Psi lutalice

Psi lutalice ponovo napadaju: u Kovinu masakr!

Psi lutaliceSinoć oko 3 sata u Kovinu je čopor od 5-6 pasa zaklao oko 30 jagnjadi. Vlasnik ovaca je bio Radojević Saša poljoprivrednik iz Kovina.

Kada je klanje počelo čoban koji je čuvao ovce je pokušao da ih odbrani, ali bezuspešno, pošto su psi konstantno napadali. U jednom trenutku podivljali i ostrvljeni psi su napali i njega! Na sreću, čoban je uspeo da se odbrani od nasrtaja.

Veterinarska inspekcija je bila na licu mesta, kao i policija, koja je pravila uvidjaj.

Ovce su se nalazile na 700-800 metara od poslednjeg objekta u mestu u ogradjenom delu, koji nije smetao psima da pokolju jaganjce!

Visina učinjene štete se još uvek ne zna, pošto postoji mogućnost da su jos neka grla nestala.

Psi lutaliceSinoć oko 3 sata u Kovinu je čopor od 5-6 pasa zaklao oko 30 jagnjadi. Vlasnik ovaca je bio Radojević Saša poljoprivrednik iz Kovina.

Kada je klanje počelo čoban koji je čuvao ovce je pokušao da ih odbrani, ali bezuspešno, pošto su psi konstantno napadali. U jednom trenutku podivljali i ostrvljeni psi su napali i njega! Na sreću, čoban je uspeo da se odbrani od nasrtaja.

Veterinarska inspekcija je bila na licu mesta, kao i policija, koja je pravila uvidjaj.

Ovce su se nalazile na 700-800 metara od poslednjeg objekta u mestu u ogradjenom delu, koji nije smetao psima da pokolju jaganjce!

Visina učinjene štete se još uvek ne zna, pošto postoji mogućnost da su jos neka grla nestala.
Aha, "ponovo" napadaju. :lol:

Sve mi se čini da se neko zaneo spremajući jagnjeću čorbu, a kako se usled krize u zemlji stočarstvo ne isplati, stočari su se dosetili da pobiju stoku i to još naplate od države.

Problem je u tome sto njemu neće da rebnu nikakvu kaznu. Kao što neće ni onima koji nameštaju ujede, zovu šintere jer je upravo tu čopor što napada ljude, eno vidi se sa prozora ili im baš sad lutalice napadaju decu u pesku. Dok neko od tih koji šalju lažne prijave ne bude odgovarao i platio kaznu ništa se neće promeniti. Ti ljudi troše državni novac, a to je ustvari naš novac. Mi plaćamo što ekipa zoohigijene izlazi na teren po lažnoj prijavi, što se izašlo na uvidjaj kad su tom "jadniku" što od ovaca hrani porodicu lutalice uzele koru hleba iz usta. A da ne govorimo o šteti koja nastaje kad se o tom "dogadjaju" pokrene "razgovor" i izgubi onoliko vremena i živaca u ubedjivanju, ljudi se posvadjaju i svašta kažu jedni drugima, a ustvari "samo" je neko hteo da dodje do para na ružan i nedozvoljen način.

A kad treba od novca poreskih obveznika da se finansira lečenje nekog deteta u inostranstvu, to sejednostavno ne dešava, novac je otišao na pogrešnu stranu. Zato što naši organi vlasti ne sprovode dosledno odluke koje su sami doneli, ne rešavaju problem napuštenih životinja na adekvatan način i kriminalci (dajte da se suočimo sa činjenicama, ti ljudi jesu kriminalci) koriste priliku da isprazne budžet na navodne ujede, zaklane jaganjce i ostalo.

Vec je organizovana .Cena sakala je 1500 din. Odnosno predsednik opstine placa svakom lovcu toliko ukoliko neko od njih ulovi sakala . :dash:
Nezvanicno sam cula od ovdasnjih lovaca da je sakala veoma tesko uloviti . :whistling:

Čitala sam i ja svojevremeno u Zovu da su oni lovačka noćna, mora, jedan od najneuhvatljivijih predatora (ili kako to lovci vole da formulišu, štetočina) na našem podneblju.

Čobanin, neka vajna ograda, a gde im je pas? Psi koji se koriste u te svrhe nisu nešto ni zahtevni za održavanje, tornjaci mojih rođaka u Hercegovini uglavnom jedu bajat hleb i surutku a ovce su im zaštićene. I daj, prestani da troluješ.

