PROSLI ZIVOT,KARMA

Koja je vrsta karme u nekom konkretnom slucaju u pitanju, odredjujemo u zavisnosti od postavke aflikovane planete u odgovarajucoj kuci. Kuce su one koje ce ukazati na to sa kog nivoa je u nekom prethodnom zivotu nacinila neku karmu , dok ce pripadnost po elementima vise ukazati na porodicnu , genetsku karmu.
Kada govorimo o iskustvima Duse u prethodnim inkarnacijama , uzimamo u obzir poziciju planeta po kucama i to na sledeci nacin:

1.vazdusne kuce 3,7,11
2.vatrene kuce 1,5,9
3.vodene kuce 4,8,12
4.zemljane kuce 2,6,10

Svaka aflikcija planete po nekoj od odredjenih kuca ukazuje na vrstu problema koju je osoba stekla iz razloga koji odgovara principu odredjenog elementa. Naravno, tu treba uzeti u obzir i vladarstva nad kucama , pa su ponekad moguce kombinacije u kojima jedna planeta igra ulogu dva elementa ( jednog po vladarstvu, drugog po kuci u kojoj se nalazi). Tada se radi o kombinovanom uticaju , ali kao i u natalnoj astrologiji potrebno je uociti faktore koji se ponavljaju npr. Vladar vazdusne kuce ode u drugu vazdusnu kucu i / ili ima aspekt sa planetom koja je vladar vazdusne kuce i slicno, sto daje potpuniju sliku i stavlja akcenat na tezinku karme za koju se osoba vezala. Ovo je jako vazno u karmickoj astrologiji, prepoznati pricu koja se ponavlja, jer to je ono sto zelimo da saznamo, tu se krije tajna proslog zivota...u faktorima koji se kod vise razlicitih ispitivanja ponavljaju...Moj frend jedan ovo ovako tumaci a ja se slazem sa ovim. :lol: Naravno sve je to...specificno rekla bih da kod karmickih tumacenja nema bas nikad pouzdanog pravila..te stvari se same od sebe vremenom razotkrivaju....:think:

Mene samo zanima sta odredjuje da nam se neke osobe iz proslosti vracaju, ja ih zovem demonima ali,...znate ono kad budete sa nekom osobom u :heart: i onda vas taj neko povredi i vi ga zaboravite u medjuvremenu, zacelite rane, dusu i scre i onda posle par godina on vam se pojavi nazad u zivotu?

Jel to ima veze sa karmom ili sam na pogresnoj temi?

Koja je vrsta karme u nekom konkretnom slucaju u pitanju, odredjujemo u zavisnosti od postavke aflikovane planete u odgovarajucoj kuci. Kuce su one koje ce ukazati na to sa kog nivoa je u nekom prethodnom zivotu nacinila neku karmu , dok ce pripadnost po elementima vise ukazati na porodicnu , genetsku karmu.
Kada govorimo o iskustvima Duse u prethodnim inkarnacijama , uzimamo u obzir poziciju planeta po kucama i to na sledeci nacin:

1.vazdusne kuce 3,7,11
2.vatrene kuce 1,5,9
3.vodene kuce 4,8,12
4.zemljane kuce 2,6,10

Svaka aflikcija planete po nekoj od odredjenih kuca ukazuje na vrstu problema koju je osoba stekla iz razloga koji odgovara principu odredjenog elementa. Naravno, tu treba uzeti u obzir i vladarstva nad kucama , pa su ponekad moguce kombinacije u kojima jedna planeta igra ulogu dva elementa ( jednog po vladarstvu, drugog po kuci u kojoj se nalazi). Tada se radi o kombinovanom uticaju , ali kao i u natalnoj astrologiji potrebno je uociti faktore koji se ponavljaju npr. Vladar vazdusne kuce ode u drugu vazdusnu kucu i / ili ima aspekt sa planetom koja je vladar vazdusne kuce i slicno, sto daje potpuniju sliku i stavlja akcenat na tezinku karme za koju se osoba vezala. Ovo je jako vazno u karmickoj astrologiji, prepoznati pricu koja se ponavlja, jer to je ono sto zelimo da saznamo, tu se krije tajna proslog zivota...u faktorima koji se kod vise razlicitih ispitivanja ponavljaju...Moj frend jedan ovo ovako tumaci a ja se slazem sa ovim. :lol: Naravno sve je to...specificno rekla bih da kod karmickih tumacenja nema bas nikad pouzdanog pravila..te stvari se same od sebe vremenom razotkrivaju....:think:

Olivera, ne znam da li sam razumela dobro... Ja sad treba da se patim citav zivot sto je neko pre mene zgresio i da budem dobra da do toga ne bi doslo opet? :lol: Lol, i Vodolija je vladar 7, i Lav je vladar 1, Rak je vladar 12, Jarac je vladar 6 a zamalo da Strelac bude vladar 5. :D Ja gresila na sve strane.

