mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Sta sve smatras pod savrseno?![]()
Pa npr ograda, pastirski psi i uplaćena premija osiguranja!

To Da kad su u pitanju 2-3 komada ali ovaj copor koji je zaklao 30 ovaca resava samo Vod dobro uvezbanoh strelaca lovackog drustva i to Uspesno !
Da, koliko ste uspešni bili tokom prethodnih X decenija, vidim po tome što ste toliko "uspešno"

Zanimljivo da farma pedigriranih ovaca ne zna tačno broj grla, pa se cifra određuje okvirno na 400-500, pri čemu je greška par puta veća od navodnog broja zaklanih ovaca.
Još je zanimljivije da farma nije imala obezbeđenje u vidu ograde i pastirskih pasa, što je meni krajnje nezamislivo.
I na kraju treba svakako skrenuti pažnju da su pomenuti čopor napravili ljudi.
'aj ne lupetaj! Jedan pekinezer je u stanju da prekolje 50 pilića i tuce zečeva za nepunih sat vremena (bio i video, da mi je neko pričao ne bih verovao).
Vod... čuješ njega... vod...![]()
Žali se komšinica da joj je nešto podavilo deo kokošaka a deo je nestao. Jedina sumnjiva životinja u okruženju je bila kerušica od nepunih 10kg koju je prihvatio drugi komšija. Jedan komšija ima feretke ali oni jedu isključivo granule a sa strane prema šumi, odakle bi mogle da dođu lisice, lasice i tvorovi ima dobru ogradu. Dakle, samo komšijski pas bez nadzora. Opet, ljudski faktor. Pas nije kriv što nije nahranjen.

Ne, ne prave ljudi lutalice primenom CNR nego ih jednostavno izbacujući na prvoj raskrsnici u gradu kad vikendom krenu na pijac na prvu naznaku da kradu jaja ili dave piliće ili da loše radee trag ili čuvaju imanje ali ti to sigurno znaš, makar iz lovačkih priča-celo leto mi je oko radnje bila matora Balkanka koja je verovatno zaplatila zbog živinarskih sklonosti.