgledao sam 5 epizoda prve sezone serije i sve Waltove odluke su po mom sudu moralne. Potpuno bi isto postupio kao i on.
Jeste da je ubio coveka i da se bavi kriminalom,ali covek jednostavno nije imao izbora. Da li je trebao da pusti lika da ga ubije ili da mu ubije porodicu?
Kako da obezbedi invalida i drugo dete kad umire za godinu dana? Za mene on nije los i zao covek. Da li bi svi onako postupili?
Garant ne bi,covek mora da ima jak motiv da bi krenuo da donosi onakve odluka,a kud ces jaceg motiva od toga da umires za godinu dana i da moras da obezbedis svoju porodicu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back