Psi lutalice

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..nije isto kad u kraju ima pet i pedeset pasa lutalica..

Наравно да није и да друштво (држава) треба да спроводи све потребне мере које ће довести до њиховог смањења....али, ево опет вечерас гледам на ТВ у вестима како је, мош' мислити, неки пас луталица (један!) ујео (више огребао) неког типа по листу....па камера снима чак и крупни план његове длакаве ноге где се види мала огреботина, нема крви, нема већих повреда, очито га закачио зубом преко ногавице....није ни лекарски обрађена рана, а новинар и сниматељ већ на лицу места, са драматичним повиком - ''ДОКЛЕ???''....:confused:
И сад - то је ударна вест на вестима?!
...Док држава хапси људе које је до јуче подржавала и инструирала у паљењу граничних прелаза....:roll:

Evo još vesti.... http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=71590

Ako vas mrzi da kliknete evo i ovako...

Manje prijava za napade pasa u odnosu na prošlu godinu »
21. Decembar. 2011 | 19:33, Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari

Povodom sve učestalijih napisa u medijima o broju ujeda pasa, gradski sekretarijat za komunalne poslove oglasio se saopštenjem kojim, kako u njemu piše, želi da pojasni sve podatke.

Prema onome čime raspolaže Infektivna klinika tokom 2010. prijavljeno je 2.958 napada pasa u kojima je 261. naš sugrađanin dobio vakcinu, što ukazuje na realan broj ujedenih, navodi se u saopštenju.

Od početka ove godine do danas Republička veterinarska inspekcija dobila je 1.955 prijava o napadima pasa na teritoriji grada, što je daleko manji broj u odnosu na prethodnu godinu, kažu u nadležnom sekretarijatu.

Meni samo nikad nije bilo jasno, zasto kada se pise o psima lutalicama i problemu njihovog nicim izazvanog agresivnog ponasanja,uvek se jave da ih brane ljudi koji imaju pse??!!Pa ne govori se generalno o psima i da ih treba istrebiti,vec o coporima pasa lutalica na Mirijevu,Vidikovcu,Kosutnjaku...(govorim o Beogradu) koji reze,nasrću na ljude,majke sa decom...kao u džungli da zivimo...ugrožavaju nam bezbednost...to bi bilo kao kada bi se diskutovalo o huliganima na stadionima ili nekim kriminalcima,a onda se jave ljudi koji imaju decu i brane ih,jer Bože moj,pa oni su samo deca..mora da ih je neko isprovocirao...:roll:...pa ja nisam videla u inostranstvu nigde pse lutalice..kada neko ne moze vise da se brine o njima,ode kod veterinara i uspava ih i gotovo...sve se mislim da su ovi u Evropi na human nacin resili to pitanje...oni i ljude "uspavaju" ako mnogo talasaju:per:

Мени стварно није јасно...:roll:
Кад год треба забашурити срање у земљи - одједном свакодневно искрсавају неки крволочни пси који уједају народ на све стране, или буја насиље у школама!:dash:
То су две омиљене и дежурне теме за замајавање јавности!:roll:

У чему је сад проблем?
Пси су одувек живели поред и са људима и увек ће тако и бити. Пси су ЖИВОТИЊЕ, они имају своју логику, свој начин функционисања, они нису рационална бића као људи и не треба од њих очекивати да се понашају другачије него што се понашају: бране своју територију, чувају газду и кућу, отимају се за храну са другим псима, нападају кад год се осете угрожено, кад су у чопору понашају се по законима чопора... Док год будемо живели са псима или поред њих - биће и ситуација да неки пас уједе неку особу! То је неминовно! Као што увек постоји шанса да нас уједе пчела у природи (без обзира да ли је одгајана у кошници или расла негде у природи), тако постоји шанса и да нас уједе неки пас... Мала, али постоји, Ко зна шта животињу може испровоцирати на тако нешто... То не зависи увек ни од газде, ни од дресуре, ни од тога да ли је пас луталица или не...

