pa...ako cemo pravo nisam te ni pozvao.Niti si sposoban za pricu samnom, niti je zasluzujes. (zato sto ne odgovaras na pitanja, a ako mislis da su toliko glupa da na njih ne treba odgovoriti, onda bar bi trebalo da kazes 'glupa su' ako ima bar jedno 'koje nije glupo' onda odgovori na to a reci da su sva ostala 'glupa' ako mislis da je sve toliko glupo, onda nema potrebe ni da mi postavljas potpitanja, lose ti ide komunikacija)
PS
Drugo: kompetentan? NE! NISAM!, neznam ali izgleda da jesam SPOSOBAN, ispada da sam neke ljude izlijecio-tako izlazi. Meni je bitnije da sam ja sposoban za nesto nego da sam za nesto kompetentan. Za tebe neznam jesi li izlijecio koga.
Nevjerujem u 'kompetencije' 'doktore' 'diplome' i 'pacijente' to su samo tehnicki izrazi koji nemaju veze sa zivotom, nego eto tako sluze radi komunikacije. I ne lijece ljude 'diplome' na zidu ni neki 'fakulteti' nego ih lijece drugi ljudi, koji nemoraju biti nista bolji ljudi od njih, samo treba da pazljivo saslusaju sto ovi pricaju. Za to je dokaz i Frojd koji nije zavrsio studije 'psihoanalize' vec je psihoanalizu sam izmislio. Predznanje? Nije imao, bio je neurolog, a neurologija mu nikako nije mogla biti polazna tacka za psihoanalizu. Ako sam ja smijesan, smijesan je i Frojd... Tako da...koga god u Jugoslaviji zanima psihoanaliza, on mora biti ameter (da ja znam nepostoji ta specijalizacija na nijedan fakultet u Jugoslaviji) i pricati bez 'kompetencije' isto kao i ti sto si pricao na nekoj temi ovdje na forumu bez grama kompetencije? JEL TAKO? (SAMO NA OVO MI ODGOVORI). Isto kao sto i ja pricam.
ovdje? ne (nisu[*1]) pacijenti, ne lijecim, nego pricam. Ono sam objasnjavao onako da bi ti shvatio moj metod, itd.. A na forumu se nemoze lijeciti niko, mogu se samo dati smjernice[*2] nekome, i moguce je ubijediti nekoga da ode kod psihijatra-tj. ako ima strah itd pa trazi podrsku, ili ako nezna 'sto je to'. Ili ako ne ide kod dobrog psihijatra. Isto tako je dobro staviti do znanja ljudima da ih ne lijeci necija DIPLOMA uramljena na zidu, mrtva stvar, niti neki FAKULTET, nego covjek koji im posveti paznju, tako da....kome god povjere svoj problem, drugu, drugarici, bice bolje nego to drzat u sebe.
(To pricam za sve, a ne kao odgovor na onu poruku-a ako on moze nekoga da lijeci na forum svaka cast, ja za to nisam sposoban)
(Nisi pozvan da odgovoris na nijedno pitanje osim ono koje sam naglasio i ofarbao. Jer se ostatak price ne odnosi na tebe)