Insect
Zainteresovan član
- Poruka
- 377
Vidusa:Da li su cula vida ista covjeku i macki? Vidi li covjek nocu kao sto vidi macka? Covjek je u mraku slijep,a macka vidi misa u grmu. Macka koristi i brkove u pretrazivanju okoline, a covjek? Koje je culo smjesteno u brkove macke? Dodira? Temperature? Orijentacije?
Koje frekvencije cuje covjek, a koje cuju zivotinje raznih vrsta? Koliko je razvijeno culo mirisa kod covjeka, a koliko kod psa? Eto dokaza da su cula vida razlicita po kvantitetu i po kvalitetu.
Izvini, ali ti ne mozes da mi objasnis, jer ja znam odgovor? Ti znas samo onoliko koliko si memorisao. Ti nisi od onih koji razmisljaju, vec si samo programiran da razmisljas onako kako su te naucili, svojevrsni bioloski robot.Tvoja misao rob je materije.Ti ces objasniti kako i zasto buba-bombarder cini ono sto cini, ali ne i otkud bubi bombarderu sve to.Ti ces reci da je to steceno evolucijom.Ti i ne vidis da tom evolucijom dajes prirodi ulogu boga koji kreatora po svojim zakonima. I tu se mi razmimoilazimo: tebi je priroda bog, meni je Bog Bog.
Blla. (blla=izraz koji se koristi za iskazivanje kranje smorenosti i dosade necijom gluposcu i izrice se sa smorenim uzdahom i sporim prevtanjem ociju u znacenju "zar opet?")
Da, cula macke i coveka su u osnovi ista. Vec sam ti rekao kako macka bolje vidi u mraku od coveka. I pri tom ni covek nije potpuno slep u mraku osim ako je to bas mrklimrak a veruj mi tada bi i macka bila slepa jer je poenta da macka samo boj e iskoriscava ono malo svetlosti sto postoji u njenom okruzenju nego mi. Tako da ona moze samo po svetlosti zvezda da se normalno krece a nama je potrebna i svetlost recimo punog meseca da bi bili sigurni i da ne bi bauljali okolo. Da, macka koristi brkove za pretrazivanje okoline a covek recimo koristi ruke sireci ih ispred sebe i masuci. Da li hoces da kazes da su nase ruke drugacije culo koje macka nema? Analogija je potpuno ista. MEdjutim i mi i macka koristimo isto culo koje nam se nalazi u osnovisvake dlake a to je culo dodira. Ja licno vise volim da imam neobrijanu bradu na celom licu jer se tako osecam prirodnije kada dodirnem lice jer dobijam mnogo vise informacija o tom dodiru jer imam hiljade dlacica koje reaguju na dodir. KAda sam sveze obrijan dodir na lice mi izgeleda nekako tup i neodredjen. Dakle kod macke su samo ti receptori u "brkovima" osetljiviji.
Inace, culo orijentacije ne postoji.
Slicno je i sa culom mirisa pasa. Oni jednostavno imaju uvise mirisnih receptora po jedinici prostora u nosu. Hvala ti sto ovim Eto dokaza da su cula vida razlicita po kvantitetu i po kvalitetu. lepo dokazujes i potvrdjujes da u culima zivotinja nema niceg misticnog i nadrealnog.
Sto se tice kreacije bube bombardera reci cu samo jos jedno Blla.