Prozimanje mistike i nauke

Nemoj da citas moje priloge. Zar te ja silim? Ze tebe je ovo budalestina i ja budaletina, pa zadrzi to svoje uvjerenje i ne citaj moje priloge, covjece! Razbolices se ti i tvoji pajtasi.

Ako ti ne razumijes, ima i onih koje ovo zanima, koji razumiju i koji vole da citaju.Slobodna volja!

nije to moje uverenje, to je cinjenica.
covek koji nonstop prica i prica i prica i prica, a bez jasnog cilja ne moze biti cist...
a ovo koga zanima je isti ko i ti...

zamisli se samo....zasto su te na svim, ali SVIM forumima iznapusavali....sigurno ne zato sto si plasirao smislene stvari.....

Prozimanje mistike i nauke:
Iz Skandinavskih predanja
"500 vrata i jos 40 ih ima
mnim, u zidovima Valhale;
800 ratnika kroz svaka izadje
kad u rat s Vukom odose."
Mnozenje ovih brojeva daje broj 432.000 i to nije jedini primer gde se on javlja. To je dvostruki period jednog precesijskog ciklusa (2.160 godina). Neko je taj broj ostavio kodiran u mnogim mitovima. Pitanje je zasto? Sta se desava svakih otprilike 4.320 godina?
Bez ljutnje ali nije tacno da je period precesijskog ciklusa (2.160 godina).
Period jednog precesijskog ciklusa je 25 800 godina. Cesto se zaokruzuje na 26 hiljada godina.
E sad, ti si nasao precesiju mozda nekog drugog tela u nasem suncevom sistemu.

2160 x 12 = 25.920 godina.

"Hagia Sophia, or the Church of the Holy Wisdom, is 180 ft high and was built with a dome on dome technique. The upper most dome, 108 ft in diameter, has a series of forty windows to catch the sunlight from practically every angle."

180 stopa = 2.160 inchi.

Ekvator: 40.077,27418 km = 1.577.845.440 inchi:

1.577.845.440 : 2.160 = 730.484 = 2 x 365.242 inchi

Ekvatorski radius: 6378,501679km = 251.122.113,4 inchi:

251.122.113,4 : 4320 = 5.813,011885 inchi = visina Vel. piramide.

.

Bez ljutnje ali nije tacno da je period precesijskog ciklusa (2.160 godina).
Period jednog precesijskog ciklusa je 25 800 godina. Cesto se zaokruzuje na 26 hiljada godina.
E sad, ti si nasao precesiju mozda nekog drugog tela u nasem suncevom sistemu.

2160 x 12 = 25.920 godina.

Proximo zasto se uopste trudis. Pa zar nisi shvatio do sada da bilo koji broj mozes dobiti iz bilo kog broja. Da je bio recimo 3700 onda bi mnozio sa 7 dana u nedelji, 8634 sa svetim 3, 8248 sa brojem pi, 4.45 sa 5.813 tj. visinom velike piramide!
:roll:

Ali posto se u svim ovim proracunima mesaju inch-i, metri i laktovi da li to znaci da su graditelji aje sofije znali i za metricki i nemetricki sistem mera?

Proximo zasto se uopste trudis. Pa zar nisi shvatio do sada da bilo koji broj mozes dobiti iz bilo kog broja. Da je bio recimo 3700 onda bi mnozio sa 7 dana u nedelji, 8634 sa svetim 3, 8248 sa brojem pi, 4.45 sa 5.813 tj. visinom velike piramide!

Ali posto se u svim ovim proracunima mesaju inch-i, metri i laktovi da li to znaci da su graditelji aje sofije znali i za metricki i nemetricki sistem mera?

Izgleda da ce biti da su oni mesali sisteme jedinica.:-)

Markantan:
Smatram te za poznavaoca Velike piramide.I da kao takav si cuo da se u sredistu piramide,koja je neka vrsta generatora,koncentrisu energije iz kosmosa.
U to nema sumnje da covek poznaje piramide, bar ja ne sumnjam u to ali, kakve sad kosmicke energije? Generatori ne koncetrisu energiju vec je pretvaraju iz jednog nekog od oblika u elektricni oblik energije. Bar koliko sam ja upoznat. Stepen iskoristenja generatora jednak je nuli ako on svoju proizvedenu energiju ne plasira dalje jer to mu i jeste svrha.

