Gde je 30.000 glasova? – pita Pastor
09. maj, 2012., lena
Danas su se iz SVM čule oštre reakcije povodom izbora održanih u nedelju. Lider te stranke i predsednički kandidat Ištvan Pastor je na današnjoj konferenciji istakao da su na izborima u nedelju potkradeni na svim nivoima.
- Ništa od izbornih rezultata ne prihvatamo i tražimo da se sve preispita. Tražim da se ispita regularnost i glasovi ponovo izbroje. Mislim da smo pokradeni za jednu trećinu glasova, odnosno 30.000. Mi smo sada politički jači. Prema preliminarnim rezultatima na predsedničkim izborima osvojio sam 91.401 glas, a Republička izborna komisija je objavila da je osvojio 63.262 glasa, a u Subotici se računica ne slaže za 2000 glasova. Kako je to moguće da je DS u Subotici znao rezultate na osnovu 40 odsto obrađenih rezultata. Nešto se dogodilo od momenta davanja glasova i prebrojavanja. Želim da znam kako je to moguće. Isto tako, kako je moguće da na parlamentarnim izborima prema našim podacima osvojimo 95.375 glasova što je sedam mandata, a onda padnemo na 67.841 glas, što je pet mandata. Ništa od izbornih rezultata ne prihvatamo i izričemo ozbiljnju sumnju u regularnost celokupnih izbora. Čuli smo da se se plaćali glasovi – rekao je predsednik SVM-a Ištvan Pastor.
Dogovori za drugi krug više ne važe, dodao je Pastor.
http://www.gradsubotica.co.rs/gde-je-30-000-glasova-pita-pastor/
ljudi ovo nisu bili izbori nego izborna pljacka.