Psi lutalice

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Psi lutalice nesumnjivo jesu problem! I to ne verujem da će iko da poriče. Medjutim, propaganda je takodje jedan veliki problem, čak i veći, generalno gledano, od pasa lutalica. :confused:
Evo, ja se ovog slučaja sećam, baš te trudne žene koju je, kako su vesti tada objavile, napao čopor pasa. Ne sećam se da li su spominjani ujedi tih pasa, mada verovatno je i ujedana. Dan - dva i vest je pala u zaborav. A sada, posle toliko meseci, g-dja nije uspela da naplati odštetu i vest je ponovo aktuelna :think:
Sam naslov teme je ... propagandistički, da ne kažem Gebelsovski :rtfm: Klasična zamena teza na delu. Prvo, žena nije spontano izgubila bebu, prekinula je trudnoću. Ja čak i mogu to da razumem, zaista mogu. Donekle. Strah je čudo, racionalnost pred njim potpisuje kapitulaciju, tako da mogu da shvatim - ne i da opravdam!!! :rtfm: - uzimanje lekova, pa i sam čin namernog prekida trudnoće. Ali to je zaista to - nameran prekid trudnoće i nemojmo bacati prašinu u oči nikome. Razloge možemo istraživati, ali je fakat da žena nije spontano izgubila bebu! A drugo, u vezi sa naslovom - da li ne bi sanjala čopor pasa kako je ujeda da nije bila trudna??? Ili je samo to što je bila trudna u trenutku napada dovoljno da sanja taj čopor i njihov napad? :think:Bombastičnost i ekskluzivnost, tiraž i prodaja novina - to se krije iza "dobronamernih" članaka ovakvog tipa! :rtfm: A šta se krije iza ponašanja ove žene, koja diže iz zaborava svoj slučaj - ne znam.
I još jedna stvar - postavljač teme je malko pomešao stvari. Dete kome je odgriženo uvo nije napao pas lutalica! :rtfm:

Ma da, sad će i onima sa opasnim rasama (ako usvoje predlog zakona) da naplaćuju porez od 30000 godišnje što drže te pse. Šta mislite, gde će završiti deo tih pasa za koje vlasnici neće hteti da plaćaju porez ? Pa na ulici, naravno.

"Resavaju problem" praveci jos veci.. taj zakon je cista glupost, pas je pas i vaspitava se od malih nogu kao i dete, vlasnik je taj koji je opasan ili poremecen pa dresira psa da bude agresivan..
Samo neka mi nadju vlasnika psa u cijoj knjizici pise pitt bul i platicu im 30k :D
Em su glupi em su pohlepni, sve na stetu gradjana.

mislim da se to odnosi na one koji nabave nekog od tih pasa posle usvajanja zakona
za ove koji vec imaju te pse mislim da vazi samo korpa i povodac

mislim...mozda i nije tako...sto me ne bi cudilo jer ko sto rece Nastasa,glupi su i pohlepni

ne zanima njih da se problem resi bre...boli njih dupe...samo da su njima dzepovi puni

Beograd: Pas ujeo petogodišnjaka

Incident u Prolećnoj ulici u Kumodražu, u nedelju oko 14 časova, pas lutalica napao Jovana J. Dečak sa lakšim povredama zadnjeg dela glave završio u Tiršovoj.

U BLIZINI crkve u Prolećnoj ulici u Kumodražu u nedelju je nešto posle 14 časova pas lutalica ujeo dečaka Jovana J., starosti oko pet godina koji je u trenutku napada šetao sa majkom. Pas je naneo detetu, na sreću, lakše povrede zadnjeg dela glave, posle iznenadnog napada. Mališan je odmah prevezen na hirurško odeljenje Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici gde su mu lekari sanirali povrede. Prema rečima dr Vojkana Vukadinovića, povrede nisu opasne po život i mališan se dobro oseća.
Kako smo nezvanično saznali, ugriz na sreću nije dubok, ali je dečaku rana ušivena pod totalnom anestezijom, jer je ogrebotina na glavi, što je standardna procedura u takvim slučajevima. Iz predostrožnosti, dečak je zadržan i preko noći u Tiršovoj, a danas bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, je u nedelju posetio povređenog dečaka na klinici u Tiršovoj i njegovoj majci obećao pomoć.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:358297-Beograd-Pas-ujeo-petogodisnjaka

------------------------------------------------------------------

DOKLE?!

Gradonacelniku bi bilo bolje da radi posao koji mu je poveren ( a to je svakako i zastita gradjana od pasa lutalica) nego da posle obilazi zrtve po bolnicama.
Naravno lakse je obilaziti pacijente, a i lepo se slika sve to uoci izbora.
Sustuna nikoga ne zanima :neutral:

Incident u Prolećnoj ulici u Kumodražu, u nedelju oko 14 časova, pas lutalica napao Jovana J. Dečak sa lakšim povredama zadnjeg dela glave završio u Tiršovoj.

