Evo, Vidusa, da ti osvežim temu. Nadam se da se nećeš naljutiti.
Sledeći dijalog je sa Istorije, Jafetovi Sinovi, Unuci Nojini?
Fasciniran sam idejom koju obrazlaže Sveta685 na temi Grčka mitologija da su drevni egipatski faraoni znali za kloniranje, zbog čega su i gradili ogromne grobnice (visoke kamene piramide) u kojem su ostavljali svoje mrtvo telo, prethodno pripremljeno specijalnim tehnikama, kako bi se njegova organska materija sačuvala dovoljno dugo, dok sa razvitkom društva, kloniranje bude tehnički izvodivo!!! Mislim da nema boljeg objašnjenja razloga gradnje piramida.
Ristob u slučaju da si fasciniran tom idejom,ne bi trebao da budešAutor iste odnosno autor knjiga koji iznosi takve ideje zove se David Icke.Cilj mu je bio obogatiti se na takav način.Fascinirajući uslovno rečeno laike to je i ostvario.Nema tu ništa misteriozno i nikako nema veze sa grčkom mitologijom.
Daj mi ti onda kaži bolju ideju zašto su služile piramide.
Prvenstveno kao grobnice ili nadgrobni spomenici,a simbolika piramida može se različito protumačiti.Čisto sumnjam da je u tom periodu neko znao za kloniranje.
A prećutkuješ ogromne dimenzije tog spomenika, kao i debljinu zidova piramide, sastavljene od ogromnih kamenih blokova, koji su uz to transportovani ko zna odakle, pošto su piramide izgrađene na mjestu gde uopšte nema kamena (peskovita pustinja). Zašto tolikom grdosijom od kamenih blokova da se opkoli majušno telo faraona i zašto su faraoni bacili prokletsvo na svakoga ko se usudi ući u srce piramide?
Kakve veze ima veličina sa kloniranjem?Osvrnula bih se pre svega na visinu.Znači visina jednako približavanje bogu.Zašto.Pa zato da niko ne bi remetio faraonov mir,odnosno odlazak u carstvo mrtvih.Znači piramide veza sa carstvom mrtvih.Pročitaj nešto iz egipatske mitologije
Zašto je onda, pored oblaganja ogromnim kamenim blokovima, uopšte munificirano telo faraona i obmotavano specijalno pripremljenim zavojima ako ne da se, što duže, sačuva njegova organska materija, odnosno da se ne uništi DNK faraona? (Već je izvršeno kloniranje nekih organizama koji su nađeni očuvani u ledu).
Kao što sam rekla Egipćani su verovali u zagrobni život,i naravno da su na taj način hteli da sačuvaju telo od raspadanja.Jedna od predpostavki da se će duša faraona vratiti u telo i on će se probuditi u carstvu mrtvih.Btw David Icke je običan šarlatan koji zamlaćuje lakoveran narod i uzima mu novce na razne načine.
Zar upravo to ne bi mogo danas da se ostvari kloniranjem?
Možda je Icke samo bio slab prema materijalnom bogatstvu, kad je namlatio toliki novac.