Aha, "ponovo" napadaju. :lol:

Sve mi se čini da se neko zaneo spremajući jagnjeću čorbu, a kako se usled krize u zemlji stočarstvo ne isplati, stočari su se dosetili da pobiju stoku i to još naplate od države.

Pa verovatno i jeste tako nekako. :roll: Kod mene u radnji je koncentrat za jagnjiće već izašao na 42din/kg, malo li je?! Mislim, cene nam diktira dobavljač, prema cenama komponenti, proizvodnje, pakovanja i transporta.

Jeste Marsupilami sve to mi placamo .Svesna sam da neke stvari ne mogu drasticno da se promene zbog raznih faktora ,ali zato kao gradjanin ove zemlje ocekujem da barem polovinu te svote koja se isplacuje lovcima ,ovakvim kvazi ljudima u vidu domacina,lazne prijave ujeda usmere na segment zastite zivotinja , i sakali siti ovce na broju (izvinjavam se na ironiji) .

Poslednja izmena:
Kragujevac - fazanerija: Psi poklali 500 fazana!
čet, 31.03.2011. u 11:55

Psi lutalice napali su rano jutros fazaneriju u Kragujevcu i ubili oko 500 koka nosilja i petlova,
što je trećina ovdašnjeg matičnog jata fazana!

Prema rečima čuvara Ljubiše Antića, šest, sedam pasa naišlo je oko četiri sata,
progirzli su žicu i ušli u fazaneriju.

“Ja sam čuo uznemirene fazane, ali dok sam izašao iz kućice u kojoj sam bio, psi su već klali ptice”, kaže Antić.

Nadležni inspektori izašli su na lice mesta, kako bi u saradnji sa predstavnicima Lovačkog udruženja “Šumadija”,
koje gazduje fazanerijom, utvrdili okolnosti pod kojima se desio ovaj pokolj.

Potpredsednik LU “Šumadija” Zoran Blagojević kaže da je šteta oko 3.000.000 dinara,
jer je ovoliki broj koka fazana trebalo da izlegne oko 16.000 jaja i pilića ove godine,
koje fazanerija prodaje kupcima širom zemlje

Izvor: Portal www.kragujevac.co.rs

Nije li zanimljivo kako se svaki put desi incident na isti način. :think:
Zamislite samo, psi u kao komandosi, u scenama nalik onima iz filma "Nemoguća misija" grizu ogradu, provaljuju na farmu, kolju i beže u noć... a da ih niko nije ni pokušao sprečiti, niko ih nije ni snimio...
Da pošaljemo te pse na neko ratište, pošto se vidi da imaju sposobnosti specijalnih jedinica? :roll:
Uzgred, vlasnik farme je lovačko društvo. :lol:
Pre će biti da su se "gospoda" lovci zapili i zaigrali i napravili štetu, a da sada optužuju pse, ni krive ni dužne.
Očekujem da za koji mesec tužilaštvo podnese tužbe protiv odgovornih. :ceka:

Poslednja izmena:
licemerje-84676.jpg

Toliko od mene o lovcima.

A za prisustvo pasa lutalica po gradovima i selima su krivi samo i iskljčivo ljudi. Eno mi ih oko radnje dva, kerušica koja je stidljiva i fina, nije prošla CNR i mužjak, nametljiv, voli da ga vole, ali demodikozan i dosadan, pa još i gonič točkova, prošao je CNR. Nekome nije odgovaralo što su mu ostavili psa pred kapijom a o štencima svoje ljubimice (ljudi moji, ona izgleda kao mešanka jazavičara i patuljastog pinča) nije hteo opet da brine pa ih je izručio na krivini kod nas, a komšije koje uslužno kolju bacaju iznutrice u potok malo dalje pa sve i da ne hranim ovo dvoje, donosili bi trula creva u našu staru garažu. Ovako, bolje mi je da ih ja nahranim dok ne smislim šta ću sa njima, inače bi se na njihovu hranu navukli još i pacovi jer niko od komšija ne vrši deratizaciju... Nema tu diskusije, sve je to ljudski faktor. I sad moram da zovem jeftinu koleginicu od mimi's dad da sterilišemo kerušicu jer on neće ništa da ima sa njima, a mužjaku bih na debeeeli rizik dala koju dozu ivermektina, pa ga, ako preživi, udomila. Kad više ne bude ruglo, biće samo dobar čuvar.

