Proračunate prođu bolje?

Sve te "proračunate" osobe se na kraju preračunaju žestoko. Kakav god da je neko prevarant i lažov uvek bude provaljen. To što se neka udala za pare nije ništa prošla bolje od neke koja je zajedno sa mužem izgradila neki život i blagostanje. Gotovo sve takozvane gotovanke koje bi da dodju na sve svršeno i spremno samo totalni kreteni uzimaju u obzir za ženu. Obično su to tatini sinovi koji nisu ni 1% sposobni kao tata koji se lepe za gotovanke.

A gde je razlika izmedju proracunate osobe i osobe koja vodi racuna o sebi?

Meni deluje da vecina ljudi na stvari gleda crno-belo.

Proracunatim nekada nazivaju one koji ne pristaju tako lako na kompromise.

"Ona je proracunata, izlazi sa muskarcima koji dosta zaradjuju" - naspram - "Gde je nasla onog klosara, jes da ima lepe oci ali nema pas za sta da ga ujede, jos zivi da mamom i tatom...".

Da se ne lazemo, svi smo mi proracunati.
Svi imamo neku "računicu".
Svi imamo nesto sto zelimo da nas partner ispunjava, da bi prvenstveno nama bilo lepo u toj vezi.

Neka prvi baci kamen onaj ko nije nikada "racunao" :)

"Ona je proracunata, izlazi sa muskarcima koji dosta zaradjuju" - naspram - "Gde je nasla onog klosara, jes da ima lepe oci ali nema pas za sta da ga ujede, jos zivi da mamom i tatom...".

Svi imamo nesto sto zelimo da nas partner ispunjava, da bi prvenstveno nama bilo lepo u toj vezi.

Da li ti na osnovu ovog što si napisao iznad misliš da je proračunata žena iz ove teme ispravna sa svojim delima?

Iz uvodnog posta mogu da zakljucim da se radi o obicnoj sponzorusi koja je nasla
nekog pavijana sa parama s kojim brise patos tj. manipulise
Samo iz nekog razloga joj se pripisuju neke vrline i iskazuje divljenje zbog toga
sto mislim da ne treba

Za mene je proračunat isto što i praktičan i racionalan, a izgleda većina misli da je to isto što i koristoljubiv.

Jedna djevojka, slobodar, inteligentna, flertuša i interesantna, udaje se za lika što zarađuje puno para i kupiće im kuću. A stalno ga ismijava i ponižava u društvu i bude duhovita na njegov račun.
A nekad je nešto mutila sa njihovim budućim kumom, a ovaj muž ne zna...
I sada vidno stalno flertuje sa tim kumom, zanimljivim, ali koji joj ne može obezbijediti taj sigurni život.
Zavodi ga očigledno. A muža malo benda.

Ona ima dva druga najbolja koja je vole. Jedan odgovara njenom intelektu i harizmu, a drugi je muzara i magare.

Da li proračunate i harizmazmatične žene bolje prolaze?
Finansijski uglavnom da.
A kako xaista prodju u zivotu to moras da pitas njih
Mada nece priznati istinu nikada
tako da
ovo ipak ostaje misterija.

Da li ti na osnovu ovog što si napisao iznad misliš da je proračunata žena iz ove teme ispravna sa svojim delima?

Ja bih voleo da upoznam i nju i njenog muza, pa da vidim kako to izgleda iz njihovog ugla.

Recimo, meni je u uvodnom postu jako sumnjiva recenica "ona ga ismejava, zbija sale na njegov racun". Da li je to zaista ismevanje, ili mozda njih dvoje vole da se zaiebavaju na taj nacin?
Ja sam odrastao u musko-zenskom drustvu, gde se brutalno zaiebavamo na racun nekog od nas. I to nam je stil, i niko se ne ljuti, jer znamo da je to (iako nekome sa strane ko nas ne zna, zvuci surovo i brutalno) nasa zaiebancija, i da nema lose misli, jer svi bi dali bubreg jedni za druge.

Sta ako je odnos te devojke i njenog buduceg muza takav?

