Prvi grad u Srbiji koji je proglasio Vučića za personu non grata

Sad ste se setili zakona. Krše se već godinama i to od strane onih koji treba da ih sprovode, pa ćutite
Nikad nije kasno da se neko privede "k poznaniju prava", pa tako i ti, zboras i obozavalac jaja.
Pitanje / komentar je upuceno tebi a ne profesoru.
# 2.0 na koji zakon se konkretno pozivas? moze u jednoj kracoj recenici da se ne mucis, hvala.
Član 69

Zbor građana se saziva za deo teritorije jedinice lokalne samouprave utvrđen statutom.

Zbor građana raspravlja i daje predloge o pitanjima iz nadležnosti organa jedinice lokalne samouprave.

Zbor građana većinom glasova prisutnih usvaja zahteve i predloge i upućuje ih skupštini ili pojedinim organima i službama jedinice lokalne samouprave.

Organi i službe jedinice lokalne samouprave dužni su da u roku od 60 dana od održavanja zbora građana, razmotre zahteve i predloge građana i o njima zauzmu stav, odnosno donesu odgovarajuću odluku ili meru i o tome obaveste građane.

Način sazivanja zbora građana, njegov rad, kao i način utvrđivanja stavova zbora uređuje se statutom i odlukom skupštine opštine.

Sloboda okupljanja

Član 54

Mirno okupljanje građana je slobodno.

Okupljanje u zatvorenom prostoru ne podleže odobrenju, ni prijavljivanju.

Zborovi, demonstracije i druga okupljanja građana na otvorenom prostoru prijavljuju se državnom organu, u skladu sa zakonom.

Sloboda okupljanja može se zakonom ograničiti samo ako je toneophodno radi zaštite javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednostiRepublike Srbije.

Nikad nije kasno da se neko privede "k poznaniju prava", pa tako i ti, zboras i obozavalac jaja.

Član 69

Zbor građana se saziva za deo teritorije jedinice lokalne samouprave utvrđen statutom.

Zbor građana raspravlja i daje predloge o pitanjima iz nadležnosti organa jedinice lokalne samouprave.

Zbor građana većinom glasova prisutnih usvaja zahteve i predloge i upućuje ih skupštini ili pojedinim organima i službama jedinice lokalne samouprave.

Organi i službe jedinice lokalne samouprave dužni su da u roku od 60 dana od održavanja zbora građana, razmotre zahteve i predloge građana i o njima zauzmu stav, odnosno donesu odgovarajuću odluku ili meru i o tome obaveste građane.

Način sazivanja zbora građana, njegov rad, kao i način utvrđivanja stavova zbora uređuje se statutom i odlukom skupštine opštine.
Član 69 čega,?

Pa imas link, covece. Zakona o lakolanoj samoupravi, nisam htela ekspilcitno da te porazim naglasavajuci koji je zakon recima.
Izvinite koleginice nisam hreo da vas uvredim, ali pisete gluposti po netu a niste svesni. tknzv "Zakon o lokalnoj samoupravi nema nikakve "krivicne" sankcije.
osim ako su radnje ili se dese radnje na skupovima, manifestacijama zborovima koje narusavaju red i mir i teze.
Zbor, skup, okupljanje, manifestacija i sl. nije zabranjen nijednim zakonom NIGDE NA SVETU, i zagarantovan je ustavom kako u Srbiji tako i u ustavu svih zemalja na planeti, poveljom UN itd. informisite se pre nego copy paste nerelevane informacije.
Sedi, imas keca pala si na ispitu, vrati se u caci lend i pocni da ucis

Hvala, replika nije potrebna,

eo predlog studentima.... i buducoj vlasti...prva star koju treba da uradite kada ove skinete, je ta da pustite vucica da govori 24 h na svim televizijama...da mu ne date da izadje, donostiti mu grickalice, hranu, pice i samo nek prica o svemu sta hoce il nek cuti ali vezati ga za stolicu i da ga kamere snimaju...posle 14 sati a to je maksimum koliko i najludji moze da izdrzi jer niko nije duze, samo ce se slomiti i pocece da place.

kvota 1,10.