Ovo što je napisala Mimi's mom rade zaštitari, a oni drugi što izbacuju i ponašaju se neodgovorno ne snose sankcije za svoje ponašanje i najglasniji su kada treba osuditi pse i ljude koji o njima brinu, redovno traže odštete za nešto za šta su sami odgovorni. Nadležni ne preduzimaju odgovarajuće mere, jer bolje je baviti se psima nego njima i njihovim greškama.

Psi lutalice napali su rano jutros fazaneriju u Kragujevcu i ubili oko 500 koka nosilja i petlova,

“Ja sam čuo uznemirene fazane, ali dok sam izašao iz kućice u kojoj sam bio, psi su već klali ptice”, kaže Antić.

Nadležni inspektori izašli su na lice mesta, kako bi u saradnji sa predstavnicima Lovačkog udruženja “Šumadija”,

Potpredsednik LU “Šumadija” Zoran Blagojević kaže da je šteta oko 3.000.000 dinara,
jer je ovoliki broj koka fazana trebalo da izlegne oko 16.000 jaja i pilića ove godine,

eh,a taman ste hteli vi lovci da ih pokokate pa vas lutalice pretekle :lol:
koliko sam skapirala ok je da lovci idu i pucaju u sve sto mrda i ne mrda a psi ne smeju ni da pogledaju nekog popreko,odmah ih nazivaju stetocinama i zverima
pa sad nesto razmisljam,ako je pas koji se vodi iskljucivo instinktima stetocina,sta je onda lovac pardon, covek koji je navodno razumno bice?
gadite mi se bre

koliko sam skapirala ok je da lovci idu i pucaju u sve sto mrda i ne mrda a psi ne smeju ni da pogledaju nekog popreko,odmah ih nazivaju stetocinama i zverima
pa sad nesto razmisljam,ako je pas koji se vodi iskljucivo instinktima stetocina,sta je onda lovac pardon, covek koji je navodno razumno bice?
gadite mi se bre
Ja sam skapirala isto...

Hajde da ovim završimo priču o lovu na temi o psima lutalicama.

Juče sam Žabici dala Ivermektin, mislila sam, ubih psa, gotovo je! :sad2: Prvo se vrteo u krug kao pomahnitao jer ga je peklo a onda se pokunjio. Ne da mi je laknulo kad je posle nekih pola sata na uobičajen način odreagovao na dedu na mopedu! :lol: A za Mrvicu ću pokušati prvo da potegnem veze da je propisno operišu u okviru CNR projekta, ako mi to ne uspe danas, sutra definitivno zovem Ljilju. A sve je to bitno zbog načina na koji su njih dvoje dospeli kod mene-Žabica je prošao CNR i nekome sa lokacije na koju su ga odvezli se nije svidelo što je on tu, a kad već vozi njega, "poterao" je i svoju "ljubimicu" koja izgleda kao mešanka patuljastog pinča i kratkodlakog jazavičara, da mu se više ne bi kotila po dvorištu, izbacio ih na krivini, oni se nastanili u našoj staroj garaži u dubini imanja, za mesto za hranjenje odabrali potok gde nesavesne komšije bacaju klaničke otpatke. Dakle, Žabica ima demodikozu a Mrvica je skotna. Morala sam da ih pripitomim zbog deteta, da bi nju prihvatili i da ih hranim redovno da mi ne bi dovlačili satrule lešine u dvorište. Znam da sam ovo već pisala, ali nije zgoreg da ponovim.

gadite mi se bre

:hahaha:

Možemo mi da "drobimo" do mile volje, evo ga "crno na belo" šta žena iz struke kaže na celu priču sa lutalicama: http://www.sloboda-za-zivotinje.org...d-na-terenu-cipovanje-i-vakcinacija-pasa.html

Текст само показује колико је оваква, партијска држава Србија, уствари безвредна. Ако хоћемо било шта лепо и паметно да урадимо, морамо најпре да променимо ДРЖАВУ, односно њено уређење. Једино ту лежи спас, нигде другде. Ако то не схватамо (а не схватамо, очигледно), не заслужујемо ништа боље. Не замерите што ова порука, својим тоном и садржајем, више пристаје неком политичком форуму, али нажалост сви проблеми нам и долазе од пропале политике пропалог руководства, драгих нам владајућих (и осталих) партија, а самим тим и државе (већ рекох партијске).

