Prva veza

19 godina, a jos nisam imala decka.. Postoje trenuci kada se bas zapitam da li cu ga ikada imati, vecina ljudi iz mog okruženja su imali vec prvog decka/devojku dok se ja nisam ni poljubila.. izlazila sam do sada sa 3 momka, ali od toga nije bilo nista. Ili ja odlepim za njim, a on za mnom ne ili obrnuto, dopisivala sam se sa dosta njih, ali sa većinom zavrsavala sve na dopisivanju jer se jako tesko zaljubljujem, moram da osetim neku energiju, nesto posebno, a cini mi se da je toga u danasnje vreme sve manje.
Елем, јагодице, да ти одговорим на тему.

Имала сам скоро двадесет година када сам први пут спавала са неким. Додуше, ти не причаш о сексу већ о првом момку и првим пољупцима, али поента приче је иста - не мораш ништа зато што су "сви" то нешто. Све твоје другарице. Кад се поклопи, биће, и веруј ми да ништа нећеш пропустити. Буди задња, брига те. Ослободи се притиска да је имање дечка нека друштвено пожељна, обавезна ствар. Ако ћеш га имати, имај га јер га желиш и волиш, а не јер "треба".

Pa kapiram sta kazes i to je super sto si rekla.
Bolje nego postati utrip kao ja i meni ada ne odgovara jer mi je nekako isuvise javna. Par puta sam otisao tamo i osetio se ugrozenim, kao da su svi dosli da pokazu zmisjka tela i mazu se onim uljem. Jos nauljeni. I onda uhvatim i samog sebe da ulazim u vodu ko da nema otpora do kukova a kad izadjem samo sljusnem visak kroz nos i legnem pored zenske, otkrivajuci prsa i gledajuci negde u daljinu. Al brzo se umorim i moram da pustim stomak i pokrivim se u ledjima.
Onda neko privatnije jezero, dalje od grada i gužve, okej mi je Ada, ali i ja lično više gotivim malo "zapuštenija" mesta gde mogu da odmorim mozak.

Poštujem sve što si rekao, ali mislim da previše generalizuješ, a malo u nekim stvarima i lupaš gluposti, sigurno postoji razlog zašto si ovakve stavove stvorio i ovakvo mišljenje o 95% žena, nešto te je baš poremetilo, kad vratiš film unazad, zar ne?

Nije me poremetilo,nego to je skupa saznanja kroz ucenja al i kroz zivot ,ja sam jak logicar plus sam jako samokritican.Uvijek sve tumacim kroz biolosko istorijsko komponentu

Muskarci imaju istorijsku kompnentu da mogu da vole zenu.Jer ljubav zahtjeva pored bioloske komponente i slobodu kao istorijsku komponentu.A muskarci su kroz istoriju bili i slobodni i stvaraoci i putnici itd a ne zene.Zato imaju zelju i za idealizacijom,vecim razocarenjima itd

Zene su u 20 i 21 vijeku dobile priliku da se izive za sve pretpljeno od strane msukaraca hiljadama godina.Istorijski takodje ne mogu da nas vole

Елем, јагодице, да ти одговорим на тему.

Имала сам скоро двадесет година када сам први пут спавала са неким. Додуше, ти не причаш о сексу већ о првом момку и првим пољупцима, али поента приче је иста - не мораш ништа зато што су "сви" то нешто. Све твоје другарице. Кад се поклопи, биће, и веруј ми да ништа нећеш пропустити. Буди задња, брига те. Ослободи се притиска да је имање дечка нека друштвено пожељна, обавезна ствар. Ако ћеш га имати, имај га јер га желиш и волиш, а не јер "треба".
Hvala ti na odgovoru, slažem se sa tim što pričaš, ali nekad me stignu dani, šta god da me učini tužnom krenem da pišem, onda se setim ovog foruma, pa reko možda će mi više značiti da ovde sve napišem da se "iscelim" i da mi + neko da savet, ko je stariji i mudriji od mene. I ne želim da veličam svoj problem, nije ovo ništa u odnosu na neke druge stvari koje nam se dešavaju kao pojedincima, društvu, nego eto da se iscelim kad me nešto zabrine :) hvala svima koji su mi pisali divne stvari <3