U Novom Sadu danas formirano preko 50 ZBOROVA GRAĐANA u preko 50 Mesnih Zajednica

Evo ga spisak formiranih Zborova Građana danas u NS-u i spisak tih MZ

nzborovi.jpeg

Da su studenti u NS-u koji su juče napadnuti znali za Viber grupu ovih Zborova građana mogli su ih pozvati u pomoć jednim klikom na Viber Zborova Građana NS i ideja je da se na poziv preko interneta brzo okupljaju na mesto i adresu odakle je upućen poziv za pomoć ugroženog građanina, U roku od nekoliko minuta bi već stigli da pristižu oni najbliži mestu događaja, a za 10 do 15 minuta bi ih već bilo 1000 pripadnika Zborova građana naoružanih motkama i svime što treba za neutralisanje ćacija

Poslednja izmena:
Izvinite koleginice nisam hreo da vas uvredim, ali pisete gluposti po netu a niste svesni. tknzv "Zakon o lokalnoj samoupravi nema nikakve "krivicne" sankcije.
osim ako su radnje ili se dese radnje na skupovima, manifestacijama zborovima koje narusavaju red i mir i teze.
Zbor, skup, okupljanje, manifestacija i sl. nije zabranjen nijednim zakonom NIGDE NA SVETU, i zagarantovan je ustavom kako u Srbiji tako i u ustavu svih zemalja na planeti, poveljom UN itd. informisite se pre nego copy paste nerelevane informacije.
Sedi, imas keca pala si na ispitu, vrati se u caci lend i pocni da ucis

Hvala, replika nije potrebna,
A ti bas volis da te neko bije, nije ti dovoljan sam zakon?

Toliko si "pametan" da i Zakon o lokalnij samoupravi nazivas "tzv"? To sto si ti umislio da je neko rekao da je zbor zabranjen, zaista govori samo o tovoj "eneteliganciji". Poenta je u tome - da nije u nadleznosti da nista menja osim na lokalu, pa i to u ogranicenom uticaju, ako opstina odobri.

Lokalni organi se inace u svemu oslanjaju na policiju u svom radu kao drzavni organi, ali konkretno i na komunalnu policiju u slucajevima manjeg obima, ako bas pitas ko ce da te bije u nekom krajnjem slucaju.

Član 4

Komunalna milicija pruža pomoć drugim organizacionim jedinicama uprave,kao i preduzećima, organizacijama i ustanovama koje na osnovu zakona, odnosno opšteg aktajedinice lokalne samouprave odlučuju o pojedinim pravima građana, pravnih lica ili drugihstranaka (u daljem tekstu: ovlašćene organizacije) kao i vršiocu komunalne delatnosti, kadapo oceni ovlašćene organizacije ili vršioca komunalne delatnosti postoje pretpostavke dasprovođenje njihove izvršne odluke neće biti moguće bez prisustva komunalnih milicionara.
U Novom Sadu danas formirano preko 50 ZBOROVA GRAĐANA u preko 50 Mesnih Zajednica

Evo ga spisak formiranih Zborova Građana danas u NS-u i spisak tih MZ

Pogledajte prilog 1705424

Da su studenti u NS-u koji su juče napadnuti znali za Viber grupu ovih Zborova građana mogli su ih pozvati u pomoć jednim klikom na Viber Zborova Građana NS i ideja je da se na poziv preko interneta brzo okupljaju na mesto i adresu odakle je upućen poziv za pomoć ugroženog građanina, U roku od nekoliko minuta bi već stigli da pristižu oni najbliži mestu događaja, a za 10 do 15 minuta bi ih već bilo 1000 pripadnika Zborova građana naoružanih motkama i svime što treba za neutralisanje ćacija
:hahaha: Viber grupe!

To li je bre ta neposredna demokratija?

A ti bas volis da te neko bije, nije ti dovoljan sam zakon

:hahaha: Viber grupe!

To li je bre ta neposredna demokratija?

