Prozimanje mistike i nauke

Vidusa:
Da li su cula vida ista covjeku i macki? Vidi li covjek nocu kao sto vidi macka? Covjek je u mraku slijep,a macka vidi misa u grmu. Macka koristi i brkove u pretrazivanju okoline, a covjek? Koje je culo smjesteno u brkove macke? Dodira? Temperature? Orijentacije?

Koje frekvencije cuje covjek, a koje cuju zivotinje raznih vrsta? Koliko je razvijeno culo mirisa kod covjeka, a koliko kod psa? Eto dokaza da su cula vida razlicita po kvantitetu i po kvalitetu.

Izvini, ali ti ne mozes da mi objasnis, jer ja znam odgovor? Ti znas samo onoliko koliko si memorisao. Ti nisi od onih koji razmisljaju, vec si samo programiran da razmisljas onako kako su te naucili, svojevrsni bioloski robot.Tvoja misao rob je materije.Ti ces objasniti kako i zasto buba-bombarder cini ono sto cini, ali ne i otkud bubi bombarderu sve to.Ti ces reci da je to steceno evolucijom.Ti i ne vidis da tom evolucijom dajes prirodi ulogu boga koji kreatora po svojim zakonima. I tu se mi razmimoilazimo: tebi je priroda bog, meni je Bog Bog.

Blla. (blla=izraz koji se koristi za iskazivanje kranje smorenosti i dosade necijom gluposcu i izrice se sa smorenim uzdahom i sporim prevtanjem ociju u znacenju "zar opet?")

Da, cula macke i coveka su u osnovi ista. Vec sam ti rekao kako macka bolje vidi u mraku od coveka. I pri tom ni covek nije potpuno slep u mraku osim ako je to bas mrklimrak a veruj mi tada bi i macka bila slepa jer je poenta da macka samo boj e iskoriscava ono malo svetlosti sto postoji u njenom okruzenju nego mi. Tako da ona moze samo po svetlosti zvezda da se normalno krece a nama je potrebna i svetlost recimo punog meseca da bi bili sigurni i da ne bi bauljali okolo. Da, macka koristi brkove za pretrazivanje okoline a covek recimo koristi ruke sireci ih ispred sebe i masuci. Da li hoces da kazes da su nase ruke drugacije culo koje macka nema? Analogija je potpuno ista. MEdjutim i mi i macka koristimo isto culo koje nam se nalazi u osnovisvake dlake a to je culo dodira. Ja licno vise volim da imam neobrijanu bradu na celom licu jer se tako osecam prirodnije kada dodirnem lice jer dobijam mnogo vise informacija o tom dodiru jer imam hiljade dlacica koje reaguju na dodir. KAda sam sveze obrijan dodir na lice mi izgeleda nekako tup i neodredjen. Dakle kod macke su samo ti receptori u "brkovima" osetljiviji.

Inace, culo orijentacije ne postoji.

Slicno je i sa culom mirisa pasa. Oni jednostavno imaju uvise mirisnih receptora po jedinici prostora u nosu. Hvala ti sto ovim Eto dokaza da su cula vida razlicita po kvantitetu i po kvalitetu. lepo dokazujes i potvrdjujes da u culima zivotinja nema niceg misticnog i nadrealnog.

Sto se tice kreacije bube bombardera reci cu samo jos jedno Blla.

BETHEL, KUCA BOZIJA I VRATA NEBESKA

"A Jakov otide od Birsabeje iduci u Haran.
I dodje na jedno mjesto, i ondje zanoci, jer sunce bjese zaslo; i uze kamen na onom mjestu i metnu ga sebi pod glavu, i zaspa na onom mjestu.
I usni san, a to ljestve stajahu na zemlji a vrhom ticahu u nebo, i gle, andjeli Bozji po njima se penjahu i silazahu;
I gle, na vrhu stajase Gospod, i rece: ja sam Gospod Bog Avrama oca tvojega i Bog Isakov; tu zemlju na kojoj spavas tebi cu dati i sjemenu tvojemu;
I sjemena ce tvojega biti kao praha na zemlji, te ces se rasiriti na zapad i na istok i na sjever i na jug, i svi narodi na zemlji blagoslovice se u tebi i u sjemenu tvojem.
I evo, ja sam s tobom, i cuvacu te kuda god podjes, i dovescu te natrag u ovu zemlju, jer te necu ostaviti dokle god ne ucinim sto ti rekoh.
A kad se jakov probudi od sna rece: zacijelo je Gospod na ovom mjestu, a ja ne znah.
I uplasi se i rece: kako je strasno mjesto ovo! Ovdje je doista kuca Bozija, i ovo su vrata nebeska.
I usta Jakov u jutru rano, i uze kamen sto bijase metnuo sebi pod glavu, i utvrdi ga za spomen i preli ga uljem.
I prozva ono mjesto Bethel, a predje bjese ime onome gradu Luz."
(1. Moj.28, 10- 19)

