Procene antikviteta

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko zna koliko vredi ovaj lovački nož?
Odnosno ovo sečivo što liči na koplje?
041020121030.jpg
041020121031.jpg

081020121067.jpg
081020121063.jpg

Poslednja izmena:
Zamolio da mi neko nešto više kaže o satu marke Jean Richard čiju sliku prilažem– iz koje je tačno godine, da li ima neku vrednost i slično.
Sat je u porodičnom vlasništvu i želeo bih da ga repariram ukoliko nije previše skupo. Pozlata je oštećena kao i kućište koje je usled dugog nošenja ispod točkića za navijanje vidno izlizano.
Nisam mogao da nađem nikakvu informaciju o njemu čak ni na sajtu Jean Richard- a koji uopšte ne tretira njihove starije modele.

http://imageshack.us/photo/my-images/715/dsc01766ke.jpg/

Sat je u porodičnom vlasništvu nekoliko decenija i vlasnik ga nije praktično skidao sa ruke tako da je došlo do oštećenja usled trenja (pozlata, oštećenje kućišta ispod točkića za navijanje, ...). Takođe, znam da je vlasnik bio izuzetno zadovoljan njegovim dugogodišnjim funkcionisanjem.
Nisam mogao nigde da nađem godinu proizvodnje ovog modela (mislim oko 1945 - 50.). Isto tako ne znam koja je njegova vrednost.
Molim članove foruma da mi pomognu oko ovih pitanja.
Ukoliko bi bilo isplativo (odnos njegove vrednosti i koštanja reparacije) reparirao bih ga.

Link za foto:

http://img715.imageshack.us/img715/9229/dsc01766ke.jpg

Da li neko može nešto da mi kaže o ovom "vintage" satu marke Jean Richard. Mislim da je redak jer niko na jednom drugom forumu koji je specijalizovan za satove nije mogao da mi da nijednu informaciju o njemu
Prilažem fotografiju:
dsc01766ke.jpg
.

Sat je u porodičnom vlasništvu nekoliko decenija i vlasnik ga nije praktično skidao sa ruke tako da je došlo do oštećenja usled trenja (pozlata, oštećenje kućišta ispod točkića za navijanje, ...).
Takođe, znam da je vlasnik bio izuzetno zadovoljan njegovim dugogodišnjim funkcionisanjem.
Nisam mogao nigde da nađem godinu proizvodnje ovog modela (mislim oko 1945 - 50.). Isto tako ne znam koja je njegova vrednost.

Iako sam se obratio i proizvođaču - firmi Jeanrichard, ispada da su oni samo deo kompanije Sowind (Sowind Group) i to od 1988.godine tako da nemaju nikakve informacije o proizvedenim satovima u nešto daljoj prošlosti. Poželeli su mi mnogo sreće u mojoj potrazi:roll:.
Prosto ne znam šta da radim.
Takođe, ovakva situacija me je baš zainteresovala i "zainatila" da otkrijem sve o ovom satu jer izgleda da jeste redak.

Molim članove foruma da mi pomognu oko ovih pitanja.

Ukoliko bi bilo isplativo (odnos njegove vrednosti i koštanja reparacije) reparirao bih ga.
Takođe, kolika bi bila njegova vrednost.

Da li neko moze da mi kaze koliko vredi staro jevrejsko zlato? Konkretno, radi se o prstenu koji je kupljen 60-ih godina u Sarajevu kao deo porodicnog nakita jedne jevrejske porodice. Tada je bio star vise od 100 godina. Sadrzi veliki ljubicasti proziran kamen (rekla bih da je neka vrsta berila) i 8 sitnih belih na vencicu oko tog velikog. Interesantno je da na zigu stoji neki broj koji se jedva vidi i pored njega jasno vidljivo srce.

Treba mi pomoc imam rog koji po predpostavci jednog kustosa pripada urusu,govecetu ciji je poslednji primerak izumro 1627 godine u poljskoj,i deo vilice mamuta sa zubom.Pa bih hteo da utvrdim i starost i vrednost pomenutih predmeta.

Večeras nešto tražim po svojim fajlovima i pronađem dodatak "Politike" iz 1934. godine, od srede 10. oktobra,
dan nakon što je nastradao kralj Aleksandar I. Novina je skroz očuvana i dobro se sećam da je moj deda imao
nekoliko primeraka iste, jer je voleo zemlju i kralja.
Eto, da li neko, ako slučajno pročita, može da zna koliko bi to moglo vredeti?
Hvala.

Back