Problemi iz matematike, fizike, hemije ...

• Začetnik teme Začetnik teme dragana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim vas da odgovorite kako se resavaju ovi zadaci
Koliko grama NaCl nastaje pri reakciji 2mola BaCl sa Na2SO4?
Koliko atoma vodonika i kiseonika cini 2g vode?
U kom masenom odnosu se nalaze elementi u datim jedinjenjima Fe2O3,
Na2So4,CaCO3?:D

Jako je lako. Prvo me mrzi da racunam, drugo je 2x avogadrov broj cestica a ovi su u odnosu Mr(Fe2O3): Mr(Na2SO4) : Mr(CaCO3) pa izracunaj.
PS Mislim da je BaCl2 a ne BaCl

Poslednja izmena:
Aj da pocnem:lol:
Tri jednaka naeletrisanja od po 4*10[SUP]-9[/SUP]c rasporedjena su u temena jednakostranicnog trougla.Ako na svako naelektrisanje deluje sila od 2*10[SUP]-2[/SUP]N, kolika je stranica trogula?
Meni ovo obicno ok ide ali sad mi se javlja jedna greska:DPa ako mozete pomozite mi da nadjem gresku!
Dakle ja sam to ovako....Rezultujuca sila R da je ne crtam sad R=F[SUB]1[/SUB]+F[SUB]2[/SUB]
F[SUB]1[/SUB]- iz temena 1; F[SUB]2[/SUB] iz temena 2
E sad ovde sam nesto smuwao i dobio da mi je R=6*10[SUP]-2[/SUP] radeci preko uglova ali verujem da se tu ne snalazim dobro....Pa ako neko moze da mi pomogne sa slikom:D:dontunderstand:

Hvala

Aj da pocnem:lol:
Tri jednaka naeletrisanja od po 4*10[SUP]-9[/SUP]c rasporedjena su u temena jednakostranicnog trougla.Ako na svako naelektrisanje deluje sila od 2*10[SUP]-2[/SUP]N, kolika je stranica trogula?
Meni ovo obicno ok ide ali sad mi se javlja jedna greska:DPa ako mozete pomozite mi da nadjem gresku!
Dakle ja sam to ovako....Rezultujuca sila R da je ne crtam sad R=F[SUB]1[/SUB]+F[SUB]2[/SUB]
F[SUB]1[/SUB]- iz temena 1; F[SUB]2[/SUB] iz temena 2
E sad ovde sam nesto smuwao i dobio da mi je R=6*10[SUP]-2[/SUP] radeci preko uglova ali verujem da se tu ne snalazim dobro....Pa ako neko moze da mi pomogne sa slikom:D:dontunderstand:

Hvala

Resenje je u prilogu:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back