Ne znamo, znamo samo ono sto je receno u par recenica uvodnog posta, iz perspektive nekoga ko to posmatra sa strane.

Zatim, flert sa kumom. Da li je to zaista flert, ili to samo tako izgleda nekome sa strane?

Meni se licno desilo bezbroj puta da se moja srdacnost i otvorenost u komunikaciji protumacila kao flert. A flerta nije bilo ni u najmanjoj pomisli.

Ja bih voleo da upoznam i nju i njenog muza, pa da vidim kako to izgleda iz njihovog ugla.

Recimo, meni je u uvodnom postu jako sumnjiva recenica "ona ga ismejava, zbija sale na njegov racun". Da li je to zaista ismevanje, ili mozda njih dvoje vole da se zaiebavaju na taj nacin?
Ja sam odrastao u musko-zenskom drustvu, gde se brutalno zaiebavamo na racun nekog od nas. I to nam je stil, i niko se ne ljuti, jer znamo da je to (iako nekome sa strane ko nas ne zna, zvuci surovo i brutalno) nasa zaiebancija, i da nema lose misli, jer svi bi dali bubreg jedni za druge.

Ne znamo, znamo samo ono sto je receno u par recenica uvodnog posta, iz perspektive nekoga ko to posmatra sa strane.

Zatim, flert sa kumom. Da li je to zaista flert, ili to samo tako izgleda nekome sa strane?

Meni se licno desilo bezbroj puta da se moja srdacnost i otvorenost u komunikaciji protumacila kao flert. A flerta nije bilo ni u najmanjoj pomisli.
Ovo je nešto o čemu razmišljam i sama, ali mi je trebalo da neko neutralan kaže.

Nekad je nešto imala sa kumom, ima erotske i mentalne privlačnosti među njima. Ali to nije nešto za zamjeriti, desi se.

Priča je najverovatnije izmišljena, to nije ni bitno sada :lol:

Postavljač teme bi bolje pojasnio ova tvoja pitanja. @~sweet girl~

Iz moje perspektive, čitaoca i nekog ko treba da odgovori na temu, ova żena nije ok.
Ismejavati nekog (ovde muža) nije isto što i šaliti se s njim.
Flertovati sa nekim (ovde kum), a u braku si, i to raditi pred mužem je strašno ružno i izopačeno.

Da.
Bira sebi svako osobu iz nekog interesa i po nekim kriterijumima i u odnosu na svijest o sebi (svoje želje, godine, iskustva).
Ovo nije proračunatost. Svako ima neke kriterijume po kojima izabere nekog.
Meni je ljubav bila sasvim dovoljna, npr.

Propračunatost je negativna osobina u bilo kom pogledu, jer uključuje iskorišćavanje druge osobe u svoju korist.
A tek kada imamo za predmet brak-vezu, dostiže maksimum.

Pa i nije bas brd. Proracunatost ne mora da znaci samo svoj neki licni benefit-tjar na ustrb drugih. Ljudi su proracunati generalno. Ukljucujes racio. Pa i ta osoba koja stavlja ljubav na prvo mesto je proracunata. Postavlja prioritete.
E sad, covek moze biti zdravo proracunat i nezdravo. I nezdravo moze u oba pravca da ode. Da povredjuje ljude oko sebe zarad nekih svojih prizemnih benefita a moze i da bude naivna. Da voli, pruza ljubav a ovamo ni to ne dobija zauzvrat.

Pa i nije bas brd. Proracunatost ne mora da znaci samo svoj neki licni benefit-tjar na ustrb drugih. Ljudi su proracunati generalno. Ukljucujes racio. Pa i ta osoba koja stavlja ljubav na prvo mesto je proracunata. Postavlja prioritete.
E sad, covek moze biti zdravo proracunat i nezdravo.
To o čemu ti pišeš ne zove se proračunatost, već postavljanje svojih prioriteta, razmišljanje i delanje u pravcu da tebi bude što bolje, ali.... ako time povredjuješ druge (ovde u priči i muža i kuma i kasnije decu...), to ponašanje je vrlo destruktivno.

Deo koji sam izbrisala iz tvog komentara je za drugu temu.