Зашто на ударним вестима морамо сваки дан да слушамо о томе кога је и кад ујео који пас? Да ли је исто тако важна вест и када неког уједе пчела, змија, паук или мачка?:roll:
tako je
i upravo zato treba resiti problem

al ljudi,takvi kakvi su i kada smisle neko resenje,ono je cesto krajnje debilno...ako se uopste i radi na njemu :roll:

Meni samo nikad nije bilo jasno, zasto kada se pise o psima lutalicama i problemu njihovog nicim izazvanog agresivnog ponasanja,uvek se jave da ih brane ljudi koji imaju pse??!!Pa ne govori se generalno o psima i da ih treba istrebiti,vec o coporima pasa lutalica na Mirijevu,Vidikovcu,Kosutnjaku...(govorim o Beogradu) koji reze,nasrću na ljude,majke sa decom...kao u džungli da zivimo...ugrožavaju nam bezbednost...to bi bilo kao kada bi se diskutovalo o huliganima na stadionima ili nekim kriminalcima,a onda se jave ljudi koji imaju decu i brane ih,jer Bože moj,pa oni su samo deca..mora da ih je neko isprovocirao...:roll:...pa ja nisam videla u inostranstvu nigde pse lutalice..kada neko ne moze vise da se brine o njima,ode kod veterinara i uspava ih i gotovo...sve se mislim da su ovi u Evropi na human nacin resili to pitanje...oni i ljude "uspavaju" ako mnogo talasaju:per:

Ja nemam psa!
I ja sam za to da ih ne treba biti na ulicama! I logično je da će oni ispaštati. Ali fer bi bilo da ispaštaju i ljudi koji su za to odgovorni. E tada će mi biti ok ova cela hajka, panika i kolektivna kinofobija!

Slažem se u potpunosti.

Ja nemam psa!
I ja sam za to da ih ne treba biti na ulicama! I logično je da će oni ispaštati. Ali fer bi bilo da ispaštaju i ljudi koji su za to odgovorni. E tada će mi biti ok ova cela hajka, panika i kolektivna kinofobija!

Sa tobom se takođe slažem. Lutalice skloniti (uspavati) sa ulica, a neodgovornim vlasnicima naplaćivati drakonske kazne ili čak odrediti zatvorske kazne.

koliko gluposti,
sazaljenja nad psima samo sto gledaju ljude kao bogove, a bubasvabe i pacove nemilice ubijate dezinsekcijom i deratizacijom ...
o cemu pricate uposte, da se ljudi zale na pse samo zato sto vlast zataskava haos :eek:

psima je na javnim povrsinama mesto samo uz vlasnika koji direktno odgovara za njegove postupke, posto nije pacov da ga ubiju, a zato sto nisu subjekt prava a pricinjavaju znatnu stetu sredini gde ne pripadaju... a i po selima, redovno citamo.

sto se dece tice- zar stvarno mislite da je opsta narkoza sredstvo za usivanje povrsnih rana, i da je bezopasna !!!

strasno

Meni dete umalo nije ujeo pas lutalica koji inače kao ima gazdaricu. Kada sam otišao u policiju (posle tuče sa gazdaricom, kučetom, komšijama i ostalim probisvetima) policajac mi je rekao "beži da te moje oči više ne vide". Jer, pobogu, kuče nije ujelo moje dete, pa nisam mogao da dokažem da je postojao napad. Na kraju mi je bilo smešno koliko stresno. Ovde je situacija vrlo prosta. Ako imaš vezu, možeš isterati pravdu, ali i nepravdu. Na kraju se svodi na zadovoljavanje nečijih interesa. Čudno za zemlju koja je tek izašla iz komunizma i koja se izjašnjava za demokratsku, a kler vodi politiku.

koliko gluposti,
sazaljenja nad psima samo sto gledaju ljude kao bogove, a bubasvabe i pacove nemilice ubijate dezinsekcijom i deratizacijom ...

o cemu pricate uposte, da se ljudi zale na pse samo zato sto vlast zataskava haos :eek:
psima je na javnim povrsinama mesto samo uz vlasnika koji direktno odgovara za njegove postupke, posto nije pacov da ga ubiju, a zato sto nisu subjekt prava a pricinjavaju znatnu stetu sredini gde ne pripadaju... a i po selima, redovno citamo.
sto se dece tice- zar stvarno mislite da je opsta narkoza sredstvo za usivanje povrsnih rana, i da je bezopasna !!!
strasno

