PSIHOLOGIJA..............

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
YYYYO:
da li postoji ikakav psiholog ovde na internetu,neko skim mogu stupiti u kontakt a da mu ne moram dolaziti licno i zakazivati sastanke.......
ako znate ikoga.......

A zasto se bojis da odes kod psihologa? Razgovor uzivo sa psihologom ne moze nista da zameni. Mozes da odes u neko Savetovaliste, tamo ti nece nista naplatiti. Ali ako bas neces, onda bih ti preporucio da procitas ovu knjigu:

Susan Forward Otrovni roditelji
(Prevladavanje njihovog bolnog nasljedstva i spašavanje vlastitog života)

Ovo je zaista izuzetna knjiga, pogotovo za laike. U drugoj polovini knjige se nalazi "uputstvo" kako pomoci samom sebi. Ja sam bio stvarno potresen citajuci knjigu, neverovatno koliko istine ima tamo napisano! A osim toga, pisana je jednostavnim i razumljivim jezikom. Knjigu mozes naci kao ebook na internetu, prevedenu na hrvatski.

to nije zakljucak. opazanje ja sam opazio da nije reklo to bice koji je pol.
a da se ni iz nika nemoze zaklojuciti. a da nije ni pricao/la u perfektu pa da moze reci
'bio' ili 'bila' nego kao da namjerno izbjegava da pomene bilo sto u vezi pola. TO NIJE ZAKLJUCAK NEGO OPAZANJE. za istu osobu sam gledao na jos jednoj temi da uopste niko nije znao koji je pol.

pomijesao sam sa nekim onda, jesi uravu za ono 'mislila'. Ali i dalje mi se cini sa jedne teme sto sam gledao da izbjegava da prica u 'z' rodu. To je moj 'utisak' koji vjerovatno nije tacan, ali po svoj prilici ispasce da je tako. Volio bi da cujem nju sto ce reci na to., Nije ovo neka provokacija ili nesto, samo pitam dali izbjegava to.

Ograđujem se od svih izjava i postova dotičnog cattaric-a.
Molim prisutne da dijagnoze koje dotični pokušava da postavi nikako ne uzimaju ozbiljno i da se, ukoliko imaju psihičkih teškoća, obrate pravom psihoterapeutu (psihijatru ili psihologu).

Ukoliko ne znate kome da se obratite i koja je institucija nadležna za vaš problem, ili vam je potrebna podrška privatnog psihoterapeuta, situran sam da će WW, koja je po profesiji psihijatar sa višegodišnjim iskustvom, a koja je pri tom i moderator na podforumu Zdravlje, moći da vam preporuči odgovarajuću osobu ili instituciju.

Pozdrav svima! :)

shaddow:
Ograđujem se od svih izjava i postova dotičnog cattaric-a.
Molim prisutne da dijagnoze koje dotični pokušava da postavi nikako ne uzimaju ozbiljno i da se, ukoliko imaju psihičkih teškoća, obrate pravom psihoterapeutu (psihijatru ili psihologu).

Ukoliko ne znate kome da se obratite i koja je institucija nadležna za vaš problem, ili vam je potrebna podrška privatnog psihoterapeuta, situran sam da će WW, koja je po profesiji psihijatar sa višegodišnjim iskustvom, a koja je pri tom i moderator na podforumu Zdravlje, moći da vam preporuči odgovarajuću osobu ili instituciju.

Pozdrav svima! :)

ti ocigledno imas nekih problema. Niti sam reko da je ovo 'moja i tvoja' dijagnoza zajednicka, niti sam postavio bilo kakvu dijagnozu, niti sam radio u ime TVOJE profesije (psiholog?), pa da onda kazes 'ja kao psiholog tvrdim da ovaj covejk nije profesionalan', niti sam te ikad svrstao u isti radng samnom, jer ja sam psihoanaliticar i govorim u ime psihoanalize. A ti si samo psiholog ili samo psihijatar, sto znaci da si mnogo mnogo stepenica ispod mene po 'moci terapeutskog ucinka' ili nazovi kako oces. A znaci i da te nisam pozvao da se slozis ili ogradis JER MI NE DIJELIMO ISTO ZANIMANJE, PROFESIJU, KAKO LI VEC.
Joj kolko si samo gluposti napricao o tome 'sto je Frojd reko' ko da si glup, kad bi uzeo ono da ispravljam dje si sve slagao ljude trebalo bi mi bas puno vremena. Iznosio si nesto sto nidje nepise, dakle, pogresne interpretacije onog sto je ovaj govorio.........cak i stvari koje nisi ni citao, nego 'eto tako, cuo od nekog' si pisao u ime psihoanalize..Batali bre to nije to za tebe, nisi ti sposoban za to.
Drugo, tacno nisam profesionalac, nego amater psihoanaliticar, a jesi li ti profesionalac? Sve i da jesi klinicki psiholog diplomirani, u svim slucajevima meni ispadas smijesan kad se ogradjujes, jer.....niko te nije pozvao da se slozis. A da izneses svoje misljenje ili uzmes ti i ispitas djevojku to ti niko ne brani, niti mi pada na pamet da se ja mijesam u obicnu 'psihologiju' ili 'psihijatriju' koja mi je ispod nivoa, ispod nivoa, pa bio ja profesionalac ili bio amatar, psihoanaliza je nesto mnogo mnogo jace od tvoje profesije.

Drugo, ne mijesaj se u moj zanat, NE UCI LJUDE POGRESNO da je ovaj moj metod i tvoj psiholoski isti, dakle odjeeeeeeeebi buuudalo..!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back