Psihoterapija i psihoterapeuti

Tasana96

Početnik
Poruka
1
Dobro vece svima. Ja bih zelela sa nekim da razgovaram ko ima psihickih problema. Da li neko moze da mi preporuci nekog dobrog psihoterapeuta koji radi sa adolescentima sa problemima u ishrani i depresijom?Imam 19.godina i vec 3.godine se borim sa tim. Jako bi mi znacila vasa pomoc ili razgovor. Hvala vam puno. :)

Na dobrom si mestu,
Krstarica je fini forum,
ljudi nisu zli
i nisu izveštačeni.

Da bi popravila svoje psihičko stanje
ne moraš da pričaš o psihi - čak naprotiv !

Opusti se i diskutuj o bilo čemu,
a podatke o depresiji imaš po celom internetu ( i iskustva i terapiju ).

Dakle samo polako i opušteno !
z;)

Dobro vece svima. Ja bih zelela sa nekim da razgovaram ko ima psihickih problema. Da li neko moze da mi preporuci nekog dobrog psihoterapeuta koji radi sa adolescentima sa problemima u ishrani i depresijom?Imam 19.godina i vec 3.godine se borim sa tim. Jako bi mi znacila vasa pomoc ili razgovor. Hvala vam puno. :)
Ne trazis ti to, da to trazis otisla bi u bolnicu ili dom zdravlja, u "centar za mentalno zdravlje" ili na psihijatriju, i pitala znaju li nekoga ko se bavi psihoterapijom, koji tip psihoterapije je to, i kolko kosta, i odma bi bila informisana imala bi da biras. Napies na listicu ime vrste psihoterapije koju taj radi kad ti oni kazu, onda odes pretrazujes po internetu sto je to, izaberes tip psihoterapije koji tebi prija odnosno mislis da ti prija, i to je to. Ako kazes da nisam u pravu onda imas jos zesce probleme nego sto si nabrojala.

Bila sam ja kod terapeuta i nije bilo skupo. Pomoglo je. Svakako pokusaj!
Koja vrsta terapueta? Tj. kako se zove ta psihoterapija koju taj neko radi? Za sta je pomoglo? Koliko para, sto ne napises koliko para? Je li to bila vrsta psihoterapije gdje se radi nesto sto tebi nije jasno kako ce pomoci ali vjerujes mu da pomaze, ili psihoterapija gdje ti psihoterapuet trazi da se nesto radi samo ako i ti mislis da to pomaze?

Preporučujem knjige od Lujze Hej, "kako da izlečite svoj život" to bi ti za početak moglo dosta pomoći, ili možda kompletno.
Mada šta da vam kažem, neke probleme samo iskustvo rješava, mora koja i borica na čelo da stigne, da se shvate neke stvari, i da dođe smirenje.

Kaži konkretno neke još stvari koje te muče. Šta je problem u vezi ishrane, mnogo jedeš ili malo?

Psihoterapije su skupa stvar. Nikako ne ici ni kod jednog psihoterapueta koji u nazivu svoje terapijske opredijeljenosti ima red slova "bihevior" ili "bihejvior", znaci nikakve "Racionalno emocionalne bihejvioralne terapije", nikakve "Kognitivno bihejvioralne terapije", nikakvi "brzi" terapeuti, nikakvi "klinicki psiholozi", to su sve gluposti...

Back