anakin:
Omen, ti pricas o sudbinskim susretima.....koliko ti se puta to desilo u zivotu? postavka je hipoteticka...."sta ako sam ja bas ta u njegovom zivotu a on tamo sedi u nekoj truloj vezi"...pa zar ti to ne izgleda kao iluzija? zasto iluzija? pa hajdemo malo logicki....kolike su sanse da se to stvarno desi?
na stranu sto si kontradiktorna....te trula i formalna veza, te sudbinski susreti....a meni sve to zvuci kao opravdanje....
jos jedna kontradiktornost - reci i dela.....on moze da prica sta hoce...da je s tobom jer mu je lose u vezi i da zapravo voli tebe....a sta su dela? on ne ostavlja svoju devojku.....pa mislim....sta reci?
i opet....nije stvar morala....stvar je da se ponasas makar u skladu sa onim sta ti pricas....i ne samo ti...
treba prvo biti iskren prema sebi....znaci, jesi druga i on ima devojku....tu nema mesta za razglabanje....prihvati da ne dobijas ceo odnos, opet po cistoj logici....nemoj se zamajavati pricama da je njegova veza formalna....ok, mozda jeste ali ako on nije u stanju da prekine jednu formalnu vezu i bude s tobom, gde to tebe stavlja?
Poštovanje, anakin!
U pravu si, imam iskustvo sudbinskog sureta...ali u posve drugačijim okolnostima. Ipak, kakve god da su okolnosti, takav susret nema nimalo veze sa nerazumnom pretpostavkom „šta ako sam baš ja...“
Tog trenutka već, sve je potpuno jasno. Samo njih dvoje. Nema prve, druge, treće...žene, nema nedoumica, nema muškarca koji sedi na dve stolice, neodlučan, licemeran...nema ničega o čemu ti govoriš. Sa muškarcem iz tvoje priče, čak je i hipotetički nemoguće da budem...u bilo kojoj kombinaciji.
Možeš mi pripisati kontradiktornost, ali moraš to da obrazložiš. Ne vidim šta kod mene nalaziš kontradiktornim. Ako ti se učinilo da situaciju posmatram pristrasno, držeći stranu „drugoj“ (a po tvom obraćanju to je skoro nesumnjivo), i za to ti moram reći da si potpuno u zabludi.
Ono što sam govorila, ukratko je..
Situacija prva. Dešava se (i nemoj da me pitaš kolike su šanse da se to stvarno desi...izvesno je, dešava se!) susret po scenariju koji sam favorizovala. Sa strane gledano, neupućeno u suštinu odnosa, to je klasičan ljubavni trougao. Vidimo troje...samo zato što u životu ne postoje pravila kada će se, u kom trenutku, dogoditi neke stvari. Zašto nije prvo izašao iz te propale veze, pa onda...? Zašto nije sačekala da on prvo...? O, kad bismo sve u životu mogli baš tako da terminiramo!
Situacija druga. To je priča o kojoj je govorila Gazdarica.....apsolutno neobavezujući, čist seksualni odnos...gde su isključene sve pretpostavljene zle i namere povređivanja bilo koga, samopotvrđivanja, preotimanja...gde svako ima svoje jasno mesto...i u vremenu, i u prostoru, i u srcu. E, sad, to što većina nije sposobna ni da zamisli takvu mogućnost...svi sve znamo i svima je ok...to je posebna priča.
Priznajem, dakle, da su jedina dva razumna motiva - ljubav i seks. Naravno, ukoliko poštujemo početak priče o inteligentnoj, sposobnoj ženi..
Situacija treća. Sve ostale...izopačene kombinacije, o kojima nisam ni želela da govorim, a izgleda je samo o njima i bilo reči. Kako god bilo, tu su svo troje potpuno promašeni...jedna koja je umislila ljubav, pa pati jer joj neka rospija preotima mamlaza,.....kreten koji izigrava frajera, a niti zna šta će sa sobom niti sa životom,.....karikatura fatalne žena koja leči svoje komplekse iluzijom o neznamtičemu...
Koji nas i čiji motivi ovde interesuju..
...dovraga.