Prozimanje mistike i nauke:
Iz Skandinavskih predanja
"500 vrata i jos 40 ih ima
mnim, u zidovima Valhale;
800 ratnika kroz svaka izadje
kad u rat s Vukom odose."
Mnozenje ovih brojeva daje broj 432.000 i to nije jedini primer gde se on javlja. To je dvostruki period jednog precesijskog ciklusa (2.160 godina). Neko je taj broj ostavio kodiran u mnogim mitovima. Pitanje je zasto? Sta se desava svakih otprilike 4.320 godina?

Hmmmm, pa verovatno nista. Ako uzmes u obzir biblijsko tumacenje pocetka svega koji se dogodio pre oko 6000 godina onda se perioda 4320 moze dogoditi samo jednom te se ne moze zakljuciti da se nesto dogadja svakih 4320 godina. A ako pogledas to iz ugla nauke 4320 je beznacajno mali trenutak (period) vremena te samim tim ne znaci nista njegovo stalno ponavljanje. Na stranu da ako gledas to sa naucne strane broj 4320 nemam aposlutno nikakvo znacenje. Dakle dva puta nista je nista. Crva u tvojoj glavi nije ni bilo.

Izvinjavam se ako nešto prekidam ili remetim.
Čovječje oko je, kako mi izgleda, vrlo interesantno (fascinirajuće) za ovu temu. Naime, ono je optički uređaj sličan foto aparatu. Ima zenicu (otvor blende), sočivo (konveksno sa okrenutim likom), staklasto tijelo (komora) i žutu mrlju (film) tj mjesto gdje pada lik. Otvor zenice se automatski reguliše zavisno od količine svjetlosti.Da lik padne uvijek na žutu mrlju automatski reguliše mišić koji zateže i opušta sočivo tj. prilagođava njegou konkavnost konkretnoj situaciji. Kao i kod foto aparata lik na filma i na žutoj mrlji je okrenut (negativ) a razvijanjem u foto studiju ili u mozgu čovjeka dobija se stvarna slika (pozitiv).
Moje mišljenje je da ovo samo po sebi nije moglo da se stvori, nego je u pitanju unaprijed smišljeno stvaranje.
Intersesuje me kako zvanična nuka objašnjava nastanak čoviekovog oka.

....U svome prvobitnom stanju ona je bila oblozena pravilno obradjenim blokovima od bijelog krecnjaka .....Blokovi krecnjaka i granita od kojih je sagradjena ova piramida i koji su vadjeni iz kamenoloma na lijevoj obali Nila ....

Dali sam dobro razumeo.Piramide si gradjene od granitnih blokova,a presvucene blokovima uglacanog krecnjaka.NAsao sam i sliku kako su to slagali,ali ne umem da je postavim.Blokovi krecnjaka su bili pod uglom od 51.51 stepen.A taj ugao opet ima neko znacenje,procitao sam ali sam zaboravio.Ti kazes.51.85.to i nije bitno za ovu pricu.

proximo: U to nema sumnje da covek poznaje piramide, bar ja ne sumnjam u to ali, kakve sad kosmicke energije? Generatori ne koncetrisu energiju vec je pretvaraju iz jednog nekog od oblika u elektricni oblik energije. Bar koliko sam ja upoznat. Stepen iskoristenja generatora jednak je nuli ako on svoju proizvedenu energiju ne plasira dalje jer to mu i jeste svrha.
----------------------------
To da li je Piramida generator neke vrste energije, time se ja ne bavim (mada neki tvrde da jeste), ali ako covjek zeli da to prakticno provjeri, rado cu mu pomoci.
---------------------------

Proximo: Izgleda da ce biti da su oni mesali sisteme jedinica. :lol:

Vi nikako da shvatite sustinu: ne mora znaciti da su graditelji ove crkve imali pojma o metrima. Poenta je u tome da je kroz dimenzije ove crkve sugerisu i metricke mjere kao simbolika duzine godine.

