Obersturmfuehrer:kao sto rekoh - nema k'o da cita...
Bez uvrede, ali nije bilo sta de se cita (govorim o dokazima).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Obersturmfuehrer:kao sto rekoh - nema k'o da cita...
Bez uvrede, ali nije bilo sta de se cita (govorim o dokazima).
Odlicno, to je vec bolje. Sad bar razumem sta zelis da pokazes.mistika - Velika piramida - Biblija - nauka.
Obersturmfuehrer:Egipcani?
E da, ovo sam preskocio. Slazem se da otvorimo novu temu, ali je najbolje da to ti uradis kad spremis te tvoje dokaze, posto pretpostavlam da ce biti poduzi tekst. Stalno mi podmeces da ti nisam odgovorio na neka pitanja. Ako mislis na zatvoreni sistem, lepo si i sam citirao recenicu koja govori o Svemiru kao zatvorenom sistemu, ne o zivim bicima.
nije jedina Keopsova 
Sveta685:Pitanje: KO je izgradio piramide u Gizi?
Vidi, da li ti mislis da je covek znao za diferencijalni racun odma na pocetku? Da li je znao za kvantnu fiziku?Klasicna evolucionisticka glupost(ne mislim na tebe licno, nemoj da se jezis). Znanja koja su bila ravna danasnjim poticu iz najdrevnije istorije, a najmanje ga je bilo u " mracnom srednjem veku". Prilicno "evolucionisticki" razvoj, zar ne?
proximo:Vidi, da li ti mislis da je covek znao za diferencijalni racun odma na pocetku? Da li je znao za kvantnu fiziku?
Ovo prvo - naravno. Ovo drugo - pitanje je da li je to ZNANJE ( nesto sto je dokazano). Evo ti jedan primer koji ide tebi u korist: u mitu o Etani (mislim da je on u pitanju, provericu) govori se da je glavni junak putovao daleko do zvezda, i kada se vratio bio je mladji od svoje dece. Sta reci?
Ovo prvo - naravno. Ovo drugo - pitanje je da li je to ZNANJE ( nesto sto je dokazano). Evo ti jedan primer koji ide tebi u korist: u mitu o Etani (mislim da je on u pitanju, provericu) govori se da je glavni junak putovao daleko do zvezda, i kada se vratio bio je mladji od svoje dece. Sta reci?
proximo:Bez obzira sto meni ide u prilog to je samo mit. Ima jedan Britanski mit u kom se kaze:" I onda ce vuk Skol progutati sunce"???
Ili nas mit, jednim potezom dvadeset glava?
U mitu o Etani se govori o izgledu Zemlje tokom udaljavanja od nje, i u jednom trenutku glavni junak kaze da je zemlja "loptasta" (ne mogu bas da se setim preciznog izraza, ali je u pitanju nesto okruglo - citiracu sledeci put). Toliko o ravnoj ploci.
proximo:Nauka je nesto sto ide od prostog preko slozenog ka apstraktnom. Da li je moguce da je on odmah posle saznanja tih osnovnih matematickih operacija mogao da zna da radi diferencijalne jednacine?
Naravno da je i za to bilo potrebno vremena.
Nesto ti nije u redu kad citiras. Mislim da ne zatvaras onaj tag. Jel tebi prikazuje ok post kad citiras nekog?U mitu o Etani se govori o izgledu Zemlje tokom udaljavanja od nje, i u jednom trenutku glavni junak kaze da je zemlja "loptasta" (ne mogu bas da se setim preciznog izraza, ali je u pitanju nesto okruglo - citiracu sledeci put). Toliko o ravnoj ploci.
U sustini - tacno, ali ja sam govorio da je to sakupljanje plodova bilo posle Potopa i to samo negde, a da je zlatni period bio pre Potopa.( i jedan dobar deo posle njega).
Sveta685:Dakle, rec je o tri piramide na platou Gize. (nisam bio licno tamo pa da kazem: levo od Hasanove cevabdzinice....)
Sveta685:U mitu o Etani se govori o izgledu Zemlje tokom udaljavanja od nje, i u jednom trenutku glavni junak kaze da je zemlja "loptasta" (ne mogu bas da se setim preciznog izraza, ali je u pitanju nesto okruglo - citiracu sledeci put). Toliko o ravnoj ploci.
Pa moraju da budu različite stvari kad Vidusa dubi na glavi i sve vidi naopačke.Insect:WOW! Mislim da je ovo rekord na forumu. Barem od kad ja pratim odredjene teme. Za 24 sata je napravljeno 8 strana diskusije. A sveje pocelo od 4 prostorne dimenzije. Za koje ja doduse jos nisam dobio odgovor. Kako su dubina i visina razlicite stvari u jednom istom telu. (ne u sferi! mada cak i u njoj) pa da odatle dobijamo cetvrtu prosotornu dimenziju?

Sveta685:[ Ljudi su prve matematicke operacije ( prebrojavanje pa sabiranje i oduzimanje ) izmislili kad so poceli da skupljaju zivotinje i plodove. A geometrija je pocela sa prvom obradom orudja, oruzja i primitivnog ratarstva.
Klasicna evolucionisticka glupost(ne mislim na tebe licno, nemoj da se jezis). Znanja koja su bila ravna danasnjim poticu iz najdrevnije istorije, a najmanje ga je bilo u " mracnom srednjem veku". Prilicno "evolucionisticki" razvoj, zar ne?
Insect:Ne shvatam kako se moze objasniti da su nekadasnja sveobuhvatna drevna znanja izgubljena u tolikoj meri da iako su ranije postojala znanja za recimo fabrike i automobile i kvantnu astronomiju nista od tih artefakta nije ostalo
mislim da je glavna greska u definiciji 'naprednog' znanja...i 'napredne' civilizacije...
siguran sam da je pre 5000 hiljada godina onaj ko zna geometriju bio takoreci carobnjak, a ta geometrija se danas uci u 2. razredu osnovne skole...
A on zapreminu. Niko ništa ne zna.stnco:A ja danas ne znam da izracunam ni povrsinu kruga!