psihologija "druge " zhene

Raindog, ne radi se ni o vaganju ni o proveravanju nekog, jednostavno koliko puta si cula standardnu pricu 'e pa osecala sam ja da nesto nije ok u zadnje vreme ali eto, nisam htela da poverujem u to, verovala sam njemu'. Jednostavno ako partnera poznajes, osetis i njegove promene. Nije ti potrebna detektivska agencija za to. Ali, kao sto i sama rece, opet idemo u neku drugu temu, te ako hoces mozemo da nastavimo preko ppa ;)

hm da...
ali vidi...ne verujem da bi zena predator mogla da "otme" normalnog tipa....tako da to shvati kao uslugu....ne opterecuj se i budi srecna sto si van tog bolesnog kruga....
a motivi....pa sami se pisu....zar ne vidis?

PS. trebalo mu je vezati masnicu oko kite sa porukom "dragoj ....., sa najlepsim zeljama"

Gazdarica:
Gdje zivite svi vi divni, iskreni, altruisticni, posteni, korektni, itsl., ljudi...???
Posto sam ja jedna od rijetkih pokvarenih, egoisticnih, samoljubivih, sebicnih osoba na ovom svijetu, ja bih rado da vas iskoristim za svoje interese...
Da mi javite onda gdje ste, a...?
Ozbiljno pitam...
Ko je taj koji je 100% siguran za sebe da je skroz ispravan, da su svi njegovi stavovi i ponasanja skroz ok. Ko odlucuje o tome? Takav mozda postoji, mozda ne postoji.

Mada po meni su ljudi napravljeni nesavrseni, pa i oni najaltruisticniji mogu naciniti neku manju...podvlacim manju greskicu...cesto u afektu...a ponekad i zbog jednostranog pogleda...

Tesko je uvek biti skroz objektivan...pogotovo u nekim situacijama gde ni jedno resenje nije ispravno...

Baby Kate:
Upravo tako, raindog.
Licemerje.

Nemam nista protiv poligamije ako je to izbor coveka/zene.
Nemam nista protiv neobaveznog sexa.
I milion puta vise cenim svingere, koji su imali dovoljno petlje da stanu iza svoje odluke o poligamiji, nego ljigavce koji imaju iste zelje ali su nesposobni da im se prepuste zbog straha od javne osude. Sirok pogled na svet i robovanje nametnutim moralnim normama su nespojivi.
Cenila bih muskarca koji ima devojku i sex sa strane pod uslovom da devojka zna za to. Ali pateticni i ljigavi su ipak u vecini, na zalost.
A sta ti mislis o onim parovima koji su prihvatili monogamiju. Da li i njih cenis? I da li razmisljas uopste o njima? :lol:

Gazdarica:
Gdje zivite svi vi divni, iskreni, altruisticni, posteni, korektni, itsl., ljudi...???
Posto sam ja jedna od rijetkih pokvarenih, egoisticnih, samoljubivih, sebicnih osoba na ovom svijetu, ja bih rado da vas iskoristim za svoje interese...
Da mi javite onda gdje ste, a...?
Ozbiljno pitam...
Gazda, da li pokušavaš da kažeš da svi mi mislimo kao ti ali se samo ti usuđuješ da priznaš? :roll:
Ja, ipak, mislim da tebi nije svejedno da li on ima ili nema ženu, bez obzira što se sve svodi na sex, to je, ipak, prevara, neretko razaranje braka.
Već sam napisala, u redu je biti ljubavnica, nije u redu pravdati se. O tome se, jednostavno, ne treba izjašnjavati.
Može se i vama dogoditi da budete prevarene.

raindog:
pa jesu rechi za igranje, i ja ih okrecem i karikiram prichu upravo zato shto shto bi rechi koje izgovaramo svakodnevno trebalo da imaju isto znachenje i tezhinu svaki put kada ih upotrebimo i u bilo kojoj situaciji

polazim od sebe prve, jer nemam potrebu da bilo kome pricham bilo kakve priche koje su u sushtoj suprotnosti sa onim shto radim i osecam
ako krenem da sumnjam , preispitujem i vazhem svaku stvar koju mi neka bliska osoba kazhe , na shta treba da se svede nash odnos :?:
ja ne mogu 24 chasa dnevno da pratim nekog, da budem sigurna da je njegovo ponashanje van mog prisustva identichno onom kad smo zajedno

... a u principu i jesam naivna i nemam pojma sa zhivotom zato shto su mi iskrenost i poverenje najbitnije stvari...kad bi to na primer zamenila sa lazhju i limecemerjem ...eeee...gde mi samo kraj bio ... :roll:

a da i nisam imala zashto da se osetim prozvano, samo prokomentarisah ideju o vidovnjachim nesposobnostima nas naivnih i povodljivih :P
Ha - da nisi ti malo ljubomorna. A znamo kakvi su ljudi ljubomorni. :lol: :lol:

Ti si definitivno prepuna dvostrukih standarda. U ovom postu dokazano visestruko.

