Projekti Velika Srbija i Velika Hrvatska slicnosti i razlike !

zali boze, ja tek sada shvatam sta ti meni pricas

ne, ja to nisam rekao

ne, ja sam za sebe rekao da sam ja pacifista

tebe su duplo unesrecili, ti jadan ne znas sta te snaslo, zato si takav
Takav? Normalan ...

Kako neka osoba moze reci “vidi kako su ustase proterale Srbe iz Krajine” ako bi podrzala progone ustasa. To je licemerje... to su neke osnovne stvari Pravoslavne vjere i tu postoji ogromna razlika izmedju Pravoslavaca i ostalih. Ono sto danas Srbi vrednuju i guraju kao rodoljublje je neka mesavina pravoslavlja i ostalih nevernickih ideologija ... pravedna borba je iznad interesa.

To je mapa personalne unije nakon što je Mađarima u građanskom ratu zabranjeno da budu kraljevi u personalnoj uniji, pa nema govora o Mađarskom Kraljevstvu. Hrvati su svrgnuli mađarsku dinastiju Arpadovića i otada personalnom unijom vlada dinastija koje su Hrvati ovdje doveli i nametnuli Mađarima - Anžuinci. Ta anžuinska personalna unija nije imala poseban naziv, ali kako su njome konačno i Bijeli Hrvati sjeverno od Mađarske obuhvaćeni po Poljskoj i Slovačkoj možemo je nazivati i Velikom Hrvatskom jer to je u praksi bila, kad već pričamo o velikim Srbijama i velikim Hrvatskama. Nije ni Dušanovo Carstvo sa Carom Dušanom koji je bio Bugar bilo čistosrpski projekt, bez da ulazimo u dublje analize koje pokazuju da su Mongoli stajali iza Srba od Stefana Dečanskog nadalje - Srbija je tada bila mongolski vazal, a ne samostalna što se rijetko spominje među Srbima...

Objašnjenje s članka wikipedije osnovnih činjenica za neznalicu. Hrvati su se borili za Anžuince koje su doveli na tron personalne unije, a Mađari su se borili protiv, a Mađari za svoje ugarske Arpadoviće...

"With the death of King Ladislaus IV in 1290, who left no heirs, a war of succession broke out between Andrew III of the Árpád dynasty, supported by most of the Hungarian nobles, and Charles Martel of the House of Anjou, with the support of most of the Croatian nobility. Among them were the Šubić, the Kurjaković, the Frankopan, and the Babonić families, but their loyalty varied.[30]"

"Charles came to the Kingdom of Hungary upon the invitation of an influential Croatian lord, Paul Šubić"

"During the succession crisis of the 1290s, Paul Šubić emerged as one of the most powerful oligarchs in the realm, and was the main ally of the Angevins in their struggle against the Árpád dynasty."

"Most of hungaryan lords refused to accept Charles's rule and proposed the crown to Wenceslaus II of Bohemia's son"

"The same year, Charles II confirmed all possessions of Paul Šubić and his brothers, both current and any in the future, on the condition that the Šubićs provide troops for the Angevin campaigns."
Evo ga hrvatski deretic 😁😁😁

Испод велике већине стећака почивају православци. Највећа концентрација стећака је у Херцеговини (посебно источној), а Херцеговина је била већински православна пуно пре Турака. Највише стећака има општина Невесиње, па онда општине Коњиц, Требиње, Столац итд.
На крајњем западу и СЗ Босне у којима су доминирали католици пре Турака скоро да нема стећака. Скоро да их нема ни у Посавини а слабо и у Семберији, то су крајеви који су били ппд јаким угарским утицајем.

Pogledajte prilog 958149
Stećci nemaju apsolutno nikakve veze s pravoslavljem.

Mene zanima što Srbi misle o ovom sporazumu Pavelić-Stojadinović?
Je li to bio dogovor dviju nacionalističkih elita pod pretpostavkom da ne mogu poraziti jedni druge, pa rade neku kompromis u kojem se Bosna dijeli otprilike po pola, a sve ostale istočne ex Yu državice idu u sastav Srbije?
To je bio račun bez krčmara. Nekadašnji premijer propale države dogovorio je podjelu Jugoslavije s bivšim poglavnikom propale marionetske države. Big deal... :roll:

Stećci nemaju apsolutno nikakve veze s pravoslavljem.

Верујем ти на часну усташку. :hahaha:
Стећака нема у СЗ Босни и Цазинској Крајини некад чистим католичким крајевима, а скоро да их нема ни у Посавини и Семберији крајевима који су били под јаким утицајем католичке Угарске. Али их је зато пуна птавославна источна Херцеговина. Највише стећака има општина Невесиње у којој није никад било католика https://www.nevesinjeturizam.com/?p=142

Верујем ти на часну усташку. :hahaha:
Стећака нема у СЗ Босни и Цазинској Крајини некад чистим католичким крајевима, а скоро да их нема ни у Посавини и Семберији крајевима који су били под јаким утицајем католичке Угарске. Али их је зато пуна птавославна источна Херцеговина. Највише стећака има општина Невесиње у којој није никад било католика https://www.nevesinjeturizam.com/?p=142
Sve da je točno to što si napisao, to nimalo ne dokazuje vezu između stećaka i pravoslavlja. Tupiš bezveze.

Koliko ja znam, a istraživao sam, nisam. Usput, Srbin i Vlah su dvije različite kategorije. U izvorima se najčešće spominju zasebno.
Vi u hrvatskoj pokusavate da prikazate Srbe kao Vlahe pa vama to dodje na isto. Medjutim jos niko ne postavi validne izvore koji to potvrdjuju. Isto tako niko da objasni zasto bi Vlasi zapostavili svoju crkvu i presli u srpsku.

Ti si dosad bezbroj puta pokazala i dokazala da ništa ne znaš. Kakav je smisao tvog javljanja? Brukanje na forumu? Ako je to, super ti ide. Samo nastavi. ;)

Pusti ti mene nego mi objasni kako to hrvatska 1991 nije imala organizovana vojne formacije .. ko je upadao po srpskim naseljima i na silu "zavodio" ustašku ideologiju?

Dakle mani nas tih pričica o tužnim i pretužnim golorukim seljacima koji su golim prsima jurišali na bajonete

Da su bili nespremni ne bi bili ovakvi ishodi

Pusti ti mene nego mi objasni kako to hrvatska 1991 nije imala organizovana vojne formacije .. ko je upadao po srpskim naseljima i na silu "zavodio" ustašku ideologiju?

Dakle mani nas tih pričica o tužnim i pretužnim golorukim seljacima koji su golim prsima jurišali na bajonete

Da su bili nespremni ne bi bili ovakvi ishodi
RH nije imala vojne kapacitete za rat, ko tvrdi suprotno je budaletina.

Vi u hrvatskoj pokusavate da prikazate Srbe kao Vlahe pa vama to dodje na isto. Medjutim jos niko ne postavi validne izvore koji to potvrdjuju. Isto tako niko da objasni zasto bi Vlasi zapostavili svoju crkvu i presli u srpsku.
Vlasi i Srbi se nabrajaju u istim izvorima, neovisno jedni o drugima. Recimo kada u izvoru piše "...Bugari, Srbi, Mađari, Nijemci i Vlasi...", nitko normalan ne može tvrditi da su Srbi = Vlasi ili Vlasi = Srbi, jer nema objašnjenja zašto bi se dvaput spominjali u istom izvoru.

Back