Zasto se Gospod javio Jakovu bas na ovom mjestu? je li to slucajno ili je to odabrano mjesto Bozijeg javljanja sa posebnim Bozijim znakom ljudima i naseg vremena?
Evo geografskih podataka o gradu Bethelu, danasnjem gradu Baytin:

http://www.fallingrain.com/world/WE/0/Baytin.html

Baytin (Bethel): 31.9333 stepeni N, 35.2333 stepeni E

Nas zanima geografska duzina 31,9333 stepeni (N) sjeverno od ekvatora.

Posto po internacionalnim standardima 1 stepen na zakrivljenoj povrsini Zemlje iznosi 111 km, ovih 31,9333 stepeni daje duzinu od 3544,5963 km.

I pogledajmo sljedeci geometrijski prikaz odnosa kruga i kvadrata:

Podsjetimo se na famozni broj Pi: 3,14159...

Pogledajmo gornji crtez: uzmomo da je jadna strana kvadrata B duga 1000Pi = 3141,59 km. Krug A je iste velicine (povrsine) kao i kvadrat i precnik (d) tog kruga je 3544,906205 km.

Na tlu Zemlje 3544,906205 km iznosi 31,93609193 stepeni.

Uporedimo zvanicne podatke o poziciji grada Baytin (Bethela) sa ovim mjerama kvadrata i kruga: razlika izmedju 3544,906205 i 3544,5963 km je samo 310 metara.

" Ovdje je doista kuca Bozija i ovo su vrata nebeska."

Mozemo li sad naslutiti odgovor na pitanje zasto se bas na ovom mjestu Gospod javio Jakovu? Nije li to odabrano mjesto sa znakom broja Pi Bozije javljanje ljudima naseg vremena? Naravno da jeste.

.

SAVRSENI KRUG ZEMLJE

radijusustepenimatd9.png

Zemlja i njen savrseni krug (klikni na donju sliku radi uvecanja)

Po Velikoj piramidi ekvatorski krug Zemlje je 40.077,27418 km. Nauka je odredila da 1 stepen na zakrivlenoj povrzini Zemlje odgovara duzini od 111 km. Zasto bas 111 km?

Krug ima 360 stepeni: 360 x 111 = 39.960 km. I to je savrseni krug Zemlje: 39.960 km sa precnikom 12.719,6738 ili poluprecnikom 6359,836898 km.

Postavlja se pitane: a sta je sa razlikom od 40.077,27418 km? To se da lako rijesiti:

40.077,27418 - 39.960 = 117,27418 km i ovo je razlika u obimu ovih dviju mjera Zemlje.

Srednja vrijednost izmedju 40.077,27418 i 39.960 km je 40.018,63709 km.

Precnik kruga ciji je obim 40.018,63709 km iznosi 12.738,33858 km, a poluprecnik 6369,169289 km.

Pogledajmo razliku izmedju poluprecnika kruga Zemlje po Velikoj piramidi i poluprecnika Zemljinog savrsenog kruga: 18,66478121 km sto odgovara srednjoj debljini Zemljine kore (Earth crust).

Dakle, ispod Zemljine kore nalazi se savrseni krug Zemlje gdje 1 stepenu duzine odgovara duzina od 111 km.

Uzmimo sad samo jednu cetvrtinu Zemljinog kruga ili 90 od 360 stepeni. Izdijelimo i poluprecnik ovog kruga duzine 6359,836898 km na jednakih 90 dijelova, sto odgovara projekciji svakog od 90 stepeni na poluprecnik:

6359,836898 : 90 = 70,66485442 km.

Koliko bi stepeni na povrsini savrsenog Zemljinog kruga iznosla duzina od
70,66485442 km?