Ali samo su 12. i 6. povezane, opozicijama.

Olivera, ne znam da li sam razumela dobro... Ja sad treba da se patim citav zivot sto je neko pre mene zgresio i da budem dobra da do toga ne bi doslo opet? :lol: Lol, i Vodolija je vladar 7, i Lav je vladar 1, Rak je vladar 12, Jarac je vladar 6 a zamalo da Strelac bude vladar 5. :D Ja gresila na sve strane.

Oooo,pa imas ti jaku karmu draga....:brus:

Mene samo zanima sta odredjuje da nam se neke osobe iz proslosti vracaju, ja ih zovem demonima ali,...znate ono kad budete sa nekom osobom u :heart: i onda vas taj neko povredi i vi ga zaboravite u medjuvremenu, zacelite rane, dusu i scre i onda posle par godina on vam se pojavi nazad u zivotu?

Jel to ima veze sa karmom ili sam na pogresnoj temi?
po meni iskreno svako mora proci odredjen put i zadatak koji mu je ostao ili nametnut iz proslog zivota
i ako prekinemo pre nego sto je to potrebno ,opet se sve vrti u krug i ta osoba se ponovo vraca u vas zivot
recimo,da se kroz takve susrete dusa coveka treba suresti sa dobrim, losim ili pak nesto nauciti od te osobe,ceo ovaj zivot je ucenje i nekakva spoznaja sebe i drugih ,zato opustite se i zivite punim plucima

Ne mozas tek tako banalno postaviti pitanje e recitem sta sam bio, ako tako nesto interesuje moras se prvo upoznavati sa astrologijom, verama koje podrzavaju prosle zivotte, budizmom, moras duhovno raditi na sebi, regresija je jedna od mogucnosti uz pomoc kojih mozes "videti" sta si bio u proslom zivotu, dalje tvoja 12, polozaj saturna i meseca ce ti reci da li imas karmickoh dugova ili ne, to je jedna mnogo siroka i duboka tema...gde ti se nalaze cvorovi itd...a vidim da si postavio pitanje da li postoji mogucnost bavljenja pisanjem, ti kao pisac, a znam po sebi, moras mnogo dobro poznavati psihu, dusu, da bi mogao pisati, osim ako ne pises sf romane ili nesto slicno toj temi, moras dobro upoznati sebe i ljudsku psihu kako bi mogao odraditi karakterizaciju likova u bilo kom obliku pisanja.

Ne mozas tek tako banalno postaviti pitanje e recitem sta sam bio, ako tako nesto interesuje moras se prvo upoznavati sa astrologijom, verama koje podrzavaju prosle zivotte, budizmom, moras duhovno raditi na sebi, regresija je jedna od mogucnosti uz pomoc kojih mozes "videti" sta si bio u proslom zivotu, dalje tvoja 12, polozaj saturna i meseca ce ti reci da li imas karmickoh dugova ili ne, to je jedna mnogo siroka i duboka tema...gde ti se nalaze cvorovi itd...a vidim da si postavio pitanje da li postoji mogucnost bavljenja pisanjem, ti kao pisac, a znam po sebi, moras mnogo dobro poznavati psihu, dusu, da bi mogao pisati, osim ako ne pises sf romane ili nesto slicno toj temi, moras dobro upoznati sebe i ljudsku psihu kako bi mogao odraditi karakterizaciju likova u bilo kom obliku pisanja.

Hvala puno na ovim recima.Kako poceti?

Neupućeni u astrologiju mogu da lupaju koliko hoće ali medijatori su odgovorni za sve što se može pročitati.Kako drugačije da se objasni totalna glupost "čuvenog astrologa Imširagića" da se 12.kuća vezuje za prethodni život.Nikada nije bilo i neće ni biti.Prethodne živote određuje isključivo Saturn u znacima i kućama.Kako je moguće da poslednja kuća odlučuje o svemu prethodnom.Nije moguće i neće nikada ni biti.

