psihologija "druge " zhene

Tako ste dosadni postali sa ovom temom,ustvari ne shvatam koja je i poenta teme...Ima li ljubavi,ili je nema,ima li sexa,je l' u pitanju sex ili novac ili dosada ili ko zna sto vec,da li preljubnik prica sa svojom ljubavnicom ili je samo trpa ha ha,pa ako je u pitanju samo sex onda on i nema ljubavnicu bre!!!!Hoce li bilo koja ostaviti muza nakon deset godina braka zato sto se napio jedne lijepe noci i nasao u narucju tamo neke ''druge''???ILi svaka od vas vjeruje da je njen muz ili decko nije nikad prevario???A opet,ako se on zaljubi u neku,NE ZNAM KAKO NI ZASTO,ta druga je uvijek kriva.Daj,budite malo iskrene pa recite jeste li ikad prevarile partnera svog,nebitno u braku ili ne i da li se ikad desilo da vam se dopadne ozenjen covjek?A kad su u pitanju motivi ''druge '' zene,mogu dodati samo ovo:najsrecnija bih bila da ga nisam voljela,da sam dvije godine bila s njim zbog sexa,para i ostalog k'o sto se uvijek pretpostavlja,vjerovatno bi mi i taj sex i te pare brzo dosadile da nije bilo ljubavi.
Prema tome,ne ke******* vise moralisti veliki.
A ako vas bas zanima psihologija ''druge zene'' nema problema izvol'te,iz toga sam nedavno izasla pa sam puna utisaka...vise sigurno od svih vas jer nijedna nije bila u dugoj vezi sa zabranjenim al' zna svaka da komentarise...
:D

raindog:
ok, ajd kako je doshlo do vashe veze ?
ono upoznavanje i bla bla
ti ga shmeknesh, on kazhe "ja sam ozhenjen", ti kazhesh "oh vec te volim ne mogu sebe da povredjujem, moram biti sa tobom ..."
ili neki drugi scenario ?
A zasto tako govoris,covece,mozda se i ja gubim u svim ovim postovima...privuce te covek ne vezano da li je ozenjen ili ne.Iskreno,nije me briga za njegovu zenu,devojku ili sta vec.Stavis na kantar...vredi il ne vredi?
Kod mene nije vredelo pa sve i da je nevin bio.
Ona je bila nevazna za mene.
Ali znas sta sam otkrila kod sebe tada,da je sujeta mnogo jaka stvar.Kad sam joj ga prepustila i videla ih jednom zajedno htela sam da crknem od besa.Onda sam morala da ga povratim samo da bihsebi dokazala da mogu.Posle sam ga ponovo otkacila.
Zato mislim da ima tu vise od sexa i ljubavi.

raindog:
Pera_Zdera:
Ha - da nisi ti malo ljubomorna. A znamo kakvi su ljudi ljubomorni. :lol: :lol:

Ti si definitivno prepuna dvostrukih standarda. U ovom postu dokazano visestruko.

jeste pero, ljubomorna izopachena lezbejka, dvostrukih standarda koja ovakvim temama zavarava trag :roll:

ako nemash nishta smisleno da kazhesh vezano za temu, nema potrebe da uchestvujesh u njoj zar ne ?
:roll:
Ne ja samo da pljunem muski rod...onako usput...iz hobija...
Mislim da sam rekao nesto na temu, ali ako ne zelis da slusas druge...onda cemu diskusija...
Opet dvostruki standardi.
Ali evo idem...dosadilo mi raspravljati sa tobom. :wink:

Omen:
Ma kakva da je žena koja ulazi u vezu sa muškarcem oženjenim/u vezi, ma koji da su njeni motivi...nije ona krivac za emotivnu povređenost "prve" žene. Ako ne bude sa njom (pod uslovom da to nije situacija sudbinskog susreta) takav muškarac će biti sa nekom drugom.....tako da cela priča pada u vodu, a motiv kao ono što pokreće...može da bude bilo šta.
A, o ovome razmisli.....

Ako ne bude ona bice neka druga?I to je kao razlog koji opravdava?Sto se mene tice, nek slobodno bude neka druga, neka joj je na cast...ja ne ulazim u takve price i ne vidim da je to iole tesko.