Posto je 1 stepen = 111 km, duzini od 70,66485442 km odgovara 0,63662031 stepeni.

U Velikoj piramidi ostavljen je znak za ovu velicinu: iz Kraljeve odaje izlazi sjeverni "vazdusni" kanal pod uglom od 32,48165854 stepeni, a tangens ovog ugla upravo je broj 0,63662031.

Da vidimo u kakvom su matematickom odnosu 111 km (1 stepen) i duzina od 70,66485442 km:

111 : 70,66485442 = 1,570795 = 1/2 Pi (polovina od 3,15159).

Uzmimo opet duzinu 70,66485442 km kao poluprecnik jednog kruga. Povrsina tog kruga bice 156.87,59768 km2, a kvadrat iste tolike povrsine imace duzinu strana po 125,2501404 km.

Koliko u duzini od 125,2501404 km ima stepeni. Posto je 1 stepen iznosi 111 km, to cemo broj 125,2501404 podijeliti sa 111:

125,2501404 : 111 = 1,128379644 km.

Sta je broj 1,128379644?

To je kvadratni korijen broja 1,273240621 i to je tangens ugla od 51,85399754 stepeni koji je ugao uspona bocnih strana velike piramide. Takodje 1,128379644 godina jje 412,1316378 dana, sto je u inchima duzina Kraljeve odaje.

Pogledajte unutrasnjost Zemlje:

a)vanjska kruta kora (Crust)

b) tečni omotač (Mantle - CD)

c) tečno vanjsko jezgro (Outer Core - BC)

d) unutrašnje kruto jezgro (Inner Core - AB)

Kad izostavimo Zemljinu koru na povrsini, ostaju 2,5 duzine cijelim poluprecnikom: dvije duzine po 2543,934759 km i jedna duzina do centra 1271,96738 km. Pogledajte kako zvanicna geologija to pokazuje:

earthsliceyq1.gif

Unutrasnjost Zemlje

I sad opet pitanje: ko je prije oko 5000 godina mogao znati i kroz Piramidu prikazati sve ove mjere i njihove odnose?

Piramida pokazuje 40.077,27418 km.
Posljednja naucna mjerenja Zemlje: 40,076.594 i 40.077 km:

Citat:
...an equatorial radius of 6,378.388 km, the Earth equatorial circumference is CE = 40,076.594.
Izvor:
http://deepblue.lib.umich.edu/bitstream/2027.42/21438/1/rl2415.0001.001.txt

Citat:
3.1. Gegevens over de aarde.

De aarde bestaat al meer dan 4.5 miljard jaar. Met het ontstaan van een harde korst, meer dan 3.8 miljard jaar geleden, ontstaan er omstandigheden, waarin men van geologie kan spreken.
Het is opvallend, dat er (geologisch gezien) kort daarna al organismen zijn waar te nemen.

De aarde is niet zuiver bolvormig, maar is aan de polen iets afgeplat. Door rotatie = omwenteling om de aardas = de denkbeeldige lijn door N- en Z-pool heeft ze de vorm van een omwentelingsellipsoïde = afgeplatte bol.
- de vaste aarde heeft een radius van 6370 km.
- de omtrek langs de evenaar is 40.077 km. De equatoriale diameter is 43 km langer dan de as door de polen.
- de massa van de aarde is ca. 6 x 1024 kg, het volume 1012 km³
- het totale aardoppervlak is ruim 500 miljoen km².

Izvor:
http://www.geologischevereniging.nl/git/git.htm

:wink:

JEDAN OD PRIMJERA IZVODJENJA MJERA

Engleski foot (stopa)

Engleski foot (stopa) sastoji se od 12 inchi ili 30,48 cm.

Ako u zvanicnim cenzurisanim izvorima podataka trazite iz cega je zapravo izvedena ova mjera, naci ceta samo istorijske podatke o razlicitim duzinama ove mjere kod razlicitih naroda u razlicitim vremenskim periodima. No, mi se necemo zadrzavati na tome, nego cemo direktno na primjeru pokazati iz cega je izvedena ova mjera.

Za pocetak cemo uzeti biblijski sveti lakat, lakat kojim je gradjena Velika piramida.

Dakle, duzina svake strane baze Velike piramide je 365,242 sveta lakta kao simbolika 365,242 dana tropske godine. Dvije strane Piramidine baze duge su 730,484 svetih lakata i ovo je brzina okretanja Zemlje oko njene ose u 1 sekundi.