No, sorry ako skrecem sa teme.

PS Tema je odlicna.

raindog:
:roll: jesus, brojim sad i od 13 mushkaraca koji su postovali na ovoj temi izbrojim 3,5 smislena posta vezano za temu :roll:
fala DisMisaL shto osvetla obraz mushkom delu populacije ovde
Tema u principu jeste zenska. Vezano za razmisljenje zena i u vezi prve i druge zene, pa samim tim prosto je greota mesati se. Pitanje je sta takva "zena" ima u svom mozgu. Tvoja vredjanja muskog roda su nadasve poznata po forumu, nemoras nam ih non stop ponavljati.

anakin:
Omen, ti pricas o sudbinskim susretima.....koliko ti se puta to desilo u zivotu? postavka je hipoteticka...."sta ako sam ja bas ta u njegovom zivotu a on tamo sedi u nekoj truloj vezi"...pa zar ti to ne izgleda kao iluzija? zasto iluzija? pa hajdemo malo logicki....kolike su sanse da se to stvarno desi?
na stranu sto si kontradiktorna....te trula i formalna veza, te sudbinski susreti....a meni sve to zvuci kao opravdanje....
jos jedna kontradiktornost - reci i dela.....on moze da prica sta hoce...da je s tobom jer mu je lose u vezi i da zapravo voli tebe....a sta su dela? on ne ostavlja svoju devojku.....pa mislim....sta reci?
i opet....nije stvar morala....stvar je da se ponasas makar u skladu sa onim sta ti pricas....i ne samo ti...
treba prvo biti iskren prema sebi....znaci, jesi druga i on ima devojku....tu nema mesta za razglabanje....prihvati da ne dobijas ceo odnos, opet po cistoj logici....nemoj se zamajavati pricama da je njegova veza formalna....ok, mozda jeste ali ako on nije u stanju da prekine jednu formalnu vezu i bude s tobom, gde to tebe stavlja?
Poštovanje, anakin!
U pravu si, imam iskustvo sudbinskog sureta...ali u posve drugačijim okolnostima. Ipak, kakve god da su okolnosti, takav susret nema nimalo veze sa nerazumnom pretpostavkom „šta ako sam baš ja...“
Tog trenutka već, sve je potpuno jasno. Samo njih dvoje. Nema prve, druge, treće...žene, nema nedoumica, nema muškarca koji sedi na dve stolice, neodlučan, licemeran...nema ničega o čemu ti govoriš. Sa muškarcem iz tvoje priče, čak je i hipotetički nemoguće da budem...u bilo kojoj kombinaciji.
Možeš mi pripisati kontradiktornost, ali moraš to da obrazložiš. Ne vidim šta kod mene nalaziš kontradiktornim. Ako ti se učinilo da situaciju posmatram pristrasno, držeći stranu „drugoj“ (a po tvom obraćanju to je skoro nesumnjivo), i za to ti moram reći da si potpuno u zabludi.
Ono što sam govorila, ukratko je..
Situacija prva. Dešava se (i nemoj da me pitaš kolike su šanse da se to stvarno desi...izvesno je, dešava se!) susret po scenariju koji sam favorizovala. Sa strane gledano, neupućeno u suštinu odnosa, to je klasičan ljubavni trougao. Vidimo troje...samo zato što u životu ne postoje pravila kada će se, u kom trenutku, dogoditi neke stvari. Zašto nije prvo izašao iz te propale veze, pa onda...? Zašto nije sačekala da on prvo...? O, kad bismo sve u životu mogli baš tako da terminiramo!
Situacija druga. To je priča o kojoj je govorila Gazdarica.....apsolutno neobavezujući, čist seksualni odnos...gde su isključene sve pretpostavljene zle i namere povređivanja bilo koga, samopotvrđivanja, preotimanja...gde svako ima svoje jasno mesto...i u vremenu, i u prostoru, i u srcu. E, sad, to što većina nije sposobna ni da zamisli takvu mogućnost...svi sve znamo i svima je ok...to je posebna priča.
Priznajem, dakle, da su jedina dva razumna motiva - ljubav i seks. Naravno, ukoliko poštujemo početak priče o inteligentnoj, sposobnoj ženi..
Situacija treća. Sve ostale...izopačene kombinacije, o kojima nisam ni želela da govorim, a izgleda je samo o njima i bilo reči. Kako god bilo, tu su svo troje potpuno promašeni...jedna koja je umislila ljubav, pa pati jer joj neka rospija preotima mamlaza,.....kreten koji izigrava frajera, a niti zna šta će sa sobom niti sa životom,.....karikatura fatalne žena koja leči svoje komplekse iluzijom o neznamtičemu...
Koji nas i čiji motivi ovde interesuju..
...dovraga.