Onda neko privatnije jezero, dalje od grada i gužve, okej mi je Ada, ali i ja lično više gotivim malo "zapuštenija" mesta gde mogu da odmorim mozak.
Pa ok, super.
S tim sto meni nije problem neka dobra peskovita plaza. Volim to. Samo eto da nije neko klincenje, smeta mi to prcenje, mozda gde su neki stariji ljudi. Ali plaza, lepa, suncano, topla morska voda, providno dole, moze da se gnjuri ko u maloj sireni. Mogu da se glupiram a da ne moram da sirim ramena i pokazujem tetovaze. Ili onaj fazon skuteri wijuu wijuu okolo.
A jezerce mi je nekako kompletniji fazon. Iznajmis neku kucu sa tremom, vecere uvece tu, picence, prica, kvalitetno druzenje, zezanje, neki camac. Kupanje ajde ok, mada me nekad i najezi, padne mi na pamet da mi se neki som ne ocese o nogu. A i mulj...no...

Nije me poremetilo,nego to je skupa saznanja kroz ucenja al i kroz zivot ,ja sam jak logicar plus sam jako samokritican.Uvijek sve tumacim kroz biolosko istorijsko komponentu

Muskarci imaju istorijsku kompnentu da mogu da vole zenu.Jer ljubav zahtjeva pored bioloske komponente i slobodu kao istorijsku komponentu.A muskarci su kroz istoriju bili i slobodni i stvaraoci i putnici itd a ne zene.Zato imaju zelju i za idealizacijom,vecim razocarenjima itd

Zene su u 20 i 21 vijeku dobile priliku da se izive za sve pretpljeno od strane msukaraca hiljadama godina.Istorijski takodje ne mogu da nas vole
Ljubav tumačiš kroz istorijsku komponentu ? Ti ne veruješ da žena može da voli muškarca ? O čemu ti čoveče palamudiš? Šta će ti sve te silne definicije da bi tumačio misaone imenice poput ljubavi?

Znas sta je meni bitno u svim tim momentima. Da ne mislim na seks. Ako mislim na seks, to me ometa i ne uzivam toliko u tim stvarima. Nisam ispunjen, vec anksiozan, nemam punu paznjui odlutao sam negde. Mozda da nadjem neku drugaricu koja me ne privlaci seksualno , niti ja nju naravno i odem s njom negde na more. Vish ti to...nije losa ideja. Drugara necu, jer ce on misliti na zenske i onda ce mene da smara.
A necu u stvari. Zenske umeju da budu isuvise zene. pusti muziku u kolima, zabaci esarpu i peva lalala. Posle cu ja da krenem da pevam s njom i bice krindz.

Zaboravila sam ko je napisao da ima phd iz sociologije i izvinjavam se, ali neka mi protumači analitičkog 12 na osnovu ovih stavova, jer nisam dovoljno stručna, a čitam i ne verujem kako ljudi razmišljaju, uvređena sam kao mlada devojka zbog svega ovoga što je napisao, osetim small d energy i sve samo ne stav jednog dzentlmena

Ljubav tumačiš kroz istorijsku komponentu ? Ti ne veruješ da žena može da voli muškarca ? O čemu ti čoveče palamudiš? Šta će ti sve te silne definicije da bi tumačio misaone imenice poput ljubavi?

Ne pricaj besmislice,spoznaj prvo sebe i realno tumaci svoj pol.Zena trazi u muskarcu isto sto i Lavica u Lavu autoritet i zastitu

A tu ideju o ljubavi zene prema muskaracu,su stvorili muskarci pjesnici,pisci,reziseri itd

Znas sta je meni bitno u svim tim momentima. Da ne mislim na seks. Ako mislim na seks, to me ometa i ne uzivam toliko u tim stvarima. Nisam ispunjen, vec anksiozan, nemam punu paznjui odlutao sam negde. Mozda da nadjem neku drugaricu koja me ne privlaci seksualno , niti ja nju naravno i odem s njom negde na more. Vish ti to...nije losa ideja. Drugara necu, jer ce on misliti na zenske i onda ce mene da smara.
A necu u stvari. Zenske umeju da budu isuvise zene. pusti muziku u kolima, zabaci esarpu i peva lalala. Posle cu ja da krenem da pevam s njom i bice krindz.
Hahaha šta fali pevanju u kolima, najjači osećaj mi je dok vozim i držim koncert 😂

Odgovor je u kljucnoj reci : dzentlmen.
Odok s teme.