U BLIZINI crkve u Prolećnoj ulici u Kumodražu u nedelju je nešto posle 14 časova pas lutalica ujeo dečaka Jovana J., starosti oko pet godina koji je u trenutku napada šetao sa majkom. Pas je naneo detetu, na sreću, lakše povrede zadnjeg dela glave, posle iznenadnog napada. Mališan je odmah prevezen na hirurško odeljenje Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici gde su mu lekari sanirali povrede. Prema rečima dr Vojkana Vukadinovića, povrede nisu opasne po život i mališan se dobro oseća.
Kako smo nezvanično saznali, ugriz na sreću nije dubok, ali je dečaku rana ušivena pod totalnom anestezijom, jer je ogrebotina na glavi, što je standardna procedura u takvim slučajevima. Iz predostrožnosti, dečak je zadržan i preko noći u Tiršovoj, a danas bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, je u nedelju posetio povređenog dečaka na klinici u Tiršovoj i njegovoj majci obećao pomoć.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:358297-Beograd-Pas-ujeo-petogodisnjaka

DOKLE?!

Молим форумаше да овакве текстове постављају на пдф ''Политика'', мислим да они имају нешто што се зове ''Црна хроника''.;)
Сврха пдф ''Дом и породица'' није у томе да се свака вест из црне хронике објављује као посебна тема.
Уколико ипак поставите неки новински текст, очекујем да поставите конкретно питање на које форумаши могу дати одговор или отворите дискусију ''за'' или ''против'' нечега. Форум служи првенствено за размену мишљења и дијалог. Ко жели да чује најновије вести - тај ће отворити новине или укључити ТВ.

- Krvarenje je počelo istog prepodneva. Razmišljala sam šta će biti sa mnom i sa mojom bebom. Psihički, nisam mogla da izdržim stres i morala sam da pijem lekove, a istovremeno sam znala da sam tek dva i po meseca trudna. Kad sam otišla kod doktorke, pitala me je što sam pila tolike lekove. Rekla sam joj da mi je stanje bilo nepodnošljivo. Ona mi je tada savetovala da potpuno mirujem i da idem na serklaž (podvezivanje, o.a.) da bih zadržala trudnoću. Međutim, ja taj dodatni pritisak nisam mogla da podnesem i odlučila sam da prekinem trudnoću - priča i dalje pod užasnim stresom Ružica M.

Čekajte, kako žena IZGUBILA bebu kada je ODLUČILA da prekine trudnoću!?

Strašno je što postoje psi lutalice, ali su svakako korisni državi i dušu dali za spinovanje javnosti.....
Evo malo i ovde da stavim link o statistici i broju ujedenih građana od strane pasa lutalica.... http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...i-ih-ujedali-vise-puta-u-razlicitim-gradovima

DOKLE?!

Čekaj bre, jel ovo isti dečak, isti pas, isto naselje? http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/decaka-izujedao-pas-lutalica-162170.php

bilo na stb-u da je pas uhvacen...meni ne deluje kao mesanac,al ja nisam neki strucnjak za to ajde
bice da je to ipak neciji pas ....bar je bio neciji

kaze mesanac pit bula i terijera :lol:

e novinari su stvarno cudo
a kako covek da se ne zapita jel uopste i postoji taj decak i dal je ujeden uopste?(sad ce paljba po meni)

bilo na stb-u da je pas uhvacen...meni ne deluje kao mesanac,al ja nisam neki strucnjak za to ajde
bice da je to ipak neciji pas ....bar je bio neciji

kaze mesanac pit bula i terijera :lol:

e novinari su stvarno cudo
a kako covek da se ne zapita jel uopste i postoji taj decak i dal je ujeden uopste?(sad ce paljba po meni)

Ne, to su sve izmišljene priče. Ljudima je dosadno pa izmišljaju.

Psi napali ženu i vukli je do ulice

Beograd -- Čopor pasa napao ženu na beogradskom Ušću, pored zgrade SIV-a, i teško je povredio, vukući je ulicom, piše "Blic".

Danijela Perović (42) ispričala je tom listu da je šetala Ušćem kada je naišao čopor pasa, koji je počeo da trči za njom. Ubrzo je osetila i da su počeli da je ujedaju po nogama. Pošto je počela da beži, pala je i polomila nogu. Spasla su je dva mladića koja su naišla.
"Dok sam ležala i vrištala u pomoć, psi su me vukli do ulice. Dva mladića čula su zapomaganje i odmah su pritrčali u pomoć. Psi su pobegli, a ja sam prevezena u Zemunsku bolnicu", ispičala je Danijela.