I posto jedan dan ima 24 casa, a 24 casa imaju 86.400 sekundi, to znaci da ako po svakoj sekundi imamo duzinu od 730,484 svetih lakata, za 24 casa to je duzina od 63.113.817,6 svetih lakata = 1.577.845.440 = 40.07.727.418 cm = 40.077,27418 km.

I kako je od ovih 63.113.817,6 ili 40.077,27418 km izvedena mjera koju englezi zovu foot (stopa)? Evo ovako:

Ukupna duzina od 63.113.817,6 svetih lakata podijeljana je na ukupni broj dana u godini:

63.113.817,6 : 365,242 = 172.800 svetih lakata po jednom danu.

Sad dolazi broj 360.000 jer je foot 360.000 dio duzine 172.800 svetih lakata:

172.800 : 360.000 = 0,48 svetih lakata = 1 foot = 12 inchi = 30.48 cm = duzina Zemljine rotacije za 0.24 sekunde.

I sad ce se opet neko naci da kaze da mjere Velike piramide nisu tacne, jer "po nauci" bla, bla, bla... :lol:
Nece, nece oni nista da kazu, ima samo da cute, a i to je dovoljno. :razz: :razz: :razz: :razz:

Posebna tema je zasto je uzet 0,24 dio od 1 sekunde, tj. 360.000 dio dana. E to ima veze sa definisanjem mjere zvane zlatni karat (pogledati ZLATNI KARAT na http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=14448&postdays=0&postorder=asc&start=100 )

8)

MJESEC, ZEMLJA I BROJ Pi

Lunarni (sinodik) mjesec = 29,53010037 dana.

Lunarna godina = 354,3612044 dana

Zemljin ekvator = 40.077,27418 km:

40.077,27418 : 354,3612044 = 113,09724 km

113,09724 : 360.000 =0,000314159 km = 3,14159 dcm

Dakle, gospodo od nauke? Jesu li ovo stihije uredile ili je ovo Bozijom premudroscu uredjeno?

Sve bude i prodje pa tako i ova tema.

Obersturmfuehreru domacine, hvala ti na domacinskom prijemu. Za neslaganja u vezi teme nema nikakve zamjerke, a sto se tice mog prijema na forumu bio si fer i ostao si ljudina i po. Ako sam te u cemu uvrijedio (a ja znam da bez toga nije moglo biti) izvini i oprosti.

Takodje se izvinjavam i ostalim diskutantima, bilo pa proslo!

Pozdrav domacinu i ostalima!

PIRAMIDE SE NE PLASE VREMENA, ALI SE VRIJEME PLASI PIRAMIDA

Zasto se vrijeme plasi piramida? Zato sto piramide govore o kraju vremena! To je arapska poslovica, a mi Srbi znamo da su narodne poslovice izvor mudrosti.

Godina = 365,242 dana = duzina Piramidine baze u svetim laktima (bazom Piramide mjeri se Zmljin ekvator).

a) 365,242 : 3,14159 = 116,2602377 dana

b) 2 x 116,2602377 = 232,5204754 dana = visina Piramide u svetim laktima (visinom piramide mjeri se ekvatorski precnik Zemlje).

Tri piramide Gize postavljene su kao tri zvijezde Orionovog pojasa. U blizini ovih zvijeda otkrivene su binarne zvijezde*. Manja kruzi oko vece: vrijeme njene orbite je 232.5 dana.
Da li je to slucajno bas u blizini Oriona? Nije li to znak, jer Hristos rece za posljednje vrijeme:

" I bice znaci na Suncu, Mjesecu i zvijezdama."

-----------------------------------

*AX Mon(ocerotis):
R.A. (hh mm ss.ss): 6.00:27.00:52.40
Dec. (deg mm ss): +5.00:54.00:8.00
Izvor:
http://www.astronomical.org/portal/modules/wfsection/article.php?articleid=55

"Orbital elements of the secondary component of the Be+K binary AX Monocerotis have been derived. The orbital elements are obtained using Ondrejov coude spectrograms of the visual region and radial-velocity measurements. A period of orbital motion for AX Mon of 232.5 days is confirmed."
Izvor:
http://adsabs.harvard.edu/abs/1989BAICz..40..118M

ДИМЕНЗИЈЕ И АРХИТЕКТОНСКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ
ХРАМА СВЕТОГ САВЕ НА ВРАЧАРУ

"Спомен-храм Светог Саве пројектован је на основним принципма грађења сакралних објеката у српско-византијском стилу. У основи је облика грчког крста са куполом над наосом. Дужина осе исток-запад је 91 метар, а осе север-југ је 81 метар."

