- Poruka
- 6.107
Sta mislis da se ovde desilo?
Откуд знам шта се десило. Може бити свашта што није за овај пдф...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta mislis da se ovde desilo?
a moze biti i nesto sasvim drugo.Откуд знам шта се десило. Може бити свашта што није за овај пдф...![]()
Pa to, bez faksa mozes da radis samo to....сан данашњег сваке просечне Србенде да постане "програмер" а заправо је "web dev".
Pa da, meni je bila potrebna skola i 10 godina ucenja programiranja, a danas sve to mozes da naucis sa interneta. Na intervjuu te ni ne pitajuMoje vidjenje ove stvari nije apsolutna istina, ali moj je utisak da je danasnje obrazovanje prevazidjeno i da je na internetu omoguceno svima da se obrazuju.
Ma sve je u bibliotekama, python+biblioteke i teraj...Kad smo kod te teme na youtube pratim kanal data janitor. Lik je inženjer mašinskog učenja i kaže kako ti online kursevi sa Harvarda isl nisu dobri jer profesori nemaju pojma kako se radi u RL. Ali to možda važi samo za ML i da se stvari poput web deva mogu naučiti online.
Jezici su neefikasni. 90ih ne bi nista mogao u njima, no python i JS su vratili masine 21. veka u 20. vek...Ne poznajem low level jezike dovoljno, ali Python i JS se razlikuju od njih po tome sto su oni visi jezici i upravljanje memorijom i djubretom se vrsi automatski. JS je sasvim sposoban za proceduralno, funkcionalno i objektno orjentisano programiranje. Sa Js mozes da pravis i skripte i sajtove i da kreiras aplikacije tako da ne kapiram sta je ovde lako u odnosu na druge aplikacije kad je to fakticki isti ***** kao i aplikacijsko programiranje?
Kaže taj isti da prvo treba da se dobro nauči sql a to može samo kroz rad u firmi. Zato sam jednom ovde i pitao da li ima neka pozicija samo za sql.Ma sve je u bibliotekama, python+biblioteke i teraj...
Pa tako sto je veliki bloat. Opterecivanje procesora, trosenje memorije i sporo izvrsavanje... sta ce ti sql za ML?Kaže taj isti da prvo treba da se dobro nauči sql a to mođe samo kroz rad u firmi. Zato sam jednom ovde i pitaoda li ims neka pozicija samo za sql.
A kako misliš da mšibe 21-og veka vraća u dvadeseti?
Ako sam dobro razumeo tog čoveka sa youtube za povlačenje i sortiranje podataka. On piše kod u sql-u. Kaže da je sql glavna veština pa python. Data sourcing i cleansing prvo pa sve ostalo.Pa tako sto je veliki bloat. Opterecivanje procesora, trosenje memorije i sporo izvrsavanje... sta ce ti sql za ML?
Mislim ono rad sa bazama ces najbolje upoznati ako napravis knjigovodstveni program, ili obradjujes proces
proizvodnje...
Interpreter + dinamicki tipovi i bejbisitovanje programera... jesi video kako recimo editor poznati ms code radi kljakavo jer je radjen preko electron?Elaboriraj za JS zasto je sranje i opterecuje? Bas me zanima. Na kursu ima deo gde je sve objasnjeno kako JS engine radi i sve njegove komponente (call stack, heaps,event loop, callback, ast, api, scopeovi, hoisting), sad me bas zanima sta je tu lose uradjeno? Kako je to isto uradjeno u drugim programima koji rade super i ne opterecuju cpu/memoriju sta vec. Spreman sam da budem prosvetljen i da naucim nesto.![]()
Interpreter + dinamicki tipovi i bejbisitovanje programera... jesi video kako recimo editor poznati ms code radi kljakavo jer je radjen preko electron?
Ili ms teams koji posrce bateriju za sat vremena?
Ne pomaze to mnogoJS nije vise interpretirani jezik, sad je Just in time compiled
https://benchmarksgame-team.pages.debian.net/benchmarksgame/fastest/node-gcc.htmlSta fali dinamickim tipovima?Meni radi do jaja, ti imas los kompjuter.
![]()
kad me pitaju koju web stranicu sam dizajnirao reci cu forum krstarice u slucaju da pitaju.u stvari kod gejtsa rade najbolji programeri i zato mu je firma uspesna..on kod verovatno nije sastavio 100 godina.
inace, kao sto smo pricali..
ne mozes kvalitet jednog nadarenog coveka poistovecivati sa masom drugih.
zasto za primer ne uzmes maska koji ima diplomu ajvi lig fakulteta u pensilvaniji?
dajete los primer mladjim narastajima..umesto da ih okrecete ka skoli vi ih ubedjujete kako je tamo neko zaradio silno bogatsvo bez fakulteta.
naravno da moze ali za to ti treba da si genije.. uvoditi teslu u pricu sto si uradila je presmesno.
ljudima punite usi kako sa kursem mogu da postanu programeri.. 90% njih pukne..zasto to ne kazete.
tacno je da nadaren moze da postane dobar programer bez fakultetra ali sa druge strane taj retko i ide na kurs nego sam uci... i nadaren je..sto je najvaznija stavka u celoj prici.
formalno obrazovanje je potrebno imati jer vas ono ne uci samo odredjen posao, cak cete na njemu i najmanje nauciti od onog sta cete raditi u zivotu..dobijate bazu i osnovu, ali ono sta fakultet najvise donosi je sirina i kreiranje nacina razmisljanja...
onaj ko ga nije zavrsio ovo ne moze ni da shvati pa ne vredi ni ulaziti u tu pricu sa njim...
a ti jesi ali neki "levi" u odnosu na programiranje (no disrespect) samo kazem da tvoj fakultet nema veze sa programiranjem, tako da opet nisi kompetentna da pricas..
zanima me..da li bi bila na polozaju kojem si sad, da li bi radila posao koji sad radis da nisi imala fakultet?
i zasto si ga uopste zavrsavala kad boze moj, ne treba fakultet, moze samo kurs..ti si u neku ruku licemer..zavrsila si fakultet i radis posao zahvaljujuci tom fakultetu a sa druge strane ubedjujes ljude da ne moraju..i nemoj samo reci.."ja ne ubedjujem nikog"
takva intenzivna propaganda koju siris jeste ubedjivanje.
Danas ti je 27. ...@tab503 ne zezam se ozbiljno ispricaj nesto o tehnologijama koje su koristene. imam 2 godine radnog iskustva oce ljudi da vide projekte koje sam uradio, lahko je tebi ti se zezeas po forumu, a ja ako ne dobijem poso opet u drva.
Pogledajte prilog 1245596