Ovo je poprilicno banalizovanje stvari... :(

Prava i jedinstvena meta svih ovih prica su institucije koje su zakonom obavezane da rade svoj posao! Napor treba da bude usmeran na to da budu naterani svi - svi koji su prozvani oko problema, da rade svoj posao!!! Ako izadju na teren, a ne cuce u svojim kancelarijama pocece da se resava ovaj haos. Drustva za zastitu zivotinja uopste nisu konkstruktivna i sustinski angazovana oko cele situacije, a najnormalnije je da oni vrse najveci pritisak i animiraju javnost za podrsku.
I sve nema nikakve veze sa vlasnicima pasa, "mrziteljima" pasa, obozavateljima buba-mara,....ravnodusnima na zivotinjski svet....
Ima jedino veze sa tim koliko smo spremni da realno ukljucimo sebe u resavanju problema u drustvu. Nekada su to psi lutalice, nekada su to neosvetljene ulice, nekad decibeli iz komsijskog kafica,...
Ko nije podigao glas tacno tamo gde treba - ni bezbroj postova na temama ovog tipa nece mu (nam) promeniti realnost...

Prava i jedinstvena meta svih ovih prica su institucije koje su zakonom obavezane da rade svoj posao! Napor treba da bude usmeran na to da budu naterani svi - svi koji su prozvani oko problema, da rade svoj posao!!! Ako izadju na teren, a ne cuce u svojim kancelarijama pocece da se resava ovaj haos. Drustva za zastitu zivotinja uopste nisu konkstruktivna i sustinski angazovana oko cele situacije, a najnormalnije je da oni vrse najveci pritisak i animiraju javnost za podrsku.
I sve nema nikakve veze sa vlasnicima pasa, "mrziteljima" pasa, obozavateljima buba-mara,....ravnodusnima na zivotinjski svet....
Ima jedino veze sa tim koliko smo spremni da realno ukljucimo sebe u resavanju problema u drustvu. Nekada su to psi lutalice, nekada su to neosvetljene ulice, nekad decibeli iz komsijskog kafica,...
Ko nije podigao glas tacno tamo gde treba - ni bezbroj postova na temama ovog tipa nece mu (nam) promeniti realnost...

nije

institucije rade svoj posao- privode ljudske zrtve zarad nekih obecanja, kao sto je u odredjenoj drzavi nekoliko ljudi moralo da bude izujedano do smrti da bi se nesto uradilo ...

a ovde se pustaju psi koji su napadali, ljubitelji ih hrane, pa i na krajnje neadekvatnim mestima- i nikom nista
tu nije institucionalizam problem, vec cista opsta svest !

jedinka nista ne moze uraditi, ako nije politicar

meni je veca frka da sutra pustim dete napolje zbog otmicara i kojekakvih degenerika nego zbog pasa

al koga briga za sve sto se desava oko nas,lutalice su najopasnije i one su jedina realna pretnja za sve nas
i cesce pas napadne coveka nego covek :roll:

a najjace mi je kada cujem kako neko zakljucuje za nekog psa da je ljudozder na osnovu toga sto pas juri za automobilima :mrgreen:

jedva cekam da se resi problem i nadam se da ce se resiti sto pre,.........
taman i da neki prestanu sa nebulozama

nije

institucije rade svoj posao- privode ljudske zrtve zarad nekih obecanja, kao sto je u odredjenoj drzavi nekoliko ljudi moralo da bude izujedano do smrti da bi se nesto uradilo ...

a ovde se pustaju psi koji su napadali, ljubitelji ih hrane, pa i na krajnje neadekvatnim mestima- i nikom nista

izvini,nemoj mesati ljubitelje sa tamo nekim lujkama

onaj ko je normalan sigurno nece braniti agresivnog i ujedljivog psa i hraniti ga,vec ce se potruditi da se isti skloni
ispada da smo svi mi ludaci i da po difoltu onaj ko kaze da ne treba pobiti sve pse, misli da agresivan pas treba da bude slobodan i da ide i ujeda i da to nije nista neobicno ili pogresno

trenutno problem lutalica prevazilazi brojem otmicare po parkovima :lol:
te kategorije nisu za mesanje, i namenski banalizuju oba problema !