Видим да Byrger Tidesson поново ровари по форуму који се зове ЗАШТИТА ПРАВА ЖИВОТИЊА на коме за такве, по дефиницији, не би требало да буде места. Хоће ли нас, ЉУБИТЕЉЕ ЖИВОТИЊА, неко да заштити од насртаја љубитеља убијања, за које се само тражи погодно оправдање? Мислим да је ово пре форум за изношење ставова истомишљеника по питању права животиња, него место за сучељавање хуманиста и нехуманиста. Оне који сматрају да животиње немају право ни на живот, а камо ли нешто више, треба прогнати са оваквих места. Можда би ваљало да гласамо о овој ствари.

Текст само показује колико је оваква, партијска држава Србија, уствари безвредна. Ако хоћемо било шта лепо и паметно да урадимо, морамо најпре да променимо ДРЖАВУ, односно њено уређење. Једино ту лежи спас, нигде другде. Ако то не схватамо (а не схватамо, очигледно), не заслужујемо ништа боље. Не замерите што ова порука, својим тоном и садржајем, више пристаје неком политичком форуму, али нажалост сви проблеми нам и долазе од пропале политике пропалог руководства, драгих нам владајућих (и осталих) партија, а самим тим и државе (већ рекох партијске).

Svakako nešto treba da se menja ali mislim da je pre u pitanju svest ljudi a to može jedino drakonskim kaznama na svim nivoima.

Видим да Byrger Tidesson поново ровари по форуму који се зове ЗАШТИТА ПРАВА ЖИВОТИЊА на коме за такве, по дефиницији, не би требало да буде места. Хоће ли нас, ЉУБИТЕЉЕ ЖИВОТИЊА, неко да заштити од насртаја љубитеља убијања, за које се само тражи погодно оправдање? Мислим да је ово пре форум за изношење ставова истомишљеника по питању права животиња, него место за сучељавање хуманиста и нехуманиста. Оне који сматрају да животиње немају право ни на живот, а камо ли нешто више, треба прогнати са оваквих места. Можда би ваљало да гласамо о овој ствари.

I izglasano je, da se kažnjavaju on i njemu slični i kad god ima razloga, kažnjavamo ih, možda i oštrije nego što bismo nekog drugog, kako se moderatori na njihovom forumu ophode prema spamerima zaštitarima, tako se i mi ophodimo prema spamerima ubicama.

Verovatno sutra sterilišemo Mrvicu, ili ev. u ponedeljak, i mimi's dad i njegova donekle iskusnija koleginica sa kojom će da radi se pribojavaju zbog poodmakle skotnosti i predlažu da je ostavimo da se okoti pa da bacimo štence (pošto o udomljavanju nema govora, ne mogu ljudi ni rasne štence kvalitetno da udome u našem trulom gradu) ali sam ih ubedila, na kraju krajeva, V.M. (deda će znati ko je) manje mrzi skotnost nego teranje zbog specifične prokrvljenosti. Večeras im nisam ništa dala za klopu, celo veče su se muvali oko vrata i oblizivali njuške, mukice. :(

Zatim vrlo često sledi različiti repertoar zamerki domaćina tipa „Prvo to uradite sa psima lutalicama, onda ćemo mi vakcinisati naše.“, pa do komentara tipa „Nemamo para.“ (bilo da imaju ili nemaju novca).

U čestim slučajevima bude i verbalnih napada, pa čak i pretnji veterinarima! Često je takvim pretnjama i napadima izložena i veterinarska inspekcija kada krene na teren sa veterinarskim ekipama da kontroliše njihov rad. Najviše zamerki imaju i najviše napadaju upravo oni koji najviše izbacuju pse i mačke, a takvi rado potkazuju i komšije dok oni sami odbijaju da izvrše svoju zakonsku obavezu („Onaj tamo ima pet pasa – vidiš, ona tamo kuća.“).

Nakon nekog vremena, istrajnost veterinara i tehničara, pa i veterinarske inspekcije opada jer ne žele da se zameraju ljudima koje poznaju i uz koje žive u istim gradovima i selima. Tako problem čipovanja i vakcinacije pasa ostaje i dalje nerešen, a problem uličnih pasa počinje i završava se upravo kod vlasnika pasa! Vlasnici pasa su „alfa i omega“ problema uličnih pasa, tu je uzrok i rešenje problema napuštenih životinja. Bez strogog kažnjavanja nesavesnih vlasnika koji odbijaju da čipuju i vakcinišu svoje pse, problem napuštenih uličnih pasa nemoguće je rešiti!