Vidim da si preplašen od Zborova građana, a reći ću ti samo da im VIBER služi za povezivanje i hitno reagovanje.
Naime svi su preko interneta umreženi preko VIBER-a i na poziv jednoga svi dolaze gde treba

A evo ti snimak sa jednog osnivanja Zbora građana gde tačno govore za čega im služi VIBER i kakvo dinstanje očekuje ćacije po opštinama.
Namerno neću da ti kažem minut kad o tome govore da bi morao da se pomučiš i sam da tražiš. A znam da si prestrašen od ZG tako da ćeš ti sada sigurno ceo ovaj snimak od 1sat i 30 min da pregledaš da bi saznao kakvi su im planovi i čemu im služi VIBER i videćeš da ćeš biti uplašen posle toga još više

Vidim da si preplašen od Zborova građana, a reći ću ti samo da im VIBER služi za povezivanje i hitno reagovanje.
Naime svi su preko interneta umreženi preko VIBER-a i na poziv jednoga svi dolaze gde treba

A evo ti snimak sa jednog osnivanja Zbora građana gde tačno govore za čega im služi VIBER i kakvo dinstanje očekuje ćacije po opštinama.
Namerno neću da ti kažem minut kad o tome govore da bi morao da se pomučiš i sam da tražiš. A znam da si prestrašen od ZG tako da ćeš ti sada sigurno ceo ovaj snimak od 1sat i 30 min da pregledaš da bi saznao kakvi su im planovi i čemu im služi VIBER i videćeš da ćeš biti uplašen posle toga još više
Zasto bih bila prestrasena? Samo, mi u vecim gradovima nemamo prakticnu korist od zborova kao u malim, tako da ce me to "saznanje" zaobici.

Nista necu da gledam ni da slusam, narocito s obzirom na tvoju opasku o "cacijima" sve mi je jasno, ali znaj da zborovi nemaju nikakvo pravno dejstvo dok ih opstina ne odobri. To je kao prvo.

Kao drugo i meni vaznije, je sto ne mogu da shvatim da ijedan ozbiljan covek se oslanaja na zbor, ili ga racuna u nesto vazno, mi imamo sistem po Ustavu predstavnicke demokratije tako da je ovo smejurija i marginala, a konkretno, samozavaravanje u nedostatku neceg drugog, smislenijeg.

Zasto bih bila prestrasena? Samo, mi u vecim gradovima nemamo prakticnu korist od zborova kao u malim, tako da ce me to "saznanje" zaobici.

Nista necu da gledam ni da slusam, narocito s obzirom na tvoju opasku o "cacijima" sve mi je jasno, ali znaj da zborovi nemaju nikakvo pravno dejstvo dok ih opstina ne odobri. To je kao prvo.

Kao drugo i meni vaznije, je sto ne mogu da shvatim da ijedan ozbiljan covek se oslanaja na zbor, ili ga racuna u nesto vazno, mi imamo sistem po Ustavu predstavnicke demokratije tako da je ovo smejurija i marginala, a konkretno, samozavaravanje u nedostatku neceg drugog, smislenijeg.
Pitaj gradonačelnika Niša imaju li Zborovi dejstvo 😎 😎 evo ti snimak gradonačelnika Niša i delovanje Zbora građana , a sila boga ne moli

Pitaj gradonačelnika Niša imaju li Zborovi dejstvo 😎 😎 evo ti snimak gradonačelnika Niša i delovanje Zbora građana , a sila boga ne moli
Znaci kogu slobodno da setam hradom i gadjam ljude jajima jer mi se ne svidja njihov odevni stil npr? Ili jel mogu da koristim kamenice da gadjam slucajne prolaznike koji nose drecave prsluke? Mogu i one sto blokiraju? Meni je zbor gradjana izpred prodavnice uz pivo odobrio to?

Како то мислиш "лажемо"?

То је слика са интернета коју сам овде пренео.

А његов лик сви у сРбији знају и више пута је гађан јајима и народ у матичном граду га јури где стигне и то је свакоме јасно ко не забија главу у песак.

Back