Prozimanje mistike i nauke

Obersturmfuehrer:
to znaci da ce da se potvrdi da je bilo potopa, i da je noje spakovao sav zivi svet i plovio morima i morima?
to znaci da postoji bog koji je u stanju da ubija ljude, ali ne da ih spasava?
to znaci da postoji i djavo koji jednostavno "lose utice" na ljude, ali ih ne ubija?
Obrnuto! Postoji Bog koji spašava ljude, a ne ubija ih. (Ljudi se sami ubijaju).

Obersturmfuehrer:
ko je pobio celokupnu svetsku populaciju potopom?
a sodoma i gomora?

i opet po MILIONITI put izbegvas odgovor na pitanje...
da li je postojala nojeva barka?
Čovek će biti siguran da govori istinu kada u njegovom glasu ne bude ni truke prizvuka srdžbe.
Ne znam da li je postojala Nojeva barka. To mi ne smeta da vidim istine u Bibliji.

Obersturmfuehrer:
to znaci da ce da se potvrdi da je bilo potopa, i da je noje spakovao sav zivi svet i plovio morima i morima?
to znaci da postoji bog koji je u stanju da ubija ljude, ali ne da ih spasava?
to znaci da postoji i djavo koji jednostavno "lose utice" na ljude, ali ih ne ubija?

Spasava se dusa a ne telo, telo i ovako i onako umire
Djavo ne ubija telo, vec dusu , telo njega uopste ne interesuje.
U celoj prici telo ili fizicko postojanje je, ako mogu tako da kazem, sporedna stvar

u ovom trenutku, dok smo mi na zemlji i dok ti curi krv kad se poseces, fizicko postojanje je najbitnija stvar.
kada (ako) dodjemo u neku drugu dimenziju ili vid postojanja, e onda mozemo da kazemo da da je fizicko telo sporedno, a da je bitno ono duhovno.

ristob:
Dušu porađaš u fizičkom telu. Može se neroditi, a može zauvek umreti.

ovo mi izgleda kao neka poslovica, krilatica ili doskocica...

Vidusa:
Kad naidju na mjesto na kojem je neko prolio zivotinjsku ili ljudsku krv, zasto volovi pomahnitaju kopajuci zemlju kriveci se i boduci se? To moze biti i nakon kise i poslije duzeg vremena, kad uopste nema vidljivih tragova krvi.

ne znam, zasto?

Evo, Vidusa, da ti osvežim temu. Nadam se da se nećeš naljutiti.
Sledeći dijalog je sa Istorije, Jafetovi Sinovi, Unuci Nojini?

Fasciniran sam idejom koju obrazlaže Sveta685 na temi Grčka mitologija da su drevni egipatski faraoni znali za kloniranje, zbog čega su i gradili ogromne grobnice (visoke kamene piramide) u kojem su ostavljali svoje mrtvo telo, prethodno pripremljeno specijalnim tehnikama, kako bi se njegova organska materija sačuvala dovoljno dugo, dok sa razvitkom društva, kloniranje bude tehnički izvodivo!!! Mislim da nema boljeg objašnjenja razloga gradnje piramida.

Ristob u slučaju da si fasciniran tom idejom,ne bi trebao da budešAutor iste odnosno autor knjiga koji iznosi takve ideje zove se David Icke.Cilj mu je bio obogatiti se na takav način.Fascinirajući uslovno rečeno laike to je i ostvario.Nema tu ništa misteriozno i nikako nema veze sa grčkom mitologijom.

Daj mi ti onda kaži bolju ideju zašto su služile piramide.

Prvenstveno kao grobnice ili nadgrobni spomenici,a simbolika piramida može se različito protumačiti.Čisto sumnjam da je u tom periodu neko znao za kloniranje.

A prećutkuješ ogromne dimenzije tog spomenika, kao i debljinu zidova piramide, sastavljene od ogromnih kamenih blokova, koji su uz to transportovani ko zna odakle, pošto su piramide izgrađene na mjestu gde uopšte nema kamena (peskovita pustinja). Zašto tolikom grdosijom od kamenih blokova da se opkoli majušno telo faraona i zašto su faraoni bacili prokletsvo na svakoga ko se usudi ući u srce piramide?