Zlo je kada namerno povrdjujemo druge ljude.Sto ne znaci da ga je ponekad moguce opravdati,s tim sto bi to bi trebao da bude izuzetak a ne pravilo.Verujem i da je ubistvo ponekad moguce razumeti pa ga to po definiciji ne cini manje zlim.A vi samo nastavite da racionalizujte i opravdavajte svoje sebicne postupke...

raindog

mrzim da ukazujem na ocigledno
moja tema od pre godinu dana o nepostojanju ljubavi je potpuno u skladu sa onom od nedavno o razlikama izmedju ljubavi i zaljubljenosti

ono sto nisam znala da to sto sam do tada osecala i nije ljubav, nego upravo iluzija tj. zaljubljenost
i normalno da se posle niza razbijanja iluzija zapitam da li "to" uopste postoji

moju potragu za odgovorima nemas prava da nazivas prevrtljivoscu... u stvari, puno sebi dopustas
ali to je tvoja stvar, vise ti necu odgovarati na takve provokacije... misli sta god hoces... ovaj forum je pretrpeo i vece gluposti

S_K_V_O:
Omen:
Ma kakva da je žena koja ulazi u vezu sa muškarcem oženjenim/u vezi, ma koji da su njeni motivi...nije ona krivac za emotivnu povređenost "prve" žene. Ako ne bude sa njom (pod uslovom da to nije situacija sudbinskog susreta) takav muškarac će biti sa nekom drugom.....tako da cela priča pada u vodu, a motiv kao ono što pokreće...može da bude bilo šta.
A, o ovome razmisli.....

Ako ne bude ona bice neka druga?I to je kao razlog koji opravdava?Sto se mene tice, nek slobodno bude neka druga, neka joj je na cast...ja ne ulazim u takve price i ne vidim da je to iole tesko.

Zlo je kada namerno povrdjujemo druge ljude.Sto ne znaci da ga je ponekad moguce opravdati,s tim sto bi to bi trebao da bude izuzetak a ne pravilo.Verujem i da je ubistvo ponekad moguce razumeti pa ga to po definiciji ne cini manje zlim.A vi samo nastavite da racionalizujte i opravdavajte svoje sebicne postupke...
Kakav razlog koji opravdava? Koga sam ja pravdala?
Umeš li ti, devojko, da čitaš? Mislim.....s razumevanjem. Izvlačiš deo priče iz konteksta...pa se onda nad njim iščuđavaš!
Nisam rekla da neka žena (u ovoj diskusiji "druga") ne može da ima i/ili nema zle namere (i to sam eksplicirala). Mislim da su to ipak retki, pojedinačni slučajevi.....od kojih ne možemo da izvlačimo pravilo. Smatram da većinu "drugih" žena uopšte ne interesuje "prva". U redu...sebična je, samoživa, ne razmišlja hoće li koga da povredi svojim postupcima...ali to nema nikakve veze sa "prvom". Problem "prve" je što voli pogrešnog muškarca, muškarca čije švrljanje ne toleriše. Muškarac koji ima "izlete" mimo zvanične veze je takav, pa je takav. Ili misliš da ga na takvo šta nagovaraju te rospije? One zloće, mangupi...a on dobrica, naivčina! Ma, daj...
Povređenosti, "prvu" ne može da poštedi ijedna koja odbije da bude sa njim.
Jasnije sad?

oooo 'ebala vas povredjenost "prve" zhene :!: :roll:
to nije tema ovde i ne razumem shto ste se toga uhvatili ko pijan za plot :?

koji je tvoj motiv ?
"nisam ja kriva, shto ona voli pogreshnog "

ok ali koji je tvoj motiv ?
"pa zar je bitno, da nisam ja bila bi neka druga "

pa dobro , ali KOJI je tvoj motiv ?
"pa nisam ja kriva shto se ona oseca povredjeno "

mislim shta radimo ovde igramo se gluvih telefona ? :roll:

amfibija tamo reche na prethodnoj strani da je kanda u igri malo vishe stvari od ljubavi i sexa

vezano iskljuchivo za ovu drugu zhenu i njene procese u glavi
batalite prichu o njemu preljubniku, on je ovde nebitan
i on "glupoj i slepoj" zheni , ona je takodje nebitna

tema je "druga" zhena sama za sebe

raindog:
ok, ajd kako je doshlo do vashe veze ?
ono upoznavanje i bla bla
ti ga shmeknesh, on kazhe "ja sam ozhenjen", ti kazhesh "oh vec te volim ne mogu sebe da povredjujem, moram biti sa tobom ..."
ili neki drugi scenario ?

