Psi lutalice

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako je prestala potreba za lovom prestala je i ta "zajednica" coveka i psa
sve sto ide dalje u tom smeru je u cilju komercijalizacije cele price ili profita industrije hrane i ostalih budalastina za kucne ljubimce
Volela bih da sa tobom ozbiljno razgovaram, ali ti si toliko opsednut (ili "posednut") mesnom industrijom i uopšte te ne interesuje tema, da je to apsurdno.Zacrtao si svoje i jurišaš kao bik na crveno- tvoj odgovor na temu kako smanjiti ili rešiti broj lutalica je- izbacite ih na ulicu, da se ne širi industrija mesa- a oni više ne vrše svoju funkciju, usput krkaju i meso, pa koga briga šta će im se desiti.No coment za dalje.

..potreba za psima se razvijala kao i civilizacija..nadrasla lov i nahla druge primene, istovremeno sa nestajanjem potrebe za lovom..
..i josh uvek postoji..
..na nesrecu nekih pasa, za kojima je potreba privremena..
ne postoji druga primena,u eri gde ljudi postaju tehnoloski viskovi zbog masina sigurno su potrebni psi...
S druge strane,pas kao kucni ljubimac je profitabilna kategorija...

Volela bih da sa tobom ozbiljno razgovaram, ali ti si toliko opsednut (ili "posednut") mesnom industrijom i uopšte te ne interesuje tema, da je to apsurdno.Zacrtao si svoje i jurišaš kao bik na crveno- tvoj odgovor na temu kako smanjiti ili rešiti broj lutalica je- izbacite ih na ulicu, da se ne širi industrija mesa- a oni više ne vrše svoju funkciju, usput krkaju i meso, pa koga briga šta će im se desiti.No coment za dalje.

Tema me dakako interesuje jer sam pobornik prava ZIVOTINJA. Ovo napisah krupnim slovima jer ipak smatram zivotinjama i druge vrste.
Selektivna briga o kucnim ljubimcima u mom vokabularu asocira na termin licemerje

ne postoji druga primena,u eri gde ljudi postaju tehnoloski viskovi zbog masina sigurno su potrebni psi...
S druge strane,pas kao kucni ljubimac je profitabilna kategorija...
Pored tvojih omiljenih reči "relativizacija" i "revitalizacija", postoji i nešto što se naziva empatija, a ima tu,bog'me i ljubavi, ako poznaješ tu reč.

Tema me dakako interesuje jer sam pobornik prava ZIVOTINJA. Ovo napisah krupnim slovima jer ipak smatram zivotinjama i druge vrste.
Selektivna briga o kucnim ljubimcima u mom vokabularu asocira na termin licemerje
Jedini selektivan ovde si ti, bogami i licemeran, ako braniš prava životinja, onda ona važe za sve, a ne samo za industrijske, ugrožene i sl.Ili smatraš da su kućni ljubimci manje vredni od drugih životinja?

kada vec na ruzan nacin okreces temu na postavljaca- koji nije tema ... okretanje komunikacije na licnost i postavljaca samo govori o nedostatku argumenata i licnim kvalitetima, a tvoja se komunikacija vidi
postavljacica je zdrava, prava, psihicki stabilna osoba bez fobija i odgovoran gradjanin- a licne podatke, fizicki izgled, ime kuceta i dece znaju samo odabrani forumasi
ako okrenes temu na licni zivot postavljaca- bicu prinudjena da prijavim post

pogledaj, nakuckala si da niko ne relativizuje nesrecu i tragediju

Draga moja, post koji je bio upućen tebi, iz meni znanih razloga, je citirao neko drugi, kao posmatrač sa strane. Nije postojao drugi način, sem da mu kažem da se odnosi na tebe, konkretnu osobu, ne sve keromrsce (kad ti već sve nas koji nismo za masakr pasa svrstavaš u istu grupu decomrzaca!). I zašto si citirala i odgovorila na jedini post u kom te ništa ne pitam i ne nastavljam diskusiju sa tobom, već se obraćam nekom drugom? Zašto ne odgovoriš na ostale postove?

A za drugi citat, molim te, ako želiš da nastavimo diskusiju - pojasni mi vezu između mog posta i svog, ja sam nekoliko puta čitala misleći da si grškom citirala taj, a htela da odgovoriš na neki drugi, pa nisam uspela da nađem logiku.
Opet sam te zamolila da mi objasniš ono vezano za stanište pasa, ti pričaš o relativizaciji nesreće i tragedije.....

Ево то ми је ново, досад сам мислио да су ваши ставови да агресивне псе треба склањати са улица. Сад од тебе чујем да паса без власника уопште не сме да буде по улицама.
Изгледа да је на делу убрзана еволуција нечијих ставова.