Kakve veze ima veličina sa kloniranjem?Osvrnula bih se pre svega na visinu.Znači visina jednako približavanje bogu.Zašto.Pa zato da niko ne bi remetio faraonov mir,odnosno odlazak u carstvo mrtvih.Znači piramide veza sa carstvom mrtvih.Pročitaj nešto iz egipatske mitologije

Zašto je onda, pored oblaganja ogromnim kamenim blokovima, uopšte munificirano telo faraona i obmotavano specijalno pripremljenim zavojima ako ne da se, što duže, sačuva njegova organska materija, odnosno da se ne uništi DNK faraona? (Već je izvršeno kloniranje nekih organizama koji su nađeni očuvani u ledu).

Kao što sam rekla Egipćani su verovali u zagrobni život,i naravno da su na taj način hteli da sačuvaju telo od raspadanja.Jedna od predpostavki da se će duša faraona vratiti u telo i on će se probuditi u carstvu mrtvih.Btw David Icke je običan šarlatan koji zamlaćuje lakoveran narod i uzima mu novce na razne načine.

Zar upravo to ne bi mogo danas da se ostvari kloniranjem?
Možda je Icke samo bio slab prema materijalnom bogatstvu, kad je namlatio toliki novac.

Obersturmfuehrer:
ovo mi izgleda kao neka poslovica, krilatica ili doskocica...

ne znam, zasto?

Pa ne znam ni ja, ali to sto mi ne znamo ne znaci da tu ne postoji nesto. Nije nauka otkrila sve sto postoji, i ne treba negirati sve sto nije otkriveno. Ima mnogo toga sto naslucujemo, a jos vise onoga sto i ne naslucujemo, a ono je, mozda, tu nama pred nosom.

Da, Da, pa kako ne znaš? Baš sam negde ristob-u ispričao priču koju jedan veroučitelj priča svojim (m)učenicima. Ukratko: prorok pozvao dva guštera i pitao ih da li postoji Bog. A oni klimanjem glava potvrdili da postoji.
Zašto uopšte ozbiljno razgovarati sa onima koji i u ovo veruju?
Jedan od glavnih "proroka" ( neimenujem koji da nebi doslo do necega) imao je ljubimca. Goluba. Hranio ga je i gajio i naucio da jede iz ruke pa mu je pala jedna ideja. Naucio ga je da jede sitno zito iz njegovog uha. Cemu to??? Pre predavanja koje je odrzavao svojim ucenicima, sledbenicima ili kako vec, stavio je sitno zito u svoje uho da bi golub sleteo na rame i polako jeo iz njegovog uha dok ovaj prica. Njegovi ucenici su bili prestraseni i zapanjeni ( ne mislim da su izgledali ko panjevi ;) )" cinjenicom " i prizorom "svetog duha" u obliku goluba koji je sleteo na njegovo rame i sapuce mu tajne koje ovaj prenosi njima. Na taj nacin ih je " vozio godinama" .

23.02.2007. Novi oblici života u svemiru

Naučnici u NASI približili su se otkriću drugih oblika života u svemiru, spektralnom analizom planete Oziris u sazvježđu Pegaz.

Analizom hemijskog sastava njene atmosfere, dva odvojena naučna tima utvrdila su da on sadrži organske materije ili, preciznije, policiklične aromatične ugljene hidrate za koje se smatra da čine ključan dio ribonukleinske kiseline, preteče DNK, prenosi BBC.

Naučnici priznaju da je na toj planeti život, kakvim ga mi shvatamo, nemoguć, jer je na njoj temperatura 800 stepeni Celzijusa.

Međutim, i američki i evropski astronomi namjeravaju da u kosmosu montiraju teleskope, koji bi se isključivo bavili traganjem za planetama sličnim Zemlji.

samo, poenta je u tome sto organska materija sama po sebi nije zivot...

Da a i pored toga, nas zivot ne moze ziveti na toj temperaturi, zivot koji mi poznajemo ovde na zemlji sto ne znaci da se tamo ne moze razviti pravi oblik zivota koji je otporan na tu temperaturu.
Nama je najpogodnija temperatrua 25C a dok recimo cijanobakterije mogu da podnesu temperature i preko 150 stepeni celzijusa u plusu a bez malo toliko i u minusu. ;-)

Ima mnogo životinja kaoje vide zvučne talase, elektromagnetne talase ili detktuju prisustvo jona.
Možda neke životinje detektuju talase koji su za čoveka nepoznati, jer ne može da ih registruje. Poznato je da gotovo sve krupne kopnene životinje predosećaju zemljotres.

Back