Sasvim drugi scenario,ako mozes uopste to shvatiti,mada sumnjam.Bila sam u vezi dugoj cetiri godine,prvi momak i vec tako to...Zatim je puklo,dosadili jedno drugom,a ovaj je bio uvijek tu,sve te godine,prijatelj i nista vise.S njim sam uvijek pricala o svemu,povjeravala mu se,i on meni.Ozenjen je,sklon avanturama i zena je odustala od njega,odvela kcerku koja ima 5 godina i otisla kod svojih.Uglavnom nam je to tema uvijek bila,njegov ''propali'' brak,moja propala veza,moj posao koji je usko povezan sa njegovim,moji poznanici-njegovi najbolji drugari i obrnuto...Jednostavno,ne znam kako,ali desilo se...Voljela sam ga vise od onog prvog,tek sam tad spoznala sto je prava ljubav.I nikad se nisam kajala,zato sto njegov brak nije postojao kao institucija mnogo prije mene,ja nisam bila uzrok.Nikad mu nisam pomenula zenu od trenutka kad me poljubio,nikad nisam bila ljubomorna na trenutke koje provede sa njom i kcerkom a koji su bili cesti(skoro svaka noc od 7 do 9),nikad ga nisam pitala zasto se napokon ne razvede kad vec ne zive zajedno...Jednostavno,voljela sam ga i to mi je bilo dovoljno.I na kraju,zasto nismo vise zajedno???Potpuno druge okolnosti su u pitanju bile,nesto sto nisam smjela prihvatiti i pukli smo.Jos uvijek smo u kontaktu,sve se zavrsilo prije nekoliko mjeseci,i dalje se cujemo,gledamo u njegovom lokalu...I to je to.Jos nesto?

Omen:
Nisam rekla da neka žena (u ovoj diskusiji "druga") ne može da ima i/ili nema zle namere (i to sam eksplicirala). Mislim da su to ipak retki, pojedinačni slučajevi.....od kojih ne možemo da izvlačimo pravilo. Smatram da većinu "drugih" žena uopšte ne interesuje "prva". U redu...sebična je, samoživa, ne razmišlja hoće li koga da povredi svojim postupcima...ali to nema nikakve veze sa "prvom". Problem "prve" je što voli pogrešnog muškarca, muškarca čije švrljanje ne toleriše. Muškarac koji ima "izlete" mimo zvanične veze je takav, pa je takav. Ili misliš da ga na takvo šta nagovaraju te rospije? One zloće, mangupi...a on dobrica, naivčina! Ma, daj...
Povređenosti, "prvu" ne može da poštedi ijedna koja odbije da bude sa njim.
Jasnije sad?

Ovo boldovano potvrđuje ono što se ovde i ranije govorilo. Ili ne? OK, ne zanima je prva, baš zbog toga i jeste :arrow: 'sebična, samoživa i ne razmišlja koga će da povredi svojim postupcima'.

Podvučeno - znači - prva voli pogrešnog, a druga ne? Druga bi tolerisala da švrlja i sa trećom?

I slažem se sve što si rekla za tog muškarca, samo što to ovde nije tema. Baš je naglašeno da je tema samo druga žena, a muškarci koji varaju odavno i mnogo su već ispljuvani ovde na mnogobrojnim temama. I ne znam da ih je iko ikada nazvao dobricama i naivčinama :? Kao što su ispljuvane i žene koje prihvataju svog muškarca kao 'takvog'.

raindog:
Vragolasta Amfibija:

Kad sam joj ga prepustila i videla ih jednom zajedno htela sam da crknem od besa.Onda sam morala da ga povratim samo da bihsebi dokazala da mogu.Posle sam ga ponovo otkacila.
Zato mislim da ima tu vise od sexa i ljubavi.

pa u tom i jeste poenta chitavog ovog topica
shta je to vishe :?: :D
Devojčice, ovo nisam ni htela da komentarišem!
Onaj ko ovako misli...ima gadan problem. Šta još reći!

