Obersturmfuehrer:
@ristbob
mislim da 'izmisljanje' boga dokazujes na pogresan nacin....
ti si vec krenuo od pretpostavke da on postoji, i dokaze o njegovom postojanju si dao na osovu necega sto je taj bog 'proizveo' - mislim na ove citate
Ja ne izmišljam Boga. Bog postoji kao Duh, kao Misao i prisutan je svuda i u mozgu (i srcu) svakoga, svakome se javlja i poziva ga. U kompjuterskoj eri svjedoci smo da se i čovjekove misli i riječi materijalizuju (tvore) akamoli Božje. Navodim neke citate iz Biblije koji skreću pažmju na to.
28. 9. Prva knjiga dnevnika - А ти, Соломуне сине, знај Бога оца свог, и служи му целим срцем и душом драговољном;
јер сва срца испитује Господ и сваку помисао зна; ако Га устражиш, наћи ћеш Га; ако ли Га оставиш, одбациће те засвагда.
51.29. Knjiga proroka Jeremije - И земља ће се затрести и узмучити, јер
ће се мисао Господња извршити на Вавилону да обрати земљу вавилонску у пустињу да нико не живи у њој.
18.18. Peta knjiga Mojsijeva - Пророка ћу им подигнути између браће њихове, као што си ти,
и метнућу речи своје у уста његова, и казиваће им све што му заповедим.
Što neki ne vide Boga ili neće da Ga vide i što gledaju na Bibliju drugačije nego što tamo stoji, to je za njih gore.
4.17. Poslanica Efescima Ap. Pavla - Ово дакле говорим и сведочим у Господу да више не ходите као што ходе и остали незнабошци
у празности ума свог,
4.18. Poslanica Efescima Ap. Pavla -
Који имају смисао тамом покривен, и удаљени су од живота Божијег
за незнање које је у њима, за окамењење срца својих;