"IIовршина пода на нивоу наоса је 3.650 метара квадратних."

- 3.650 m2 = broj dana godine = 365 dana

- Osa istok-zapad= geografska duzina = 91 metar = broj dana jednog godisnjeg doba.

- Osa sjever-jug = geografska sirina = 81 metar = broj dana od pocetka godine do proljetnog ekvinocija, do nastanka proljeca. Eto papinog kalendara u temeljima hrama.

Postavlja se pitanje: zasto se naucni podaci (kao ovdje duzina vremena) upotrebljavaju u arhitekturi vjerskog i spomenickog znacaja?

-------------------
Duzina i sirina:
http://www.hramsvetogsave.com/Hram/ser/Izgradnja/Arhitektura

KNJIGA KOJA LETI (I DIO)

image1qy9.png

Biblijska knjiga(svitak sa Mrtvog mora)

"Po tom podigoh oci svoje i vidjeh, a to knjiga lecase.
A on mi rece: sta vidis?A ja rekoh: vidim knjigu gdje leti, duzina joj 20 lakata a sirina 10 lakata.
Tada mi rece: to je prokletstvo koje izadje na svu zemlju, jer svaki koji krade istrijebice se po njoj s jedne strane, i koji se god kune krivo istrijebice se po njoj s druge strane.
Ja cu je pustiti, govori Gospod nad vojskama, te ce doci na kucu lupezu i na kucu onome koji se kune mojim imenom krivo, i stajace mu usred kuce i satrce je, i drvlje joj i kamenje."
(Zah.5,1-4)

Knjiga je znanje, znanje koje leti. Avioni su proizvod znanja.

firstflightoj1.jpg

Braca Rajt (Brothers Wright) svojim avionom "Letac" (Flyer) izveli su prvi let u istoriji. Bio je to 17. decembar 1903. godine.

Pogledajte mjere "Letaca" (Flyer) prvog aviona brace Rajt:

a) raspon krila (od jednog do drugog kraja krila) = 40 stopa (feet) i 4 incha = 484 incha == 1.229,36 cm = 19,36 SL (40,64 cm kraci od duzine "knjige koja leti" u Zaharijinom prorostvu).

b ) duzina aviona = 21 stopa 1 inch =
=253 incha = 642,62 cm = 10,12 SL (7.62 cm duze od mjera u Zaharijinom prorostvu).

Sa mjerama od 20 x 10 SL dobili smo vrlo malu razliku dimenzija prvog aviona, tj. "knjige koja leti".

-nastavak ispod-

JEDAN ASTRONOMSKI PODATAK
(Srbi i Vidovdan)

Zasto i od kada Srbi postuju Vidovdan?

Jedni kazu da je to bozanstvo iz srpskog paganizma, drugi ga vide u nekom hriscanskom svecu sv. Vitusu.
Ni jedno ni drugo nije tacno.

Tacno je samo to da je u vrijeme nastanka srpske drzave Stefana Nemanjica i nastanka SPC pod vodjstvom Svetoga Save ljeto nastajalo 15. juna julijanskog kalendara (28. jun potonjeg papinog kalendara).

Posto je to najduzi dan u godini, zar je cudo sto je nazvan Vidovdan?

8)

Vidusa:
Orginalna duzina svake strane Velike piramide je 9.131,05 inchi........

= 1/2 broja 3,14159 (Pi)
Tu leži kvaka. Originalna dužina piramide NIJE 9131.05 inča (uzgred, potpuno je besmisleno računati dužinu tolike građevine na stoti deo inča) nego je taj broj namerno podešen da bi se PI dobio sa pet decimala tačnosti.

U zavisnosti od izvora, originalna dužina ivice piramide se procenjuje na oko 9064 do 9069 inča a NE na 9131.05! (po tome bi ispalo da se piramida "skupila" po dužini ivice skoro dva metra... pa ni uz egipatsku vrućinu tako nešto nije moguće.)