Ljubav je velika kao kosmos. Ako je ljubav u pitanju, nema tu ničega preko...više. Ako je čist sex u pitanju, retko da ima drugih motiva.
Već sam navela ljubav kao motiv. Nije bilo dovoljno? Ti insistiraš da pričamo o zlim namerama "druge" žene. Zašto to nisi rekla još u uvodnom postu?

pa stvari nikad nisu samo crne ili bele, postoji milion tonova sive izmedju
i ljudi koliko god se trudili da se izdignu iznad ostalih koji kao 'nisu dostojni' njihovog "chistunstva", ne uspevaju bash uvek u tome

ti kazhesh da je to iskljuchivo ljubav,ok, to je tvoj stav

ali ne znam jel ti mozda ochekujesh da bilo ko prihvati samo tvoj stav kao jedini i merodavan ?
shta? ne postoje drugachiji motivi i ljudi
drugachijeg mentalnog sklopa od tvog :?: :shock:

raindog:
pa stvari nikad nisu samo crne ili bele, postoji milion tonova sive izmedju
i ljudi koliko god se trudili da se izdignu iznad ostalih koji kao 'nisu dostojni' njihovog "chistunstva", ne uspevaju bash uvek u tome

ti kazhesh da je to iskljuchivo ljubav,ok, to je tvoj stav

ali ne znam jel ti mozda ochekujesh da bilo ko prihvati samo tvoj stav kao jedini i merodavan ?
shta? ne postoje drugachiji motivi i ljudi
drugachijeg mentalnog sklopa od tvog :?: :shock:
Naravno da stvari nisu samo crne ili samo bele.
Nikad nisam rekla da je ljubav isključivi, jedini motiv...
A...ako ti nije mrsko, pročitaj pažljivije.....kad mi se već obraćaš pitanjem za nešto što sam već obrazložila.
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?p=1086349&highlight=#1086349

Uopste nisam shvatila da raindog zeli da cuje zle namjere druge zene...Mislila sam da te zanima kako se to vec desava,kako opstaje ta veza,sto osjeca ''druga '' zena itd.Mislim da su rijetki slucajevi zlih namjera,pa zaboga svaka od nas ce se udati ili vec jeste pa joj se mozda desi isto...Sto si htjela da cujes,da sam pravila neke scenarije razne kako bi se on razveo ili joj smjestala ponesto,ili ko zna sto vec...Mislim,teske gluposti.Ako je to kljuc teme,ubrzo neces imati sagovornika pravog.Ustvari,odje sam ja jedino ''druga'' zena,a sve vi znate mnogo vise od mene...Simpaticno,zbilja.

e jeste , zaista nemam pametnijeg posla nego sa nestrpljenjem ischekujem da neko kazhe "hihihih ja sam njoj zakuvala zato shto ... ":roll:

postavila sam temu da se sagledaju svi moguci motivi
imali smo do sad :
1. sex
2. ljubav
3. sudbinski susret
4. nezrelost
5. samozhivost
6. ljubavnica kao zhivotna uloga
7. bez nekog posebnog razloga
8. amfibijino neshto vishe
9. prihvatanje tudjeg izbora kao jedinog ispravnog
10.nedostatak potrebe za prihvatanjem odgovornosti koje donosi veza 1:1
11. nedostatak vremena usled obaveza, pa prihvatanje ovakve vrste veze po principu "lakshe za odrzhavnje"
12. ...

ne kontam bash shto je sad nastvak ove nazovi diskusije toliko bode ochi i shto se pored
divnih sjajnih i bajnih motiva ne mozhe govoriti i ostalim stvarima koje postoje

ja u uvodnom postu jesam navela da me interesuju motivi recimo inteligentne zhene, ali se nisam ogradjivala treba li da se govori o 'prihvatljivi' ili manje 'prihvatljivim' motivima...to je na uchesnicima teme...
dodushe teshko je ochekivati da ce doci ovde neko i napisati " ja sam jedna iskompleksirana i pakosna osoba... i uzhivam u pravljenju haosa od zhivota drugim ljudima "
mislim shta znam mozhda to neko i napishe...na meni ostaje samo da to dodam na listu potencijalnih motiva i nishta vishe
ja sam ovde samo kao nepristrasan posmatrach bez neke potrebe da odluchujem ko je dobar a ko zao :roll:
a ovo je neshto tipa ankete, i ja se samo trudim da ljudi ne odgovaraju na pogreshna pitanja :?

soba23:
Uopste nisam shvatila da raindog zeli da cuje zle namjere druge zene...Mislila sam da te zanima kako se to vec desava,kako opstaje ta veza,sto osjeca ''druga '' zena itd.Mislim da su rijetki slucajevi zlih namjera,pa zaboga svaka od nas ce se udati ili vec jeste pa joj se mozda desi isto...

objasnih gore, a i u neku ruku jeste i to shto si navela tema, mislim shto da ne

iz tvog posta ja npr. na listu mogu da dodam stavku

12. prijateljstvo koje prelazi u ljubav

(za razliku od onog ljubav na prvi pogled )

Back