Prvi glas Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ajde malo da komentarisem poslednje izdanje PGS.

Filip me je i prosli put iznervirao sa onim glumatanjem i bacakanjem po sceni, ali je bar dobro otpevao. Sad je em otpevao lose em su one gestikulacije bile totalno izvestacene. Tako da mi je drago da je bar Vlado to primetio i skrenuo mu paznju na ponasanje.

Darija. Ista prica se ponavlja svaki put. Pazljivo bira pesme koje moze da peva. Moze da pogadja note, ali je to sve nekako bez duse i emocija. Jos mi se cini i da je najvise masila u onoj grupnoj pesmi na pocetku. Kad je pevala sama do refrena je bilo dobro, posle mi je delovalo kao da se pogubila.

Ana. Devojka svaku pesmu peva tako da nema teorije da se provali ko peva pesmu. I koja pesma je u pitanju. A peva sve specificne Adel, Alisu... To bi vec u prvom stihu moralo da bude jasno. Vlado je ranije za takve slucajeve govorio da nisu spremili pjesmu. Ali sad sta je tu je.

I to je standardna greska za ceo PGS da se biraju pogresne pesme. Ako se peva Alisa zna se sta se peva Songs in A minor, to je prava Alisa, a ne ovo sto radi poslednjih godina. Isto vazi za Pink. Zna se da je nju Linda Perry napravila, ima tu 15 odlicnih Lindinih pesama i jos mozda 5 dobrih preko toga. Oni promase svih 20 dobrih Pink pesama i uvale najvecu mogucu kosku Cici i maloj Dragani.

Isto vazi za Terziju. Znaci, dva dana da slusam ne bih provalio ko peva Zastave u originalu. On je to otpevao na neki svoj Sergej Cetkovic nacin. Ali nije to to. I opet je pevao domacu pesmu. Cak je i Dule poceo da peva na engleskom.

Dule. Probao je da otpeva nesto novo, ali mu nije bas islo. Tesko je naci pesmu za njega. A ona druga pesma, ko je taj Bozo Nikolic. Prosli put je pevao Adila. Gde nadje te pesme. Podsetio me na onog klinca iz prve audicije za Grand koji je pevao pesmu od nekog Milanceta za koga ni Sale Popovic nikad nije cuo. :D

Nevena. Bata je bio ubistveno dosadan. Posebno su prva dva minuta bila preko one stvari. Cak joj je i Lena zamerila da se nije trudila. Sto je cudo da Lena primeti nesto.

Aleksandra. Pogresne pesme. Ali to sam vec rekao da su samo ograniceni ostali. A bitno je da je Cica ispala. :D

Davor. U sustini decko je jos i najbolji od ovih sto su ostali. Ali sta je ono bilo. To mislim da vise ni u Grandu nema. :D

sudbina pobijednika i ovog show-a :mrgreen:

cica je odlicno otpjevala Hedonizm....sad gledam nesto... Lena kenaj da ona ima neobican glas. Ima sasvim kul glas i moze sve da pjeva i da da malo licnosti u to,sto se za bola Vladovih cupika ne moze reci.samo to da kazem. dule je odlicno "rano " u 11 epizodi otpjevao.najezih se.

enivejz,nisam gledala dvije poslednje,ovako s ju tjuba isjecke.darija je vrhunski otpjevala tesku pjesmu, samo stajling 'marija serifovic,vrati se' ...boze.

zao mi sto je dule ispao,iako se maksimalno provlachio,jer je presladak :mrgreen: . A i sasvim solidno je otpjevao More Than Words,al on jeste objektivno najslabiji.

terzija je ochaj . zaista ochaj. bira parni valjak, bend koji najbolje zvuci uzhivo ( iz eks juge,a nisam neki fan) i masakrira onako pjesmu.... i njemu stajling, katastrofa. kao sto reche neko, Miki Maus.Ili Horacije.i ono apateticno sviranej gitare. pa ja bi imala vise energije.

aleksandra je prava selin dion from srbija.smarachica :D.al kad pjeva narodnjake , al ono, prave, ima neku energiju.

davor je odlicno tozovca otpjevao(a ne podnosim takvu muziku) . i mark maj vords,sa onakvim stavom,on cje napraviti kakvu takvu karijeru.pa i u grandu.a lena igra uz tozovca kao da djuska uz Pablik Enemi.

ana perisic svaku pjesmu pjeva kao Jelena Tomashevic/Tanja Savic. Alisha Kiz ima neku energiju, glaschinu, a kad god Ane pjeva neku pjesmu ja moram dai dem na gugl da kucam rijeci da vidim koja je.To je mislim I Tzar rekao.aaaaj.eeeeem.a supeeervomaaaan.jeees aj emmm.ocaj.

filip je bio obuchen kao Eni Lenoks i otpjevao je ganse kao da je Terzija.Jos je izfalsirao refren.A to sto je energichan,meni se svidja. ne mogu svi bit dosadni na sceni kao vlado.

nevena je malo previshe 'ok'. al ok je :D. i nju su obukli kao za maturu 1989.nk gimnazija.tetka je oblacila, licno. i strina otpomogla.

i da...i dalje mi nije jasno sto ode Cica.