samo onaj cije dete nije nikako fizicki aktivno moze predpostaviti problem otmica problemu lutalica

izvini,nemoj mesati ljubitelje sa tamo nekim lujkama

onaj ko je normalan sigurno nece braniti agresivnog i ujedljivog psa i hraniti ga,vec ce se potruditi da se isti skloni
ispada da smo svi mi ludaci i da po difoltu onaj ko kaze da ne treba pobiti sve pse, misli da agresivan pas treba da bude slobodan i da ide i ujeda i da to nije nista neobicno ili pogresno

ljubitelji ocigledno imaju sopstvene procene- njih ne napadaju .....

kao onu zenu sa detetom prosle godine- komsika hranila copor
kao doktor pse koji napadase sestre na radnom mestu

svi su fini, divni i normalni ljudi

meni je veca frka da sutra pustim dete napolje zbog otmicara i kojekakvih degenerika nego zbog pasa

al koga briga za sve sto se desava oko nas,lutalice su najopasnije i one su jedina realna pretnja za sve nas
i cesce pas napadne coveka nego covek :roll:

a najjace mi je kada cujem kako neko zakljucuje za nekog psa da je ljudozder na osnovu toga sto pas juri za automobilima :mrgreen:

jedva cekam da se resi problem i nadam se da ce se resiti sto pre,.........
taman i da neki prestanu sa nebulozama

nemoj se praviti blesava i hvatati se za otmice
rekla sam otmice i ostala sranja koja se desavaju a kojih je ukupno vise nego ujeda pasa lutalica

mei vec personalizujes odgovore, procitaj prvo sta kuckas

I nije broj napada otmicara veci od napada pasa !!! to nema veze sa mozgom !

to su sve obicni ljudi koji vole pse, koji ih hrane i neguju i ne razmisljaju o mogucim posledicama po mozda i omrazene komsije,
niko lujka, samo obicni ljudi koji neguju pse

otmicarima si sama pokusala racionalizovati temu

nije

???????????????????????????????

Negde se ne razumemo....
Gde su sinterske sluzbe???? ( Placene od mojih, tvojih, nasih para .....)
Gde su komunalna preduzeca pod cijom nadleznoscu su iste???
Gde je ministarstvo da proveri primenu zakona??? Drustva za zastitu ne sluze samo da bi grlili kucice na ulici i eventualno ih odneli u azil za slikanje.
I ne znam ko je sve i za sta zaduzen, ali vidim da niko ne radi svoj posao. O tome pricam.
Sakriti se iza "jedinka" je kukavicki. Ti plus ja, plus x.....nismo vise jednike!!!!
A meni ne smeta da se javno suprotstavim bilo kome i bilo gde kad znam da ne radi svoj posao, a svakog prvog podigne platu za svoj nerad.
(Kao jedinka sam uspela da podignem prasinu oko sece drveca i zaustavim je - sama, protiv svih bukvalno. Treba biti dovoljno glasan kad isterujes pravdu,... i ona dodje...)

ne, otmicare sam samo pomenula pored ostalih losih likova oko nas jer ni oni nisu zanemarljivi,deca nestaju svaki dan i to nije zanemarljivo...mozda tebi jeste u odnosu na poneki ujed,al sto se mene tice mene vise plase ti kreteni u automobilima sto vrebaju decu ispred skola nego jedan pas

i vise me plase likovi kao ona trojica sa pistoljima sto su izleteli iz besnih kola bas kada sam prolazila sa bebom vracajuci se iz doma zdravlja

i vise me plase likovi ko onaj sa nozem sto je pratio mene i mog psa pre par godina pa smo bezali ko kreteni kroz mracan park kuci

Konačno pravi odgovor vredan pažnje i čitanja!
Na ''gluposti'' apsolutno ne želim da repliciram.............. Odakle toliko agresije prema psima, neistomišljenicima, ljubiteljima životinja, stvarno ne razumem....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back