Vlasnici pasa i mačaka masovno izbacuju te životinje po poljima, šumama, duž puteva, po selima, gradovima, a često ih odnesu u susedne ili dalje gradove da se ne mogu vratiti kući. Napuštena štenad stradaju zgražena po putevima... Od napuštenih lovačkih i drugih pasa po poljima i šumama formiraju se čopori koji uznemiravaju i ubijaju divlje životinje.

Kada se needukovanim i neodgovornim vlasnicima pasa i mačaka pomene kastracija životinja, mnogi od njih reaguju sa novim negodovanjem i verbalnim napadima... Redovna konstatacija takvih ljudi je da „životinje imaju više prava nego ljudi“, podrazumevajući u stvari uskraćivanjem njihovih „prava“ da biju, zlostavljaju i ubijaju njihove životinje, i da im uopšte rade šta im god padne na pamet... (Isti takav odnos imaju i zlostavljači žena i dece prema svojim žrtvama.)

Veterinari često po seoskim dvorištima viđaju podivljale pse kojima vlasnici ne mogu prići niti ih uhvatiti. Razlog tome su najčešće dva razloga: nisu ih dirali ni mazili kada su bili štenad, ili su ih pak tukli i oni su postali plašljivi, u strahu da će opet dobiti batine. Batina je još uvek „vaspitna metoda“ u Srbiji, bilo da se takav metod „vaspitanja“ primenjuje na životinjama ili deci... Podrazumeva se da takvo ponašanje kvari čitave generacije ljudi i životinja.

http://www.sloboda-za-zivotinje.org...d-na-terenu-cipovanje-i-vakcinacija-pasa.html

http://www.sloboda-za-zivotinje.org...d-na-terenu-cipovanje-i-vakcinacija-pasa.html

Procedura je ovakva: kada pas ujede čoveka, po zakonu se posmatra deset dana – prvog, petog i desetog – i zatim se piše zapisnik o tome da li je ispoljio simptome besnila ili ne. Ovo je iz razloga što najveći broj pasa obolelih od besnila ispolji simptome ove opasne bolesti u prvih deset dana nakon što su ujeli nekoga, a pre toga još ne pokazuju promenu ponašanja i znake bolesti. Virus besnila se može naći u pljuvačci psa deset dana pre nego što pokaže simptome. Ako je pas bio negativan na bolest, čovek ne mora primiti serum i vakcinu protiv besnila, a ako je to lutalica i ne može se posmatrati a taj teren je zaražen besnilom, ujedeni mora primiti serum i vakcinu u više navrata – a ona ume biti bolna prilikom davanja, sa mogućom burnijom reakcijom.

Dok sam volontirala u jednom društvu za zaštitu životinja, bili smo dosta u kontaktu sa psima i mačkama sa ulice i bilo je govora da se mi, najizloženiji, vakcinišemo protiv besnila. Da sam duže ostala, verovatno bih insistirala da se ta procedura ubrza i verovatno bismo svi bili vakcinisani, ma kako bolna bila sama vakcinacija i burne reakcije.

Mesto u kom je moja radnja i naše imanje je zvanično prigradsko naselje ali to nije sprečilo lasice, tvorove, lisice... da zalaze po dvorištima, moj pas je pre par godina imao sukob sa lasicom, ili kunom, nisam sigurna, sve se jako brzo odvijalo, uglavnom, životinja je pobegla kad sam prišla bliže. Srećna sam što je bio redovno vakcinisan protiv besnila.

Moram dodati još jednu bolnu činjenicu: većinu veterinarskih inspektora, pa i samih veterinara, ne zanima mnogo dobrobit životinja – a veterinarskoj inspekciji “nije prioritet” (citiram reči jedne inspektorke) primena Zakona o dobrobiti životinja!

po selima je vrlo uobičajena praksa da seljaci pse kojih žele da se reše, za vreme dok traju usevi povrća i voća koje žele da zaštite od lopova (plodove biljaka, opremu za zalivanje i drugo), na njivama - u groznim uslovima - vezuju ih da to čuvaju. Kada oberu usev, puštaju te pse...