Astrokico to je samo jedna od prepostavki ja sam navela i saturn, jel moze jedno pitanje kako vi onda objasnjavate saturn u 11 u jarcu...i kako obajsnjavate kad je nekome kraj na pocetku a pocetak na kraju, ribe u 1, a sunce u 12,sama sam rekla decku da cita i da istrazuje, 12, saturn, mesecevi covrovi...ne vole svi imsiragica al mu ne moze osporiti da tako misli, ako on misli da je tako za njega ce biti tako, ne ulazim u anlizu da li je tako ili ne, a sta onda po vama odredjuje 12 kuca...

Neupućeni u astrologiju mogu da lupaju koliko hoće ali medijatori su odgovorni za sve što se može pročitati.Kako drugačije da se objasni totalna glupost "čuvenog astrologa Imširagića" da se 12.kuća vezuje za prethodni život.Nikada nije bilo i neće ni biti.Prethodne živote određuje isključivo Saturn u znacima i kućama.Kako je moguće da poslednja kuća odlučuje o svemu prethodnom.Nije moguće i neće nikada ni biti.

Predrag Petkovic "Beskrajno putovanje duse"
Citiram
Na slican nacin kao sto planete u 4. kuci govore o zivotnom okruzenju,
tako u 12.kuci objasnjavaju sta smo radili, kakav nam je zivot bio,
za sta smo tokom zivota bili vezani,sta je ostalo nedovrseno i sta nas sada
kao nevidljiva senka prati.
U njoj mozemo videti kojeg smo pola bili,kakav nam je bio temperament,
kakve karakterne osobine,kao i to sta cemo zbog proslih losih dela gubiti.
......Nje se ljudi plase jer je ne poznaju, a nemaju vere.
To je samo znak da se plase samih sebe, a ne shvataju da su sebi najveca nepoznanica.
To je ustvari najveci strah~upoznati samog sebe.
......Zato cemo kopati upravo tamo gde smo nesto sakrili od sebe,
tamo gde se vise ne mozemo vratiti,
a bez cega dalje necemo moci.

Meni su odlicne knige i od Petkovica i od Imsiragica.
MENE SU MENI RAZJASNILE... :ok:

Ne moramo se bazirati samo na jedno tumacenje,
pa ako neko ima predlog za jos nekog autora... :brus:

To mi nije jasno sta ond kad je sunce u 12...kad si ti u 12, kapiras sta hocu reci kako onda posmatrati tu 12...

Ako uspes da nabavis knjigu~knjige...a do tada...
Sunce u 12.~osoba bila muskog pola
A tebi je i Merkur u konjunkciji sa Suncem... intelektualac?trgovac? putnik? pa u vodoliji~naucnik? STA se tebi cini? ZNAMO mi u sustini, samo mislim da ne smemo da poverujemo..
Ja celog zivota govorim da je majka trebala da me rodi kao musko...ali da je mozda bolje sto nije.. jer bi svi novci bili troseni na kafane i zene...bla~bla...a onda dobijem potvrdu da JESTE tako bilo! COVECEEEE!!!!! Od malena me zezaju da sam kao neki komandant,zandar...da naredjujem.. paaaaa, radila sam u onom zivotu nesto tako, a zanimljivo, slicno zanimanje imam i u ovom...

Postavis pocetak 12. da ti bude 1. ....pa gledas i tumacis kao i sadasnje natalne. OK?:brus:

Iskreno da ti kazem ne znam sta sam bila u proslom, al znam sta bih zelela u ovom...
Sad neznam bas gde da nabavim Pedjine knjige zivim u NS, ne u Bg, regresija mi zvuci dosta zanimljivo, al ne znam nikog ko je radio pa da mi prenese utiske...

Podsetila si me na mene i na moje negodovanje na TAMO NEKOG zbog kojeg JAAAA sada "nadrljavam"
Pa sam onda samu sebe opsovala...
Sta zbog TAMO NEKOG?
Ista dusa, ...samo razlicito tj.drugo telo~fizicko.
........Da, da budes dobra.
Mislim da deviza , parafraziracu~Ne cini drugima sto ne bi voleo tebi da cine~ obuhvata pojam BITI DOBAR.

Imsiragic, Petkovic, i ako jos za nekog saznas. :brus:

Ko me je zvao?
plezkr6.gif

Nikako da ugrabim vreme da ucim karmicku astrologiju a bas me zanima. :neutral:

Mala, trazila sam severni Mesecev cvor na AC u karmickoj astrologji, ali nisam nista nasla. :( (ako si ti pitala)

Back