Pa kada ti grupa rabojnika napadne kucu,ili kada ti majku,sestru ili zenu napadnu narkomani na ulici bas ces onda biti dzentlmen axaxaaxa.Moraces kao Lav da uletis i pocijepas hijene,to trazi zenka u muzjaku autoritet i zastitu.One i same to ne mogu da osvjeste nezrele su.Al bioloski traze muzjake uvjek,to je priroda podesila odavno

Pa kada ti grupa rabojnika napadne kucu,ili kada ti majku,sestru ili zenu napadnu narkomani na ulici bas ces onda biti dzentlmen axaxaaxa.Moraces kao Lav da uletis i pocijepas hijene,to trazi zenka u muzjaku autoritet i zastitu.One i same to ne mogu da osvjeste nezrele su.Al bioloski traze muzjake uvjek,to je priroda podesila odavno
Okej, to je već druga stvar, samo mi se ne sviđa to što misliš da sve žene traže samo zabavu i da su sve žene nezrele i detinjaste to što pričaš je jako površno, možda neke, ne sve

Ne podsmevam se, kažem ti da zapevaš 🤣 al realno šta te boli uvo da li će neko misliti da je cringe
P jbte zato sto hocu da idem s osobom na more s kojom se mogu tako blisko osetiti ili barem da ostavimo uvazavajucu barijeru. Necu da idem s nekim, da setam kejom i da ona stavi kapicu i okrece glavu od mene, smejuci se i pokazivajuci krisom prstom na menenostqlim turistima okolo. Signal: dosla sam sa ovim cudakom na more.

Okej, to je već druga stvar, samo mi se ne sviđa to što misliš da sve žene traže samo zabavu i da su sve žene nezrele i detinjaste to što pričaš je jako površno, možda neke, ne sve

To nije druga stvar nego to je kljucna stvar.Kako ces ti da se ostvaris kao zena ako te muskarac ne stiti i nema autoritet nad tobom pa nikako Jagodice,onda bi morala ti da stitis samu sebe i da preuzmes ulogu muskarca a to je protiv zakona prirode.

Zene ne traze Bred Pita na tv i ne mastaju o njemu sto je lijep,nego znaju da sa njime ce imati svu paznju svijeta bice na tepihu i on ce da joj placa hireve.

Muskarac ako je ruzan kao noc a ima autoritet vise ce privuci zenu ili zenku nego muskarac koji je lijep kao Apolon al nema autoritet.Iako ce svjesno zena da tumaci na jedan nacin ta 2 muskarca a podsvjesno ce da tumaci ta 2 muskarca na drugaciji nacin.

U borbi Izmedju podsvjesti i svjesti kod žene,uvijek pobjedjuje podvjest i zena bira autoritet a ne ljepotu,tako da bioloski je zena tu odabrala podsvjesno.Da ni sama ne zna zasto.

Prva kazes ne treba ti autoritet.Naravno da ti treba to ti lezi u podsvjesti kao i svakoj zenki

To nije druga stvar nego to je kljucna stvar.Kako ces ti da se ostvaris kao zena ako te muskarac ne stiti i nema autoritet nad tobom pa nikako Jagodice,onda bi morala ti da stitis samu sebe i da preuzmes ulogu muskarca a to je protiv zakona prirode.

Zene ne traze Bred Pita na tv i ne mastaju o njemu sto je lijep,nego znaju da sa njime ce imati svu paznju svijeta bice na tepihu i on ce da joj placa hireve.

Muskarac ako je ruzan kao noc a ima autoritet vise ce privuci zenu ili zenku nego muskarac koji je lijep kao Apolon al nema autoritet.Iako ce svjesno zena da tumaci na jedan nacin ta 2 muskarca a podsvjesno ce da tumaci ta 2 muskarca na drugaciji nacin.

U borbi Izmedju podsvjesti i svjesti kod žene,uvijek pobjedjuje podvjest i zena bira autoritet a ne ljepotu,tako da bioloski je zena tu odabrala podsvjesno.Da ni sama ne zna zasto.

Prva kazes ne treba ti autoritet.Naravno da ti treba to ti lezi u podsvjesti kao i svakoj zenki
Jaooooo dobro

Mi smo muskarci zastitinici ratnici,i nama je jako bitno da vidimo nekog bespomocnog da ga zastitimo ne samo zenu,tipa neko maltretira cigane na ulici i ti prolazis kao da nije nista.Ako si muskarac i postujes svoju biologiju odma uleces kao Zoro neki i zastitis te cigane budes im heroj, obracanas se sa muciteljima kao nekada nasi preci sa Turcima

To muskarca cini muskarcem da bude kao Obilic itd

Back