Msm da je nezgodno to.

Muž joj je dobar, i za brak je, a kum nije ali joj je mentalno interesantan, kao i ona njemu. A muž je oduševljen sa njih oboje.

Pred njime otvoreno flertuju, muž joj dođe i pita šta će piti i donese.
A ovo dvoje ga često ismijavaju i sprdaju...takav je on lik.
A taj momak je nesiguran i ne odgovori, a pošto je zbunjen, meta je tom dvoma da se dodatno vežu mentalno na njegov račun xD

U suštini, obojicu ona privlači. Nema veze to sa izgledom, već energijom i harizmom. Isto tako i nju obojica privlače.

Msm da će imati dva lika koja je vole, od jednog dobija sve što joj treba za život, a od drugog dobija mentalnu stimulaciju i vječnu zaljubljenost. Možda će tog kuma pitati za savjete o roditeljstvu sa muške strane hahaha

Da je lukavo, zlobno i proračunato, jeste donekle. Ali i ova dvojica rade ono šro im prija. Svako nešto tu dobija.

Ona bi mogla da bude ispravna i da ne zavodi toliko kuma, ali onda bi ubila svoju magiju koju vole u njoj obojica. Ovako joj je ljepše, zavodi ovog, a zna da je kum želi ali da ne može jer je zauzeta. Zabranjena strast, pa još je veće.

To o čemu ti pišeš ne zove se proračunatost, već postavljanje svojih prioriteta, razmišljanje i delanje u pravcu da tebi bude što bolje, ali.... ako time povredjuješ druge (ovde u priči i muža i kuma i kasnije decu...), to ponašanje je vrlo destruktivno.

Mene ova tema i zanima toliko jer je pitanje:
Ispravnost i čista savjest VS zabava i sloboda

Ona bira zabavu i slobodu, jer može. Da muž ima svijesti i samopoštovanja, vjerovatno ne bi flertovala sa kumom pred njim!!!

A možda je mužu na nesvjesnom nivou laska da će njegova buduća žena biti, a zna da je i kumu čije mišljenje cijeni, poželjna.
Ali on ne vidi da ona kuma zavodi erotski, da pleše da je vidi, da kad pleše gleda kuma, da kraj kuma stoji, da ga blizu grli, dodiruje itd.

Srećno im u trojci hahahahaha
Ovo dvoje se simbolički jebavaju na leđima margareta, muža 🤣

Pa cekaj, postavljanje prioriteta, razmisljanje i delanje u tom pravcu je upravo proracunatost. Dakle imam prioritet, imam cilj i u okviru toga delujem i vagam, da li je nesto vredno ulaganja i truda ili ne i koliko. watatafk

Msm da je nezgodno to.

Muž joj je dobar, i za brak je, a kum nije ali joj je mentalno interesantan, kao i ona njemu. A muž je oduševljen sa njih oboje.

Pred njime otvoreno flertuju, muž joj dođe i pita šta će piti i donese.
A ovo dvoje ga često ismijavaju i sprdaju...takav je on lik.
A taj momak je nesiguran i ne odgovori, a pošto je zbunjen, meta je tom dvoma da se dodatno vežu mentalno na njegov račun xD

U suštini, obojicu ona privlači. Nema veze to sa izgledom, već energijom i harizmom. Isto tako i nju obojica privlače.

Msm da će imati dva lika koja je vole, od jednog dobija sve što joj treba za život, a od drugog dobija mentalnu stimulaciju i vječnu zaljubljenost. Možda će tog kuma pitati za savjete o roditeljstvu sa muške strane hahaha

Da je lukavo, zlobno i proračunato, jeste donekle. Ali i ova dvojica rade ono šro im prija. Svako nešto tu dobija.

Ona bi mogla da bude ispravna i da ne zavodi toliko kuma, ali onda bi ubila svoju magiju koju vole u njoj obojica. Ovako joj je ljepše, zavodi ovog, a zna da je kum želi ali da ne može jer je zauzeta. Zabranjena strast, pa još je veće.
Mislis da prija tom muzu to?

Back