Tokom akcije vakcinacije pasa, čula sam na par mesta izjavu vlasnika kako neće da vakcininišu psa "jer će biti na njivi". Pokušavala sam ih ubediti da vakcinišu i te pse, ali bezuspešno. Najveći broj njih ni ne prijavljuju da imaju takve pse po njivama, voćnjacima i povrtnjacima, a veterinari ne mogu ići po njivama i tražiti koji je čiji pas - i ako bismo ih našli, seljaci lažu da pas nije njihov (lažu i za one po dvorištima)...

Tako, na primer, u nekim većim selima, svake godine seljaci puste bar oko 1000 pasa, koje potom ubijaju horde lovaca... i tako svake godine! Naredne godine nabave novo kuče, i opet sve iz početka...

I na kraju suština cele priče:

Problem napuštenih pasa u Srbiji je nemoguće trajno rešiti sa ovakvim, nesvesnim i neodgovornim ljudima!

Čula sam da kragujevački lovci spremaju osvetu, pretpostavlja se da će u opticaju biti kreozan, strihnin i ko zna kakva još umobolna pomagala. Svakako, vlasnicima pasa i starateljima napuštenih pasa se preporučuje oprez.

Svakako nešto treba da se menja ali mislim da je pre u pitanju svest ljudi a to može jedino drakonskim kaznama na svim nivoima.

Тачно, треба мењати свест људи, а то се постиже драконским казнама, које прописује држава. Е, ту ми и падамо, јер немамо државу, праву државу којој је стало до промене свести људи. Имамо само партијце-властодршце, којима је једино стало...

Што се тиче стерилизације, моја кучка је стерилисана на половини трудноће, ако не и касније. Било је језиво, али у суштини није било озбиљних проблема. Трпела је болове данима, али то само захваљујући ветеринару. Одлично је урадио операцију, али је припадник старе школе, остатка мрачног доба српске ветерине када се сматрало да животиње немају осећај бола.

Када се помиње беснило, сетим се нечег врло симптоматичног. Сваке јесени се у локалним новинама појави вест како је у атару села тог-и-тог пронађена бесна лисица. Као поручена. Баш када је у припреми кампања за вакцинисање, ето бесне лисице. Приметио сам, такође, да се слично дешава и у другим окружним центрима, па се бојим да су те бесне лисице изум наше најдраже власти (шта год то у овој земљи значило), како би се народ подстакао да "одреши кесу" и плати, тврдим, нереално скупу вакцину. Уосталом, у земљама које су имале стварну намеру (код нас је све фиктивно и виртуелно - ово је права виртуелна реалност, не оно што белосветски компјутераши покушавају да створе) да искорене беснило, вакцинација је била бесплатна, а осим паса и мачака је вакцинисана и дивљач. Једино наши ветеринарски инспектори и драги људи из власти нису чули ништа о постојању оралних вакцина за дивље животиње, свет их одавно користи.

Тачно, треба мењати свест људи, а то се постиже драконским казнама, које прописује држава. Е, ту ми и падамо, јер немамо државу, праву државу којој је стало до промене свести људи. Имамо само партијце-властодршце, којима је једино стало...

Што се тиче стерилизације, моја кучка је стерилисана на половини трудноће, ако не и касније. Било је језиво, али у суштини није било озбиљних проблема. Трпела је болове данима, али то само захваљујући ветеринару. Одлично је урадио операцију, али је припадник старе школе, остатка мрачног доба српске ветерине када се сматрало да животиње немају осећај бола.

Propisane su kazne za nesavesne vlasnike ali nisu propisane za nadležne koji ne kažnjavaju vlasnike, tu je najveći problem. I komšije gledaju svoja posla, mogu samo da zamislim kako se Utvar osećao kad ga je komšija nečoveka koji je ostavio psa da trune u dvorištu pitao zašto uzima tu preživelu kerušu. Ma kako da sam inače miroljubiva, ne verujem da bih i ja drugačije reagovala u datoj situaciji.

Ponavljam se, volontirajući u društvu za zaštitu životinja koje je imalo ozbiljan CNR projekat, gledala sam Magaša, Andriju i Ristu kako rade i narednih nedelju dana pratila oporavak sterilisanih keruša i mačaka i bolje su se oporavljale visoko skotne od onih u teranju.

Inače, Žabica se sve manje češe. Još će od njega ispasti fin ljubimac nekome, i lice mu sve manje gadno izgleda. :)

Back