Poslednja izmena:
Ajde malo da komentarisem poslednje izdanje PGS.

Filip me je i prosli put iznervirao sa onim glumatanjem i bacakanjem po sceni, ali je bar dobro otpevao. Sad je em otpevao lose em su one gestikulacije bile totalno izvestacene. Tako da mi je drago da je bar Vlado to primetio i skrenuo mu paznju na ponasanje.

Darija. Ista prica se ponavlja svaki put. Pazljivo bira pesme koje moze da peva. Moze da pogadja note, ali je to sve nekako bez duse i emocija. Jos mi se cini i da je najvise masila u onoj grupnoj pesmi na pocetku. Kad je pevala sama do refrena je bilo dobro, posle mi je delovalo kao da se pogubila.

Ana. Devojka svaku pesmu peva tako da nema teorije da se provali ko peva pesmu. I koja pesma je u pitanju. A peva sve specificne Adel, Alisu... To bi vec u prvom stihu moralo da bude jasno. Vlado je ranije za takve slucajeve govorio da nisu spremili pjesmu. Ali sad sta je tu je.

I to je standardna greska za ceo PGS da se biraju pogresne pesme. Ako se peva Alisa zna se sta se peva Songs in A minor, to je prava Alisa, a ne ovo sto radi poslednjih godina. Isto vazi za Pink. Zna se da je nju Linda Perry napravila, ima tu 15 odlicnih Lindinih pesama i jos mozda 5 dobrih preko toga. Oni promase svih 20 dobrih Pink pesama i uvale najvecu mogucu kosku Cici i maloj Dragani.

Isto vazi za Terziju. Znaci, dva dana da slusam ne bih provalio ko peva Zastave u originalu. On je to otpevao na neki svoj Sergej Cetkovic nacin. Ali nije to to. I opet je pevao domacu pesmu. Cak je i Dule poceo da peva na engleskom.

Dule. Probao je da otpeva nesto novo, ali mu nije bas islo. Tesko je naci pesmu za njega. A ona druga pesma, ko je taj Bozo Nikolic. Prosli put je pevao Adila. Gde nadje te pesme. Podsetio me na onog klinca iz prve audicije za Grand koji je pevao pesmu od nekog Milanceta za koga ni Sale Popovic nikad nije cuo. :D

Nevena. Bata je bio ubistveno dosadan. Posebno su prva dva minuta bila preko one stvari. Cak joj je i Lena zamerila da se nije trudila. Sto je cudo da Lena primeti nesto.

Aleksandra. Pogresne pesme. Ali to sam vec rekao da su samo ograniceni ostali. A bitno je da je Cica ispala. :D

Davor. U sustini decko je jos i najbolji od ovih sto su ostali. Ali sta je ono bilo. To mislim da vise ni u Grandu nema. :D

Potpisujem. :)

Vrtim neke snimke po YT i vidim da je gomila finalista PGS nastupalo u Evropskoj zvezdi ...to jebio show identican ovom koji sad pratimo a koji je isao na Kosavi ,tj. Happy tv-u prosle ili cak pretprosle godine .Vidim da su Filip ,Ana i Darija imali zapazene role tamo ,a ocenjivale su ih Leontina i Ivana Pavlovic ako se ne varam ...
E sad jedna totalno neproverena informacija jer sam nesto od toga ,ali na preskoke ,gledao tada na tv-u ...mislim da ih je u finalu tog show-a ,koje se odrzalo na velikoj sceni u Vrnjackoj Banji a u sklopu nekog tamosnjeg festivala ,potukao Stefan Petrusic ,lik koji je prosle godine pobedio i na Zvezdama granda ...
Neka me ispravi neko ko sigurno zna gde gresim ...

I ovo sam morao da okacim ,cisto poredjenja radi sa pevanjem onog glavonje Adnana ...
Darija zvuci super i u ovakvoj pesmi ...kod nje me jedino nervira sto se folira pa guta slova dok peva ...to je kao odraz neke superiornosti u izvodjenju ,tako sam negde procitao ...blah :P !

Back