Lekari su joj konstatovali teške povrede, a osim preloma noge, psi su joj, kako kaže, iskidali ceo list noge.

-------------------------------------------------------------------------

Država i dalje ništa ne radi po pitanju pasa lutalica, a problem je sve veći i veći...

ne znam ali stvarno je cudno kako odjednom (od oktobra ove godine do danas) ima toliko ujeda a do oktobra tek poneki...mislim na vesti u novinama
i negde,zao mi sto nisam kopirala,ne mogu da nadjem, u nekim novinama sam naisla na tacne datume ujeda i svi ali svi su krenuli od oktobra...odjednom

jel se to nesto desilo psima pa su poludeli u oktobru i krenuli da napadaju u svim krajevima,svaki 3 dan?

a sto se tice ujeda,nemoj da se lazemo...zna se koliko osoba pokusa da izvuce drzavi lovu tako sto kazu da ih je ujela lutalica...a dosta njih uopste nema povrede koje je pas izazvao...i jako puno njih ujede vlasnicki pas a oni kazu da je lunjara samo da bi uzeli pare
koliko je samo para drzava dala ljudima za nista...

i opet se vracam na onog "divnog" vlasnika jednog psa koji se potukao sa jednim stafordom u parku pa dok su ih razdvajali,staford u celoj frci slucajno ujede tog lika umesto njegovog psa i lik ladno bez blama prijavi da ga je ujeo jedan ulicni pas
i ulicni pas naebe ni kriv ni duzan zato sto je ovom zinula bulja za lovom
i sada kada stvarno ulicni pas i ujede nekoga,drzava se stiska jer su ljudi stoka i sve zivo zloupotrebljavaju i naravno da moras da dokazes da te lutalica ujela

a hajka ko hajka...svako malo krene frka i kojekakve prijave,pa neko malo pobaca otrov,pa smanji broj pasa...pa onda zatisje...pa posle opet naprasno gomila ujeda,pa sve u krug

znas li ti na kakve sam ja kretene nailazila i kakve nebuloze ljudi pricaju?
ulicni pas protrci pored nekoga a taj neko krene u histeriju da ga je pas napao :eek: ja stojim gledam i ne verujem...prosto ne znam sta da kazem takvoj osobi

opet ne kazem da ujeda nema ali da je preterano,jeste

Уопште не пратим штампу, али верујем да се може слободно рећи да она није мерило ни да раније није било уједа, ни да их одједном сад па превише има. Темпо којим новине објављују не мора бити кохерентан са темпом којим се догађаји дешавају.

Ако би неко пред мене ставио тезу да кучићи од октобра чешће уједају, ја бих му рекао да ми изгледа логично. Хладније је, мање је хране у слободном оптицају, и моје је (потпуно емпиријско) искуство да су кучићи агресивнији према људима током зиме. Кучиће сам најчешће у хладно време терао од људи. Плус, јесам виђао агресивне кучиће у том крају (екс СИВ).

Дакле, то што новине можда аугментирају фреквентност и драматичност догађаја, не значи да се драматични догађаји не дешавају фреквентније.

Људи јесу кривци за појаву паса луталица. Људи такође испашају због те појаве.

Разлика је у томе што два наведена скупа људи имају мали пресек. Управо због те разлике збирна осуда свих људи залази у домен контекстомије.

Мени стварно није јасно...:roll:
Кад год треба забашурити срање у земљи - одједном свакодневно искрсавају неки крволочни пси који уједају народ на све стране, или буја насиље у школама!:dash:
То су две омиљене и дежурне теме за замајавање јавности!:roll:

У чему је сад проблем?
Пси су одувек живели поред и са људима и увек ће тако и бити. Пси су ЖИВОТИЊЕ, они имају своју логику, свој начин функционисања, они нису рационална бића као људи и не треба од њих очекивати да се понашају другачије него што се понашају: бране своју територију, чувају газду и кућу, отимају се за храну са другим псима, нападају кад год се осете угрожено, кад су у чопору понашају се по законима чопора... Док год будемо живели са псима или поред њих - биће и ситуација да неки пас уједе неку особу! То је неминовно! Као што увек постоји шанса да нас уједе пчела у природи (без обзира да ли је одгајана у кошници или расла негде у природи), тако постоји шанса и да нас уједе неки пас... Мала, али постоји, Ко зна шта животињу може испровоцирати на тако нешто... То не зависи увек ни од газде, ни од дресуре, ни од тога да ли је пас луталица или не...

Зашто на ударним вестима морамо сваки дан да слушамо о томе кога је и кад ујео који пас? Да ли је исто тако важна вест и када неког уједе пчела, змија, паук или мачка?:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back