Ne, nego smo sve bile jasne u stavu da agresivni psi treba da se uspavaju, trenutne lutalice treba da se sterilišu i crknu od starosti, a novih lutalica ne sme biti jer će najstrože biti kažnjavana svaka bagra koja nesteriliše, izbacuje, namerno ili slučajno gubi svog psa!

Nadam se da je dovoljno slikovito, plastično, i detaljno pojašnjeno!

Ne, nego smo sve bile jasne u stavu da agresivni psi treba da se uspavaju, trenutne lutalice treba da se sterilišu i crknu od starosti, a novih lutalica ne sme biti jer će najstrože biti kažnjavana svaka bagra koja nesteriliše, izbacuje, namerno ili slučajno gubi svog psa!

Nadam se da je dovoljno slikovito, plastično, i detaljno pojašnjeno!

..da li ovaj stav podrzavaju zakoni koji su trenutno na snazi u nashoj zemlji(ci)..?
(..ozbiljno pitam, ne znam..?)

Sada ćemo da se okrenemo od dojučerašnjeg saborca i prijatelja u borbi i lovu jer nam više nije potreban, obrisaćemo d**e njime i baciti ga na đubre, i okrenućemo se nekom novom od koga imamo više koristi?! Jel to?
Ja to mojim prijateljima ne radim.

“Životinje su moji prijatelji, a ja svoje prijatelje ne jedem.”

Džordž Bernard Šo

Psi nisu jedine pripitomljene zivotinje. Recimo,konj. Njega jedemo kad zatreba,zar ne?

Vidi, jedu i pse, tamo gde moraju. Jedu i majmune. Uostalom, jedu i ljude!
Ali tema nije bila ishrana, niti je tema bila o bilo kojoj drugoj životinji sem o psu. Samo mi reci, šta ćemo sa psima sada kada nam više za lov ne trebaju? Mada znam da ih koriste i u sportskom lovu, a to pretpostavljam podržavaš. Jel moguće da smatraš da sve na planeti treba da postoji da bi udovoljilo čoveku? :eek:

..da li ovaj stav podrzavaju zakoni koji su trenutno na snazi u nashoj zemlji(ci)..?
(..ozbiljno pitam, ne znam..?)

zakoni su zvanicno ti- sa osvrtom da i ne kaznjavaju prakticno, ali u teoriji je sve tu ... kao i u rumuniji, BiH, bugarskoj .....

da se pas koji je napao ne pustya- ali ako izgleda pitomo strucnjacima, vracaju ga na staniste
provericu bas za neki dan sta se radi u bolnickim okruzima, gde je novim propisima ( za koje oni nisu culi, ali se promovisu) zabranjeno prisustvo domacih zivotinja, pasa

Samo si zaboravila činjenicu koju sam navela, da je pas VEZAN, pa i da hoće, ne može da povredi nikoga, sem da laje, sem ako ne pokuša da nam provali preko terase(što su, do njega 2 puta uradili).
Zaista je degutantno da pričamo o smrti devojčice, nažalost, ljudi i deca ginu svaki dan, najvećim procentom u saobraćaju ili kao žrtve porodičnog nasilja, a najmanje od pasa, tako da ne smatram da je to skandalozno, po meni je strašnije što se ovde deca potežu samo kad neko hoće da izazove linč ili zadobije (obično političke)poene.Već smo pričale na ovu temu, meni je svaki život dragocen i niko nema prava da ga nekom oduzme, više me iritira totalna nebriga o kvalitetnom životu dece, nego jurenje tiraža ovakvim stvarima i stvaranje paranoje i bespotrebne panike.

cije je vlasnistvo, ko odgovara za njega?

ja nemam sta da zaboravim- nosi ga kuci ako ti se svidja

Vidi, jedu i pse, tamo gde moraju. Jedu i majmune. Uostalom, jedu i ljude!
Ali tema nije bila ishrana, niti je tema bila o bilo kojoj drugoj životinji sem o psu. Samo mi reci, šta ćemo sa psima sada kada nam više za lov ne trebaju? Mada znam da ih koriste i u sportskom lovu, a to pretpostavljam podržavaš. Jel moguće da smatraš da sve na planeti treba da postoji da bi udovoljilo čoveku? :eek:

Ja sam protiv lova i bilo kakvog ubijanja zivotinja. Tesko da ti mogu reci sta sa psima ali kucni ljubimci su kategorija za takozvane ljubitelje zivotinja,uostalom kojoj zivotinji je mesto u stanu

Ja sam protiv lova i bilo kakvog ubijanja zivotinja. Tesko da ti mogu reci sta sa psima ali kucni ljubimci su kategorija za takozvane ljubitelje zivotinja,uostalom kojoj zivotinji je mesto u stanu

Pa čekaj, psima nije mesto na ulici, psima nije mesto u stanu? I? Gde žive psi, vrsta stvorena evolucijom ili bogom, kako oćeš? GDE?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back