markantan: Dali sam dobro razumeo.Piramide si gradjene od granitnih blokova,a presvucene blokovima uglacanog krecnjaka.NAsao sam i sliku kako su to slagali,ali ne umem da je postavim.Blokovi krecnjaka su bili pod uglom od 51.51 stepen.A taj ugao opet ima neko znacenje,procitao sam ali sam zaboravio.Ti kazes.51.85.to i nije bitno za ovu pricu.
----------------------------
Onda, prijatelju, nemoj mene nista pitati, trazi savjete od onih koji bolje znaju od mene.

Izvinjavam se ako nešto prekidam ili remetim.
Čovječje oko je, kako mi izgleda, vrlo interesantno (fascinirajuće) za ovu temu. Naime, ono je optički uređaj sličan foto aparatu. Ima zenicu (otvor blende), sočivo (konveksno sa okrenutim likom), staklasto tijelo (komora) i žutu mrlju (film) tj mjesto gdje pada lik. Otvor zenice se automatski reguliše zavisno od količine svjetlosti.Da lik padne uvijek na žutu mrlju automatski reguliše mišić koji zateže i opušta sočivo tj. prilagođava njegou konkavnost konkretnoj situaciji. Kao i kod foto aparata lik na filma i na žutoj mrlji je okrenut (negativ) a razvijanjem u foto studiju ili u mozgu čovjeka dobija se stvarna slika (pozitiv).
Moje mišljenje je da ovo samo po sebi nije moglo da se stvori, nego je u pitanju unaprijed smišljeno stvaranje.
Intersesuje me kako zvanična nuka objašnjava nastanak čoviekovog oka.
Ako je neko uspeo da stvori oko kako je on sam znao sta i kako da ga stvori?
Kako nauka objasnjava stvaranje oka? Nikako, nisu nikad napravili kameru.;-)
Ako si mozda gledao na Tv ili citao o tome uz sadasnja naucna dostignuca ljudi koji su slepi od rodjenja mogu da progledaju tako sto im se ugradjuju mikrokamere u dubini oka. Naravno tehnilogija jos uvek nije razvijena dovoljno i oni za sad tek razlikuju slova u crno belim nijansama. Ali dajmo malo vremena i toj oblasti. Bice rezultata.
Kad si vec pomenuo oko, da li znas koliko je oko najvece na svetu i cije? I sta znas o IC vidu? Imaju ga recimo zmije. Zasto kroz IC vid ne mogu da vide jasnu figuru objektna koje posmatraju?;-)

Vidusa, po poznatom obicaju, ponasas se kao dete iz obdanista.

1. Dakle, sad upoznaj nas sa forumima na koje su te zvali da im dignes reputaciju.
2. Objasni kako (i zasto) metar/stopa/kilogram dokazuje bozanski upliv u gradjevinarstvo?

To da li je Piramida generator neke vrste energije, time se ja ne bavim (mada neki tvrde da jeste), ali ako covjek zeli da to prakticno provjeri, rado cu mu pomoci.
Naravno, slazem se sa tim.

Vi nikako da shvatite sustinu: ne mora znaciti da su graditelji ove crkve imali pojma o metrima. Poenta je u tome da je kroz dimenzije ove crkve sugerisu i metricke mjere kao simbolika duzine godine.
Pa to je ok, to nije problem. Sudeci po svemu ovome oni su koristili namerno izabrane brojeve ali mi i dalje nije jasno zasto mesali funkciju tih brojeva. Zasto su mesali i podvrgavali matematickim operacijama brojeve koji ne pripadaju istoj fizickoj velicini?

Vidusa, po poznatom obicaju, ponasas se kao dete iz obdanista.

1. Dakle, sad upoznaj nas sa forumima na koje su te zvali da im dignes reputaciju.
2. Objasni kako (i zasto) metar/stopa/kilogram dokazuje bozanski upliv u gradjevinarstvo?
------------------------------
1.Imas Google pa trazi. Sto da se ja lomatam prikupljajuci linkove.

