tehduduk
Buduća legenda
- Poruka
- 29.570
Па не знам чему помињање чињенице да сам случајно мод овде? Какве везе има то са нашим разговором? Зашто то спомињеш?
И КО те напада? Реци, ја ћу те бранити...![]()
spomenula si argumente ... gedamo te, na cijoj si strani

staniste divljeg psa- moze se izguglati
domaci pas - je vlasnicki pas, za razliku od krave koju niko nece pustiti u divljinu vec ce je pojesti, imamo lutalice
kao i svaki faktor rizika- ranije bi mu domacin presudio, onda je zakon trebao da zastiti ljude od losih vlasnika i pasa lutalica. pre 20 god. lutalica nije bilo mnogo, sada ih je sve vise, nevladine organizacije donose zakone koji nisu prakticni, koji dovode do gomilanja pasa na ulicama, formiranja copora i ucestalim napadima- o vecini tih napada nikada se ne prica, nacujes komsiju ili vidis u prolazu.
doslo je do toga da pisanje o napadima u novinama se karakterise kao govor mrznje prema psima, da se za napade krive zrtve- da su isprovocirale bilo kako, ili se samo kaze da je neki pas bio agresivan- cime se zanemaruje ponasanje copora, teritorijelno i ostalo. ljudi laziraju napade da ostete drzavu etc.
za napade lutalica bi trebao odgovarati grad- preuzimaju vlasnicku ulogu odgovornog lica- ali kome treba odsteta ako dodje do narusenja zdravlja! afro je nakuckala fin primer praxe. zbog pogresno postavljenih osnova da opasnost od lutalica ne postoji, da su kuce fine samo agresivni napadaju etc, se i doveo sistem sterilisi i pusti, za koji sam pokazala kakve rezultate daje. sve sto dovodi sigurnost ljudi u pitanje ne moze se stititi zakonom- da je zasticenije od prava deteta npr. na osnovu pogresnih premisa se neguje stav koji nije ispravan.
nisu zivotinje nista krive naravno- ali je ljudska odgovornost sankcionisati rizike. i postaviti zakone da stite a ne stavljaju u rizik! pas je zivotinja koju mi ne jedemo, i opet na drugim mestima po svetu takva prava imaju sveti majmuni i krave koji ne povredjuju ljude

oznavaoci: tvrde da ne treba dozvoliti formiranje copora, pa onda tvrde da copori stite u stvari teritoriju od drugih pasa, i tako sprecvaju preveliku koncentraciju pasa. da njihova deca znaju da ne treba dozvoliti da budu okruzena coporom- a dete koje se naslo u situaciji i iozgubilo zivot je samo krivo- i treba da crkne.
I gde piše da obožavam pse koji napadaju ljude? I gde sam napisala da ti psi treba da ostanu živi i na ulici? Pobogu, čak sam i obojila da me ne bi pogrešno citirali i shvatali kad ono opet!