U svakom slučaju, zanimljiv pokušaj manipulacije činjenicama da bi se dobio željeni rezultat na 5 decimala.

Sizif:
Tu leži kvaka. Originalna dužina piramide NIJE 9131.05 inča (uzgred, potpuno je besmisleno računati dužinu tolike građevine na stoti deo inča) nego je taj broj namerno podešen da bi se PI dobio sa pet decimala tačnosti.

U zavisnosti od izvora, originalna dužina ivice piramide se procenjuje na oko 9064 do 9069 inča a NE na 9131.05! (po tome bi ispalo da se piramida "skupila" po dužini ivice skoro dva metra... pa ni uz egipatsku vrućinu tako nešto nije moguće.)

U svakom slučaju, zanimljiv pokušaj manipulacije činjenicama da bi se dobio željeni rezultat na 5 decimala.

Ko o cemu, ti o ciframa!
Pa nije to poenta!
Poenta je da su npr. egipatske piramide napravljene i pre nego se rodio Pitagora i smislio da je kvadrat hipotenuze jednak zbiru kvadrata nad katetama! ;)
Znaci: tema se zove ''spoj nauke i mistike''....ljudima nije jasno kako je napravljena neka takva i tolika gradjevina, a da pri tome ne vucemo iz tog perioda podatke o svemu onome sto danas znamo o statici, matematici.....
Ovde su brojevi najmanji problem.

Ko o cemu, ti o ciframa!
Pa nije to poenta!
Poenta je da su npr. egipatske piramide napravljene i pre nego se rodio Pitagora i smislio da je kvadrat hipotenuze jednak zbiru kvadrata nad katetama!
Znaci: tema se zove ''spoj nauke i mistike''....ljudima nije jasno kako je napravljena neka takva i tolika gradjevina, a da pri tome ne vucemo iz tog perioda podatke o svemu onome sto danas znamo o statici, matematici.....
Ovde su brojevi najmanji problem.

:-) Good point.
No, sad si se zeznula.:-(

sevilja:
Pa ovde se autor posta zeznuo... brojvei nisu uvek bitni, osim kada su oni osnova same tvrdnje... ako se cela stvar vrti oko toga kako se iz srazmere dimenzija piramide dobija Pi na 5 decimala, a pri tom se za te iste dimenzije uzimaju potpuno pogrešni brojevi, onda ceo post gubi smisao.

A o tome kako su pravljene piramide je mnogo pisano, i jedina stvar oko koje se još uvek inženjeri ne slažu je broj ljudi koji je učestvovao - da li je bilo 30 hiljada, 100 hiljada ili 300 hiljada ljudi.. ništa drugo nije nemoguće, uostalom same piramide su svedočenje o tome da to jeste moguće i izvodljivo.

Na kraju krajeva, nije tačno da oni nisu imali pojma o matematici i građevinarstvu, očigledno je da su bili itekako vešti i sposobni graditelji.

Sizif:
A o tome kako su pravljene piramide je mnogo pisano, i jedina stvar oko koje se još uvek inženjeri ne slažu je broj ljudi koji je učestvovao - da li je bilo 30 hiljada, 100 hiljada ili 300 hiljada ljudi.. ništa drugo nije nemoguće, uostalom same piramide su svedočenje o tome da to jeste moguće i izvodljivo.
Ok, broj ljudi! Ali to je najmanje bitno.
Tell me, kako su podiyali one oooogromne kocke od betona?
Kako su uspevali da ih postave onako visoko, ustvari koliko ih je moralo vući...mislim da je to ljudima vise misteriozno od samog broja!
Jesi li ti bio i video kolike su te Piramide?
Na kraju krajeva, nije tačno da oni nisu imali pojma o matematici i građevinarstvu, očigledno je da su bili itekako vešti i sposobni graditelji.
Na kraju krajeva, nisam rekla da nisu znali, nego da nepostoje pisani dokumenti o tome, sto je malko čudnjikavo, zar ne?

Nego, zaista jeste njihovo postojanje misteriozno, kad uzmes u obzir cinjenicu koje se znanje iz gradjevinarstva moralo imati za tako nesto, a da pri tome pricamo o tom dalekom vremenu.
Zasto nam nisu ostavili svoja dostgnuca, znas li gde bismo sad bili!?

Back