Pera_Zdera:
Ha - da nisi ti malo ljubomorna. A znamo kakvi su ljudi ljubomorni. :lol: :lol:

Ti si definitivno prepuna dvostrukih standarda. U ovom postu dokazano visestruko.

jeste pero, ljubomorna izopachena lezbejka, dvostrukih standarda koja ovakvim temama zavarava trag :roll:

ako nemash nishta smisleno da kazhesh vezano za temu, nema potrebe da uchestvujesh u njoj zar ne ?
:roll:

Meni se čini da je ovo jedna od tema koju većina učesnika posmatra subjektivno, baš zbog toga što su se nalazili nekad u sličnim situacijama (polazim od sebe, a čini mi se da iz postova većine vidim isto). Iz toga mi se čini da su ovakvi trouglovi toliko učestale situacije (nažalost), a svako zna svoje motive zbog kojih je bio u nekoj od te tri uloge, i samim tim baš te uloge opravdava.
Omen, mislim da mogu da razumem i tebe, koja pričaš o jednom u milion slučajeva, ali to je ipak jedan od milion – baš svo i baš takvo poklapanje.
Recimo da je anakin rekla veliku većinu onoga što bih i sama odgovorila.
Baby kate – sa tobom se potpuno slažem.
Nemam šta više da dodam, sve je rečeno dok sam bila odsutsna.
Raindog, sorry što sam ti malo povela temu u pogrešnom pravcu, ali to je ipak bilo moje viđenje, a predpostavljam da je ovde na forumu svačije jednako važno.

ebi ga, rain..ti uze primere iz "kurira"..sad sam te provalio,aaa? ma salim se ja, mada jesu iz kurira...
ee, sta su razlozi druge zene...ma moze ih biti more...ti imas lepu lutku-i ja bih da se poigram..sladak je, uzecu ga, briga me s kim je.. necu to, bezim, zaljubljujem se, padam...trenutak slabosti, splet (spletka) okolnosti:

Cuj, recu cu ti svoju tajnu:
Ne ostavljaj me nikad samu
Kad neko svira.

Mogu mi se uciniti
Duboke i meke
Oci neke
Sasvim obicne.

Moze mi se uciniti
Da tonem u zvuke,
Pa cu ruke
Svakom pruziti.

Moze mi se uciniti
Lepo i lako
Voleti kratko
Za jedan dan.

Ili mogu kom reci u tome
Casu cudesno sjajnu
Predragu mi tajnu
Koliko te volim.

O, ne ostavljaj me nikad samu
Kad neko svira.

Ucinice mi se negde u sumi
Ponovo sve moje suze teku
Kroz samonikle neke cesme.

Ucinice mi se crn leptir jedan
Po teskoj vodi krilom sara
Sto nekad neko reci mi ne sme.

Ucinice mi se negde kroz tamu
Neko peva i gorkim cvetom
U neprebolnu ranu srca dira.

O, ne ostavljaj me nikad samu,
Nikad samu,
Kad neko svira.

evo, setih se jednog primera.. imao sam druga koji uopste nije imao izgradjen neki sopstveni kriterijum, niti je on imao kakva merila u pogledu devojaka..ako je u drustvu bila slobodna devojka i niko je nije muvao-ni on je nije muvao...je li neko smuvao tu istu-eto ti njega, silno zaljubljenog , kako vas zaskace..i pati nevidjeno...on je voleo samo tudje igracke
koji je njegov motiv? ma kakav motiv...on je to radio bez motiva..jednostavno nije umeo da oseti nesto sam, vec samo kroz prizmu drugih..zato ne mogu reci ni da je to sto je radio bilo zlo..

i najcesce u tim stvarima i nema motiva...to se iz ovog ili onog razloga desi..izuzetak je, mozda, ako ta druga ima nesto bas protiv tebe, pa zeli da ti nanese zlo...u ostalim slucajevima si ti nebitna

Jednostavno: ako nema ljubavi nijedna veza nema vrednost. Ako ima ljubavi nebitno je da li je neko ozenjen jer na kraju ipak sve dodje na svoje. U svakom slucaju glasam za ljubav, a ne za lazne moraliste kojima to obicno ostane jedino "zanimanje" do kraja zivota.

Back