2. Ne uopstavaj stvari: nisam rekao u gradjevinarstvo, nego da je metar "prorokovan" kroz mjere crkve Hagia Sofia time sto geometrijom simbolicno pokazuje duzinu godine: 365,342.

Prvi slucaj:

Uzmimo sirinu da je zaista tacno 240 stopa. To je 731,52 decimetara = 2 x 365,76.
Zar u ovom broju ne vidis simboliku duzine godine?

Drugi slucaj:
Uzmi duzinu 270 stopa sto je duzina od 822,96 decimetara. Uzmi krug ciji je ovo dijametar: imace povrsinu 531.920,794 kvad. decimetara. Kvadratni krijen ovo broja je ujedno i strana kvadrata iste povrsine: 729,3290026 = 2 x 364,6645013
Zar i u ovom broju ne vidis simboliku 365 dana godine.

Ako bi se duzina ove crkve izmjerila u centimetar, vjerujem da bismo u oba slucaja dobili tacno broj 365,242 ili 365,256 (decimetara).

Proximo: Pa to je ok, to nije problem. Sudeci po svemu ovome oni su koristili namerno izabrane brojeve ali mi i dalje nije jasno zasto mesali funkciju tih brojeva. Zasto su mesali i podvrgavali matematickim operacijama brojeve koji ne pripadaju istoj fizickoj velicini?
Arhitektura je grana umjetnosti, zar ne? Ovdje se radi o arhitekturi sakralnog objekta i kroz njegovu spoljasnju strukturu treba da se obiljezi simbolika vjere koju predstavlja, tj Boga kojemu sluzi, i simbolika svijeta u koji se postavlja, tj Bozije zakone postavljene u tom svijetu. Tako je u visini od 180 stopa broj koji upucuje na velicinu Zemlje, a u duzini i sirini brojevi koji simbolicki upucuju na mjeru vremena na Zemlji.

Vidusa:
1.Imas Google pa trazi. Sto da se ja lomatam prikupljajuci linkove.
trazio...

i nisam nasao bas neke pohvalne refence...

Vidusa:
2. Ne uopstavaj stvari: nisam rekao u gradjevinarstvo, nego da je metar "prorokovan" kroz mjere crkve Hagia Sofia time sto geometrijom simbolicno pokazuje duzinu godine: 365,342.

nista ti ne razumes o cemu mi ovde govorimo....

2.160 godina - vreme jedne zodijacke ere (dok zamisljena Zemljina osa predje iz jednog zodijackog znaka u drugi). Broj nije tacan, ali je kao takav figurirao u tim vremenima.
4.320 godina - dvostruki period. Moguce je da se nesto ipak dogadja u tim intervalima.

Generalna godisnja precesija = 0,013969734 stepeni (50,2910424 lucnih sekundi).

2160 x 0,013969734 = 30,17462544 stepeni za jedan zodijacki znak. Za dvanaest znakova to je 362,0955053 stepeni (za 2,0955053 vise od 360 stepeni).

Greska je za 0,55555555 %. Zar je to mnogo?

360 : 0,013969734 = 25.769,999677 godina = vrijeme za potpuni krug precesije (teoretski receno).

evo i moje poruke ponovo, zelim da mi dokazes suprotno.
V I D U S A
86 73 68 85 83 65 - as ASCII values
5 1 5 4 2 2 - digits added
\_/ \_/ \_/ \_/ \_____/
5 1 5 4 4 - digits added

Thus, "Vidusa" is 51544.

Turn the number backwards, subtract 1969 - the year of Woodstock. The number is now 42546.

Subtract 7791 from the number - this is the year Elvis left the planet, written backwards. It gives 34755.

Divide by 7, the sacred number of Illuminati - the result is 4965.

Add 1967, the year Che Guevara was executed in Bolivia - the result is 6932.

Turn the number backwards, subtract 1958 - the year Nabokov's "Lolita" got published. The number is now 438.

This, written in octal, is 666, the number of the Beast.

zelim da mi dokazes da se u tvom imenu ne krije 666 - znak ZVERI!

izvoli....

Back